Reisarrangement GLT40 Briljant Noord Oost Amerika
Reisarrangement GLT40 Briljant Noord Oost Amerika

Deze 21-daagse reis is speciaal voor de liefhebber van RUST, RUIMTE en NATUUR door de reisspecialisten van Greatlakes-Travel ontworpen. U ziet ALLE highlights en voornaamste natuurgebieden in het noord-oosten van de Verenigde Staten. Om de reis rustig te houden, zodat u langere tijd in de natuurgebieden kunt doorbrengen, reist u van Charlotte in North Carolina en Washington DC naar New York. Dit is een schitterend arrangement. Zie de uitgebreide reisbeschrijving onder de foto hieronder.


Great Smokey Mountains © NPS

Great Smokey Mountains NP

Dag: 1 - 0 km

U vliegt vandaag met 1 overstap naar Charlotte, North Carolina. De stad Charlotte (700000 inwoners) ligt op 650 km ten zuiden van Washington DC, en is daarom een veel beter beginpunt om uw reis te beginnen. Aanvliegen op Washington DC is ook wel mogelijk, maar dan moet u eerst bijna 900 km naar het zuiden reizen voordat u Great Smokey Mountains National Park kunt bereiken. Vanuit Charlotte in North Carolina is dit veel eenvoudiger, dit is het optimale reisschema om ook de fantastische Great Smokey Mountains in uw reis mee te nemen. Een stevige Lees meer ..


Great Smokey Mountains © NPS

Great Smokey Mountains NP

Dag: 2 - 295 km

Zo af en toe zie je een foto waarvan je denkt: daar MOET ik naartoe!. Dit soort foto's worden er in het Great Smokey Mountains National Park vaak gemaakt, en daarom is dit natuurgebied uw volgende reisdoel. Het 75 jaar oude Great Smokey Mountains National Park is het meest bezochte Nationale Park in Amerika, jaarlijks wordt deze wildernis door meer dan 8 miljoen mensen bezocht. Het park is gelegen op de grens van de staten North Carolina en Tennessee, is 6500 km2 groot en bevat bergen tot 2025 meter, 3300 km riviertjes, 1300 km goed aangegeven wandelpaden, en vele diersoorten (waaronder naar schatting 1600 zwarte beren). De naam Great Smokey Mountains is ontstaan omdat het regenwoud op de hogere hellingen soms een ijle lichte mist over de heuvels en bergen laat vloeien, hierdoor ziet u in de avonduren vaak fantastische panorama's. U verblijft in het kleine stadje Gatlinburg in de staat Tennessee, op slechts 10 km van de ingang van Great Smokey Mountains National Park. Hier komt u heerlijk tot rust. Uw reisafstand is ongeveer 295 km vandaag. Lees meer ..


Heintooga Ridge, © NPS

Great Smokey Mountains NP

Dag: 3 - 0 km

U verblijft vandaag nogmaals een dag in de Great Smokey Mountains. Veel mensen houden ervan om heerlijk met de auto te gaan touren, door de vele vriendelijke stadjes en dorpen in dit natuurgebied. Even stoppen, een wandeling maken en een terrasje pakken, en dan weer door naar de volgende touristische attractie. De mooiste weg door de natuur is Highway 441 tussen Cherokee en Gatlinburg, deze weg slingert zich over een afstand van 53 km bijna 1500 verticale meters omhoog, over goed begaanbare wegen. Voor de wandelaars of kayakkers raden we aan eerst één van de Visitor Information Centers te bezoeken, u vindt deze in de plaatsen Cades Cove en Oconaluftee. De verschillende hiking- en mountainbike paden worden hier al naar gelang moeilijkheidsgraad aangegeven. Nabij de prachtige Cades Cove vallei kunt in de open gedeeltes vaak groot wild zoals herten, beren en wasberen zien (vaak enkel in de vroege ochtend). Tip: huur een goede gids, deze lokale experts weten waar de dieren zich bevinden. U verblijft nog een nacht in Gatlinburg. Lees meer ..


Blue Ridge Mountains, Virginia

Blue Ridge Mountains

Dag: 4 - 480 km

De Blue Ridge Mountains, in de prachtige staat Virginia, maken onderdeel uit van het grotere Appalachen middelgebergte, dat zich over een lengte van meer van 2400 km uitstrekt door o.a. de staten Georgia, South Carolina, North Carolina en New York. De bergen zijn genoemd naar het mysterieuze blauwachtige licht dat karakteristiek is voor deze regio. In feite liggen de Blue Ridge Mountains tussen het noordelijker gelegen Shenandoah National Park en de zuidelijker gelegen Great Smokey Mountains. De voornaamste attractie in de Blue Ridge Mountains is de Blue Ridge Parkway, ook wel "America's Favourite Drive"genoemd, dit vanwege het schitterende landschap. Onderweg ziet u bergweiden, eindeloze valleien, oude boerderijen, uitgestrekte wouden, watervallen en vele kleinere leuke regionale plaatsjes. U verblijft in het stadje Roanoke. Lees meer ..


© S.Brown Virginia Tourism Corporation

Blue Ridge Parkway

Dag: 5 - 0 km

Roanoke (260000 inwoners) is een regionaal centrum voor de inwoners uit de Roanoke vallei. Bezoek vandaag eerst het Roanoke Valley Visitors Bureau op 101 Shenandoah Avenue, als u een leuke dag-excursie wilt plannen. Omdat Roanoke in de Blue Ridge Mountains ligt, kunt u hier allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals wildwatervaren, kanoën, kayakken, wandelen, para-sailing, of met een gids wilde dieren gaan bekijken. U kunt ook de historische "Farmers Market" gaan bezoeken. Deze markt bestaat al sinds 1882 en is de oudste in de staat Virginia. Daarnaast kunt u hier eindeloos fietsen, sportvissen op forel, kunstgalerieën bezoeken of gewoon lekker winkelen of een terrasje pakken. U verblijft nog een dag in Roanoke. Lees meer ..


Shenandoah National Park

Shenandoah National Park

Dag: 6 - 145 km

Tijdens deze reis willen we steden graag afwisselen met voldoende natuur. Vandaag vertrekt u, nog steeds op een route door de Apalachen, naar Shenandoah National Park. De noordelijke grens van Shenandoah National Park ligt ten zuidwesten van Washington DC. Shenandoah National Park is een groot natuurgebied, met de brede Shenandoah rivier en vallei in het westen en de rollende heuvels van het Piedmont gebied in het oosten. Hier vindt u ongerepte wildernis. Als u een dagje naar Shenandoah gaat om lekker in de natuur te wandelen of te picknicken, dan is Old Rag Mountain Trail een aanrader. Ook kunt u de Skyline Drive volgen langs Hawksbill Mountain (1235m). Deze weg wordt beschouwd als één van de mooiste wegen in Amerika. Dat u zich hier in echte wildernis bevindt, wordt zeker niet betwist door de naar schatting 600 zwarte beren en de vele andere diersoorten in dit natuurgebied. U verblijft in Staunton, Virginia, een leuk regionaal en kleiner plaatsje. Lees meer ..


Capitol Hill © Jake McQuire

Washington DC

Dag: 7 - 260 km

Vanuit Shenandoah National Park reist u door naar Washington DC. De eerste hoofdstad van Amerika was Philadelphia, tegenwoordig is het Washington DC. Hier zetelt Barack Obama in het Witte Huis en op Capitol Hill is het Amerikaanse parlement in actie. Langs de Mall (het langgerekte Franse stijl wandelgebied dat beide gebouwen verbindt) staan een aantal van de beste musea van de Verenigde Staten, en in het verlengde van de Mall liggen de grote bekende monumenten: de obelisk van Washington, de rotunda van Jefferson, de Reflection Mirror met het Lincoln Memorial, waar in 1963 Marten Luther King zijn befaamde 'I have a dream' speech hield, en niet te vergeten het indrukwekkende Vietnam Memorial, de half in de grond verzonken marmeren tabletten met de namen van alle 57.000 Amerikanen in die donkere oorlog zijn gesneuveld. U verblijft in het centrum van Washington DC in een goed middenklasse hotel. Upgrades naar viersterren zijn natuurlijk mogelijk. Lees meer ..


Lincoln Memorial © Destination DC

Washington DC

Dag: 7 - 0 km

Vandaag verblijft u nog een dag in Washington DC. Mogelijk bezoekt u enkele van de vele touristische attracties (ook voor kinderen zijn er vele leuke dingen die u kunt ondernemen zoals een bezoek aan een roller coaster park, waterpark met grote waterglijbanen, de dierentuin en speciale "kids musea"). We noemen verder als highlights: natuurlijk het Witte Huis, een bezoek aan het Jefferson Memorial, het Vietnam Veterans Memorial, het Pentagon, het FBI building, The National Gallery of Art, en het United States Holocaust Memorial Museum. We vragen verder uw speciale aandacht voor het grootste museum ter wereld: het Smithsonian Institute, een complex van in totaal 19 verschillende musea met meer dan 142 miljoen (kunst)voorwerpen in de collectie. Als u liever buiten Washington nog iets wilt ondernemen, raden we aan om Gettysburg of Lancaster te bezoeken voor een bezoek aan National Military Park of de Amish. Tip: laat Greatlakes-Travel voor u een verzorgde tour regelen met een deskundige gids. Lees meer ..


Gettysburg en Militairy Park

Gettysburg

Dag: 8 - 150 km

Tip: bezoek het plaatsje Gettysburg, waar in juli 1863 de grootste veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog en één van de grootste militaire operaties uit de wereldgeschiedenis plaatsvond. Vlakbij Gettysburg vochten de Zuidelijken tegen de Unie van Noordelijke Staten in de slag bij Gettysburg. Naar schatting verloren 600000 Amerikanen tijdens de burgeroorlog hun leven. Greatlakes-Travel raadt iedereen een bezoek aan het National Military Park in Gettysburg aan, want u leert hier enorm veel over de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. In het onlangs voor 135 miljoen dollar gerestaureerde Military Park Museum en ook in het Soldiers National Museum, wordt de slag bij Gettysburg breed uitgemeten. U kunt hier ook een tour met gids naar het slagveld boeken. Normaal gesproken heeft u meer dan een volle dag nodig om alle monumenten en tentoonstellingen in het National Military Park te zien. U verblijft in Lancaster, op een uur rijden van Gettysburg in een driesterren middenklasse accomodatie. Lees meer ..


Niagara Falls

Niagara Falls

Dag: 9 - 565 km

Vandaag vertrekt u naar Niagara Falls. Onderweg stopt u misschien in Pittsburgh, omdat dit op uw route ligt. We hebben gekozen voor een verblijf van twee nachten in Niagara Falls omdat u op de eerste dag zeer waarschijnlijk iets later aankomt. U kunt dan bijvoorbeeld heerlijk gaan dineren in een goed restaurant met uitzicht op de Falls, we geven u graag een goed advies. U verblijf in Niagara Falls, in een goed hotel nabij de watervallen. Tip: boek zelf de Maid-of-the-Mist, dit schip vaart tot onder de watervallen, zeer spectaculair!. Toen na de Lees meer ..


De Niagara Falls in de avond

Niagara-on-the-Lake

Dag: 10 - 0 km

Vlak bij Buffalo NY, lopen Lake Erie en Lake Ontario in elkaar over in een van ’s werelds grootste en imposantste watervallen: de Niagara Falls. Het zijn niet de grootste watervallen ter wereld, maar wel de beroemdste. Het verval is niet erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagara watervallen passeert maken ze tot een groot spektakel. Zij zijn vooral vanaf de Canadese kant heel goed te zien. Vanaf de Canadese kant kunt u niet alleen de Amerikaanse vallen maar ook de 'Hoefijzer-vallen' in hun volle glorie bewonderen. De Niagara Falls zijn één van die natuurfenomenen die Amerika maken tot wat het is. U verblijft nogmaals in een goed hotel in Niagara Falls. Lees meer ..


© www.visitadirondackscom

Adirondack Park Preserve

Dag: 11 - 550 km

Veel mensen denken dat er geen echte wildernisgebieden zijn in het noord-oosten van de USA, het beeld van de grote steden zoals New York en Washington DC overheerst. Het tegendeel is waar: het noordoosten kent zeer vele schitterende natuurgebieden zoals het Great Smokey Mountains National Park, en Adirondack Park, het volgende reisdoel in deze prachtige reis. De Adirondack Park Preserve ook wel Adirondack Mountain Region genoemd, is het grootste en mooiste wildernisgebied in het noord-oosten van Amerika. 85% van alle echte wildernis in het noordoosten ligt in Adirondack Park, dit gebied is groter dan de Nationale Parken Yosemite en Yellowstone gecombineerd!. U verblijft in Lake Placid, waar in 1980 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Lees meer ..


© www.visitadirondackscom

Lake Placid

Dag: 12 - 0 km

In totaal beslaat dit natuurgebied 65% van de oppervlakte van Nederland. Voor de wandelaar zijn de Adirondacks een waar paradijs: hier vindt u het grootste netwerk van wandelpaden in Amerika (in totaal 3200 km). Verder zijn er ongeveer 3000 meren, 60 golfbanen, tientallen vriendelijke stadjes, ranches, zeilwedstrijden, mogelijkheden tot rafting, fantastische sportvismogelijkheden en prachtige regionale routes (11 van de 14 mooiste Scenic Routes in de staat New York lopen door de Adirondacks). Voor de kinderen zijn er musea, roller-coaster rides, en verschillende amusementsparken zoals Six Flags. Tip: laat Greatlakes-Travel een gids voor u verzorgen, MET gids heeft u veel meer kans op het zien van groot wild. U verblijft nog een nacht in Lake Placid. Lees meer ..


Vader leert zijn zoon vissen

Manchester

Dag: 13 - 0 km

U rijdt vandaag door New England en de staat Vermont, passeert talloze rustieke boerderijen en leuke dorpjes zoals Londonderry, Dorset, Woodstock en Chester (afhankelijk van uw route). Hier kunt u overal stoppen voor een stuk boerenkaas, hazelnut koffie of een lekkere hamburgerlunch in een "diner" langs de weg. U reist vandaag naar de beroemde Green Mountains van Vermont, waar u overnacht in Manchester. In Manchester hoeft niemand zich te vervelen, er zijn talloze wandelingen, die beginnen en eindigen in het centrum. Andere leuke excursies zijn het bezoeken van het valkenierscentrum, sportvissen in de beroemde rivier de Battenkill, of (voor de jongelui) lekker crossen in een Landrover door open terrein. U verblijft in Manchester, Vermont Lees meer ..


Kancamangus Highway

Lincoln (NH)

Dag: 14 - 0 km

Vandaag rijdt u naar het mooiste natuurgebied in New Hampshire, het White Mountain National Forest. Dit gebied bestaat uit een verzameling prachtige bergruggen, valleien en dalen, met maar liefst 48 bergen tussen de 1000 en 2000 meter. De hoogste berg, Mount Washington is 1917 meter hoog. Mountain biking, wandelen, sportvissen, wildlife viewing, picknicken, rotsklimmen, zwemmen en kanoën zijn slechts enkele van de activiteiten die u hier kunt ondernemen. Voor de kinderen zijn er ook in totaal 16 gezellige familie-uitjes en attractieparken, zoals Attitash, en Clark's Trading Post. Andere highlights zijn de Kancamagus Route (zie de foto links) , het Apalachian Trail en het stadje Hanover. U verblijft midden in de White Mountains in Lincoln. Lees meer ..


Familiefun, White Mountains

White Mountains

Dag: 15 - 0 km

Omdat we het zeer belangrijk vinden dat uw reis voldoende rustig blijft, verblijft u nog een dag in de White Mountains. Misschien maakt u vandaag een lange wandeling met een gids of kiest u ervoor om met uw familie één van de vele familieparken te bezoeken. Vandaag gaat u een heerlijke dag genieten van de natuur. Lees aub de volledige reisbeschrijving voor meer ideeën voor excursies en bezienswaardigheden. Veel Amerikanen verblijven een gehele week in de White Mountains, dit gebied heeft zeer veel te bieden. U verblijft nogmaals een nacht in een goede middenklasse accomodatie in Lincoln. Lees meer ..


© Maine Office of Tourism

Bar Harbor (ME)

Dag: 16 - 400 km

Vandaag reist u vanuit de White Mountains naar Bar Harbor, Maine, een kustplaats gelegen in het schitterende Acadia National Park. Alleen al de reis naar Bar Harbor is al schitterend, zeker als u kiest voor de kustweg vanaf Portland. Acadia National Park, opgericht in 1919 is het mooiste natuurgebied in de staat Maine. Dit, aan de uitgestrekte kust van Maine gelegen Nationale Park trekt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers, die hier gemiddeld 2 tot 4 dagen verblijven. Acadia National Park ligt voornamelijk op een aantal eilanden langs de kust van Maine nabij het plaatje Bar Harbor (5000 inwoners) waar u overnacht in de zeer goede Bayview Hotel. Lees meer ..


Strand Acadia © Sheridan Steele NPS

Acadia National Park

Dag: 17 - 0 km

Er zijn vele redenen om Acadia in uw reisplan op te nemen. Ten eerste heeft Acadia een zeer gevarieerde flora en fauna, hier vindt u meer dan 300 vogelsoorten waaronder de Amerikaanse adelaar, 40 verschillende soorten zoogdieren zoals beren, vossen, coyotes en lynxen en meer dan 1100 plantensoorten. De park rangers organiseren vele begeleide excursies zodat u meer komt te weten over de natuur in Acadia. Daarnaast kunt u in Acadia heerlijk uitwaaien aan de kusten van Maine of gebruik maken van het uitgebreide stelsel wandelpaden. Tenslotte zijn er vele leuke excursies mogelijk, zoals kanoën en kayakken met gids, mogelijkheden tot zwemmen in de oceaan, zeilen voor de kust op een viermaster, of walvissen bekijken vanaf een boot voor de kust. Omdat u al vrij ver noordelijk bent, (Canada is vlakbij) zijn de kansen op het zien van dolfijnen, walvissen, papagaaiduikers, American Eagles en andere zeedieren zoals zeehonden zeer goed. Tip: boek hier misschien nog een extra dag bij!. U verblijft nogmaals een nacht in het zeer goede Bayview hotel. Lees meer ..


© Maine Office of Tourism

Portland (OR)

Dag: 18 - 280 km

Vanuit Acadia volgt u de kustlijn van de staat Maine naar het zuiden. Omdat de afstand tussen Bar Harbor en Boston ongeveer 450 km is, adviseren wij nog een overnachting in te plannen in Portland, aan de Atlantische oceaan. Portland is de grootste en gezelligste stad van de staat Oregon. Deze stad is een echte wandel- en fietsstad. Met haar 150 parken heeft zij de meeste parken van alle Amerikaanse steden. De stad kent karakteristieke buurten met terrasjes, trendy winkels, restaurants, koffiebars, galerieën, antiekzaken, delicatessen winkels en Lees meer ..


(Photo credit) Boston GBCVB

Boston

Dag: 19 - 170 km

Vandaag reist u verder langs de kust van Maine en Massachusetts, richting Boston. Boston is de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Boston wordt ook wel beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. Deze statige en welvarende stad is één van onze favoriete steden in Amerika vanwege de knusse sfeer in de binnenstad. Daarnaast heeft Boston een belangrijke rol vervuld in de Amerikaanse geschiedenis, de "Boston Teaparty" was het begin van de Amerikaanse onafhankelijksstrijd tegen Engeland. Tip: bezoek de Freedom Trail en de USS Constitution (zie de foto). Dit schip werd in 1797 te water gelaten en nam deel aan de zee-oorlog tussen de Amerikanen en Engelsen in 1812. Neem daarna de watertaxi terug naar Downtown- erg leuk! U overnacht in een goed middenklasse hotel in het centrum van Boston. Upgrades naar viersterren accomodatie zijn natuurlijk mogelijk. Lees meer ..


Central Park (c) Greatlakes-Travel

New York

Dag: 20 - 342 km

Het zit er helaas weer bijna op, vandaag reist u van Boston naar New York. Deze stad biedt natuurlijk enorm veel, zoals Time Square, Ground Zero, Manhattan en Central Park. Central Park is het bekendste park van New York en misschien ook wel van Amerika. Het park strekt zich uit van 59th tot 110th Street en heeft een totale oppervlakte van maar liefst 341 hectare. Meer dan 20 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het park. Het duurde 16 jaar om het park te bouwen, in 1965 werd het officieel een historisch monument en in 1974 een New York City monument. Tip: bezoek het prachtige Metropolitan Museum of Art aan Fifth Avenue, dit museum grenst aan Central Park. Als u New York vanaf een wolkenkrabber wilt bekijken adviseren we het Rockefeller Plaza gebouw, de wachttijden voor het Empire State Building lopen in het hoogseizoen namelijk al snel op naar 2 uur. U verblijft in een goed hotel downtown Manhattan. Het is mogelijk om nog een extra nacht New York bij te boeken indien gewenst. Lees meer ..

Dit is ook een fantastisch Fall Colour Indian Summer arrangement!. U ziet New England, Acadia National Park, White Mountains National Forest, de Green Mountains of Vermont, het geweldige Adirondack Park, Niagara Falls, Shenandoah National Park, de Blue Ridge Parkway en het Great Smokey Mountains National Park. Hieronder volgt de reisbeschrijving van dag tot dag.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners