GLT82:  Inside Passage Cruise door de fjorden van Canada


Inside Passage (c) Tourism BC

Deze prachtige tocht per luxe veerboot voert u door de fjorden aan de westkust van Canada tussen de plaatsen Port Hardy en Prince Rupert over een afstand van 400 km. Lees aub meer hieronder.

Al duizenden jaren lang vormt de Inside Passage een bijna 1600 km lange doorgang tussen Puget Sound in Washington en het zuidoosten van Alaska. Deze prachtige route loopt langs twee landen en één van de mooiste kuststreken ter wereld. Deze prachtige wateren werden al door George Vancouver (1757-1789), een marine-officier met voorouders in Coevorden (vandaar Van Coever= “uit Coevorden”) in kaart gebracht .Als u de gehele kustlijn langs de Inside Passage zou volgen, inclusief de kusten van alle fjorden, dan zou u ruim 40000 km onderweg zijn, een afstand die ongeveer gelijk is aan de omtrek van de aarde. Dit statistische feit geeft al aan hoe indrukwekkend en woest deze omgeving is.

 
Inside Passage noord-oost Vancouver Island nabij Port Hardy
(c) Greatlakes-Travel BV

Gedurende het grootste gedeelte van uw tocht zijn er geen wegen op het vasteland en vaart u langs vrijwel ongerepte wildernisgebieden. Als u kiest voor een reis door een gedeelte van de betoverende Inside Passage dan maakt U een tocht per veerboot van ongeveer 400 km per luxe veerboot door de spectaculaire fjorden aan de westkust van Canada (zie de kaart). Deze dagreis biedt één van de mooiste reiservaringen ter wereld met als “highlights” diepe groene fjorden, overscherende visadelaars, tot 4019 meter hoge besneeuwde bergtoppen (Mount Waddington, ten noordoosten van Knight Inlet), en glasheldere wateren met goede kansen op het spotten van adelaars, walvissen, dolfijnen, zeehonden, zeeotters en zeeleeuwen.

Gedurende de laatste reis van enkele GreatLakes-Travel medewerkers zagen we b.v. weer verschillende humpback (bultrug) walvissen.
Ook orka’s komen in het gebied van de Inside Passage voor, als u orka’s ziet dan heeft u echter geluk omdat er in het totale gebied maar ongeveer 500 exemplaren voorkomen.

In het Inside Passage gebied tussen Cape Caution ten noorden van Port Hardy en Prince Rupert wonen waarschijnlijk al sinds 11000 jaar First Nations indianen. In totaal leven 11 verschillende indiaanse volkeren langs uw route, met als voornaamste volkeren de Kwakwaka’wakw (ook wel Kwakiult genoemd), Haida, en Tsimshian First Nations. Vanaf uw veerboot ziet U verschillende indiaanse dorpen en verlaten nederzettingen tijdens deze reis.

Verdere informatie:

Uw camper of auto gaat mee aan boord van de luxe veerboot. ’s-Ochtends rond 07.30 vertrekt u vanuit Port Hardy (of Prince Rupert), en u komt’s-avonds rond 22.30 uur op dezelfde dag aan in Prince Rupert (of Port Hardy) afhankelijk of u naar het noorden of naar het zuiden reist. De tijden in het voor en naseizoen kunnen afwijken. Meestal adviseren we onze reizigers om te kiezen voor de noord-zuid route omdat dit beter past in het reisschema. Port Hardy ligt 425 km noordelijk van Nanaimo op Vancouver Island, de afslag naar de terminal van BCFerries ligt 3 km zuidelijk van het centrum van Port Hardy in Bear Cove. De veerboot terminal van Prince Rupert ligt 1100 km westelijkvan Jasper National Park in Alberta en ongeveer 1000 km noordelijk van Vancouver.

De veerboten zijn uiterst moderne schepen, voorzien van alle gemakken zoals een groot restaurant, een lounge, een cafetaria, en speelkamer voor de kinderen en soms een video arcade voor de wat grotere kinderen.
De mogelijkheid bestaat om een cabin te huren aan boord (dit raden we u aan, met of zonder ocean view, de meerkosten zijn ongeveer 100 Euro voor een vierpersoons cabin) zodat u tijdens uw reis indien gewenst verder ongestoord kunt uitrusten. Het gehele schip is voorzien van comfortabele stoelen en grote ramen zodat u niets hoeft te missen tijdens uw reis.

 
Veerboot in het avondlicht (c) Greatlakes-Travel 2007

GreatLakes-Travel BV reserveert en betaald uw Inside Passage overtocht, deze is in de reis inclusief. Wij raden u aan uw boeking door Greatlakes-Travel te laten verzorgen, zodat alles vlekkeloos verloopt. Er zijn namelijk geen andere manieren (behalve met een vliegtuig) om snel van Port Hardy naar Prince Rupert te gaan (of in de tegengestelde richting).

In verschillende musea en dorpen vooral nabij Prince Rupert en in het uiterste noorden van Vancouver Island (bijvoorbeeld in Alert Bay) kunt u meer leren over de verschillende fascinerende First Nations culturen. GreatLakes-Travel BV organiseert als aanvulling op deze reis ook excursies naar First Nations dorpen en gebieden zoals Ketchikan in Alaska en de Queen Charlotte Islands westelijk van Prince Rupert.
Vraag aub naar de mogelijkheden.

Ter indicatie: in het hoogseizoen kost de Inside Passage afhankelijk van een aantal factoren voor een gezin van vier personen inclusief vervoermiddel ongeveer 250 Euro pp.

De exacte prijs is onder andere afhankelijk van uw vervoermiddel en de samenstelling van uw reisgezelschap.


Sunset Inside Passage (c) Greatlakes-Travel 2006

Waarom zou u de Inside Passage Cruise maken?

Onvergetelijke vergezichten, rust, ruimte en avontuur;

U leert   in dit gebied mogelijk de cultuur van enkele van de belangrijkste First Nations indianen beter kennen;
twee musea zijn zeer de moeite waard: het Museum of Northern British Columbia en het U’ Mista cultural center op Alert Bay
nabij Port McNeill op Vancouver Island (50 km van Port Hardy);

U ziet vele vogels en zeedieren, en u geniet van het uitzicht op de ruige bergen, kusten en prachtige fjorden van West-Canada;

U komt in een meer afgelegen gebied van Canada tot in Prince Rupert, vanuit Prince Rupert kunt u Alaska bezoeken of zelfs
doorreizen naar Alaska of één van de vele mooie excursies maken (vraag naar de mogelijkheden);

De cruise biedt een rustpunt gedurende uw reis. Het reizen per veerboot is een zeer aangename gebeurtenis. Omdat de veerboot gedurende meer dan 75% van de tijd in afgeschermde fjordengebieden vaart, is er slechts zeer zelden sprake van een zware zeegang. Geen enkele van onze vele honderden passagiers die we in de afgelopen jaren boekten op de Inside Passage Cruise, heeft geklaagd over zeeziekte. U maakt een rustige reis;

U wint tijd, zeker als u het noorden van Vancouver Island wilt zien. Uw vakantie inclusief de Inside Passage wordt in dit geval veel rustiger, Daarnaast ziet u veel meer natuur en cultuur. Ook de tocht tussen Jasper en Prince Rupert is zeer de moeite waard, het landschap is vooral erg mooi tussen Jasper en Prince George en tussen Smithers en Prince Rupert…de 350 km tussen Prince George en Smithers zijn iets gewoner (meer landbouw en ranches).
Wist u dat:

Naar schatting meer van vijf miljoen zalmen elk jaar de enorme Skeena rivier nabij Prince Rupert opzwemmen en dat dit een enkele reis is?

Prince Rupert slechts vijftig kilometer van Alaska ligt en dat de afstand tussen Prince Rupert en Vancouver groter is dan de afstand tussen Prince Rupert en Japan?

U vanuit Prince Rupert bijvoorbeeld een excursie kunt maken naar het enige grizzly beren reservaat in Canada (de ongerepte
Khutzeymateen vallei) of naar de bakermat van de Haida beschaving op de Queen Charlotte Eilanden? Dit zijn overigens echte aanraders, we spreken uit ervaring.

Het regenwoud langs de Inside Passage meer levend weefsel van dieren en planten bevat dan welk gebied dan ook ter wereld ? (inclusief de Amazone)

U overal langs de Inside Passage route prachtige watervallen langs de bergen de fjorden in ziet stromen?

 

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners