GLT79: Rondreis Alaska van Anchorage naar Juneau in 21 dagen met auto en trein

Reisarrangement GLT79 is een uitgebreide, rustige autorondreis waarbij u zowel het centrale zuiden als het zuidoostelijke deel van Alaska goed leert kennen. U verblijft onder andere in Juneau, de hoofdstad van Alaska en in het schitterende Glacier Bay National Park, waar u een boottocht naar de ongerepte Northwestern Fjord maakt. Onderweg bezoekt u verschillende Nationale Parken, waaronder Denali National Park waar u met een luxe trein naar toe reist en een aantal dagen verblijft. Tijdens uw rondreis kunt u kiezen voor meerdere excursies, die Greatlakes-Travel graag voor u organiseert. Zo is het mogelijk om een dagtocht te maken naar het spectaculaire grizzly beer paradijs Hallo Bay in Katmai National Park of u kunt met een klein vliegtuig naar het ruige Admiralty Island, ook wel ‘Fortress of Bears’ genaamd.

Anchorage

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint uw rondreis in het prachtige Alaska, een staat die alle voorstellingsvermogen overstijgt. U komt na ongeveer 15 uur reizen aan in Anchorage, de grootste stad van Alaska. U haalt uw huurauto op bij het vliegveld en rijdt in ongeveer 15 minuten van het vliegveld naar downtown Anchorage, waar u 1 nacht (nacht 1) verblijft. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond Lees meer ..

Seward

Dag: 3 - 200 km

U rijdt via de AK-1 S naar het pittoreske Seward, waar we 2 nachten (nacht 2 en 3) voor u hebben geboekt. Vlak voordat u in Seward aankomt, kunt u van dichtbij de Exit glacier bekijken. U bereikt deze gletsjer over een mooi pad door het woud van ongeveer 1 km en u mag de gletsjer tot op 100 meter afstand benaderen. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Lees meer ..

Kenai Fjords National Park

Dag: 5 - 0 km

Vanuit Seward kunt u ook excursies ondernemen naar het Kenai Fjords National Park, met een lunch of diner op Fox Island. Vraag Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden. Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand de vulkanen Mount Redoubt Lees meer ..

Northwestern Fjord

Dag: 5 - 0 km

Een echte prachtexcursie is een tocht per boot naar de Northwestern Fjord in het Kenai Fjords National Park. U vaart dieper het gebied in dan met andere tour operators en u heeft een grote kans om walvissen, vele zeevogels, Stellar zeeleeuwen en zee-otters te zien. Ontbijt, lunch en een goede gids aan boord zijn inclusief. De Northwestern Fjord in het Kenai Fjords National Park is ongerept en werkelijk adembenemend. Met een boot of kayak vaart u tussen ijsbergen en ziet u zeehonden rusten op de kust. De stille lagunes en weelderige valleien, omringd Lees meer ..

Homer (AK)

Dag: 5 - 270 km

De reis naar Homer is schitterend omdat u aan de overkant van Cook Inlet de actieve vulkanen Mount Redoubt en Mount Liamna ziet liggen. Op verschillende punten langs de Sterling Highway kunt u stoppen bij zogeheten scenic points om foto's te maken van deze tot de Ring of Fire behorende bergen. U veblijft 3 nachten (nacht 4, 5 en 6) in dit stadje aan Kachemak Bay. Homer is een pittoresk vissersstadje aan de Kachemak Bay en wordt ook wel de ‘heilbot hoofdstad van de wereld’ genoemd. Het plaatsje is schitterend gelegen tussen hoge bergen met eeuwenoude Lees meer ..

Cook Inlet

Dag: 8 - 0 km

Het gehele gebied van Cook Inlet omvat meerdere Nationale Parken, waaronder Katmai, Kenai Fjords en Lake Clark National Parks. Al deze parken huisvesten een enorme diversiteit aan wilde dieren, zoals elanden, wolven, beluga walvissen, zeeleeuwen en grizzlyberen. Cook Inlet is een baai in de Golf van Alaska en omvat een spectaculair ecosysteem. De inlet wordt aan de oostkant begrensd door Kenai Peninsula. Gesmolten sneeuw van Mount McKinley en het Chugach gebergte stroomt via drie rivieren, de Sustina, Matanuska en de Kenai, de fjord in, waar het Lees meer ..

Katmai National Park

Dag: 8 - 0 km

Vanuit Homer kunt u één van de mooiste excursies in Alaska maken. U vliegt per bushplane over Kachemak Bay, Seldovia en langs prachtige vulkanen naar Katmai National Park. In Katmai leven de grootste grizzlyberen ter wereld en u gaat deze onder begeleiding van een zeer ervaren gids gedurende enige uren van zeer dichtbij observeren. Reizigers die Katmai National Park bezoeken krijgen als beloning prachtige vergezichten te zien met enorme vulkanen, sneeuw bedekte bergen, diepe groene baaien, valleien en uitgestrekte stranden. U vindt hier een ongerepte Lees meer ..

Hallo Bay

Dag: 8 - 0 km

Hallo Bay is een kleine baai in Katmai National Park. Wanneer u kiest voor dit reisarrangement wordt standaard uitgegaan van een dagtour naar Hallo Bay. In overleg met Greatlakes-Travel is het ook mogelijk om een meerdaagse excursie te boeken. Hallo Bay is gelegen in een kleine baai in het prachtige Katmai National Park. Het is een surrealistisch mooie omgeving, waar met sneeuw bedekte bergen en groene velden met “sedge” gras het landschap bepalen. De rijke flora en fauna van het park vormen een ideale leefomgeving voor de meer dan 2.000 grote Lees meer ..

Anchorage

Dag: 8 - 297 km

U reist noordwaarts via de AK-1 N terug richting Anchorage. U overnacht 1 nacht ongeveer 60 kilometer voor Anchorage in Girdwood (nacht 7) verblijft. Indien gewenst kunt u het doorrijden naar Anchorage en de rest van deze reis per trein reizen. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen Lees meer ..

Talkeetna

Dag: 9 - 241 km

In het gastvrije Talkeetna heeft u de keuze uit veel avontuurlijke excursies, zoals bijvoorbeeld: een jetboat wildernis safari over de ruige Susitna rivier of een halve dag zalmvissen. Er worden ook talloze evenementen georganiseerd, waaronder het vermakelijke 'Moose on Parade'. U verblijft 2 nachten (nacht 8 en 9) in Talkeetna. Wanneer u in het pittoreske plaatsje Talkeetna arriveert ziet u direct het motto dat het stadje hanteert: ‘Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna’. Het stadje kreeg in 1993, vanwege de authentieke gebouwen en historische Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 11 - 250 km

Na het verblijft in Talkeetna reist u naar het bijzondere natuurgebied Denali National Park. Hier raden we u aan om onder andere de ‘Tundra Wildernis Tour’ te maken, omdat de kans op het zien van groot wild tijdens deze tour erg groot is. We hebben hier 3 nachten (nacht 10, 11 en 12) voor u gereserveerd. Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount Lees meer ..

Fairbanks

Dag: 14 - 198 km

U reist in de middag met de trein naar Fairbanks, waar u 2 nachten (nacht 13 en 14) verblijft. Eén van de meest sensationele excursies die u kunt ondernemen is een tocht naar de poolcirkel per luxe autobus of bushplane. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking van goud in 1902. Fairbanks is, naast dé universiteitsstad van Alaska, ook de toegangspoort tot vele dagtochten en activiteiten. Lees meer ..

Anchorage

Dag: 16 - 0 km

Vandaag levert u de auto in of keert u per trein terug naar Anchorage, waar we 1 nacht (nacht 15) voor u hebben gereserveerd. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen door de straten en vlak buiten het centrum zwemmen in Ship Creek enorme King zalmen. De temperatuur is er gematigd door Lees meer ..

Juneau

Dag: 17 - 0 km

U vertrekt vandaag per vliegtuig naar de hoofdstad van Alaska, Juneau waar u 1 nacht overnacht (nacht 16). Indien u een vroeg vlucht boekt vanuit Anchorage hebt u nog de hele dag om deze leuke stad te ontdekken. Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix van culturen maakt het tot Lees meer ..

Glacier Bay National Park

Dag: 18 - 0 km

U overnacht 2 nachten (nacht 17 en 18) in Glacier Bay National Park in de schitterende Glacier Bay Lodge, de enige lodge accomodatie in het park. Omdat u de laatste dagen veel heeft gereisd, is ons advies de eerste middag en avond eens lekker uit te rusten bij het haardvuur van de lodge, met uitzicht op de baai. Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak van 3.3 miljoen hectare. Dit park vol natuurwonderen en vele wilde dieren biedt u enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen, Lees meer ..

Juneau

Dag: 20 - 0 km

U vliegt u terug vanuit Gustavus naar Juneau, waar het aanbod aan dagtours en excursies talrijk is. U kunt bijvoorbeeld naar het ruige Admiralty Island, ook wel 'Fortress of the Bear' genaamd, voor een berenexcursie. U verblijft nog 2 nachten (nacht 19 en 20) in Juneau. Na een aantal heerlijke dagen vertrekt u met het vliegt met mooie herinneringen terug naar huis. Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze Lees meer ..

Deze reis is inclusief: heenvlucht Anchorage en retourvlucht Juneau-Seattle-Amsterdam, treintickets Talkeetna, Denali National Park en Fairbanks (in overleg zijn transfers van en naar accommodaties mogelijk), reserveringskosten, accommodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels of B&B's naar keuze. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast met ondere andere leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners