GLT63: "The Grand Canyon en Hawaii Beach (Maui), 22-daagse reis"

Op ontdekking aan de westkust van de USA en daarna heerlijk uitrusten op Hawaii! Deze fantastische 22-daagse reis is ideaal als u de voornaamste highlights in zuidwest Amerika wil zien, in een haalbaar reistempo. Uw reis begint in Hollywood in Los Angeles, vervolgens reist u via Lake Havasu naar Grand Canyon National Park. Daarna reist u via Bryce en Zion National Park naar Las Vegas. Vervolgens verblijft u in Death Valley National Park, en ziet u ook de mooiste twee Nationale Parken in Californië; Sequoia National Park en Yosemite National Park. Tegen het einde van uw rondreis rijdt u naar de leuke kustplaats Monterey en naar San Francisco. U ziet dus de voornaamste steden en 5 van de mooiste Nationale Parken in het zuidwesten. Omdat u uw auto in Los Angeles ophaalt en in San Francisco weer inlevert, is het aantal gereden km's (+/- 3300) veel lager dan bij een rondreis. Deze rondreis kan verder aan uw wensen worden aangepast. Als afsluiter van uw rondreis verblijft u 5 nachten op het Hawaiiaanse eiland Maui met haar prachtige stranden. Een grote trekpleister op Maui is uiteraard de grootste slapende vulkaan ter wereld!

Hollywood

Dag: 1 - 0 km

Zoveel mogelijk zien in 3 weken tijd! Dat is de opzet van deze reis. Vandaar dat u de auto afhaalt op de luchthaven van Los Angeles en inlevert in San Francisco. Vandaag vliegt u met een indirecte vlucht naar Los Angeles waar u 2 nachten (nacht 1 en 2) verblijft in een middenklasse hotel in downtown Hollywood. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Lees meer ..

Lake Havasu

Dag: 3 - 488 km

Vandaag reist u via Palm Springs en Yoshua Tree National Park naar het prachtige Lake Havasu. U verblijft 1 nacht (nacht 3) in een goed middenklasse hotel nabij het meer. Het kunstmatige meer Lake Havasu ligt achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. Het is gelegen op de grens tussen Californië en Arizona en daarmee een prima overnachtingsplaats tussen Los Angeles en Las Vegas. In de zomer is dit een populair watersportoord. U kunt hier o.a. varen, kayakken, zwemmen en scuba-diven. Daarnaast biedt de omgeving mogelijkheden voor een jeeptour, Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 4 - 371 km

Vanuit Lake Havasu reist u door naar Grand Canyon Village, op minder dan 5 km van de rand van de Grand Canyon. We boeken 2 nachten (nacht 4 en 5) voor u in een goed middenklasse hotel in het leuke plaatsje Grand Canyon Village. Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. De village is een onderdeel van het Historic District, die begint Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 6 - 0 km

Vandaag aanschouwt u één van de mooiste natuurwonderen op aarde, de spectaculaire Grand Canyon. Omdat de Bright Angel Trail op korte afstand van uw hotel ligt, kunt u gaan wandelen in de Grand Canyon, of u maakt vandaag een helicoptervlucht (tegen meerprijs). Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 6 - 446 km

Vanuit Grand Canyon rijdt u via Highway 64 en 89 naar Bryce NP, het mooiste National Park in Utah. U verblijft 1 nacht (nacht 6) nabij Bryce in een middenklasse accomodatie. Indien gewenst kunnen we ook een echte cowboyranch of in een leuk vakantiehuis voor u boeken. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 7 - 121 km

Vanuit Bryce kunt u, op weg naar Las Vegas, een bezoek brengen aan het schitterende Zion National Park. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts van de weg trekken de Virgin rivier, diepe canyons en vuurrode rotsformaties uw aandacht. Zion werd in de 19e eeuw gekoloniseerd door Mormonen die dit gebied het "Land of the Lord" noemden, de schoonheid van het gebied werd ook in Washington opgemerkt en in 1919 werd Zion een "National Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 7 - 252 km

U overnacht 1 nacht (nacht 7) in Las Vegas in een middenklasse hotel. Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden zich de bekendsten aan de "Strip", een 6,5 km lang gedeelte van Las Vegas Boulevard. Er zijn Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 8 - 230 km

Vanuit Las Vegas reist u 230 km door via Highway 95 naar het plaatsje Furnace Creek, midden in de woestijn van Death Valley, waar u 1 nacht (nacht 8) verblijft in de Furnace Creek Ranch. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur is hier gemiddeld 45 graden en 's Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 9 - 572 km

De tweede, wat langere reisdag van deze reis brengt u via Highway 15 naar het plaatsje Three Rivers, op 10 km van de hoofdingang van Sequoia National Park. U verblijft 1 nacht (nacht 9) in een leuk middenklasse hotel in Three Rivers. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, uitgestrekte wandelpaden (Sequoia is een echt wandelparadijs), de diepste Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 10 - 187 km

Na een dag in Sequoia reist u door naar het vijfde National Park op uw route: Yosemite National Park, waar u op 16 km van de ingang van Yosemite Valley in het plaatsje Oakhurst 2 nachten verblijft (nacht 10 en 11). Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke Lees meer ..

Monterey

Dag: 12 - 275 km

Vanuit Oakhurst nabij Yosemite vervolgt u uw reis via de wegen CA 41, CA 145, CA 99, CA 152 en CA 156 naar de schitterende kustplaats Monterey, de leukste plaats (samen met Carmel) aan de kust nabij San Francisco. U verblijft hier 1 nacht (nacht 12) in een goed middenklasse hotel. Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), Lees meer ..

San Francisco

Dag: 13 - 180 km

Vanuit Monterey volgt u de kustweg langs Half Moon Bay naar San Francisco over een afstand van 180 km. De laatste twee nachten (nacht 13 en 14) brengt u in een goed hotel in San Francisco door. U levert uw auto op de luchthaven van San Francisco voor uw vertrek naar Maui weer in. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must see", een bestemming die waarschijnlijk niet mag ontbreken als u de westkust van Amerika bezoekt. Lees meer ..

Maui

Dag: 15 - 0 km

Vandaag vliegt u vanuit San Francisco naar Maui "The Valley Isle". Bij aankomst op de luchthaven neemt u direct uw huurauto in ontvangst en rijdt daarna op eigen gelegenheid naar uw hotel. Maui heeft de mooiste en witste stranden van alle Hawaii-eilanden en is daardoor een geweldige afsluiter van deze reis. U verblijft hier 5 nachten (nacht 15, 16, 17, 18 en 19). Op Maui heerst het hele jaar een tropisch klimaat en de oceaan heeft mede daardoor constant een aantrekkelijke temperatuur voor waterliefhebbers. Het is het op één na grootste eiland van Lees meer ..

Lahaina

Dag: 20 - 40 km

Lahaina was in het verleden het centrum van de walvisvaart maar langzaam uitgegroeid tot een belangrijke toeristische plaats. Vanuit de grote haven kunt u vele dagtrips boeken, bijvoorbeeld naar het eiland Molokini of u kunt bultrugwalvissen van heel dichtbij gaan bewonderen. De historische (hoofd)stad Lahaina is, na de stranden, de meest bezochte plaats op Maui. De aanwezigheid van zoet water trok duizenden jaren geleden al de eerste Polynesische kolonisten naar het gebied. De stad biedt een mengeling van stadse genoegens ten opzichte van unieke Lees meer ..

Haleakala National Park

Dag: 20 - 80 km

De Haleakala Vulkaan, gelegen in het Haleakalā National Park, is maar liefst 3000 meter hoog en hiermee de grootste "slapende" vulkaan ter wereld! Een andere grote attractie in dit gebied is bijvoorbeeld Hosmer’s Grove, dat een waar paradijs is voor vogel- en natuurliefhebbers. Iets dat u als bezoeker van Maui absoluut niet mag missen is het schitterende Haleakalā National Park. Dit natuurgebied van meer dan 120 vierkante kilometer strekt zich uit langs de zuidelijke en oostelijke kust van het eiland en u kunt er onder andere de drie kilometer Lees meer ..

Hana Highway

Dag: 20 - 120 km

De "Scenic Road to Hana" is geweldige kustroute aan de noordkant van het eiland. De bestaat uit maar liefst 600 bochten en 54 bruggen! Vanuit Lahaina en omgeving is het minimaal 3 uur rijden naar Hana. U heeft dus een volledige dag nodig om het eiland rond te kunnen rijden. De Hāna Highway is een 109 kilometer lange route, op het eiland Maui, die de oostelijke plaats Hāna met de stad Kahului in het noorden verbindt. In 2001 is een groot deel van deze weg toegevoegd aan het National Register of Historic Places. Het is een smalle, kronkelende route Lees meer ..

Ka anapali

Dag: 20 - 0 km

8 kilometer ten noorden van Lahaina liggen Kaanapali en Kapalua. Deze 2 plaatsen hebben de mooiste stranden aan de westkust. Als u van golf houdt kunt u in Kaanapali terecht op 1 van de 18-holes golfbanen. Lang geleden trainden Hawaaiiaanse strijders in de plaats Ka’anapali en bezochten leden van het hof de stranden en de weelderige tuinen ter ontspanning. Vandaag de dag staat Ka’anapali model voor hotels en resorts over de hele wereld. Een groot, modern winkelcentrum, een golfbaan en tennisbanen bieden alle gelegenheid tot stedelijke ontspanning Lees meer ..

inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten op basis van United Airlines of KLM/Delta in economy klasse Inclusief luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 19 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners