GLT48: "Best of the Northwest USA and Western Canada, incl. Yellowstone, 23-daagse reis"

De "Best of the West" autorondreis van Denver naar Seattle (via onder andere Yellowstone en Canada) bevat een uitgekiend reisschema, dat u in staat stelt om maximaal te genieten van zowel Amerika als Canada. U ervaart de rust, ruimte en de natuur van de mooiste natuurgebieden ter wereld, want u ziet maar liefst 8 Nationale Parken, waaronder het mooiste natuurgebied in Amerika: Yellowstone National Park. Verder ziet u de prachtige UNESCO werelderfgoed natuurgebieden Glacier en Waterton Lakes National Park op de grens van Amerika en Canada én het ongeëvenaarde Jasper National Park in Canada. U reist tijdens deze reis door verschillende indianenreservaten. Daarnaast ziet u Rocky Mountain National Park, Mount Rushmore, Banff National Park, Wells Gray, Whistler, Vancouver, Olympic National Park en de wereldstad Seattle. Dit is gewoon "Best of the Best", een reis om nooit meer te vergeten en qua natuur niet te verbeteren.

Denver

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint uw reis in de moderne stad Denver, waar u 1 nacht (nacht 1) verblijft. In deze plaats kunt u diverse interessante en leuke musea vinden, zoals het History museum en Children Museum. Wanneer u wil winkelen gaat u naar 16th Street of naar het oude gedeelte van Denver waar u restaurants, cafes en andere gezellige winkeltjes kan verkennen. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als Lees meer ..

Estes Park

Dag: 2 - 110 km

Via de I-25 N komt u aan in Estes Park, een dorp dat aan de rand ligt van het Rocky Mountains National Park. Van hieruit kunt u tochten maken door deze prachtige en indrukwekkende wildernis. Outdoor activiteiten zoals vissen, jagen, hiken, fietsen en rotsklimmen kunnen hier naar hartelust worden ondernomen. U verblijft hier 1 nacht (nacht 2). Estes Park ligt op ca. anderhalf uur rijden noordelijk van Denver Airport en is de toegangspoort tot Rocky Mountain NP. Het dorp is omgeven door bergen en schitterend, beschermd natuurschoon. Outdoor activiteiten Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 3 - 0 km

Rocky Mountain National Park wordt gezien als één van de meest spectaculaire en mooie natuurgebieden in Amerika. Het grootste deel van de bezoekers komt voor de ruige natuur én de kans om groot wild te zien. Het park huisvest namelijk beren, bergleeuwen, herten, bergschapen en elanden. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest het goed, 60!) bergen boven de Lees meer ..

Custer

Dag: 3 - 560 km

De plaats Custer is de volgende stad die u tijdens uw reis aandoet. Deze stad bezit zoveel speciale en vermakelijke bezienswaardigheden dat we meerdere nachten (nacht 3 en 4) voor u hebben gerserveerd. Vanuit Custer kunt u interessante uitstapjes maken naar Mount Rushmore National Memorial of naar Devils Tower National Monument. Custer is het leukste stadje voor het bezoeken van de zuidwest hoek van South Dakota. Het is gelegen in de prachtige Black Mountains, op korte afstand van Mount Rushmore, Jewel Cave, Crazy Horse Memorial en Custer State Lees meer ..

Mount Rushmore National Memorial

Dag: 5 - 0 km

Tijdens uw reis door South Dakota mag u Mount Rushmore National Memorial niet missen. De wereldberoemde, metershoge, in rots uitgehouwen gezichten van 4 Amerikaanse presidenten zijn in bijna alle geschiedenisboeken terug te vinden. Het Mount Rushmore National Memorial ligt in de Black Hills en bestaat uit 4 uitgehouwen beelden van 4 Amerikaanse presidenten, te weten: van links naar rechts: Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt en George Washington. Dit monument herdenkt de geboorte, de groei, het behoud en de ontwikkeling van de Lees meer ..

Devils Tower National Monument

Dag: 5 - 0 km

Op ongeveer 2 uur vanaf Custer kunt u een bezoek brengen aan het eerste officieel erkende monument van Amerika: Devils Tower National Monument. U kunt in het omliggende gebied 2 prachtige wandelingen maken waarbij u een goed uitzicht krijgt op de Devils Tower, het bos en het wild dat hier leeft. In 1906 werd door President Theodoor Roosevelt Devils Tower als eerste National Monument aangewezen. Devils Tower is gelegen in de Black Hills, dichtbij Hulett in het noordoosten van de staat Wyoming, 125 km ten noordwesten van Rapid City. Voor veel indianenstammen, Lees meer ..

Buffalo

Dag: 5 - 296 km

U rijdt noordwaarts over de US-85 N naar het historische stadje Buffalo voor 1 overnachting (nacht 5). In de omgeving van deze plaats kunt u diverse buitensport activiteiten ondernemen, zoals varen, vissen, bergwandelen en zwemmen. Of bezoek eens een echte ranch, waar u zelfs kunt overnachten en het gevoel krijgt dat u midden in een western-film bent beland! Buffalo ligt aan de voet van de mooie Big Horn Mountains en makkelijk bereikbaar door zijn ligging aan het kruispunt van de Interstates 25 en 90. De Wyoming State Highway van Mount Rushmore Lees meer ..

West Yellowstone

Dag: 6 - 5 km

Via de I-90 W rijdt u naar West Yellowstone waar we 3 nachten (nacht 6, 7 en 8) voor u hebben geboekt. West Yellowstone is een klein stadje vlak naast de westelijke ingang van Yellowstone National Park. Het is daardoor een uitstekende plek om te overnachten en van daaruit één of meerdere dagen het park te bezoeken. West Yellowstone heeft zelf ook enkele leuke en interessante attracties. Bezoekt u bijvoorbeeld eens het Grizzly and Wolf Discovery Center, waar u van alles te weten komt over deze dieren. Het Pinecone Playhouse Theatre biedt vermaak Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 9 - 495 km

Yellowstone National Park is één van de grootste en meest indrukwekkende natuurgebieden in Amerika én de gehele wereld. Bezoekers komen hier om wilde dieren te bekijken, waaronder grizzlyberen, maar ook om enorme natuurlijke geisers, warme bronnen en een aantal enorme watervallen te kunnen bezichtigen. Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest aantrekkelijke National Park in Amerika. Daar zijn wij als Amerika-specialist het mee eens; Yellowstone is zonder enige twijfel één van de mooiste natuurgebieden in Amerika. Wanneer Lees meer ..

Kalispell

Dag: 9 - 640 km

Het stadje Kalispell bereikt u door snelweg I-90 W te volgen. Kalispell is de ideale uitgangsbasis voor een bezoek aan Glacier National Park. U verblijft 2 nachten (nacht 9 en 10) in deze plaats, waardoor u uitgebreid de kans heeft het park te bezichtigen. Als u vroeger in het seizoen hier bent kunt u niet de gehele befaamde "Going to the Sun Road" rijden. De opening van deze weg is sterk afhankelijk van het weer. De ene keer is deze begin juni al open en de andere keer pas laat juni. Het stadje Kalispell in noordelijk Montana is de westelijke Lees meer ..

Glacier NP USA

Dag: 11 - 54 km

Glacier National Park is voornamelijk bekend vanwege de schitterende berglandschappen, vele gletsjers en grote dieren die hier nog in het wild leven. U kunt er onder andere grizzlyberen, berggeiten, lynxen, veelvraten en poema’s bestuderen. Tip: neem de veiligheidsregels die van u worden gevraagd goed in acht! Voor de toerist die de Pacific Northwest van Amerika bezoekt, is een bezoek aan Glacier National Park, (uitgeroepen door de Unesco tot werelderfgoed natuurgebied) een absolute aanrader. Alhoewel het aantal gletsjers in Glacier National Park Lees meer ..

Waterton Lakes NP

Dag: 11 - 270 km

Waterton Lakes is het eerste Nationale Park dat u tijdens deze reis in Canada bezoekt. Het gebied is werkelijk uniek en u zult door prairies, langs meren en over bergruggen wandelen. Het aantal diersoorten is hier enorm en u heeft goede kans om zwarte beren tegen te komen. We hebben 1 nacht (nacht 11) voor u gereserveerd in dit gebied. Waterton Lakes National Park is het enige natuurgebied ter wereld dat zowel is benoemd als UNESCO World Heritage Site, International Peace Park én UNESCO Biosphere Reserve. Waterton Lakes werd tot World Heritage Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 12 - 320 km

Door HWY-2 N te volgen komt u aan in de stad Canmore, van daaruit kunt u verschillende dagtochten naar het Banff National Park maken. In het park vindt u talloze wandel- en fietspaden en het is ook mogelijk per kabelbaan naar de top van verschillende bergen te gaan. Ook zijn er een aantal musea die zeer interessant zijn. U verblijft hier 1 nacht (nacht 12). Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Park, op 125 km ten westen van Calgary. Canmore is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 13 - 10 km

In Banff National Park wordt u omringd door natuurlijke schoonheid en uitgestrekte wildernis. De ruige pracht van het park is adembenemend en er leven talloze wilde dieren, zoals grizzly- en zwarte beren. In het park kunt u vele outdoor activiteiten kiezen. Wandelen, mountainbiken, raften of u kiest ervoor om heerlijk te ontspannen in één van de historische, natuurlijke warme bronnen, de "Banff Upper Hot Springs". Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 13 - 60 km

Wanneer u richting Jasper, uw volgende bestemming, reist is de meest spectaculaire route via de Icefields Parkway (Highway 93) rijden. Een tocht die wij ten zeerste aanraden! De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Dit wordt zeer waarschijnlijk één van de mooiste wegen die u ooit per camper of auto heeft gereden. Kristalheldere bergmeren, oeroude gletsjers, diepe valleien en tot 3000 meter hoge bergen wisselen elkaar na elke bocht in deze Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 13 - 248 km

U arriveert in het gemoedelijke Jasper door HWY-93 N te volgen. Vanuit dit dorp worden voornamelijk excursies ondernomen die in Jasper National Park plaatsvinden. U verblijft 2 nachten in Jasper (nacht 13 en 14) om het park te verkennen. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 15 - 0 km

De prachtige wildernis van Jasper National Park trekt vele bezoekers die willen genieten van ongerepte natuur. Jasper NP telt maar liefst 69 soorten zoogdieren en honderden vogelsoorten. Omdat het gebied zo uitgestrekt is, is het boeken van een goede "wildlife viewing tour" een aanrader. Tip: boek uw deze excursie al voor uw vertrek via Great-Lakes Travel BV. Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg tussen Banff en Jasper NP) is naar mening van de reisspecialisten van Greatlakes-Travel zonder twijfel het mooiste Lees meer ..

Clearwater

Dag: 15 - 316 km

U rijdt verder naar de plaats Clearwater dat met name wordt bezocht vanwege Wells Gray Provincial Park. Het stadje zelf heeft echter ook een interessante, rijke historie. In het Clearwater Visitor Info Centre kunt u meer leren over de geschiedenis van Clearwater. U verblijft 1 nacht (nacht 15) in Clearwater. De stad Clearwater, op ongeveer 300 km zuidoostelijk van Jasper, wordt beschouwd als de toegangspoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Canada; Wells Gray Provincial Park. Zoals de naam Clearwater “helder water” al suggereert, is Clearwater Lees meer ..

Wells Gray Provincial Park BC

Dag: 16 - 10 km

Het Wells Gray Provincial Park is, naast het prachtige natuurschoon en de vele soorten grote Canades diersoorten, erg geliefd vanwege de uitgebreide mogelijkheden tot wildwaterraften. Zowel rafters van gemiddeld niveau tot echte dare devils van topniveau kunnen hier genieten van spannende tochten. Wells Gray Provincial Park is één van de mooiste Provincial Parks in Canada. Het natuurgebied beslaat ongeveer 5000 km2 en is een ideale toeristische bezienswaardigheid voor liefhebbers van rust, ruimte en geweldig mooi natuur. Daarnaast is de omgeving Lees meer ..

Whistler

Dag: 16 - 422 km

Via HWY-5 S rijdt u naar het aantrekkelijke plaatsje Whistler, waar u 1 nacht (nacht 16) verblijft. Whistler, een ski- en bergdorp op 130 km ten noorden van Vancouver, organiseerde in 2010 de Olympische Winterspelen. Het is een populaire bestemming voor Canada-rondreizen omdat er leuke attracties zijn. Ten eerste noemen we de langste kabelbaan ter wereld, de "Peak-to-Peak Gondola", welke met een lengte van 4,4 km de bergen Whistler en Blackcomb verbindt. Daarnaast noemen we het Whistler Mountain Bike Park, waar u voor Euro 50 inclusief arm-en beenbescherming Lees meer ..

Sunshine Coast

Dag: 17 - 0 km

De kuststrook Sunshine Coast bereikt u door HWY-19 N te volgen. Het gebied heeft prachtige strandjes en is befaamd vanwege het heerlijke eten. Langs de gehele kust kunt u verschillende activiteiten ondernemen. U heeft hier ook grote kans om niet ver van de kade orka's, zeehonden en zeeleeuwen te spotten. De Sunshine Coast is de kuststrook onmiddelijk ten noordwesten van Vancouver, langs de kusten van de Strait of Georgia in de Inside Passage. U bereikt de Sunshine Coast in 40 minuten vanuit Vancouver, waarbij een klein veerbootje moet nemen over Lees meer ..

Halfmoon Bay

Dag: 17 - 160 km

Het stadje Halfmoon Bay biedt indrukwekkend veel mogelijkheden voor een relatief kleine plaats. In de omgeving liggen meerdere regionale parken. U kunt er wandelen, mountainbiken, vissen, kanoën, duiken en vogels spotten. U verblijft 2 nachten (nacht 17 en 18) in het verrassende Halfmoon Bay. Halfmoon Bay is een kleine stad met een prachtige sikkelvormige baai en wordt afgeschermd van de open zee door South Thormanby Island. De plaats is erg geliefd als vakantiebestemming en er staan dan ook veel zomerhuisjes. Halfmoon Bay ligt aan Highway-101 Lees meer ..

Vancouver

Dag: 19 - 75 km

U reist via HWY-101 langs de westkust naar het zuiden en komt aan in Vancouver, waar u 1 nacht verblijft (nacht 19). In deze metropool met haar hartelijke sfeer zijn tal van leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld wandelen in het geweldige Stanley Park of bezoek Granville Island, waar u de grootste openluchtmarkt van Vancouver vindt. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island Lees meer ..

Seattle

Dag: 20 - 200 km

De laatste 2 nachten (nacht 20 en 21) van deze reis brengt u door in Seattle. Deze levendige stad bruist en de bijzondere ligging levert een scala aan mogelijkheden. U kunt daarnaast kiezen voor dagtochten buiten Seattle naar onder andere de North Cascade Mountains of Mount St. Helens. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Lees meer ..

Washington State

Dag: 22 - 0 km

Washington State biedt een enorm aanbod aan fantastische highlights. In Puget Sound kunt u bijvoorbeeld een whale watching tour maken, of volg de Juan de Fuca Highway waar u gegarandeerd zult kunnen genieten van grandioze uitzichten. Ook is een bezoek aan Whidbey island of de San Juan Islands altijd leuk. De staat Washington, gelegen tussen Oregon en Canada, is werkelijk schitterend. U vindt hier alles, schitterende steden zoals Seattle, prachtige kustwegen, vulkanen, berggebieden met gletsjermeren, prachtige wandelpaden, en goede restaurants. Lees meer ..

Mount St Helens National Monument

Dag: 22 - 0 km

De vulkaan Mount St. Helens is berucht geworden vanwege een verwoestende uitbarsting in 1980. Door een aswolk werd een enorm gebied met de grond gelijk gemaakt en kwamen er 57 mensen om. Na de uitbarsting was er 400 meter van de top verdwenen. U kunt dit in detail ervaren in het Mount St. Helens Visitor Center en Vulcanic Monument. Dit gebied behorende tot het Gifford Pinchot National Forest bestond voorheen uit beboste heuvels. In 1980 stortte de vulkaan St Helens aan één kant in door een aardbeving. Hierdoor werd de vulkaan, die met ijs en sneeuw Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 21 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners