GLT16: "Highlights of Canada"

Zeer uitgebreide en mooie rondreis West-Canada met verrassende en unieke overnachtingslocaties. Deze prachtige 21-daagse Canada rondreis is uniek vanwege de met zorg uitgekozen, unieke locaties, dichtbij de voornaamste touristische attracties. De route is bijna gelijk aan de GLT-2 rondreis maar zonder de Inside Passage Cruise en zonder een bezoek aan de Knight Inlet Lodge of de Great Bear Lodge, deze exclusieve bestemmingen kunnen desgewenst worden toegevoegd. U reist tijdens deze prachtige reis van Vancouver via Harrison Hot Springs, Manning Provincial Park, en Lake Okanagan naar de Unesco werelderfgoed natuurgebieden Revelstoke en Glacier National Park. Vervolgens reist u via de Columbia Valley, Radium Hot Springs en Kootenay NP naar Banff NP. Na twee overnachtingen in Banff reist u over de schitterende Icefield Parkway naar Jasper National Park. Vanaf Jasper reist u verder via Wells Gray en Whistler naar Vancouver Island. Op Vancouver Island reist u naar Telegraph Cove, Quadra Island, Tofino en Victoria, waarna u weer vertrekt vanuit Vancouver. De totale directe reisafstand is 3500 km.

Vancouver

Dag: 1 - 0 km

Uw reis begint vanaf een luchthaven naar keuze met een directe of indirecte vlucht naar Vancouver, Greatlakes-Travel selecteert voor u de meest geschikte vluchten. Na een vlucht van ongeveer 9 uur (direct) landt u in Vancouver en schitteren de bergen van de Coastal Range u meteen al tegemoet. U haalt uw auto op op de luchthaven en u verblijft 1 nacht in een goed middenklasse hotel (upgrades zijn mogelijk) in Vancouver. Lees meer ..

Harrison Hot Springs

Dag: 2 - 130 km

Op de tweede reisdag reist u langs de oevers van de machtige Fraser Rivier over Highway 1 door naar het heerlijk ontspannende Harrison Hot Springs. Hier verblijft u twee nachten in het Harrison Hot Springs resort. U kunt hier heerlijk genieten van de warmwaterbronnen, het prachtige meer en de omgeving met vele leuke excursies. Harrison Hot Springs ligt 150 km ten oosten van Vancouver en is een geweldige bestemming voor de reiziger welke de drukte van de stad wil ontvluchten. De natuurlijke warmwaterbronnen nabij Harrison Hot Springs werden al honderden Lees meer ..

Manning Provincial Park

Dag: 4 - 115 km

Vandaag reist u via het leuke plaatsje Hope door in oostelijke richting over highway 3 door via Manning Provincial Park. Mogelijk maakt u hier een tussenstop voor een prachtige wandeling. Vervolgens reist u door via de snelwegen 5A, en 97C richting Lake Okanagan. Manning Provincial Park is een natuurgebied van enorme omvang (65000 hectare) op de grens van Amerika en Canada in zuidelijk British Columbia. Het park ligt net ten oosten van het plaatje Hope aan Highway 3, 200 km oostelijk van Vancouver . Dit is een echt wandelparadijs, met als hoogtepunt Lees meer ..

Lake Okanagan

Dag: 4 - 280 km

Via highway 97 komt u vervolgens aan bij de oevers van het schitterende Lake Okanagan. In de zomer wordt in de omgeving van Kelowna volop gezwommen, gezeild en van de zon genoten, deze omgeving heeft een veel beter klimaat dan Nederland, en vele van onze reizigers komen verbaasd bruinverbrand terug uit Canada!. U reist via Vernon door naar Revelstoke. Het uitzonderlijk mooie Lake Okanagan is het grootste meer in centraal British Columbia, in totaal is dit meer 135 km lang en gemiddeld ongeveer 5 km breed. Omdat dit gebied een heerlijk landklimaat Lees meer ..

Revelstoke

Dag: 4 - 144 km

Revelstoke is een fantastisch leuk provinciaal plaatsje, het is hier gezellig, en de mensen zijn vriendelijk. U overnacht uw vierde nacht in Revels Toke gedurende 1 nacht. Revelstoke ligt nabij Revelstoke National Park en op slechts korte afstand (72 km) van Glacier National Park in British Columbia. Revelstoke is schitterend gelegen tussen de Selkirk en Monashee bergketens. Het is een prettig stadje, kleinschalig, met een gezellige dorpskern met boetiekjes, restaurants, en leuke winkels. Omdat Revelstoke in bergachtig gebied ligt, kunt u hier alle Lees meer ..

Revelstoke National Park

Dag: 5 - 10 km

Op uw doorreis over Highway 1 (deze loopt door tot Golden) passeert u Revelstoke National Park, gelegen op korte afstand van Revelstoke. Tip: maak hier een tocht over de Meadows in the Sky Parkway. Revels Toke National Park, een natuurgebied in West-Canada, ligt onmiddelijk ten oosten van de plaats Revelstoke, op zowel 165 km afstand van Vernon als van Golden. De reden dat we dit natuurgebied toch speciaal vermelden, heeft te maken met de prachtige en Meadows in the Sky Parkway. Dit is een unieke weg die begint op een hoogte van 470 m op de Trans Lees meer ..

Glacier NP Canada

Dag: 5 - 70 km

Op dezelfde dag volgt het tweede Nationale Park op uw route van deze dag, Glacier NP. Glacier staat bekend om zijn schitterende gletsjers. We laten de keuze voor een wandeling in ofwel Revelstoke NP of Glacier NP aan u over! Dit is in ieder geval een heerlijke reisdag met fantastisch natuurschoon. Glacier National Park in west-Canada Columbia (niet te verwarren met Glacier National Park in Montana, Amerika), ligt 72 km westelijk van Golden en 69 km oostelijk van Revels Toke in British Columbia. Het voornaamste kenmerk van dit natuurgebied is het Lees meer ..

Golden

Dag: 5 - 70 km

U overnacht de vijfde en zesde nacht in Golden in de Columbia Valley. Golden ligt op ongeveer 295 km oostelijk van Vernon, aan de westkant van de Rocky Mountains. Dit schitterende stadje is een regionaal centrum vanwege de uitstekende mogelijkheden voor bergsport en buitensport. Enkele van de mooiste Canadese natuurgebieden zijn vanuit Golden zeer goed bereikbaar: we noemen de werelderfgoed " National Parks" Revelstoke, Glacier, Yoho, Kootenay en Banff. Al deze geweldig mooie gebieden liggen op minder dan drie uur rijden van Golden. In de omgeving Lees meer ..

Columbia Valley

Dag: 7 - 10 km

Na een heerlijk verblijf van twee nachten in de omgeving van Golden, reist u via highway 95 in zuidelijke richting door de prachtige Columbia Valley, gelegen aan de westkant van de Canadese Rocky Mountains, door naar Radium Hot Springs. De Columbia Valley is een vallei aan de westkant van de Canadese Rocky Mountains, gelegen tussen het stadje Golden en het 239 km zuidelijker gelegen Canal Flats. In deze regio treft u leuke stadjes zoals Radium Hot Springs en Invermere aan. Daarnaast zijn er prachtige meren, zoals Lake Windermere, een paradijs Lees meer ..

Radium Hot Springs

Dag: 7 - 90 km

U overnacht de zevende nacht in Radium Hot Springs. Bezoek hier het op korte afstand van Radium Hot Springs gelegen Kootenay National Park, gelegen in het zuidwestelijk gedeelte van de Rocky Mountains. Kootenay is Unesco werelderfgoed natuurgebied. Radium Hot Springs is beroemd vanwege de prachtige warmwaterbronnen midden in de stad, maar is ook de voornaamste stad voor tochten door het werelderfgoed Kootenay National Park en de Columbia Valley. U bereikt dit leuke dorp met slechts 800 inwoners via Highway 93 door Kootenay NP. In de omgeving van Lees meer ..

Kootenay NP

Dag: 8 - 12 km

Na een nacht in het leuke Radium Hot Springs reist u via highway 93 in noordoostelijke richting door Kootenay National Park naar het dorp Banff, dwars door de Rocky Mountains. Tip: stop onderweg bij de beroemde Paint Pots en maak hier een wandeling. Kootenay National Park werd opgericht in 1920 en is sinds 1984 een UNESCO werelderfgoedpark. Dit natuurgebied is goed bereikbaar vanuit Banff National Park (over HIghway 93 South ofwel de Kootenay Parkway), of via de Columbia Valley. Kootenay is één van de vier meest bergachtige UNESCO werelderfgoed Lees meer ..

Banff (dorp)

Dag: 8 - 140 km

U overnacht twee nachten (nacht 8 en 9) in Banff, in Banff National Park. Meestal lopen de elanden en wapiti herten dwars door de buitenwijken van dit leuke dorp. U kunt hier ook heerlijk winkelen en dineren. Banff is een klein skidorp in Banff National Park in de Canadese staat Alberta, gelegen tussen de bergen in de prachtige Bow Valley. Het dorp is aanzienlijk mondainer en luxer dan het dichtbij gelegen Canmore, het gerucht gaat dat dit komt omdat er veel door Japanners in Banff is geïnvesteerd, nadat Banff jarenlang te zien was geweest in een Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 10 - 0 km

Omdat u twee nachten in Banff verblijft, kunt u optimaal genieten van Banff National Park. Boek hier bijvoorbeeld een wildlife viewing tour met gids, alhoewel er enorm veel dieren in Banff voorkomen (waaronder wolven en beren), laten de meeste dieren zich vaak moeilijk spotten, een gids weet waar u de beste kansen heeft voor een onvergetelijke ontmoeting met groot wild. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden Lees meer ..

Lake Louise

Dag: 10 - 60 km

U passeert Lake Louise als u vanuit Banff via de Icefields Parkway naar het noorden rijdt over highway 93. Lake Louise leent zich uitstekend voor een kanotocht over het gelijkgenaamde schitterende bergmeer, en dit is één van de mooiste gebieden voor een prachtige bergwandeling. U reist vervolgens door naar de Icefields Parkway. Lake Louise ligt in het noordelijke gedeelte van Banff National Park, 80 km noordelijk van Canmore. Dit pittoresque en rustige bergstadje ligt aan Lake Louise, midden in de bergen van de Rocky Mountains. De voornaamste touristische Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 10 - 15 km

Voor de meeste reizigers is de tocht over de Icefields Parkway, inclusief een bezoek aan de Athabasca gletsjer, een hoogtepunt van de vakantie in Canada. Er lopen hier ook veel (voornamelijk) zwarte beren, let op stoppende auto's langs de weg, en stop dan zelf ook, bijna altijd zit er een beer langs de weg bessen te eten! De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Dit wordt zeer waarschijnlijk één van de mooiste wegen die u ooit per camper Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 10 - 230 km

Na 230 km fantastische vergezichten en onvergetelijke panorama's bereikt u via higway 93 het kleinschalige bergdorp Jasper, waar u twee nachten (nacht 10 en 11) overnacht, zodat u optimaal kunt genieten van het Unesco werelderfgoed natuurgebied Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in west-Canada. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 12 - 0 km

Vanuit Jasper bereikt u Jasper National Park. Enige tips: bezoek de beverdam in Pyramid Lake, het mythische Medicin Lake en Spirit Island, maak een wandeling over de Skyline Trail. Tip: boek een gids voor een optimale beleving van dit unieke gebied. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Lees meer ..

Clearwater

Dag: 12 - 320 km

Vanuit Jasper doorkruist u de Rockies weer in westelijke richting via de prachtige en goed begaanbare bergwegen rondom Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains. Uw reisdoel is vandaag Clearwater, waar u 1 nacht overnacht (nacht 12). De stad Clearwater, op ongeveer 300 km zuidoostelijk van Jasper, wordt beschouwd als de toegangspoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Canada; Wells Gray Provincial Park. Zoals de naam Clearwater “helder water” al suggereert, is Clearwater rustig, onbedorven, en omgeven door schitterende Lees meer ..

Wells Gray Provincial Park BC

Dag: 13 - 15 km

Vanuit Clearwater is het slechts 15 km naar één van de mooiste natuurgebieden ten westen van de Rockies, het prachtige Wells Gray Provincial Park. Tip: bezoek hier de Helmcken Falls, deze zijn hoger dan de Niagara watervallen in Amerika. Ook hier kunt u overal beren ontmoeten tijdens uw wandelingen, neem dus berenspray mee tijdens uw uitstapjes. Wells Gray Provincial Park is één van de mooiste Provincial Parks in Canada. Het natuurgebied beslaat ongeveer 5000 km2 en is een ideale toeristische bezienswaardigheid voor liefhebbers van rust, ruimte Lees meer ..

Whistler

Dag: 13 - 410 km

Vandaag vroeg op want u heeft een forse reisdag voor de boeg, de eerste langere reisdag tijdens deze prachtige reis. Via highway 5, 97 en 99 reist u in zuidwestelike richting naar Whister, beroemd vanwege het feit dat hier de olympische winterspelen zijn gehouden. U overnacht hier 1 nacht (nacht 13). Whistler, een ski- en bergdorp op 130 km ten noorden van Vancouver, organiseerde in 2010 de Olympische Winterspelen. Het is een populaire bestemming voor Canada-rondreizen omdat er leuke attracties zijn. Ten eerste noemen we de langste kabelbaan ter Lees meer ..

Telegraph Cove

Dag: 14 - 450 km

U overnacht twee nachten (nacht 14 en 15) in de prachtige vakantiehuisjes direct aan de authentieke haven van Telegraph Cove. Vanuit Telegraph Cove kunt u de beste whalewatch maken op Vancouver Island, in de Johnstone Strait. Ook kunt u Port Hardy bezoeken, gaan zeekayakken of een bezoek brengen aan Alert bay (aanrader). Het is ook mogelijk om uw verblijf in Telegraph Cove te verwisselen voor extra nachten op Quadra Island en Tofino. Telegraph Cove, een zeer klein authentiek visserdorp met prachtige pittoresque haven, ligt op 68 km ten zuiden van Lees meer ..

Alert bay

Dag: 16 - 25 km

Vandaag kunt u, op weg van Alert bay naar Quadra Island (nabij Campbell River), een bezoek brengen aan het indianengebied van Alert Bay en het U'Mista museum. Dit vinden we een echte aanrader, zodat u de unieke indiaanse cultuur van Vancouver Island goed leert kennen. Alert Bay is een klein, traditioneel indiaans dorp op Cormorant Island, gelegen pal voor de oostkust van Vancouver Island. Ongeveer 50% van de 560 inwoners zijn First Nations Kwakwaka'wakw indianen. Greatlakes-Travel raadt een bezoek aan het eiland aan, omdat u hier veel kunt leren Lees meer ..

Quadra Island

Dag: 16 - 210 km

U overnacht twee nachten (nacht 16 en 17) op Quadra Island. Als u Campbell River of Strathcona Provincial Park wilt bezoeken, dan neemt u het korte veerboottochtje van Quadra Island naar Campbell River (15 minuutjes). Quadra Island is een schitterend eiland voor de kust van Campbell River op Vancouver Island. Het is bereikbaar met een klein veerpontje, de overtocht duurt slechts een kwartiertje. Op het eiland vindt u schitterende baaien, prachtige resorts en veel indiaanse cultuur. Zo is de Cape Mudge Reserve de thuishaven voor de We-Wai-Kai indianen, Lees meer ..

Tofino

Dag: 18 - 280 km

Een bezoek aan Tofino, of het nabij gelegen Ucluelet, hoort eigenlijk bij een bezoek aan Vancouver Island, deze plaats aan de westkust is uniek vanwege de ruige stranden en het Pacific Rim National Park, het zesde National Park dat u tijdens deze geweldige reis gaat bezoeken. U overnacht twee nachten in Tofino (nacht 18 en 19). Tofino is een kleine stad aan de westkust van Vancouver Island, op ongeveer 3 uur rijden westelijk van Nanaimo, en 5 uur rijden van Victoria. De voornaamste attractie in Tofino is het schitterende Pacific Rim National Park Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 20 - 0 km

Vandaag bezoekt u het Pacific Rim National Park, waar u langs de kust walvissen en zeeleeuwen kunt zien, of beren kunt spotten terwijl deze bij eb onder de stenen naar krabben zoeken. Ook een kanotocht naar het voor de kust gelegen Meares Island bevelen wij uit ervaring aan. In de jaren voordat het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island werd opgericht (in 1970), was de westkust van Vancouver Island voor touristen zo goed als onbereikbaar. De westkust was een onbekend, geïsoleerd gebied, waar onvoorbereide reizigers vaak Lees meer ..

Victoria

Dag: 20 - 305 km

Victoria is een heerlijke stad om na te genieten van al het natuurschoon en de ongetwijfeld vele mooie foto's die u tijdens deze topreis heeft gemaakt. U verblijft hier de laatste nacht (nacht 20). Victoria is de hoofdstad van Canadees British Columbia, en werd in 1843 opgericht als een handelspost door de Britse Hudson Bay Company. Deze statige stad, met Britse invloeden, wordt door vooraanstaande reis-magazines zoals Conde Naste Traveler aanbevolen als één van de 10 mooiste steden ter wereld. Enkele highlights in Victoria: het gehele havengebied Lees meer ..

Vancouver

Dag: 21 - 0 km

Op de dag van uw vertrek neemt u vroeg in de ochtend de veerboot van Schwartz Bay nabij Victoria naar Tsawwassen, nabij Vancouver. Vervolgens levert u uw auto in op de luchthaven en vliegt u terug naar Europa, een onvergetelijke ervaring rijker. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. Lees meer ..

Deze reis is inclusief: directe vluchten retour Vancouver, reserveringkosten, personenauto inclusief verzekeringen, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente (goede middenklasse) hotels, lodges, B&B's en cabins (vakantiehuizen). Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast en is ook verkrijgbaar iinclusief de exclusieve Knight Inlet Lodge of Great Bear lodge excursie. Greatlakes-Travel past deze reis geheel aan uw wensen aan, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf in Canada. Gezien de reisafstanden raden wij u aan de reisduur niet te verkorten.

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners