CamperArrangement GLT41: Camper rondreis Yukon en Alaska "rust en Genieten"

De Alaska en Yukon specialisten van Greatlakes-Travel hebben voor u, uit eigen ervaring, een fantastisch camper-arrangement samengesteld door Alaska en de Yukon. In september 2008 reisden medewerkers van Greatlakes-Travel naar Whitehorse, de foto's zijn uit eigen collectie. U reist in 21 (of meer) dagen ongeveer 3500 km, dit is dus een mooie én rustige reis.

Whitehorse

Dag: 1 - 0 km

Aankomst in Whitehorse, Yukon. U vliegt met Air Canada, of KLM vanuit Amsterdam of Condor vanuit Frankfurt. In de gehele Yukon, een Canadese provincie met een oppervlakte van twee maal Engeland, wonen ongeveer 30000 mensen, waarvan er 23000 in Whitehorse wonen. Whitehorse, een leuk stadje, ligt op km punt 1455 van de beroemde Alaska Highway, naast de even beroemde Yukon rivier. Het landschap is meteen al geweldig mooi, hier is nog rust en échte ruimte!! Whitehorse is de hoofdstad van het Yukongebied in Canada. Op ongeveer 25 minuten rijden van Whitehorse Lees meer ..

Whitehorse

Dag: 2 - 0 km

Vandaag haalt u uw camper op bij Fraserway of Canadream, en u gaat op weg naar Dawson City, over de beroemde Klondike Highway. In de dagen van de grootste goudkoorts aller tijden, nadat in de Yukon in 1896 goud werd gevonden, trokken tienduizenden goudzoekers in zelfgemaakte vlotten en boten over de Yukon rivier naar Dawson City. Dawson City groeide in deze tijd in minder dan een jaar van 20 naar 30000 inwoners. Onderweg ziet u fantastische landschappen, en de Five Finger Rapids. Daal hier over de trappen af naar de rivier (+/- 2 uur). U overnacht op een campingground onderweg. Lees meer ..

Dawson City

Dag: 3 - 0 km

Vandaag komt u aan in Dawson City, u heeft in twee dagen ongeveer 540 km afgelegd. Dawson City is het hart van de meest beroemde "goldrush"in de geschiedenis, de Klondike Gold Rush. In augustus 1896 vonden drie goudzoekers, George Carmack, Dawson Charlie en Skookum Jim goud in Rabbit Creek (nu Bonanza Creek genoemd), gelegen op ongeveer 10 km van Dawson City. Rabbit Creek bleek vol te zitten met goudklompjes (nuggets). Deze ontdekking leidde tot de grootste goudkoorts exodus in de geschiedenis, meer dan 100000 mensen uit de gehele wereld verlieten binnen een jaar huis en haard, om goud te gaan zoeken in de Yukon. Zelfs in deze tijd voelt Dawson City nog steeds aan als een echt pioniersstadje. Greatlakes-Travel reserveert uw campground plaatsen op de Goldrush Campground, midden in Dawson City en voorziet u van vele tips voor een leuk verblijf. Vandaag raden wij u aan nogmaals een dag in Dawson City te blijven. Ondanks haar afgelegen ligging is Dawson City een levendig stadje met rond de 1500 inwoners, en de omgeving is hier prachtig, zie de foto hiernaast van Dawson City. Een echte top-excursie is de historische tour, een door Parcs Canada verzorgde rondleiding door Dawson City, waar experts zoals Peggy (zie de foto hiernaast) u alles vertellen over het leven van de goudzoekers in Dawson City, of (ook een aanrader) een bezoek aan Bonanza Creek en Dredge #4, het centrum van de goudkoorts. Bezoek ook de Klondike Tourist Association voor nog meer ideeën, of vraag Greatlakes-Travel naar de vele leuke andere excursies. Lees meer ..


Peggy van Parcs Canada
(C) Greatlakes-Travel 2008

Dawson City

Dag: 3 - 0 km

Vandaag raden wij u aan nogmaals een dag in Dawson City te blijven. Ondanks haar afgelegen ligging is Dawson City een levendig stadje met rond de 1500 inwoners, en de omgeving is hier prachtig, zie de foto hiernaast van Dawson City. Een echte top-excursie is de historische tour, een door Parcs Canada verzorgde rondleiding door Dawson City, waar experts zoals Peggy (zie de foto hiernaast) u alles vertellen over het leven van de goudzoekers in Dawson City, of (ook een aanrader) een bezoek aan Bonanza Creek en Dredge #4, het centrum van de goudkoorts. Bezoek ook de Klondike Tourist Association voor nog meer ideeën, of vraag Greatlakes-Travel naar de vele leuke andere excursies. Lees meer ..


Top of the World Highway
(C) Greatlakes-Travel

Tok

Dag: 5 - 0 km

Na één (of meerdere) dagen in en rond Dawson City reist u vandaag via de geweldig mooie Top of the World Highway naar Glennallen in Alaska. De reis begint al meteen leuk, want u steekt met een gratis veerpontje in enkele minuten de machtige Yukon over. De 127 km lange Top of the World highway doet zijn naam eer aan, u voelt zich hier alsof u bovenop de wereld staat!. De weg is oorspronkelijk aangelegd door goudzoekers, als een bevoorradingsroute naar verschillende goudmijnen. Gemiddeld kunt u hier bij helder weer meer dan 30 km ver weg kijken. Prachtige rivierdalen, bergruggen en het uitzicht in het algemeen, maken deze tocht tot een echte belevenis. De weg is van hard gravel, en zeer goed begaanbaar, het is toegestaan om met uw camper op deze (veilige) onverharde weg te rijden. Na ongeveer 140 km passeert u de grens van Alaska (let op: u kunt deze grens enkel tussen 0900 en 2100 uur passeren). U overnacht nabij Tok, Alaska. Tok ligt nabij de kruising met de Alaska Highway en de Taylor Highway. Greatlakes-Travel reserveert op uw verzoek uw campground. Geschatte reisafstand vandaag: 280 km Lees meer ..

 

Glenallen

Dag: 6 - 255 km

Tok naar Glennallen Rondom Tok liggen verschillende nationale parken. In het noorden ligt het Tanana Valley State Forest en in het zuiden het prachtige Wrangel St Elias Preserve and Wilderness. Tok ligt op een kruising van verschillende snelwegen en is goed te bereiken. Vanuit het zuiden rijdt u het dorp in via de Glenn Highway die vervolgens middenin de stad kruist met de Alaska State Highway 2. Op een kleine 20 kilometer van Tok ligt Tanacross, een traditioneel dorp waar veel Athabascan indianen wonen.

 

Valdez

Dag: 7 - 180 km

U reist van Glennallen naar Valdez Een heerlijke rustige dag in Valdez Valdez is één van de mooiste, pittoreske havensteden in Alaska. Gelegen in een 19 kilometer lange fjord, vlakbij Prince William Sound en omgeven door de prachtige Chugach bergketen is Valdez een trekpleister voor honderdduizenden toeristen per jaar. De stad ligt op een schitterende plek aan het water en wordt omringd besneeuwde bergketens. In en rond Valdez kunt u leuke en avontuurlijke tochten en excursies ondernemen, waaronder cruises en kayaktochten. Lees meer ..

 

Seward

Dag: 9 - 0 km

Veerbootovertocht van Valdez naar Seward Een dag in Seward en omgeving Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Bay. Deze bruisende havenplaats vol leuke winkels, restaurantjes, bars en kunstgaleries ligt aan de rand van enorme wildernisgebieden en is een ideaal startpunt voor veel outdoor activiteiten en excursies. Lees meer ..

 

Anchorage

Dag: 11 - 203 km

Seward naar Anchorage Een volledige dag in Anchorage Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen door de straten en vlak buiten het centrum zwemmen in Ship Creek enorme King zalmen. De temperatuur is er gematigd door de ligging aan zee. In de warme maanden kan de temperatuur zelfs oplopen Lees meer ..

 

Denali National Park

Dag: 13 - 380 km

Anchorage naar Denali National Park Aansluitend 2 volle dagen in Denali Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount McKinley (6.194 m) boven Denali National Park ziet uitsteken, is Denali werkelijk adembenemend. Naar schatting leven er 39 soorten zoogdieren en 167 soorten vogelsoorten in Denali National Park. Wat Denali echter ook zeer aantrekkelijk Lees meer ..

 

Fairbanks

Dag: 16 - 245 km

Denali National Park naar Fairbanks U verblijft een gehele dag in Fairbanks, Alaska. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking van goud in 1902. Fairbanks is, naast dé universiteitsstad van Alaska, ook de toegangspoort tot vele dagtochten en activiteiten. Het wordt echter het meest bezocht vanwege de mogelijkheid om het adembenemende Noorderlicht te aanschouwen dat vanuit Fairbanks erg Lees meer ..

Beaver Creek

Dag: 18 - 486 km

Fairbanks naar Beaver Creek U overnacht op het uitstekende Westmark RV Park in Beaver Creek, desgewenst maken medewerkers van Greatlakes-Travel de reserveringen voor u. Aan de overkant van deze RV campground (zie de foto hiernaast) ligt het Beaver Creek Visitor Information Center waar Sid Vandermeer, een ge-emigreerde Nederlander, u graag informeert over de excursies in de omgeving van Beaver Creek. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’

Haines Junction

Dag: 19 - 296 km

Beaver Creek naar Haines Junction We raden u aan nogmaals een dag in Haines Junction te blijven, omdat u vanuit Haines Junction een aantal prachtige excursies kunt maken naar het Kluane National Park, een werelderfgoed natuurgebied. Bezoek eerst het uitstekende Kluane Visitor Centre in Haines Junction, de deskundige staf kan u hier adviseren over tientallen leuke excursies. Een echte aanrader is met een vliegtuigje over de gletsjers te vliegen omdat u zo het grootste ijsveld ter wereld kunt zien (enkel op de polen vindt u meer ijs). Zie de foto van een gletsjer in Kluane NP (een echte rivier van ijs!) uit eigen collectie hiernaast.

Haines Junction

Dag: 19 - 296 km

We raden u aan nogmaals een dag in Haines Junction te blijven, omdat u vanuit Haines Junction een aantal prachtige excursies kunt maken naar het Kluane National Park, een werelderfgoed natuurgebied. Bezoek eerst het uitstekende Kluane Visitor Centre in Haines Junction, de deskundige staf kan u hier adviseren over tientallen leuke excursies. Een echte aanrader is met een vliegtuigje over de gletsjers te vliegen omdat u zo het grootste ijsveld ter wereld kunt zien (enkel op de polen vindt u meer ijs). Zie de foto van een gletsjer in Kluane NP (een echte rivier van ijs!) uit eigen collectie hiernaast.

Whitehorse

Dag: 21 - 158 km

U rijdt vandaag van Haines Junction naar Whitehorse. U levert vandaag uw camper in en u brengt nog een gedeelte van de dag in Whitehorse door. Whitehorse heeft enorm veel te bieden, wij bevelen u o.a. een bezoek aan het centrum van Whitehorse, de SS Klondike, Miles Canyon, en het Beringia Centre van harte aan. U overnacht de laatste nacht in Whitehorse. Whitehorse is de hoofdstad van het Yukongebied in Canada. Op ongeveer 25 minuten rijden van Whitehorse ligt het Yukon Wildlife Preserve waarin diverse dieren in het wild leven zoals elanden, kariboes, Lees meer ..

De Yukon in noord-Canada en Alaska zijn enkele van de mooiste gebieden ter wereld om per camper te bereizen. Enkele hoogtepunten in deze reis: The Top of the World Highway, The Dempster Highway, de geschiedenis van de goudkoorts in Dawson City, Kluane National Park (werelderfgoed), Denali National Park, een boottocht per veerboot door de beroemde Prince William Sound in Alaska, Kenai Peninsula, Kenai Fjords National Park...en nog veel meer....

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Canada, Amerika

Hierbij bericht dat de reis die we via uw reisbureau voor deze augustus hebben geboekt er helaas al weer op zit. We kunnen met onze familie terugkijken op een geslaagde en intensieve vakantie. We hebben een ronde gereden van Montreal naar de oostkust van Canada, vervolgens langs de kust van de USAnaar New York, Niagara en terug naar Montreal om kort te gaan. (zo'n 4000 km) Het smaakt zeker naar meer,

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners