GLT77: "Natural Beauty! 20-daagse autorondreis Alaska, incl. Denali, Kenai Fjords en Katmai"

Deze autorondreis is zo opgezet dat u op een rustige manier de vele highlights van zuid-centraal Alaska kunt zien. U bezoekt een aantal Nationale Parken, waaronder Denali National Park, Wrangell St. Elias National Park, Kluane National Park en Katmai National Park, waar u bij Hallo Bay de grootste grizzlyberen ter wereld kunt observeren. U kunt ook talloze spectaculaire en leuke excursies maken, zoals een dagtocht naar de poolcirkel, kayakken in de Prince William Sound of goud zoeken bij het pittoreske stadje Fairbanks. Greatlakes-Travel bespreekt graag de mogelijkheden met u. Tijdens uw reis rijdt u over een aantal zogenaamde ‘scenic highways’, oftewel routes die u belonen met de meest fantastische uitzichten en waar u tijdens tussenstops enorme gletsjers, weelderige valleien en zeer veel wilde dieren zal zien.

Anchorage

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint uw rondreis in het prachtige Alaska, een staat die alle voorstellingsvermogen overstijgt. U komt na ongeveer 15 uur reizen aan in Anchorage, de grootste stad van Alaska waar u 1 nacht (nacht 1) verblijft. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen door de straten en vlak buiten Lees meer ..

Talkeetna

Dag: 2 - 180 km

De eerste ochtend went u rustig aan het tijdsverschil van en neemt u een kijkje in het veelzijdige Anchorage. Daarna rijdt u via de AK-3 N naar het gastvrije plaatsje Talkeetna voor een verblijf van 1 nacht (nacht 2). Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Talkeetna zoals bijvoorbeeld: een jetboat wildernis safari over de ruige Susitna rivier of een halve dag zalmvissen op King Salmon. Wanneer u in het pittoreske plaatsje Talkeetna arriveert ziet u direct het motto dat het stadje hanteert: ‘Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna’. Het stadje kreeg Lees meer ..

Mount McKinley

Dag: 3 - 0 km

Greatlakes-Travel organiseert voor u graag een excursie vanuit Talkeetna en raadt u in het bijzonder een rondvlucht boven Mount McKinley aan. Vooral met een tussenlanding op een gletsjer is dit een spectaculaire ervaring. Mount McKinley wordt lokaal ook wel Denali genoemd en is met 6194 meter boven zeeniveau de hoogste berg in Noord Amerika en de Verenigde Staten. De berg heeft twee belangrijke pieken, waarvan de South Summit de hoogste is ten opzichte van de North Summit, die zelden wordt beklommen. Er zijn vijf grote gletsjers verdeeld over de Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 3 - 245 km

U vervolgt uw reis naar Denali National Park via S Parks HWY. In dit bijzondere natuurgebied kunt u bijvoorbeeld een ‘Tundra Wildernis Tour’ maken. Tijdens deze tour ziet u zeer vaak groot wild. We hebben hier 2 nachten (nacht 3 en 4) voor u gereserveerd. Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount McKinley (6.194 m) boven Denali National Park ziet Lees meer ..

Fairbanks

Dag: 5 - 200 km

U rijdt verder noordwaarts tot u de universiteitsstad Fairbanks bereikt, waar u 2 nachten (nacht 5 en 6) verblijft. Eén van de meest sensationele excursies die u vanuit deze plaats kunt ondernemen is een tocht naar de poolcirkel. Een andere leuke optie is om goud te gaan zoeken bij de Eldorado Gold Mine of een tocht te maken over de rivier met een radarboot. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de Lees meer ..

Richardson Highway

Dag: 7 - 0 km

Vandaag wordt een lange reisdag en we raden u aan niet te laat te vertrekken. U rijdt dan op uw gemak via de Richardson Highway naar uw volgende bestemming Chitina, terwijl u intussen vele tussenstops kan maken bij verschillende fantastische uitzichtpunten. Ook heeft u een grote kans om elanden te zien. Richardson Highway is de oudste snelweg van Alaska en loopt van Valdez naar Fairbanks. De totale lengte is 568 kilometer. De weg begon in 1898 als een pad om goederen over te vervoeren ten behoeve van de ‘gold rush’ en leidde toen nog naar Eagle. Lees meer ..

Chitina

Dag: 7 - 500 km

Eenmaal in Chitina aangekomen verblijft u 1 nacht (nacht 7). Het kleine stadje Chitina was ooit een grote plaats waar duizenden jaren lang Athabascan Indianen hun leefgebied hadden. Na de vondst van koper kwamen Europeanen in grote getale naar dit gebied om er rijkdom te vergaren en begin 1900 was Chitina, mede door de aanwezigheid van een belangrijk treinstation, een bloeiende en zeer levendige plaats. Na het sluiten van de kopermijnen veranderde Chitina echter in een spookstad. In 1990 werd het gebied Wrangell-St. Elias benoemd tot National Lees meer ..

McCarthy

Dag: 8 - 0 km

U vertrekt in de ochtend met een bushplane naar het afgelegen goudzoekersstadje McCarthy. U bevindt zich nu vlakbij het grootste Nationale Park ter wereld, Wrangell St. Elias. U kunt ook de verlaten Kennecott goudmijn bezoeken. U verblijft 2 nachten (nacht 8 en 9) in de McCarthy Lodge & Ma Johnson's Hotel. Het grensstadje McCarty speelde rond 1900 een belangrijke rol in de geschiedenis van Alaska, nadat er koper was ontdekt in de Bonanze Ridge. Deze ontdekking leidde tot de ontwikkeling van de befaamde Kennecott mijnen. In de plaats Kennicott mocht Lees meer ..

Wrangell St.Elias National Park

Dag: 10 - 0 km

Het Wrangell St. Elias National Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bevat enkele van de grootste gletsjers en ijsvelden ter wereld. Wrangell-St Elias National Park and Preserve is het grootste nationale park van Amerika. De hoge bergtoppen en massieve gletsjers maken het tot een spectaculair en uniek gebied. Zwarte en grizzlyberen zwerven door het park en kuddes bizons struinen rond nabij Chitina River en Copper River Valley. Ook is de kans groot dat u Dall schapen, berggeiten, elanden, kariboes te zien krijgt. Het Wrangell-St. Elias Lees meer ..

Chugach State Park

Dag: 10 - 0 km

U vliegt na twee nachten terug naar Chitina, waarna u vervolgens over de Richardson Highway naar het leuke havenstadje Valdez rijdt. Deze route door de Chugach bergen en door de Lowe riviervallei wordt één van de mooiste routes in Alaska genoemd. Chugach State Park is het op drie na grootste State Park in Amerika en heeft een oppervlak van ongeveer 500 vierkante kilometer. Het gebied leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten en er zijn veel prachtige paden om wandelingen te maken. Chugach State Park verrast u met kleurrijke, wilde bloemen, Lees meer ..

Valdez

Dag: 10 - 195 km

Vlak voor Valdez rijdt u over de 845 meter hoge Thompson Pass en ziet u het plaatsje en de omringende met sneeuw bedekte bergen in al hun glorie liggen. Via de Keystone Canyon komt u aan in Valdez. Van daar uit kunt u tochten maken naar Cordova en rondvaarten in de Prince William Sound. U verblijft hier 2 nachten (nacht 10 en 11). Valdez is één van de mooiste, pittoreske havensteden in Alaska. Gelegen in een 19 kilometer lange fjord, vlakbij Prince William Sound en omgeven door de prachtige Chugach bergketen is Valdez een trekpleister voor honderdduizenden Lees meer ..

Prince William Sound

Dag: 12 - 0 km

Wij kunnen u zeker een excursie in de adembenemend mooie Prince William Sound aanraden. U ziet er onder andere de Columbia Glacier en de Meares Glacier. En u komt zeer waarschijnlijk dieren als zeeleeuwen, otters en walvissen tegen. Ook worden er soms orka's waargenomen. Prince William Sound is een prachtig zeegebied, gelegen aan de kust op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Anchorage. Omdat het diepe, koude, water van Prince William Sound zeer voedselrijk is vindt u hier uitzonderlijk veel diersoorten in een geconcentreerd gebied. Enkele Lees meer ..

Whittier

Dag: 12 - 0 km

Vanuit Valdez neemt u de ferry naar Whittier op het Kenai schiereiland. Na aankomst in Whittier gaat u via de 1 baans gecombineerde auto/trein tunnel naar het Kenai Schiereiland. Omdat auto's en treine gebruik maken van de tunnel is er een schema opgesteld om iedereen vlot door de tunnel te leiden. Na een korte rit kunt u op eigen gelegenheid de Exit Glacier, nabij het plaatsje Seward, van zeer dichtbij gaan bekijken. Whittier is gelegen aan de westkant van Prins William Sound en staat bekend als een waar paradijs voor fotografen. Naast het prachtige Lees meer ..

Seward

Dag: 12 - 90 km

In Seward hebben we 2 nachten (nacht 12 en 13) voor u geboekt. U kunt in dit pittoreske stadje vermakelijke activiteiten ondernemen en leuke evenementen bijwonen.Een echte aanrader is een tocht per kayak naar de Aialik Gletsjer. Deze actieve gletsjer is de grootste die in de wateren van Kenai Fjords National Park ligt. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Lees meer ..

Kenai Fjords National Park

Dag: 14 - 0 km

Vanuit Seward kunt u excursies ondernemen naar het Kenai Fjords National Park. Vraag Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden. Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand de vulkanen Mount Redoubt en Mount Iliamna ziet liggen. De belangrijkste Lees meer ..

Homer (AK)

Dag: 14 - 288 km

De reis naar Homer is schitterend omdat u aan de overkant van Cook Inlet de actieve vulkanen Mount Redoubt en Mount Liamna ziet liggen. Op verschillende punten langs de Sterling Highway kunt u stoppen bij zogeheten scenic points om foto's te maken van deze tot de Ring of Fire behorende bergen. U veblijft 3 nachten (nacht 14, 15 en 16) in dit stadje aan Kachemak Bay. Homer is een pittoresk vissersstadje aan de Kachemak Bay en wordt ook wel de ‘heilbot hoofdstad van de wereld’ genoemd. Het plaatsje is schitterend gelegen tussen hoge bergen met eeuwenoude Lees meer ..

Cook Inlet

Dag: 17 - 0 km

Het gehele gebied van Cook Inlet omvat meerdere Nationale Parken, waaronder Katmai, Kenai Fjords en Lake Clark National Parks. Al deze parken huisvesten een enorme diversiteit aan wilde dieren, zoals elanden, wolven, beluga walvissen, zeeleeuwen en grizzlyberen. Cook Inlet is een baai in de Golf van Alaska en omvat een spectaculair ecosysteem. De inlet wordt aan de oostkant begrensd door Kenai Peninsula. Gesmolten sneeuw van Mount McKinley en het Chugach gebergte stroomt via drie rivieren, de Sustina, Matanuska en de Kenai, de fjord in, waar het Lees meer ..

Katmai National Park

Dag: 17 - 0 km

Vanuit Homer kunt u één van de mooiste excursies in Alaska maken. U vliegt per bushplane over Kachemak Bay, Seldovia en langs prachtige vulkanen naar Katmai National Park. In Katmai leven de grootste grizzlyberen ter wereld en u gaat deze onder begeleiding van een zeer ervaren gids gedurende enige uren van zeer dichtbij observeren. Reizigers die Katmai National Park bezoeken krijgen als beloning prachtige vergezichten te zien met enorme vulkanen, sneeuw bedekte bergen, diepe groene baaien, valleien en uitgestrekte stranden. U vindt hier een ongerepte Lees meer ..

Hallo Bay

Dag: 17 - 0 km

Hallo Bay is een kleine baai in Katmai National Park. Wanneer u kiest voor dit reisarrangement wordt standaard uitgegaan van een dagtour naar Hallo Bay. In overleg met Greatlakes-Travel is het ook mogelijk om een meerdaagse excursie te boeken. Hallo Bay is gelegen in een kleine baai in het prachtige Katmai National Park. Het is een surrealistisch mooie omgeving, waar met sneeuw bedekte bergen en groene velden met “sedge” gras het landschap bepalen. De rijke flora en fauna van het park vormen een ideale leefomgeving voor de meer dan 2.000 grote Lees meer ..

Turnagain Arm

Dag: 17 - 0 km

U keert vervolgens terug naar Anchorage over de mooie wegen van het Kenai schiereiland. Zeer mooi is ook de weg langs Turnagain Arm, een aftakking van Cook Inlet. U kunt hier ook heerlijk wandelen en onderweg genieten van de wonderschone natuur en het diverse dierenleven. Turnagain Arm is een zijtak van de baai Cook Inlet en het pad dat er langs loopt wordt één van de meest mooie routes ter wereld genoemd. Van het begin tot het eind heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en de baai. Er is een grote kans dat u Dall schapen tegenkomt en in het Lees meer ..

Anchorage

Dag: 17 - 340 km

Vandaag brengt u nog een rustige dag in Anchorage door. Misschien maakt u nog één van de vele leuke excursies in de omgeving. Aanraders zijn de wandeltocht Tony Knowles Coastal Trail bij Cook Inlet of een bezoek aan het Anchorage Museum of History and Art. U verblijft hier 2 nachten (17 en 18) voordat u na deze fantastische reis naar huis vliegt. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars Lees meer ..

Deze reis is inclusief: heen- en retourvlucht Anchorage, accommodatie, reserveringskosten,brandstoftoeslag op het moment van boeking en alle lokale belastingen en heffingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast met ondere andere leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners