Ontmoeting met orka's- Johnstone Strait

Zee-kayakken- Johnstone Strait Ultimate Tour

Vanuit Campbell River worden door GreatLakes-Travel meerdaagse sea-kayaktochten georganiseerd. Dit zijn uitzonderlijk mooie tochten, waarbij u goede kansen heeft dan u dicht in de buurt van orka’s komt, soms ziet u deze dieren onder uw kayak doorzwemmen! (zie de door GreatLakes-Travel gemaakte foto’s). Overigens…er zijn geen geregistreerde aanvallen van orka’s in het wild op mensen…u hoeft dus geen angst te hebben..we kunnen u echter wel garanderen dat u een ontmoeting met orka’s in het wild nooit meer zal vergeten!

Deze sea-kayakking tochten worden met de beste lokale touroperator op Quadra Island in samenwerking met GreatLakes-Travel voor u afgestemd. Zie de foto’s voor een indruk van deze onvergetelijke ervaringen. We kunnen u het volgende arrangement aanbieden, dat naadloos in uw programma kan worden opgenomen:

De Johnstone Strait Ultimate Tour

Breaching Orca's in de Johnstone Strait (c) Greatlakes-Travel 2007

Dit is een vier dagen durende kayaktocht door de wateren rondom de oostkust van Vancouver Island (in het bijzonder de Johnstone Strait, de plaats waar de meeste orka’s rondzwemmen), naar onze mening de mooiste kayaktocht die in West-Canada wordt aangeboden. Deze tocht is in verschillende top-magazines beschreven, zoals National Geographic Travel Magazine. U vertrekt vanuit Campbell River. Deze prachtige, onvergetelijke tocht wordt door GreatLakes-Travel sterk aanbevolen omdat we de schoonheid van dit gebied zelf zeer goed kennen.

Waarom zijn er in dit gebied zoveel orka’s?...Johnstone Strait is zonder enige twijfel de beste lokatie om orka’s te zien in west-Canada. In de Johnstone Strait, gelegen aan de noord-oostkust van Vancouver Island, ligt ook het beroemde Robson Bight Ecological Reserve, waar de meesten van de 220 “resident” orka’s zich regelmatig ophouden om zich lekker te schuren op de kiezelstranden in dit gebied. Verder is dit gebied bijzonder visrijk, boordevol Chinook zalm, een zalmsoort met een gewicht tot 40 kg, het favoriete maaltje van de zalmetende resident orka. Naast orka’s ziet u waarschijnlijk ook bruinvissen (o.a. Dall’s purpoise), zeehonden (harbour seals), zeeleeuwen (Stellar sea lion, de grootste soort, tot 1000 kg en 2,40 lengte), en natuurlijk walvissen (o.a. bultrug en grijze walvis). Verder ziet u zeer vele bald eagles.

Dit is een prachtig gebied met een glasheldere zee, wist u dat de beroemde Jack Cousteau de gebieden rond Campbell River tot zijn favoriete duiklocaties wereldwijd rekende? De natuur is hier overweldigend mooi.

Een korte beschrijving van deze schitterende 4-daagse tocht….. de tocht wordt door GreatLakes-Travel BV in uw reis geïntegreerd.

Kosten: Orca Ultimate Tour kost Euro 1025 per persoon inclusief alle vervoer, materiaalhuur, maaltijden, gidsen, overnachtingen

Alternatief is een Orca Lite Tour kost Euro van 795 per persoon (vraag naar de voorwaarden).

Dag 1:

U vertrekt vanuit Campbell River en u wordt met de luxe catamaran “Orca Express” via de Seymour Narrows ten noorden van Campbell River naar de Johnstone Strait vervoerd. U overnacht in het luxe tentencamp “Spirit of the West”, het enige campeerterrein met een direct uitzicht op het Robson Bight Reservaat. Waarschijnlijk luistert u de eerste avond al naar de orkageluiden die vanuit het kamp met hydrofoons worden opgevangen of kijkt u vanuit uw tent naar passerende orka’s en walvissen. De eerste avond wordt er voor u meteen een luxe gourmet BBQ met o.a. zalm klaargemaakt.

Alle maaltijden gedurende uw reis zijn inclusief. U overnacht in luxe tenten die al voor u zijn opgesteld op houten vlonders met een houten dak boven de tent. Alle inrichting is aanwezig m.u.v. slaapzakken, deze worden in overleg met u door GreatLakes-Travel BV geregeld. Hete douches zijn aanwezig op het kamp.

Uitzicht uit uw tent nabij Robson Bight Ecological Reserve (c) Spirit of the West Adventures

Dag 2,3,4

Dagelijkse kayaktochten door de Johnstone Strait onder begeleiding van ervaren gidsen. U wordt optimaal begeleid en geïnformeerd. Alle maaltijden gedurende de dag zijn inclusief.

Dag 5

Terugkeer naar Campbell River, een onvergetelijke ervaring rijker.

(c) Spirit of the West Adventures

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners