GLT56: "Gorgeous Canada! Toronto-Halifax, 22-daagse reis" zonder Newfoundland

Deze prachtige reis van Toronto naar Halifax is te vergelijken met de drieweekse reis GLT-22, met als voornaamste verschil dat Newfoundland niet wordt bezocht, maar dat de schitterende Cabot Trail en het uiterste noorden van de St. Lawrence rivier en Quebec wél worden bezocht. De reis is zo ontworpen dat u maximaal kunt genieten van oost-Canada, met als voornaamste hoogtepunten: Toronto, de Niagara watervallen, de wolven en beren in Algonquin Provincial Park, en de honderdduizenden vogels op Bonaventura nabij Percé, hier vindt u de grootste kolonie Jan-van-Genten ter wereld!. Verder ziet u de walvissen in het Bay of Fundy National Park, de stranden van Prince Edward Island, het schitterend mooie Montréal, en de uitzonderlijk mooie Cabot Trail, volgens de Lonely Planet de mooiste roadtrip ter wereld!. Wist u dat er nergens in Canada zoveel walvissen rondzwemmen als in de Bay of Fundy? Lees aub de reisbeschrijving op de website door, en u zult concluderen dat oost-Canada fantastisch mooi is!

Toronto

Dag: 1 - 0 km

In Oost-Canada rolt het land aan u voorbij, tijdens deze prachtige, meest uitgebreide oost-Canada reis ziet u indrukwekkende landschappen, bruisende steden, historische provinciestadjes en schilderachtige dorpjes. Daarnaast ziet u enorm veel prachtige natuur. Vandaag vliegt u naar Toronto (direct of indirect naar keuze), u haalt uw auto op en u verblijft 2 nachten (nacht 1 en 2) in een goed middenklasse hotel (upgrades zijn mogelijk). Vier eeuwen geleden was het nog een kleine kampplaats ('tarantua") van de Huron-indianen, maar vandaag de dag is Lees meer ..

Niagara Falls

Dag: 3 - 0 km

Op de tweede dag van uw verblijf in Toronto wordt u opgehaald per luxe touringbus bij uw hotel en maakt u een leuke dagexcursie naar de schitterende Niagara watervallen. Tip: boek een tocht op de inmiddels wereldberoemde "Maid-of-the-Mist", u vaart dan tot vlakbij de watervallen, waar u soms wat nat wordt door het vallende water. U wordt weer naar uw hotel teruggebracht. Toen na de laatste ijstijd de gletsjers van Noord Amerika begonnen te smelten, kon het overtollige water niet anders dan zich een weg banen richting de Atlantische Oceaan. De woeste Lees meer ..

Niagara-on-the-Lake

Dag: 3 - 128 km

U rijdt via de QEW naar het prachtige plaatsje Niagara-on-the-Lake waar u 1 nacht (nacht 3) verblijft. Schoonheid, elegantie en kalmte. Woorden die het plaatsje Niagara-on-the-Lake perfect beschrijven. Een stadje met zóveel geschiedenis dat het in 2003 officieel benoemd is tot een National Historic Site. Er zijn dan ook veel plekken te bezoeken waar u zich terug in de tijd waant, zoals bijvoorbeeld Fort George. Door het zachte klimaat en de voedzame bodem is de grond ideaal voor prachtige tuinen, prijswinnende wijnmakerijen en uitgestrekte landbouwgronden. Lees meer ..

Algonquin

Dag: 4 - 351 km

Eén van de oudste en meest unieke natuurgebieden in Canada heet Algonquin Provincial Park (circa 225 km2 oppervlak), u ziet hier ruige hooglanden, pijnbooombossen en woeste rivieren. U bereikt Algonquin via route 11 en 60 vanuit Toronto. U overnacht 3 nachten (nacht 4, 5 en 6) in een cabin of hotelaccomodatie nabij of in het park. Algonquin Provincial Park is officieel opgericht in 1893 en is daarmee het oudste, inmiddels meest bezochte natuurgebied in Oost-Canada. In deze wildernis vindt u echte rust, ruimte en natuur. Het park leent zich uitermate Lees meer ..

Montréal

Dag: 7 - 518 km

U reist vandaag via route 60, 17, 417 en de snelwegen #40 en 540 door naar Montréal, waar u overnacht (nacht 7). Onderweg passeert u verschillende indianenreservaten. De miljoenenstad Montréal is een wereldstad vol bravoure met een prachtige uitstraling, gezellig centrum en een enorme aantrekkingskracht. Zie onze City Specials voor meer informatie. De unieke mix van oude en nieuwe invloeden maken Montréal tot één van de meest bruisende steden van Canada. Het is een stad die uitzonderlijke bezienswaardigheden biedt, zowel boven als onder de grond. Lees meer ..

Rivière du Loup

Dag: 8 - 428 km

Rivière-du-Loup, prachtig gelegen aan de St. Lawrence rivier is een sfeervolle plaats, aan de rand van bosrijke parken en nabij een aantal interessante musea en een bijzonder kasteel. U kunt ook een walvisvaarttocht maken en walvissen bekijken. U verblijft hier 1 nacht (nacht 8) in deze bijzondere plaats. Tip: volg route 30 langs de rivier nadat u Montréal verlaat. Het kleine stadje Rivière-du-Loup, gelegen aan de zuidkust van de St. Lawrence River in Québec, is een waar openluchtmuseum. Er zijn voor de oplettende bezoeker bijna 40 kunstwerken Lees meer ..

Gaspé

Dag: 9 - 490 km

Vandaag wacht u een lange reis, we raden u dus aan vroeg te vertrekken. U rijdt naar Gaspé, via de RTE-132 E. Dit stadje is een waar paradijs voor liefhebbers van outdoor activiteiten. Deze plaats ligt aan de Appelachian Trail waar u als reiziger vele hutten en kampeerplaatsen vindt en waar menige wandelliefhebber door aangetrokken wordt. U overnacht hier 2 nachten (nacht 9 en 10). Het van oorsprong kleine vissersstadje Gaspé in Gaspésie wordt omgeven door talrijke natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder zes wild- en vier nationale parken. Het Lees meer ..

Percé

Dag: 11 - 0 km

U kunt een tussenstop maken om de de rotsformatie Percé Rock te gaan bezichtigen. Dit mysterieuze natuurwonder maakt deel uit van Bonaventure Island and Percé Rock National Park, een groot natuurgebied dat een grote variëteit aan flora en fauna bevat. Vogelliefhebbers gaan er met name heen om de Jan van Gent te spotten. Gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Gaspésie ligt de kleine plaats Percé, dat met name befaamd is door een uiterst opvallende rotsformatie: Percé Rock. Deze 470 meter hoge, massieve klif wordt ook wel Pierced Rock Lees meer ..

Grand Falls

Dag: 11 - 479 km

U rijdt via de RTE-132 O naar uw volgende bestemming, Grand Falls, waar u 1 nacht (nacht 11) overnacht. Het plaatsje Grand Falls in New Brunswick is gelegen aan de St. John River en de trotse eigenaar van de meest indrukwekkende waterval in de provincie, welke zich 23 meter omlaag stort. Er is een prachtige legende verbonden aan deze watervallen, waarbij een jong meisje haar dorp redde van een vijandige Mohawk Indianenstam, door deze de watervallen in te leiden. In de lente levert het vele water een fantastisch schouwspel, wanneer tonnen water Lees meer ..

Fredericton

Dag: 12 - 215 km

Vandaag reist u, via Highway #2, door naar de hoofdstad van New Brusnwick, Fredericton, een hele vriendelijke en relaxte stad met meer dan 70 km wandelroutes. Vanuit Fredericton raden wij u aan in ieder geval een dagtocht te maken naar de Bay of Fundy. U verblijft 1 nacht (nacht 12) in deze gemoedelijke plaats. De vriendelijke hoofdstad Fredericton wordt gezien als een belangrijk cultureel, artistiek en educatief centrum in de provincie New Brunswick. Het is onderverdeeld in twee regio’s, Northside en Southside. Fredericton biedt de reiziger enorm Lees meer ..

Bay of Fundy

Dag: 13 - 100 km

In de wateren van de Bay of Fundy kunt u de meeste soorten walvissen spotten dan waar ook ter wereld! Deze zoogdieren komen naar de stromen om te paren, spelen en zich te goed te doen aan de overvloed van voedsel. Verder is het tijdens Thanksgiving erg leuk om de jaarlijkse Pumpkin Regatta mee te maken. In de Bay of Fundy kunt u iedere 24 uur iets zeer spectaculairs bewonderen. Bij deze 270 kilometer lange baai overspoelt het getijde hier tweemaal per dag de kust, soms tot een hoogte van 16 meter en tot 3 kilometer diep het land in. Alles bij elkaar Lees meer ..

St. Andrews-by-the-Sea

Dag: 13 - 10 km

U verblijft twee nachten (nacht 13 en 14) in het zeer leuke St. Andrews-by-the-Sea. U kunt indien gewenst Greatlakes-Travel een whalewatch laten organiseren tegen meerprijs, u kunt op eigen gelegenheid gaan touren in de omgeving of de leuke plaatsjes aan de kust gaan bezoeken. Dit is een schitterende omgeving. St. Andrews by the Sea heeft met recht een benoeming op de lijst van National Historic District gekregen. Deze bijzondere plaats biedt een schat aan fraaie architectuur en ongeëvenaard natuurschoon. Het is gesticht in 1783 en sindsdien goed Lees meer ..

Charlottetown

Dag: 15 - 410 km

Een bezoek aan Charlottetown is absoluut de moeite waard. U komt er door de snelweg HWY-1 E te nemen. Deze stad biedt een diverse mix van restaurants, café’s, festivals en theaters. Charlottetown is rijk aan historische gebouwen in pittoreske setting. U verblijft hier 2 nachten (nacht 15 en 16). Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island en is een ideale mix van stedelijke bedrijvigheid en landelijke rust. Charlottetown is met name bekend door de eerste formele bijeenkomst over het vormen van een samenwerkingsverband tussen de verschillende Lees meer ..

Prince Edward Island

Dag: 17 - 0 km

Stranden, culinaire hoogtepunten en een rustiek landschap. Op Prince Edward Island kunt u heerlijk tot rust komen. Prince Edward Island is de meest kleine en groene provincie van Canada. De grandioze tinten van het zacht glooiende landschap omringd door zandstranden en rode kliffen maken dit eiland tot een plezier voor iedere bezoeker. Er zijn een aantal manieren om Prince Edward Island te bereiken: Via New Brunswick kunt u de Confederation Bridge kruisen en vanaf Nova Scotia kunt u met Northumberland Ferries het water oversteken. Lees meer ..

Baddeck NS

Dag: 17 - 297 km

Via HWY-104 E rijdt u naar het plaatsje Baddeck, waar u 2 nachten (nacht 17 en 18) verblijft. Tip: Van hieruit kunt u een dagtocht maken naar de onovertroffen Cabot Trail. Het pittoresque dorpje Baddeck, prachtig gelegen aan de oevers van het Bras d'Or meer in het hart van Cape Breton, is één van die kleine juweeltjes van onze aarde. De naam Baddeck is volgens historici afkomstig van het Mi'kmaq indiaanse woord "Abadak", dat zoveel betekent als " plaats in de buurt van een eiland". Er is enorm veel te doen in dit gebied, daarover later meer, maar Lees meer ..

Chéticamp NS

Dag: 19 - 90 km

Het stadje Chéticamp is een paradijs voor wandelaars die van rust en ongerepte natuur houden. Bezoek vooral het wereldberoemde pad Cabot Trail. Wij hebben 1 nacht (nacht 19) voor u gereserveerd. Chéticamp is van oudsher een vissersplaatsje in Cape Breton. Muziek en culinaire genoegens staan in deze plaats hoog in het vaandel. Het plaatsje is met name erg geliefd bij bezoekers vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te wandelen en wilde dieren te zien, waaronder herten, adelaars en sneeuwuilen. De paden lopen door onder andere door bossen vol oude Lees meer ..

Cabot Trail

Dag: 20 - 0 km

Bij de Cabot Trail, wacht 950 vierkante kilometer natuur op u om te worden bewandeld en bewonderd. Iets dat u ook beslist niet mag missen is de Bras d’Or Lakes Scenic Drive. Deze spectaculair mooie kustroute met haar landinwaartse zee is iets dat u nooit meer zal vergeten. Oogverblindend, adembenemend, gastvrij en groots, slechts een paar woorden die de Cabot Trail enigszins omvatten. De Cabot Trail cirkelt om de noordpunt van Cape Breton Island in Nova Scotia en brengt u langs schitterende landschappen, ruige wildernis, uitgestrekte bossen en Lees meer ..

Halifax

Dag: 20 - 418 km

Uw reis eindigt weer in Halifax, waar u nog 2 nachten (nacht 20 en 21) verblijft. U kunt deze geweldige ervaring afsluiten met een heerlijk avondje uit in één van de vele theaters en na een verrukkelijk diner is het altijd mogelijk nog een dansje te wagen. Natuurlijk kunt u voor natuur, ontspanning en sportieve activiteiten ook in Halifax terecht. U levert uw auto bij de luchthaven in op de laatste dag van deze zeer veelzijdige reis. Halifax is als hoofdstad van Nova Scotia gezegend met uitgestrekte zandstranden, ruige kustlijnen en schitterende Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 21 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en eventueel B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners