GLT24: Calgary-Vancouver "Meet the locals B&B tour- Aanrader!

In Amerika en Canada is er een bekend gezegde: " Go with the locals", vrij vertaald: " lokale mensen kennen de écht mooie speciale plaatsen, leuke B&B's en unieke routes. Omdat we in de afgelopen 6 jaar zeer goede contacten hebben opgebouwd met verschillende Nederlandstalige eigenaren van B&B's, hebben we deze zeer persoonlijke, meer kleinschalige reis op onze website geplaatst. U verblijft gedurende deze 21 daagse reis in fantastische Bed-and-Breakfasts (B&B's) uit ons bestand. Deze Bed-and-Breakfast tour wordt door Greatlakes-Travel van harte aanbevolen. Op verzoek kunnen we ook vakantiehuisjes met keuken toevoegen aan deze reis. Omdat deze B&B's kleinschalig, topklasse en zeer gezellig zijn, zijn ze dus ook snel uitverkocht, boek dus bij voorkeur zo snel mogelijk. Zeer belangrijk: u ziet dat u bijna overal meerdere dagen verblijft, dit is dus een zeer rustige reis waarbij u voldoende tijd heeft voor het maken van leuke excursies en het ontmoeten van leuke mensen. De directe reisafstand is slechts 2300 km.

Calgary

Dag: 1 - 0 km

U vliegt met een directe vlucht naar Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains, waar u één nacht verblijft in een leuke Bed and Breakfast (B&B). De volgende dag geniet u van een heerlijk ontbijt, daar staan de Bed and Breakfast hotels om bekend. De doelstelling van deze reis is ook dat u de Canadezen goed leert kennen, maak daarom altijd een praatje met de eigenaar of eigenaresse! Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains en 1000 km oostelijk Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 2 - 125 km

De rit van Calgary naar Banff National Park vinden we nog altijd een belevenis, u start in een vlak landschap en binnen een uur rijdt u op goed begaanbare wegen door een landschap met diepe valleien, enorme rotsformaties en besneeuwde toppen. U verblijft gedurende drie nachten (nacht 2,3 en 4) in Stella Alpina B&B, de Nederlandse eigenaresse Anneke en haar man Carmelo ontvangen u met de rode loper!. Boek snel want Stella Alpina is vaak zeer snel volgeboekt. Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 5 - 20 km

Canmore is een heerlijk rustig plaatsje nabij Banff National Park, ver weg van de drukte van het meer mondaine Banff. Vanuit Canmore verkent u de komende dagen mogelijk Kananaskis (hier gaan de Canadezen zelf vaak op vakantie), en Banff National Park, het eerste werelderfgoed natuurgebied op uw route. Tip: boek een georganiseerde wildlife viewing tour, de specialisten van Greatlakes-Travel kennen de beste lokale tour operators. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 5 - 30 km

Na drie nachten in Banff reist u via highway 93 naar Jasper. Onderweg passeert u Lake Louise, dit surrealistische meer is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde bergmeren in de Canadese Rocky Mountains, op een heldere dag is het adembenemend mooi. Tip: bezoek ook Peyto Lake, zeer mooi, en maak misschien een helicoptervlucht (aanrader). De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Dit wordt zeer waarschijnlijk één van de mooiste wegen Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 5 - 200 km

Na 230 km te hebben genoten van de Icefields Parkway, volgens velen één van de mooiste wegen ter wereld, bereikt u het bergdorpje Jasper, waar u drie nachten overnacht in een leuke B&B (nacht 5, 6 en 7). De lokale eigenaars kennen de streek, zij geven u vaak aanwijzingen voor de speciale plekken, enkel bekend bij de lokale bevolking. Omdat Jasper centraal in Jasper National Park is gelegen, kunt u vanuit Jasper de mooiste excursies maken. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 8 - 0 km

Jasper National Park heeft een oppervlakte van bijna 11000 vierkante km en is daarmee groter dan Banff NP, Kootenay NP en Yoho National Park tesamen. Maligne Lake en Miette Hotsprings worden geroemd vanwege de stille schoonheid en de ongerepte wildernis. Jasper staat bekend als een mekka voor de wandelaars. Voor diegenen onder u die houden van het genieten van de dierenwereld zonder massa-tourisme, zijn Wilcox Pass, Opal Hills en Cavell Mountain enkele verborgen juweeltjes. Ook de Skyline Trail vinden wij erg mooi. Jasper is een leuk, gezellig Lees meer ..

Wells Gray Provincial Park BC

Dag: 8 - 300 km

Via highway 16 en 5 rijdt u na drie nachten in Jasper te hebben doorgebracht door naar Wells Gray Provincial Park BC . Clearwater, en in het bijzonder Wells Gray Provincial Park, zouden op de "must see" lijst van elke Canada reiziger moeten voorkomen, het natuurgebied is minder bekend maar doet qua schoonheid niet onder voor de Rocky Mountains. Wells Gray Provincial Park is één van de mooiste Provincial Parks in Canada. Het natuurgebied beslaat ongeveer 5000 km2 en is een ideale toeristische bezienswaardigheid voor liefhebbers van rust, ruimte Lees meer ..

Clearwater

Dag: 8 - 20 km

U verblijft 1 nacht in Clearwater (nacht 8). Tip: bezoek tijdens uw verblijf Helmcken Falls in Wells Gray Provincial Park, deze waterval is hoger dan de Niagara. Voor de avonturier is een rafting tocht over de Clearwater rivier een echte belevenis. In Wells Gray leeft een grote populatie zwarte beren, pas dus goed op en volg onze voorschriften nauwgezet op (klik aub hier voor tips). De stad Clearwater, op ongeveer 300 km zuidoostelijk van Jasper, wordt beschouwd als de toegangspoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Canada; Wells Gray Provincial Lees meer ..

Pemberton

Dag: 9 - 395 km

De weg van Clearwater naar Kamloops via highway 5 en Cache Creek leidt u door een vrij droog gebied van het binnenland van British Columbia, rollende heuvels en uitgebreide ranches bepalen hier het landschap. Highway 99 na Cache Creek is waarschijnlijk één van de mooiste scenic routes in geheel British Columbia, plan tijdens uw reis een bezoek aan Marble Canyon en Tokumm Creek, welke gedurende een periode van 8000 jaar een 600 meter lange en 37 meter diepe kloof heeft uitgesleten in het kalksteen. U komt weer dichterbij de meer vochtige streken van de westelijke Coast Mountains. Uw route voert door Pemberton, een rustig dorp in een prachtige bergachtige omgeving, het touristische gedrang van Whister en Vancouver lijkt hier een eeuwigheid vandaan te liggen. U verblijft niet in Pemberton maar op verzoek kunnen wij hier boeken als u liever hier verblijft dan in Whister, 32 km verder. Lees meer ..

Whistler

Dag: 9 - 32 km

U verblijft 2 nachten (nacht 9 en 10) in het mondaine ski-oord Whistler, waar de Olympische Winterspelen van 2010 zijn gehouden. Whistler biedt ontzettend veel vertier. U verblijft hier in een top B&B: Alpine Chalet. Whistler, een ski- en bergdorp op 130 km ten noorden van Vancouver, organiseerde in 2010 de Olympische Winterspelen. Het is een populaire bestemming voor Canada-rondreizen omdat er leuke attracties zijn. Ten eerste noemen we de langste kabelbaan ter wereld, de "Peak-to-Peak Gondola", welke met een lengte van 4,4 km de bergen Whistler Lees meer ..

Sunshine Coast

Dag: 11 - 130 km

Vanuit Whistler rijdt u over highway 99 naar het zuiden richting de Sunshine Coast en Powell River. Het is een aanbeveling om een Circle Tour Ferry ticket te kopen omdat u vandaag een aantal korte veerbootovertochten gaat maken. De veerbootovertocht van Horseshoe Bay naar Gibsons is een lust voor het oog met prachtige vergezichten over de oceaan en de bergen van Howe Sound en de Coastal Mountains. Volg Highway 101 North to Earl's Cove en neem de volgende veerboot naar Saltery Bay en uw eindbestemming voor vandaag: Powell River. De Sunshine Coast Lees meer ..

Powell River

Dag: 11 - 135 km

U verblijft twee nachten in Powell River (nacht 11 en 12) zodat u kunt genieten van de pittoresque baaien en verborgen zandstranden van de Sunshine Coast. Net ten noorden van Powell River ligt Desolation Sound, een paradijs voor de zee-kayakker, natuurliefhebber, diepzee-duiker of sportvisfanaat (zalm). U overnacht in Hummingbird B&B. Powell River is de belangrijkste plaats aan de Sunshine Coast, ook omdat één van de veerdiensten van en naar Vancouver Island hier vertrekt. De stad ligt 145 km ten noordwesten van Vancouver, in een gedeelte van Canada Lees meer ..

Vancouver Island

Dag: 13 - 48 km

Nadat u twee nachten in Powell River bent geweest, neemt u de veerboot over de Inside Passage van Powell River naar Comox op Vancouver Island. Vancouver Island is het grootste eiland op de Noord-Amerikaanse westkust. Het is ongeveer 575 km lang en het mooie Campbell River ligt ongeveer in het midden aan de oostkust. Maak een dagtocht naar bijvoorbeeld Parksville of Qualicum Beach met haar mooie stranden of rijdt naar het noorden naar Telegraph Cove. Greatlakes-Travel medewerkers zijn al jaren zeer gecharmeerd van Vancouver Island, één van onze Lees meer ..

Campbell River

Dag: 13 - 60 km

U overnacht twee nachten (nacht 13 en 14) in Amazing View B&B met Nederlandse eigenaren, in Campbell River. Richard en Marie-Louise zijn enige jaren geleden naar Canada geëmigreerd, en leven nu het leven van hun dromen, met uitzicht over de Inside Passage (wij zijn oprecht jaloers!!). Campbell River is een leuke kustplaats met 3.0000 inwoners aan de oostkant van Vancouver Island, het ligt 300 km noordwestelijk van Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Vanuit het centrum van Campbell River kijkt u uit over zowel de Inside Passage als Quadra Lees meer ..

Tofino

Dag: 15 - 270 km

U rijdt via highway 19 en 4 van Campbell River naar Tofino. Tofino en het Pacific Rim National Park zijn de parels van de westkust van Canada. U verblijft hier twee nachten (nacht 15 en 16). De wereldberoemde West Coast Trail en de Broken Island Group (met honderden kleine eilandjes) zijn topbestemmingen voor wandelaars en zee-kayakkers en garanderen een enerverende dag. Neem een boot of het watervliegtuig naar Meares Island en volg de Meares Island Cedar Trail, waar u enkele van de oudste ceders in Canada kunt bewonderen, velen zijn meer dan 500 jaar oud. Long Beach is een prachtige strandbestemming met uitgestrekte zandstranden en een wilde branding, en is op een bepaalde manier inspirerend door de ruige omringende natuur. Long Beach is overigens ook het aanvangspunt voor de beren- en walvistochten langs de kust. Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 17 - 9 km

Bezoek vooral ook het Pacific Rim National Park en het kleine stadje Ucluelet. Toen we enige jaren in Ucluelet waren zagen we zeeleeuwen in de haven, deze slimme beesten wisten dat de vissersboten rond 1700 uur de haven in kwamen, en dat visresten overboord zouden worden gegooid. Tip: er zitten in dit gebied veel bergleeuwen (ook wel mountain lions of cougars genoemd), houdt dus altijd zicht op kleine kinderen. Voor volwassenen zijn deze prachtige dieren niet zo gevaarlijk, maar elk jaar lopen een paar kinderen op Vancouver Island en Canada de nodige krassen op. Lees meer ..

Victoria

Dag: 17 - 315 km

U rijdt vervolgens via highway 4 en 1 naar Victoria, op het uiterste zuidpuntje van Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en een van oorsprong Britse, statige stad. U verblijft hier twee nachten (nacht 17 en 18) in een leuke B&B. Tip: bezoek het Royal British Museum, dit is één van de meest gerespecteerde musea in Noord-Amerika op het gebied van de kunst, leefwijze en cultuur van de First Nations, de oorspronkelijke indiaanse bevolking van Canada. Victoria staat ook bekend als de "stad van de tuinen", vanwege de echt prachtige Butchart Gardens, Chrystal Gardens en Beacon Hill Park. Buiten Victoria biedt Highway 14 naar Sooke en Port Renfrew vele schitterende vergezichten over de oceaan en een goede kans om een walvis vanaf de kust waar te nemen. Aan de overkant van de Juan de Fuca zee-engte dragen de besneeuwde toppen van de Amerikaanse Olympic Mountains hun steentje bij aan weer een schitterende dag in het prachtige Canada. Lees meer ..

Vancouver

Dag: 19 - 65 km

De laatste twee nachten brengt u door in het geweldige Vancouver, we boeken een topklasse B&B voor u, zoals O'Canada House. Vancouver is de op twee na grootste stad van Canada, maar op wereldschaal relatief klein. De unieke geografische ligging maakt het mogelijk om in de ochtend te skieën, en te zeilen in de namiddag, Stanley Park in het centrum is een 400 hectare semi-wildernis in het centrum van de stad, met prachtige wandel- en fietspaden met uitzicht over de skyline van Vancouver. Maak een rit naar de top van Cypress Provincial Park voor een overzicht over Vancouver en de Fraser vallei; u ziet onder andere Mount Baker en haar gletsjers duidelijk liggen. Als u de drukte wilt ontvluchten is Lynn Canyon Park met haar unieke "Hangende Brug" een oase van rust. Nog een tip: Granville Island is een leuke plaats voor een diner of een middag winkelen in een natuurlijk ontspannen omgeving dichtbij de oceaan. Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten, reserveringkosten, personenauto inclusief verzekeringen, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente B&B's en/of cabins (vakantiehuizen). Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast en is eventueel ook verkrijgbaar inclusief de exclusieve Inside Passage, Knight Inlet Lodge, Great Bear lodge, Spirit Bear Lodge of Kayakken met de orka's excursies. Greatlakes-Travel past deze reis geheel aan uw wensen aan, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf in Canada.

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners