Hiking Tours Jasper National Park (c)

Het is onze aanbeveling om onder leiding van een zeer goede gids, een nachtje of meerdere nachten te gaan kamperen in een de wildernis van Jasper. In Jasper werken wij samen met een professionele berggids, aangesloten bij de Association of Canadian Mountain Guides.

Omdat een leuke backpacking en kampeer trip staat of valt met de kwaliteit van de gids, zijn verschillende medewerkers van GreatLakes-Travel al op pad geweest. Zij leren u hoe u zich in de wildernis van Canada dient te gedragen.

Daarnaast zult u genieten van de prachtige plekken en dieren die u op de camping trip zult ontmoeten. De gids is een hooggekwalificeerde berggids en bergbeklimmer, en zeer handig wat koken in de wildernis betreft. In de paar dagen dat we op pad waren werden we steeds weer verrast door de kookkunsten, dit is een zeer belangrijk gegeven tijdens een trip…het eten moet goed zijn.

Tocht naar de Whirlpool river (c) Greatlakes-Travel

De tochten door de wildernis van het schitterende Jasper worden naar wens in overleg met GreatLakes-Travel samengesteld. U kunt kiezen uit o.a. de volgende leuke hiking trips:

Whirlpool River en Camping Ground

Dit is een ideale hikingtocht met 1 overnachting, in het bijzonder geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar of minder geoefende wandelaars. U loopt met bepakking (rugzak) over een pad langs de Whirlpool River over een afstand van ongeveer 7 kilometer tot aan de campingground in de wildernis. U kampeert op een plek met uitzicht over een meer, de Whirlpool River en de wildernis die zich 150 km uitstrekt naar het westen, zonder dat er verharde wegen zijn. Materiaal zoals rugzakken en tenten worden door GreatLakes-Travel geregeld. Diner op de eerste dag en ontbijt en lunch op de tweede dag zijn inclusief. U overnacht 1 nacht in de wildernis.

Op het pad naar de campingground nabij de Whirlpool River lagen verse uitwerpselen van wolven, elanden en beren, later op de dag zagen we nog Bighorn Sheep (bergschapen) en een wolf. ’s-Avonds geniet u bij het kampvuur van de stilte van Jasper.

…gedurende de gehele kampeertocht bereid de gids alle maaltijden.

De volgende ochtend een lekker ontbijt, meestal met chocolade pannekoekjes voor de kinderen, en in de namiddag keert u weer terug naar Jasper.

De gids kookt chocolate pancakes voor de kinderen (c) Greatlakes-Travel

De kosten van deze kampeertocht (hiking tour) zijn ongeveer Euro 200 per persoon inclusief al het materiaal en de maaltijden. Vraag GreatLakes-Travel naar de mogelijkheden, we stellen in overleg een kampeertocht vast die past bij uw groep.

Skyline Trail

Dit is een hiking trip met twee overnachtingen voor de avontuurlijk ingestelde getrainde wandelaar/hiker. Deze trip is vanwege de lengte (+/- 45 km) niet geschikt voor jongere kinderen. U begint deze onvergetelijke hiking tour nabij Maligne Lake in Jasper, op ongeveer 45 minuten rijden van het dorp Jasper (vervoer wordt geregeld en is inclusief). Deze tocht heeft een verticaal hoogteverschil van 900 meter. U overnacht twee nachten op campgrounds in de bergen.

Al het voedsel en uw tenten/kampeerspullen worden meegenomen. Wayne zorgt ervoor dat u een prachtige tijd in de bergen heeft. U ziet onder andere: Old Man’s Mountain,

Maligne en Medicine Lake (prachtig, twee van de mooiste meren in Jasper), Signal Mountain, Wabasso Lake en Wachtower. Kosten: +/- Euro 350 per persoon inclusief gids, het materiaal, vervoer vanuit en naar Jasper met een busje en alle maaltijden. U bent in totaal drie dagen onderweg waarbij u elke dag ongeveer 7 uur wandelt in een rustig tempo (3-4 km/uur), inclusief de pauzes. Een redelijk goede physieke conditie is vereist want u wandelt in bergachtig terrein met backpack. Verdere details worden door Greatlakes-Travel in samenwerking met Wayne afgestemd. Dit is een van de mooiste trails in Jasper National Park door het hart van het Maligne gebergte…zeer mooi en onvergetelijk.

De kosten van deze drie-daagse hiking trip zijn afhankelijk van de groep tussen de Euro 500 per persoon (2 personen) en Euro 350 per persoon (4 personen) inclusief gids, vergunningen, alle maaltijden, vervoer van en naar Maligne, tenthuur en huur backpacks.

Dag 1: Vertrek om 0800 uur, Maligne Lake naar Snowbowl Campground, 12 km, 400 meter hoogteverschil

Dag 2: Snowbowl naar Tekarra Campground, 18 km, 500 meter hoogteverschil

Dag 3: Tekarra naar Maligne Canyon Trailhead, 14 km, 900 meter hoogteverlies

Tonquin Valley- de mooiste vallei in Jasper- 2 overnachtingen

Tonquin Valley (c) Wayne Robinson

De Tonquin Valley ligt nabij de Continental Divide in de Rocky Mountains, 24 km verwijderd van de beschaving aan de oevers van het prachtige Amethyst Lake. Dit is ongerepte wildernis. Wayne organiseert in overleg met GreatLakes-Travel hiking tochten naar de Tonquin Valley.

U loopt het Tonquin Valley Trail, een persoonlijke favoriet …Dit is een trail met fantastische vergezichten, dat u in drie dagen loopt (twee overnachtingen). Op verzoek kunnen dagen worden toegevoegd..

Dag 1: Mount Edith Cavell Parking naar Surprise Point Campground..17 km, 300 meter stijging

Dag 2: Surprise Point naar Maccarib Campground..9 km, 50 meter hoogteverschil, Hier vindt u mogelijk de mooiste panorama’s in de Rockies…een fantastische route langs Amethyst Lake en the Ramparts (zie foto’s).

Dag 3: McCarib Campground naar Portal Creek Trailhead- 19km..200 meter stijging en 700 meter daling

U start rond 07.30 uur en u begint meestal met de wandeling rond 0900 uur. Per dag wordt maximaal een uurtje of 7 gewandeld met pauzes. U brengt veel tijd in het camp door en dus zijn er veel mooie mogelijkheden voor het maken van extra kortere tochten naar speciale plaatsen inclusief mogelijk een bergbeklimming naar een bergtop (geen speciale uitrusting nodig).

Tonquin Valley (c) GreatLakes-Travel

U kunt eventueel ook vissen op regenboogforel maar dan moet er aanvullend een vergunning worden geregeld (vraag Greatlakes-Travel voor details).

De kosten van deze drie-daagse hiking trip zijn afhankelijk van de groep tussen de Euro 550 per persoon (2 personen) en Euro 400 per persoon (4 personen) inclusief gids, vergunningen, alle maaltijden, vervoer van en naar de Tonquin vallei vanuit Jasper, tenthuur en huur backpacks.

Tonquin Valley Lodge Trip- 1 of 2 overnachtingen in de Tonquin Valley Lodge

Deze trip duurt minimum twee dagen (met 1 overnachting) en begint altijd bij de Mount Edith Cavell parkeerplaats. De deelnemers nemen zelf bagage mee.

Als u minimaal twee dagen op de lodge verblijft dan kunt u fantastische aanvullende dagwandelingen maken door gebieden waar u zelden mensen zult tegenkomen. Deze day hikes beginnen bij de lodge aan Amethyst Lake. U kunt kiezen uit tochten naar Tonquin Hill, Summit of Mount Clithertoe, Eremite Valley, Majestic Meadows en Fred Pass. Op de eerste dag wandelt u 22 km naar de lodge.

Tijdens uw verblijf op de lodge zijn alle maaltijden en de volgende zaken inclusief: verblijf in een cabin, beddegoed, drie maaltijden per dag, snacks, gebruik van een boot op het prachtige Amethyst Lake, visspullen. De lodgebeheerder staat tot uw beschikking, indien nodig verleent hij eerste hulp(gelukkig bijna nooit nodig).

De kosten van deze prachtexcursie met 1 nacht op de lodge: 500 Euro per persoon, op basis van vier personen Euro 385 . Op basis van twee nachten zijn deze prijzen Euro 834 pp en 599 pp. Niet goedkoop maar u bent dan ook in het mooiste gedeelte van Jasper in de beste nattur lodge. Dit zijn de mooiste hiking tochten die we kennen in Jasper. In west-Canada zijn enkel de tochten die worden georganiseerd door de Strathcona Park Lodge op Vancouver Island vergelijkbaar qua niveau en kwaliteit van de gidsen (COLT certificatie).

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners