GLT19: "Calgary-Vancouver, 21-daagse reis incl. Inside Passage en Knight Inlet Lodge"

Deze zeer rustige, 21 daagse auto-reis start in Calgary, ten oosten van de Rocky Mountains, vervolgens ziet u de werelderfgoed Nationale Parken Banff, Yoho en Jasper, U verblijft in de prachtige Emerald Lake Lodge en in een leuk vakantiehuisje in Jasper National Park. Vervolgens reist u door indianengebied via Prince George en Smithers naar Prince Rupert, waarna u de prachtige Inside Passage Day Cruise maakt. De cruise vaart door de fjorden langs de westkust van Canada, na 14 uur varen komt u aan in Port Hardy op Vancouver Island. De laatste week van uw vakantie brengt u door op het fantastische Vancouver Island. Er is voldoende gelegenheid tot het maken van zeer leuke excursies.. Een verblijf op de prachtige Knight Inlet Lodge of een andere berenlodge is inclusief. De direct gereden afstand in deze reis is slechts 2300 km.

Calgary

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u naar Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Uw vlucht heeft maximaal één overstap, waarbij wordt gelet op voldoende overstaptijd. Een directe vlucht is natuurlijk ook mogelijk. In Calgary aangekomen, ziet u in de verte de toppen van de Rocky Mountains. U haalt uw auto op en u verblijft 1 nacht in een goed hotel. Vanuit Calgary kunt u vele leuke uitstapjes maken, we raden u in ieder geval aan om te overwegen om naar Calgary te reizen als de Calgary Stampede plaatsvindt (6-15 juli 2012), een bezoek te brengen aan het schitterende wereldklasse Royal Tyrell museum in Drumheller of een bezoek te brengen aan het, in indaans gebied gelegen, Head- Smashed-In-Buffalo-Jump te bezoeken. Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 2 - 125 km

Vervolgens reist u naar het stadje Canmore, op ongeveer twee uur rijden ten westen van Calgary. U verblijft twee nachten (nacht 2 en 3) in een goed middenklasse hotel of in een goede B&B, zoals Stella Alpina (met Nederlandstalige eigenaresse). Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Park, op 125 km ten westen van Calgary. Canmore is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar het berggebied Kananaskis. Ook kunt u binnen 15 minuten de ingang van het werelderfgoed natuurgebied Banff National Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 4 - 30 km

Vanuit Canmore kunt u het werelderfgoed natuurgebied Banff National Park gemakkelijk bereiken, een dag in Banff NP is altijd een belevenis. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn heldere bergmeren, en de gevarieerde dierenwereld. Tip: bezoek Moraine Lake of volg de Bow Parkway. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden Lees meer ..

Yoho National Park

Dag: 4 - 90 km

U verblijft twee nachten (nacht 4 en 5) op de exclusieve Emerald Lake Lodge, midden in de natuur van Yoho National Park. Dit is één van de mooiste locaties in west-Canada, die wij als Canada specialisten kennen. De lodge ligt aan een meer op meer dan 10 km van de doorgaande weg, midden in de vrije natuur. Yoho National Park is opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed natuurgebieden. Dit schitterende natuurgebied ligt westelijk van Lake Louise en oostelijk van Golden. De naam Yoho is afgeleid van Lees meer ..

Lake Louise

Dag: 6 - 30 km

Via Yoho National Park bereikt u Lake Louise, waar u zal overnachten. De omgeving van Lake Louise staat vooral bekend om geweldig mooie wandelroutes door het hooggebergte. Op het meer kunt u kanoën, en kayakken en rondom het meer is het heerlijk vertoeven op de terrasjes van de hotels. Lake Louise ligt in het noordelijke gedeelte van Banff National Park, 80 km noordelijk van Canmore. Dit pittoresque en rustige bergstadje ligt aan Lake Louise, midden in de bergen van de Rocky Mountains. De voornaamste touristische bezienswaardigheden in deze schitterende Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 6 - 20 km

Vandaag maakt u waarschijnlijk één van de mooiste dagtochten van uw leven. Vanuit Lake Louise rijdt u naar Jasper, via de zeer mooie Icefields Parkway. U bezoekt onderweg de indrukwekkende Athabasca gletsjer en de Columbian Icefields. Meer dan 300 km2 ijsvlakte met een dikte tot wel 400 meter, zorgen voor een onvergetelijk schouwspel. Let ook goed op: langs de Icefields Parkway ziet u zeer vaak beren! De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 6 - 230 km

U bezoekt Jasper National Park, dit is naar mening van Greatlakes-Travel het mooiste natuurgebied in Canada. U ziet in het algemeen veel groot wild: wapiti-herten, elanden, wolven (zeer schuw), beren, bergschapen (bighorn sheep), bevers, kariboes en marmotten. Jasper wordt jaarlijks door ongeveer 2 miljoen mensen bezocht maar is relatief rustig omdat het zo uitgestrekt is. Tip: ga enige dagen kamperen in de wildernis, een unieke ervaring, of ga een dag met een gids op pad! Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 6 - 0 km

U overnacht 3 nachten (nacht 6, 7 en 8) in een goed hotel, lodge of een B&B in Jasper. In de offerte welke u kunt aanvragen worden alle accomodaties in detail beschreven, u kunt in uw offerte-aanvraag ook kiezen voor een bepaalde klasse accomodatie (goede middenklasse of viersterren). Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult Lees meer ..

Prince George

Dag: 9 - 350 km

Veel reizigers staan voor de keuze om de Inside Passage wel of niet mee te nemen in hun reis en te reizen via de uitgestrekte First Nations gebieden in het noorden van Canada. Greatlakes-Travel is van mening dat de weliswaar lange tocht over highway 16 naar het westen zeer indrukwekkend is. Vanuit Jasper rijdt u via de wegen langs Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains naar Prince George, waar u 1 nacht overnacht (nacht 9). Prince George ligt in het noorden van British Columbia, ongeveer 350 km westelijk van Jasper National Lees meer ..

Smithers

Dag: 10 - 370 km

Vandaag staat een vrij lange doorreis naar het prachtig aan de rivier gelegen dorpje Smithers op het programma, over highway 16 langs een afwisselend landschap. Soms ziet u prairie, soms boerderijen en in de buurt van Smithers wordt het opeens weer bergachtig. Tip: bezoek de opgezette enorme grizzly op het vliegveld van Smithers, deze heeft tientallen koeien in de omgeving opgegeten voordat hij eindelijk werd gevangen!. Nog een tip: bezoek de indiaanse gebouwen nabij Hazelton (KSAN). U overnacht 1 nacht in Smithers (nacht 10). Smithers (6000 inwoners) Lees meer ..

Prince Rupert

Dag: 11 - 350 km

Vandaag volgt u de oevers van de indrukwekkende Skeena rivier langs highway 16. Voordat u de wereldberoemde Inside Passage gaat varen, overnacht u nog een nacht (nacht 11) in Prince Rupert, aan de westkust van Canada. Dit is al meer dan 10000 jaar indiaans grondgebied.Bezoek, indien de tijd het toelaat, het museum of Northern British Columbia. Prince Rupert, een stad met 12800 inwoners, is de grootste stad in het noordelijk gedeelte van BC en de belangrijkste doorvoerhaven naar Alaska. Qua locatie bevindt u zich 1300 km westelijk van Jasper en Lees meer ..

Inside Passage

Dag: 12 - 450 km

U staat vandaag vroeg op, want u gaat rond 06.30 uur inchecken op de luxe veerboot van BC Ferries, u maakt vandaag een cruise door de schitterende Inside Passage. U kunt heerlijk aan dek van de zon genieten en u heeft tijdens deze cruise de mogelijkheid om oude indiaanse nederzettingen, zeeleeuwen, walvissen en orka's te zien. Om ongeveer half 11, na een tocht van 450 km, komt de veerboot aan in het noorden van Vancouver Island, waar we u boeken in een goed middenklasse hotel. U maakt een schitterende reis per veerboot door de Inside Passage tussen Lees meer ..

Port Hardy

Dag: 12 - 0 km

Nadat de veerboot is aangekomen in Port Hardy, is het nog maar een zeer korte rit naar uw hotel, waar wij een "late arrival" voor u doorgeven, zodat uw hotelkamer gereserveerd blijft. U overnacht 1 nacht in Port Hardy (nacht 12) Port Hardy is een kleine vissersplaats in het noorden van Vancouver Island. U bevindt zich hier 240 km ten noordwesten van Campbell River en ongeveer 500 km noordwestelijk van Victoria. Port Hardy is vooral bekend als havenplaats voor de veerboot- en cruisediensten van BCFerries, met regelmatige diensten tussen Port Hardy Lees meer ..

Alert bay

Dag: 13 - 48 km

Via highway 19 rijdt u in zuidelijke richting naar Port Mcneill, waar u een korte veerbootovertocht kunt maken naar Alert bay, een indiaans dorp op een eiland voor de kust van Vancouver Island. Op de foto ziet u hoe een indiaanse familie een tradioneel, van cedarhout gemaakte oorlogskano te water laat in Alert Bay. Al West, de "chief" van Alert Bay, had zijn kleinkinderen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze belangrijke gebeurtenis. Op de achtergrond ziet u een gedeelte van het indiaans museum "U'Mista". Een bezoek aan Alert Bay is een hele leuke dagtocht. Een andere suggestie is dat u een whalewatch maakt vanuit het nabij Port Mcneill gelegen Telegraph Cove. Lees meer ..

Campbell River

Dag: 13 - 210 km

U volgt highway 19 langs de Inside Passage naar het zuiden naar Campbell River, ook wel "Salmon Capitol of the World" genaamd, omdat hier alle vijf soorten zalm (chinook, coho, sockeye, pink, chum) worden gevangen. U kunt in de Campbell rivier ook in een duikerspak zwemmen met de zalmen, een zeer leuke ervaring. Greatlakes- Travel kent de beste visgids in deze omgeving, zou u het leuk vinden om een vistocht te gaan maken. U overnacht twee nachten (nacht 13 en 14) in Campbell River. Campbell River is een leuke kustplaats met 3.0000 inwoners aan Lees meer ..

Quadra Island

Dag: 15 - 10 km

Breng zeker ook een bezoek aan Quadra Island tijdens uw verblijf in Campbell River, ook hier ligt een indiaanse gemeenschap (Cape Mudge). Quadra Island is een schitterend eiland voor de kust van Campbell River op Vancouver Island. Het is bereikbaar met een klein veerpontje, de overtocht duurt slechts een kwartiertje. Op het eiland vindt u schitterende baaien, prachtige resorts en veel indiaanse cultuur. Zo is de Cape Mudge Reserve de thuishaven voor de We-Wai-Kai indianen, die samen met de We-Wai-Kum indianen in Campbell River de grote Southern Lees meer ..

Strathcona Provincial Park

Dag: 15 - 50 km

Een andere zeer leuke dagtour vanuit Campbell River is het maken van een wandeling of kanotocht in Strathcona Provincial Park, het mooiste wildernisgebied op Vancouver Island. Onze Canada specialiste Nicole Witteveen heeft dit gebied al verschillende keren bezocht en het is werkelijk prachtig, zij kan u uit persoonlijke ervaring meer vertellen. Strathcona Provincial Park is het oudste en mooiste natuurgebied op Vancouver Island. Gelegen op slechts 25 km ten westen van Campbell River, biedt Strathcona meer dan 2500 km2 uitgestrekte en ongerepte Lees meer ..

Knight Inlet

Dag: 15 - 0 km

U wordt 's ochtends opgehaald door de gidsen van de Knight Inlet Lodge en vertrekt dan met het watervliegtuig, voor een avontuurlijke tocht naar de echte Canadese wildernis. U zult, onder begeleiding van vakkundige biologen, het gedrag van grizzlyberen van nabij kunnen bestuderen. U slaapt 1 nacht (nacht 15) op een drijvende houten lodge met eigen badkamer en open haard. Onze reizigers zijn het allemaal met elkaar eens: hadden we in plaats van één dag maar twee of meer dagen op de Knight Inlet Lodge in de Knight Inlet Fjord geboekt…dit is waarschijnlijk Lees meer ..

Tofino

Dag: 16 - 270 km

Tofino is een favoriete bestemming van Greatlakes-Travel. Tip: bezoek de zeeleeuwenkolonie bij Ucluelet, of boek via Greatlakes-Travel een schitterende zeekayaktocht naar Meares Island. U kunt ook verschillende wildlife viewing tours boeken, zoals het bekijken van zwarte beren bij eb langs de prachtige stranden. Loop ook één van de wandelpaden door het Pacific Rim National Park- een aanrader!. U overnacht twee nachten (nacht 16 en 17) in Tofino. Tofino is een kleine stad aan de westkust van Vancouver Island, op ongeveer 3 uur rijden westelijk van Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 18 - 10 km

Neem tijdens uw bezoek aan Tofino de tijd om een volle dag door te brengen in het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. In de jaren voordat het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island werd opgericht (in 1970), was de westkust van Vancouver Island voor touristen zo goed als onbereikbaar. De westkust was een onbekend, geïsoleerd gebied, waar onvoorbereide reizigers vaak van aangespoeld drijfhout een onderdak moesten bouwen, omdat hotelcapaciteit onvoldoende aanwezig was. Sindsdien is er veel veranderd. Lees meer ..

Victoria

Dag: 18 - 260 km

U rijdt vervolgens via highway 4 en 1 naar Victoria, op het uiterste zuidpuntje van Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en een van oorsprong Britse, statige stad. U verblijft hier twee nachten (nacht 18 en 19) in een leuke B&B of hotel. Tip: bezoek het Royal British Museum, dit is één van de meest gerespecteerde musea in Noord-Amerika op het gebied van de kunst, leefwijze en cultuur van de First Nations, de oorspronkelijke indiaanse bevolking van Canada. Victoria staat ook bekend als de "stad van de tuinen", vanwege de echt prachtige Butchart Gardens, Chrystal Gardens en Beacon Hill Park. Buiten Victoria biedt Highway 14 naar Sooke en Port Renfrew vele schitterende vergezichten over de oceaan en een goede kans om een walvis vanaf de kust waar te nemen. Aan de overkant van de Juan de Fuca zee-engte dragen de besneeuwde toppen van de Amerikaanse Olympic Mountains hun steentje bij aan weer een schitterende dag in het prachtige Canada. Lees meer ..

Vancouver

Dag: 20 - 75 km

De laatste nacht brengt u door in het geweldige Vancouver, we boeken een topklasse B&B of een leuk hotel voor u. Vancouver is de op twee na grootste stad van Canada, maar op wereldschaal relatief klein. De unieke geografische ligging maakt het mogelijk om in de ochtend te skieën, en te zeilen in de namiddag, Stanley Park in het centrum is een 400 hectare semi-wildernis in het centrum van de stad, met prachtige wandel- en fietspaden met uitzicht over de skyline van Vancouver. Maak een rit naar de top van Cypress Provincial Park voor een overzicht over Vancouver en de Fraser vallei; u ziet onder andere Mount Baker en haar gletsjers duidelijk liggen. Als u de drukte wilt ontvluchten is Lynn Canyon Park met haar unieke "Hangende Brug" een oase van rust. Nog een tip: Granville Island is een leuke plaats voor een diner of een middag winkelen in een natuurlijk ontspannen omgeving dichtbij de oceaan. Lees meer ..

Deze reis is inclusief: directe vluchten, reserveringkosten, personenauto inclusief verzekeringen, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente (goede middenklasse) hotels, lodges, B&B's en/of cabins (vakantiehuizen). Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast en is verkrijgbaar inclusief de exclusieve Knight Inlet Lodge of Great Bear lodge excursie. Greatlakes-Travel past deze reis geheel aan uw wensen aan, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf in Canada. Klik hier voor een offerte

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners