Vakantie Canada

Een Vakantie naar Canada staat vaak hoog op het wensenlijstje van veel Nederlands en Belgen. Een Canada wordt gezien als een aantrekkelijke vakantie bestemming vanwege de mooie natuur en de variatie in cultuur.

Vakantie in Canada

 Canada staat bekend als het meest vriendelijke land  ter wereld voor uw zomervakantie.

In het oosten hebben we een westerse cultuur met een Engelse en Franse bevolking waarbij de natuur een afwissiling heeft van grote meren, glooiende heuvels en diepe baaien. De flora en founa van de oostkust verschilt op een aantal punten van de Westkust. In de atlantische provincies vindt je ijsbergen en de Blauwe Vinvis, Beluga's en andere zeezoogdieren terug. Maar ook uitgestrekte bossen met zwarte en bruine beren, Moose, Wolven en ander hoefdieren zoals Reeën en Herten. En zeker niet te vergeten de grote natuur wonderen zoals de Niagara Falls en de Baai van Fundy.

In centraal Canada vindt u de grote landbouwgebieden terug met de grootste graanschuur ter wereld en de grasvlakten met de wilde paarden, In de prehistorie was dit het leefgebied van de grote dinosaurissen, je vind hier dan ook onderandere de fossielen terug van de T Rex. Het grootste Dino museum ter wereld vindt u terug in Drumheller.

De meeste Nederlandse vakantiegangers gaan naar het westen van Canada. In het westen zijn er grote berg ketens met daar tussen glooiende heuvels waar wijn verbouwd wordt en een ruige kust met diepe inlets vol met wilde dieren in het water of op het land. De natuur is hier erg divers met grote gebieden waar je nauwelijks een mens tegenkomt of enkel grote steden. ook de Fauna herbergt hier een aantal bijzondere dieren zoals Orka's die het hele jaar in een bepaald gebied blijven of juist migreren naar warme gebieden in de winter, ook de Buldrug walvis en de dolfijnen zul je in de Johnston Strait vaak tegen komen. Daarnaast leeft op het vaste land, naast de zwarte en bruine beer, de grootste berensoort, de Grizzly, in het regenwoud van de westkust tot aan het hooggebergte van de Rocky Mountains.

Het hoge noorden van Canada is het meest ongerepte natuur gebied van het land. In Yukon wonen 30 duizend mensen op een gebied dat 12 x zo groot is als Nederland. De Yukon ligt ingesloten tussen de Rocky Mountains in het zuiden, de Alaska bergen in het westen en de Noordelijke ijszee in het Noorden en de de bergen westelijk van de McKenzie River van de Northwest Territories in het oosten. Het is een ruig gebied waar je nog echt van een ongestoorde vakantie kunt genieten. Een vakantie in de Yukon wordt vaak gecombineerd met Alaska. Een andere uitzonderlijke bestemming in het Noorden is Churchill, een zeer afgelegen stad die bekend staat voor de grootste populatie van ijsberen. 

Als u op zoek bent naar de ultieme fauna beleving kunt uw tijdens uw vakantie in Canada uw hart ophalen. Van de kleinste tot en met de grootste zoogdieren ter wereld kunt u allemaal vinden tijdens uw Canada Vakantie.

Bestemmingen in Canada

Op vakantie naar Canada

Voor uw vakantie naar Canada kunt u met directe vluchten veel bestemmingen bereiken, maar vaak zijn indirecte vluchten goedkoper dan directe vluchten.
Het voordeel van indirecte vluchten in Canada ten opzichte van indirecte vluchten via Amerika is gelegen in de bagage afhandeling. In Canada wordt uw ruimbagage automatisch doorgestuurd naar uw eindbestemming, terwijl u in de USA de koffers bij aankomst in Amerika van de bagageband moet halen en voor de volgende binnenlandse vlucht op een andere bagageband moet inleveren.

GreatLakes-travel zorg ervoor dat uw vakantie canda goed wordt geregeld, tevens adviseren wij u over de mogelijkheden maar ook onmogelijkheden van de door u voorgenomen vakantie.
Door onze jarenlang reis en woon ervaring in Canada kunnen wij u gedegen adviseren, wij zijn vaak op de hoogte van de situatie ter plaatse en hebben daar locale informatie bronnen zodat u goed geïnfomeerd op reis kunt. Daarnaast heeft u onze 24 uurs service altijd bij de hand als support voor eventuele problemen onderweg.

 

 

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners