GLT92: Ultieme kampeer ervaring tussen de Grizzly beren

Al meer dan 20 jaar worden kleine groepjes natuurliefhebbers door Clint en Simyra, uw hoofdgidsen en eigenaren van Hallo Bay Bear Camp, vakkundig begeleid tijdens ongelofelijk mooie wandeltochten door de natuur van Katmai.

In de onmiddelijke nabijheid van Hallo Bay Bear Camp vindt u de grootste concentratie van grizzly-beren in Alaska, waar u gegarandeerd grizzlies urenlang gaat observeren.

En dit van dichtbij (tot op 7 meter !!!). Hieronder volgt een persoonlijk verslag, geschreven door Greatlakes-Travel BV, uit eigen ervaring.

Beren op het strand van Katmai met walvisbeenderen (c) Greatlakes-Travel 2008

Rond 07.30 uur (afhankelijk van weersomstandigheden) vliegt u vanuit Homer op het Kenai Peninsula met een bushplane naar Hallo Bay op het Katmai schiereiland.

De vlucht duurt ongeveer een uur en is op zichzelf al een prachtige ervaring, omdat u over een gedeelte van de “Ring of Fire” vliegt, met meerdere actieve vulkanen.

Het landschap is hier werkelijk geweldig mooi. Deb, of een andere piloot, landt uw vliegtuig bekwaam op het strand.

Deze bushplanes hebben dikke rubberbanden en landen zonder moeite en veel trillingen op bijna elke vlakke ondergrond.

In juni zagen we vlak voor de landing al 10 enorme grizzly-beren en voor de zekerheid vloog Deb eerst een extra ronde over de landingszone om er zeker van te zijn dat er geen beren rondliepen.

De schitterende kust van Katmai..u landt op het strand..ziet u het vliegtuigje? (c) Greatlakes-Travel

U bevindt zich nu op het Katmai schiereiland, midden in de afgelegen wildernis van Alaska.

Deze streek is in feite onbewoond, en Hallo Bay is naast een centrum voor bear watching, ook soms een opvangplaats (outpost) voor door weersomstandigheden gestrande piloten en schipbreukelingen. .

Hallo Bay ligt in een surrealistisch mooie omgeving in een kleine baai, links en rechts omgeven door met sneeuw bedekte bergen en groene velden met “sedge” gras.

Zie de foto’s voor een indruk. Na aankomst, staan leden van het team van Hallo Bay (in totaal 6 personen) klaar op het strand om u te begroeten.

Een gids geeft u vervolgens een tour door Hallo Bay Camp. Hallo Bay heeft ruime verwarmde tent-accomodaties waarin tot vier personen comfortabel kunnen slapen.

Het complex heeft een douche en badkamer en een gezellige keuken met eetzaal waar u gezamenlijk eet (enkel bij meerdaagse boekingen).

De grizzlies lopen ’s-nachts vaak door het kamp.

vlnr: Hallo Bay teamleden, Simyra (onze gids) met twee touristen, vliegtuig op het strand, Katmai grizzly beer

Hieronder beschrijven wij onze persoonlijke ervaring, elke tour kan echter anders verlopen en wordt afgestemd op de locatie van de grizzlies.

In juni liepen we samen met een Duits echtpaar op het strand naar een door orka’s gedode walvis. Meer dan 8 grote coastal grizzlies (ook wel Coastal Brown Bears genoemd) deden zich al meer dan 2 weken tegoed aan het vlees. De eerste twee weken nadat de walvis was aangespoeld, slaagden de beren er niet in de dikke huid van de walvis te doorbreken, maar nu was de walvis volkomen uit elkaar getrokken. We naderden tot op +/- 50 meter afstand, terwijl we in ganzenpas liepen om minder bedreigend op de beren over te komen.  De hoofdgidsen Simyra en Clint zijn al 20 jaar gids en dragen geen vuurwapens.

De enige bescherming tegen deze enorme landroofdieren is de kennis van uw deskundige gids en het feit dat de beren van Hallo Bay mensen niet in verband brengen met voedsel (het meenemen van voedsel kan enkel in afgesloten plastic zakken). Daarnaast dragen uw gidsen vuurpijlen (flares) waardoor de beren in noodgevallen worden afgeschrikt. Simyra vertelde aan Greatlakes-Travel dat de gidsen deze vuurpijlen slechts vier maal in de afgelopen 20 jaar hebben gebruikt. Dit was altijd om onvolwassen mannetjesberen (adolescent bears) weg te jagen. De jeugdige beer is wat meer onbezonnen zullen we maar zeggen… Het kan vrij spannend worden…op een gegeven moment ging één van de dominante grizzlies op onderzoek uit en kwam tot op 7 meter afstand van onze groep (we hebben een video met opnamen gemaakt, die we gaan vertonen op de informatiedagen…). Met zijn neus in de wind snoof de beer de reuk van het gezelschap op. Omdat de beer wilde doorlopen stond Simyra, onze gids, op en riep: HO BEAR!. De wat oudere Duitse touriste werd zichtbaar nerveus, maar omdat de beer afzag van zijn voornemen (nog) dichterbij te komen, ontspande zij zich weer. Het is goed om te beseffen dat de beren van Hallo Bay mensen niet met voedsel in verband brengen, en dat de gidsen werkelijk zeer goed weten hoe u zich tijdens deze prachtige excursie dient te gedragen. 

vlnr: Hallo Bay Bear Camp vanuit de lucht, Hallo Bay Bear Camp, Beren bekijken, Katmai grizzlies

De dominante mannetjesbeer vertrok weer en we zijn weer een geweldige ervaring rijker. Simyra vertelde dat kort geleden een groep touristen tot op een meter afstand werd benaderd door een moederbeer met jongen (cubs). Nadat u Hallo Bay heeft bezocht, heeft u gegarandeerd een andere mening over grizzlies, deze dieren zijn minder bedreigend dan u misschien zou denken.

Hallo Bay- onze aanrader voor mensen die echt de wildernis willen ervaren!!

Zie aub de onderstaande informatie voor de mogelijke excursies en voorwaarden:

Hallo Bay zonder overnachtingen in het camp


Dit is een dagexcursie van ongeveer 5-6 of (tegen meerprijs) van 8 uur (niet altijd beschikbaar) waarbij u dagelijks vanuit Homer per vliegtuig naar Katmai kunt vertrekken, en ’s-middags weer in Homer aankomt. Inclusief: zeer deskundige gids, vluchten tussen Homer en de Katmai kust, en 3 tot 5 uur bear watching afhankelijk van de duur van uw excursie (6 uur of 8 uur).

Prijs (afhankelijk van vertrekdag): vanaf Euro 465 pp (6 uur-3 tot 4 uur bearviewing in het wild)

 Hallo Bay excursies met twee of meerdere overnachtingen


Excursies met twee of meer overnachtingen in Hallo Bay Bear Camp zijn aan te raden omdat het programma verschilt van de bovenstaande dagexcursies, en omdat dit één van de mooiste excursies ter wereld is. Tijdens de meerdaagse excursies zijn de maaltijden inclusief, met uitzondering van uw lunch op de eerste dag. U brengt de dagen door in een volmaakt rustige omgeving en u beleeft de wildernis van Alaska op de meest mooie manier…in de natuur zelf.

De gidsen van Hallo Bay maken uw meerdaags verblijf tot een echte belevenis, door elke dag nieuwe bestemmingen te kiezen. Soms loopt u over maagdelijke stranden langs prachtige lagunes, soms voeren de routes u door het binnenland. U dient dagelijks een km of vijf te kunnen wandelen in een rustig tempo. Tijdens deze tochten heeft u ook goede kansen op het zien van o.a. elanden, wolven (deze zagen we in juni 2008), vossen, veelvraten, otters, bevers, adelaars en vele andere vogel- en diersoorten. Afhankelijk van de routes ziet u ook gletsjers en vulkanen. Gedurende de dag wordt regelmatig gestopt en pauze genomen. Neem in ieder geval voldoende film of digitale opslag voor foto’s mee..u maakt honderden prachtige foto’s op een dag. Een telelens (300 mm) is aan te bevelen. U overnacht elke nacht in Hallo Bay in gezellige verwarmde accomodaties en de gidsen zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk leert van de flora en fauna van Katmai National Park.

Prijs 2 dagen/2 nachten: v.a Euro 1447 pp
Prijs 3 dagen/3 nachten; v.a Euro 1994 pp

Deze prachtige excursies worden door Greatlakes-Travel BV naadloos in uw reisschema geïntegreerd. Hallo Bay wordt naar onze mening het absolute hoogtepunt van uw vakantie

Uitgelichte reizen

GLT1: Orca's, Grizzlies en Whales

 
20 daagse rondreis West Canada

Lees meer Alle reizen

Uitgelichte reizen

GLT2: "The Ultimate Southwest Tour"

 
3 weekse reis Zuidwest Amerika

Lees meer Alle reizen

 

Uitgelichte reizen

GLT79: "Breathtaking Alaska, incl. Glacier Bay en Juneau

 
21 daagse auto en treinrondreis Alaska

Lees meer Alle reizen

 

Laatste nieuws

USA inreisverbod voor Europa

USA inreisverbod voor Europa

30 juni 2020

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een inreisverbod voor Europa aangekondigd om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan. Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 31 juli helaas geen

...

Lees meer

Canada inreisverbod voor Europa

Canada inreisverbod voor Europa

30 juni 2020

Voor Canada geldt vanaf 18 maart j.l. eveneens een inreis- verbod.Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 31 juli mei helaas geen doorgang kunnen vinden.Met reizigers waarvoor deze maatregel van

...

Lees meer

Informatiedag

Informatiedag

17 juni 2020

Greatlakes-travel organiseert een camper en autoreis informatiedag op zaterdag 3 oktober 2020 voor Amerika (USA excl Alaska) en Canada (Excl Yukon).

Onze deskundige medewerkers, met eigen reiservaring met een camper, zullen u deze dag uitgebreid informeren over het reizen met een camper of auto. Ze

...

Lees meer

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners