GLT46: "Kindvriendelijke reis - San Francisco naar Los Angeles, 22-daagse reis"

Greatlakes-Travel reizen kenmerken zich door een rustig reistempo van maximaal 250 km gemiddeld per dag zodat u optimaal kunt genieten, én veel tijd overhoudt om leuke excursies te maken. Dit is vooral belangrijk als u met kinderen reist, of gewoon van rustig reizen houdt. Als u kiest voor deze route, van San Francisco naar Los Angeles, dan scheelt dit al snel 850 km tov vele andere routes. U hoeft namelijk niet meer terug te rijden van Los Angeles naar San Francisco, maar u vertrekt vanuit Los Angeles. De directe reisafstand bedraagt 3925 km. Als u dit teveel vindt, dan adviseren we u Moab niet te bezoeken, dit scheelt ongeveer 600 km. U kunt dan de twee nachten in Moab vervangen door andere bestemmingen.

San Francisco

Dag: 1 - 0 km

Uw reis gaat beginnen! Vandaag vliegt u met de KLM direct naar San Francisco en haalt u uw huurauto op, op het vliegveld of in downtown San Francisco naar keuze. U verblijft drie nachten (nacht 1,2 en 3) in het centrum van San Francisco. Tijdens deze reis verblijft u in zeer goede middenklasse hotels, u kunt ook upgraden naar viersterren hotels indien gewenst. San Francisco is een heerlijke stad, kleinschalig en goed bewandelbaar in het centrum. Het is één van de weinige Amerikaanse steden waar u zich goed zonder auto kunt verplaatsen, mede dankzij ruim 24 km tramlijn dwars door de stad. Lees meer ..

Monterey

Dag: 4 - 180 km

Na drie dagen in het schitterende San Francisco neemt u highway 1 naar het zuiden naar Monterey, en het daarbij gelegen pittoresque Carmel. In Monterey raden we u aan een whalewatch te maken of een bezoek te brengen aan het mooiste zee-aquarium ter wereld. U overnacht 1 nacht (nacht 4) in Monterey. Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium Lees meer ..

Carmel

Dag: 5 - 7 km

Misschien bezoekt u ook het leuke dorp Carmel, dit plaatsje staat bekend om de vele leuke boutiekjes en winkeltjes, er wonen hier veel kunstenaars en schilders die hun creaties proberen te verkopen. Erg leuk en een aanrader voor de souvenirjager! Carmel by the Sea, in de volkmond gewoon Carmel, is een klein plaatsje in Monterey County, Californië. Het is voornamelijk bekend van zjn natuurlijke schoonheid en rijke artistieke geschiedenis. Veel kunstenaars, schrijvers en dichters trokken hier begin 1900 naar toe. Een leuk feit is, dat Carmel ook Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 5 - 275 km

Via highway 156, 152 en 145 rijdt u, dwars door Californië, in ongeveer 3,5 uur naar Yosemite National Park, het eerste grote natuurgebied op uw route. Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke dierenwereld, prachtige watervallen, waarvan de Yosemite Falls Lees meer ..

Oakhurst

Dag: 5 - 16 km

U overnacht twee nachten (nacht 5 en 6) in het nabij Yosemite gelegen dorp Oakhurst. Het is ook mogelijk om binnen de grenzen van Yosemite National Park te overnachten, boek dan wel vroeg want er zijn maar vier hotels IN Yosemite, en deze zijn dus snel uitverkocht. Oakhurst is een vriendelijk klein plaatsje, 23 km ten zuiden van de voornaamste ingang van Yosemite National Park en Yosemite Valley in Californié. Het dorp heeft ongeveer 3000 inwoners, en is omringd door de uitlopers van de Sierra Nevada bergketen. Vanwege de ligging nabij, maar dus Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 7 - 190 km

Via highway 41, Fresno en de prachtige Highway 180 (Kings Canyon) rijdt u via Kings Canyon National Park en highway 198 naar Three Rivers. Op deze manier rijdt u vandaag door zowel Kings Canyon National Park als het schitterende Sequoia National Park. U bevindt zich nu in prachtige natuurgebieden. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, uitgestrekte Lees meer ..

Three Rivers

Dag: 7 - 12 km

U overnacht (nacht 7) nabij Sequoia National Park. Ook hier is het mogelijk om te proberen accomodatie IN Sequoia te boeken, omdat er in Sequoia slechts 1 goed hotel is (de Wuksachi Lodge), adviseren we u in dat geval minstens 6 maanden voor aankomst te boeken. Three Rivers ligt op slechts 12 km van de hoofdingang van Sequoia National Park en is daarmee beter gesitueerd als toegangspoort voor dit natuurgebied dan bijvoorbeeld de stad Fresno, op 125 km van de ingang van het park. Fresno is veel goedkoper, maar dan ook wel verder weg gelegen dan Lees meer ..

Ridgecrest

Dag: 8 - 350 km

Vanuit de omgeving van Sequoia National Park reist u naar het nabij de Sierra Nevada gelegen Ridgecrest, 350 km ten zuidoosten van Three Rivers, via highway 180, 99, 58 en 14. Op weg naar Ridgecrest is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Red Rock Canyon State Park. Ridgecrest ligt ideaal zodat u de volgende dag via Death Valley National Park naar Las Vegas kunt rijden. U overnacht 1 nacht in Ridgecrest (nacht 8). Ridgecrest ligt op uw route tussen Calfifornië en Las Vegas, ongeveer 60 km ten zuiden van Death Valley National Park, en is Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 9 - 100 km

U rijdt via highway 395 en 190 naar Death Valley National Park. Hier kunt u een ei bakken op de motorkap van uw auto (geen geintje) en genieten van dit fantastische woestijnlandschap. Via highway 95 bereikt u Las Vegas. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 9 - 350 km

U verblijft 1 nacht (nacht 9) in het bruisende Las Vegas. Las Vegas vermaakt jaarlijks meer dan 30 miljoen bezoekers, u kunt het zo gek niet bedenken of het is hier mogelijk. Onze tips: even gokken in een casino en het gokkende publiek bekijken, een bezoek brengen aan de Hoover Dam, een helicoptervlucht maken boven de stad of een bezoek brengen aan één van de vele shows en pretparken. Las Vegas biedt iedereen iets naar zijn of haar zin. Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 10 - 260 km

Na een dag Las Vegas bent u waarschijnlijk al weer toe aan rust, ruimte en leuke excursies in de natuur van Zion National Park. Zion ligt op ruim 1100 meter hoogte, en is een divers natuurgebied (bossen, rivieren en de typerende rotsformaties) met vele diersoorten zoals beren, coyotes en herten. U verblijft 1 nachten (nacht 10) in Springdale of Mount Carmel, op zeer korte afstand (<30 km) van het park. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 12 - 130 km

Het volgende stuk natuur ligt al op u te wachten in Bryce Canyon National Park. Hier verblijft u twee nachten (nacht 11 en 12) zodat u van de prachtige zonsopgang en zonsondergang kunt gaan genieten Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is een 30-km lange rit langs het plateau met "scenic viewpoints", waar Lees meer ..

Scenic Byway Route 12

Dag: 12 - 0 km

Via route 9, 89 en highway 12 rijdt u van Zion National Park naar Moab. Vooral Route 12 is geweldig mooi, u zult zich verbazen over de fantastische uitzichten die achter elke bocht weer opdoemen. Bezoek bij de plaats Torrey misschien ook nog even het Capitol Reef National Park, dan ziet u tijdens deze vakantie alle 5 Nationale Parken in de staat Utah. Tegen het einde van de middag bezoekt u Arches National Park. Volgens velen is Route 12 tussen Bryce NP en Arches NP de mooiste route in de Verenigde Staten. Over een afstand van 270 km duiken achter Lees meer ..

Arches National Park

Dag: 12 - 0 km

Arches National Park is een indrukwekkend geheel van meer dan 1300 stenen bogen, uitgesleten door de elementen zand en wind. Vooral in de ochtend- en avonduren bieden deze natuurmonumenten een onvergetelijke aanblik. Maak hier een prachtige wandeling. Arches National Park heeft meer dan 2500 natuurlijke zandsteen bogen en andere bizarre rotsformaties en is daarmee het grootste "bogenpark" ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn: Devil's Garden (met één van de mooiste bogen van het park: de Landscape Arch van meer dan 90 m lang), Delicate Arch (deze Lees meer ..

Moab

Dag: 12 - 300 km

Moab is een regionaal centrum met leuke winkels en restaurants, vanuit Moab kunt u zowel Arches National Park als Canyonlands National Park gemakkelijk bezoeken. U kunt ook raften in Moab, let echter wel op de waterstanden, deze zijn in de zomer vaak te laag. Moab wordt verder beschouwd als één van de beste mountainbike gebieden ter wereld. U verblijft twee nachten (nacht 13 en 14) in Moab. Moab is gelegen in de staat Utah en wordt veel bezocht door toeristen die de nabijgelegen, woestijnachtige natuurgebieden Arches NP en Canyonlands NP willen Lees meer ..

Canyonlands National Park

Dag: 14 - 50 km

Vanuit Moab rijdt u via route 191 via onder andere Canyonlands National Park naar de omgeving van Kayenta en Monument Valley Canyonlands National Park is het grootste park van Utah en kenmerkt zich door vele kloven en tafelbergen. Deze zijn in de rotsen uitgesleten door de Colorado en de Green rivier. De samenkomst van deze rivieren verdeelt het park in drieën: de Needles (bekend om haar honderden rode rotsen en naalden), het plateau Island in the Sky (het meest bezochte gebied vanwege de Grandview Overlook met een prachtig uitzicht over de rotsige Lees meer ..

Monument Valley

Dag: 14 - 245 km

In de omgeving van Kayenta ligt het schitterende Monument Valley, in indianengebied. U kunt hier lokale excursies boeken bij de indiaanse bevolking, zoals bijvoorbeeld jeeptours onder leiding van een indiaanse gids. U bevindt zich hier ook zeer dichtbij het Navajo Indian Reservation. Monument Valley staat bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn, wie kent deze prachtige schoorsteenachtige torens niet uit Lucky Lucky stripboeken of uit de vele westerns die hier zijn opgenomen?. Het is gelegen op het Colorado plateau, dichtbij de Four Lees meer ..

Lake Powell

Dag: 14 - 160 km

Via route 98 bereikt u Lake Powell en het plaatsje Page. Lake Powell wordt op een zomerse dag door duizenden watersportliefhebbers bezocht, het is een paradijs voor mensen met of zonder boot. U kunt hier waterskieën, duiken, voortgetrokken worden achter een boot, vissen, balonvaren, golfen, zwemmen en snorkelen. Op vele plaatsen worden boten, surfplanken en zeilboten verhuurd. Let op: dit is Arizona, neem factor 30 zonnebrandolie mee op uw vaartuig!. Lake Powell is een enorm stuwmeer op de grens van Utah en Arizona, oostelijk van de Glenn Canyon Lees meer ..

Page

Dag: 14 - 5 km

Vanuit Page kunt u het schitterende Antelope Canyon bezoeken, onder leiding van een indiaanse gids, of lekker aan het strand van Lake Powell gaan liggen. U verblijft 1 nacht in Page (nacht 15), het is natuurlijk mogelijk om nachten bij te boeken. Page is gelegen in het noorden van Arizona. Het ligt aan het Lake Powell, het grootste meer in het zuidwesten van de Verenigde Staten en op enkele minuten van de prachtige Glen Canyon dam en het Glen Canyon National recreatiegebied met de Horsshoe Bend, een hoefijzer-vormige meander van de Colorado rivier. Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 15 - 225 km

Vanuit Page is het maar een relatief korte rit naar Grand Canyon National Park (via route 89 en 64), waar u verblijft in Grand Canyon Village, aan de rand van de Grand Canyon. Hier kunt u afdalen in de Grand Canyon of een helicoptervlucht maken. Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, is het resultaat Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 15 - 0 km

U verblijft twee nachten in Grand Canyon Village (nacht 16 en 17). Neem voldoende water mee als u besluit in de Grand Canyon te gaan wandelen, ongeveer 2 liter per persoon voor een wandeling van 2-3 uur. Neem bijvoorbeeld de Bright Angel Trail, één van de mooiste routes tot op de bodem van de Grand Canyon, 1800 verticale meters lager. Plan uw wandeling goed en neem aub stevige wandelschoenen mee. Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. Lees meer ..

Lake Havasu

Dag: 17 - 363 km

Via Highway 40 bereikt u Lake Havasu, waar u overnacht (nacht 18). Het meer biedt alle mogelijke watersportmogelijkheden, en in Lake Havasu City kunt u uitstekend winkelen en uitgaan. Het kunstmatige meer Lake Havasu ligt achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. Het is gelegen op de grens tussen Californië en Arizona en daarmee een prima overnachtingsplaats tussen Los Angeles en Las Vegas. In de zomer is dit een populair watersportoord. U kunt hier o.a. varen, kayakken, zwemmen en scuba-diven. Daarnaast biedt de omgeving mogelijkheden voor Lees meer ..

Hollywood

Dag: 18 - 480 km

Na nog een forse rit (vertrek dus aub vrij vroeg vanuit de omgeving van Lake Havasu), bereikt u Hollywood waar u de laatste twee nachten van deze fantastische reis overnacht (nacht 19 en 20). Hollywood en Los Angeles zijn een ideale plaats om na te genieten van alle indrukken en foto's die u tijdens uw reis heeft opgedaan. Een bezoek aan de "walk of fame" of een rit over Hollywood Boulevard of Rodeo Drive is altijd een aanrader. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Lees meer ..

Los Angeles

Dag: 20 - 0 km

In Los Angeles kunt u, als u kinderen heeft, bijvoorbeeld Disneyland bezoeken, dit ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Hollywood nabij Anaheim, een dagtour maken naar San Diego, of een bezoek brengen aan Universal Studios. Na 20 nachten in het zuidwesten van Amerika, levert u uw auto op de luchthaven van Los Angeles weer in, en vervolgens vliegt u met een directe vlucht vanuit Los Angeles weer terug, een fantastische ervaring rijker. Zie de vele aanbevelingen van onze reizigers voor meer tips en suggesties. Los Angeles of de "City of Angels" Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente kindvriendelijke hotels.In deze reis kunnen ook verblijven in vakantiehuizen (cabins) worden ingepast. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Canada, Amerika

Hierbij bericht dat de reis die we via uw reisbureau voor deze augustus hebben geboekt er helaas al weer op zit. We kunnen met onze familie terugkijken op een geslaagde en intensieve vakantie. We hebben een ronde gereden van Montreal naar de oostkust van Canada, vervolgens langs de kust van de USAnaar New York, Niagara en terug naar Montreal om kort te gaan. (zo'n 4000 km) Het smaakt zeker naar meer,

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners