Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen door de straten en vlak buiten het centrum zwemmen in Ship Creek enorme King zalmen. De temperatuur is er gematigd door de ligging aan zee. In de warme maanden kan de temperatuur zelfs oplopen tot 26 °C. Tijdens de winterperiode is het gemiddeld -7 °C. Ideaal om bijvoorbeeld een tocht met ski’s of hondenslee te maken.Excursies en activiteiten
Er is ontzettend veel te beleven in Anchorage. Een mix van stedelijke genoegens en natuurlijke schoonheid maken van Anchorage een onvergetelijke bestemming. Naast talloze mogelijkheden om avontuurlijke uitstapjes in de natuur te maken, zijn er ook een legio aan culturele en historische activiteiten te ondernemen. U kunt natuurlijk zelf naar de meeste trekpleisters rijden of wandelen, maar het is ook een idee om een fiets te huren of per openbaar vervoer te reizen. Wij kunnen de ‘Anchorage City Sights Tour’ aanraden, die in één dag langs de meest populaire bestemmingen rijdt.

Voor andere uitstapjes met het hele gezin is bijvoorbeeld ook het Alaska Wild Berry Theater and Park erg leuk. U kunt er naar een (interactieve) theatershows, herten aaien, snoep maken en een chocolade waterval zien stromen. Nog een aanrader is het Imaginarium Discovery Center, waar bijvoorbeeld het noorderlicht, een aardbeving of tsunami kunnen worden nagebootst. Verder is het Relive goldrush bij Crow Creek Mines vermakelijk, een antiek stadje waar de tijd van de mijnwerkers weer helemaal tot leven komt en waar u zelf op zoek kan naar goud bij Indian Valley Mine.

Een andere oude ambacht die nog steeds in gebruik is kan u met eigen ogen aanschouwen in de ULU Factory. Hier worden de befaamde ULU messen gemaakt, die al lang geleden door Eskimo’s werden bedacht. Voor een lui middagje kunt u naar Alaska Experience Theatre, waar u vanuit uw luie stoel naast gewone bioscoopfilms, ook allerlei belangrijke geschiedkundige gebeurtenissen kan bekijken of u gaat naar een show over het wonderbaarlijke en adembenemende noorderlicht bij Alaska Naturally Aurora’s.

In de buitenlucht is er een enorm aanbod in en rond het centrum van Anchorage. U vindt onder andere de meest kleurrijke en geurige bloemen in Town Square Park of Alaska Botanical Garden. Of kies ervoor om een wandeling te maken langs de 17km lange Light Speed Planet Walk, waar u planeten kunt bestuderen zonder de aarde te verlaten. Daarnaast zijn er verschillende aangelegde stadsparken, 220 in totaal. In het Valley of the Moon park kunt u heerlijk picknicken en een duik in het meer nemen terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Tijdens de zomermaanden is het fantastisch om te zonnebaden op het strand bij Jewel Lake of te zwemmen in Goose Lake. Gedurende koudere perioden biedt het indoor waterpark H2Oasis een goed alternatief voor waterpret.

Van mei tot september is een bezoek aan Anchorage Market and Festival ook een mogelijkheid. U kan er op zoek naar goede koopjes en vindt er native art en souvenirs. Voor zang, dans en theater gaat u naar het Alaska Center for the Performing Arts en mocht u zelf een dansje willen wagen in de zomer, dan kunt u uw hart ophalen bij Music in the Park, in het Peratrovich Park. De hele zomer worden hier ’s middags concerten gegeven door lokale en wereldberoemde artiesten.

En niet te vergeten… in Anchorage begint ieder jaar de Iditarod, de zeer geliefde wereldkampioenschap voor sledehonden. Tijdens deze tocht gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan door een tocht te maken van meer dan 1850 km, verdeeld over 10 tot 17 dagen. Gedurende deze wedstrijd wordt er uitbundig feest gevierd in de hele stad.

Natuurlijk heeft Anchorage ook veel te bieden wat natuurschoon en dieren betreft. U heeft een uitgebreide keuze uit korte of langere tochten. Alaska heeft de hoogste concentratie gletsjers in de Verenigde Staten en 60 daarvan liggen binnen een straal van 80 kilometer van Anchorage. Er zijn in totaal 217 km aan aangelegde paden voor wandelaars, fietsers en skaters . Daarnaast zijn er circa 480 ruwe paden voor hiken, paardrijden tochten met sledehonden.

U kunt prachtige wandelingen maken langs de Cook Inlet over de Tony Knowles Coastal Trail. Prachtige uitzichten en de vele wilde dieren die u, hoogstwaarschijnlijk, tegenkomt maken dit tot een ware belevenis. Wanneer u een park wil bezoeken dat erg geliefd is bij de lokale bewoners en wat minder druk bezocht kunt u naar het Lyn Ary Park.

Het Eagle River Nature Center is ook een fantastisch gebied om korte of langere wandelingen te maken en even ten noorden daarvan ligt Thunderbird Fall Trail, een circa 2 kilometer makkelijke wandeling door berkenbos die eindigt bij een prachtige waterval van 60 meter. Ook een uitstapje naar Flattop Mountain, tevens bereikbaar met een ‘Mountain Shuttle’, is aan te raden. Beleef een uniek avontuur met de ‘ijsworm safari’, of maak een klimtocht met een ijspikhouweel in Byron Glacier. Wanneer u liever wat rustiger aandoet is de één uur durende cruise naar Portage Glacier een ideale optie.

Echte uitdagingen vindt u in het Chugach State Park, vlakbij Anchorage, waar u wilde rivieren en enorme bomen kunt bewonderen. Dit grandioze park met een oppervlak van meer dan 500.000 hectare leent zich uitermate goed om te klimmen, hiken, fietsen, kamperen en skiën.

Liefhebbers van sportieve en outdoor activiteiten hoeven zich geen moment te vervelen in Anchorage, u kunt er onder andere: vissen op 5 verschillende soorten zalm (bijvoorbeeld bij Campbell Creek, Ship Creek en Bird Creek), bessenplukken, mountainbiken, skiën (bijvoorbeeld bij Alyeska Resort in Girdwood ), hiken, vogels spotten , tochten maken met sledehonden, rondvluchten maken, varen rond gletsjers , ijsvissen (bijvoorbeeld bij Sand Lake en Jewel Lake), kayakken, air- en jetboot safari’s maken, rivier raften en langlaufen.

U komt hier het hele jaar door in aanraking met dieren. Honderden kilometers paden en enorme parken stellen u in de gelegenheid om op een veilige manier van zeer dichtbij dieren te bekijken. Er zijn 230 vogelsoorten en 52 soorten zoogdieren te vinden. Wanneer u specifieke dieren gegarandeerd wilt zien kunt u het best naar de Alaska Zoo. U loopt er via paden door een dichtbegroeid woud en komt langs vele verschillende soorten. Intussen krijgt u veel informatie over onder andere: ijs- en bruine beren, elanden, wolven, kariboes, poolvossen en muskusossen en meer.

Voor het maken van foto’s en film opnamen is een bezoek aan Alaska Wildlife Conservation Center in Portage zeker aan te raden. In deze wildernis van 200 hectare lopen verschillende grote wilde dieren vrij rond en daarnaast is het ook een opvang voor gewonde, verweesde en zieke soortgenoten. Tip: Ga vooral in de ochtend- of avondschemering op pad, dan heeft u de beste kans om ze te zien.

Cultuur en historie
In het gebied rond Anchorage woonden duizenden jaren lang Alaska Native stammen, Dena’ina Athabascan genaamd. In 1778 werd het door Captain Cook ontdekt en in kaart gebracht. Vanaf 1890 werden er, na de vondst van goud, verschillende nederzettingen gebouwd. Anchorage zelf bestond tot 1915 uit een klein tentenkamp aan de kust van Ship Creek, toen werd besloten om daar de spoorlijn te laten beginnen. Sindsdien is de stad uitgegroeid en inmiddels woont circa 40% van de totale bevolking in Anchorage. De stad is tegenwoordig onderdeel van een groot industrieel gebied en is een belangrijk Amerikaans defensiecentrum. Het heeft een grote internationale luchthaven,Ted Stevens Anchorage en een uitgebreid spoorwegennet.

Wat cultuur en geschiedenis betreft is onder andere het Anchorage Museum zeer de moeite waard, waar u 10.000 jaar terug gaat in de tijd en de ontstaansgeschiedenis van Alaska beleeft van ijstijd tot heden. U kunt er prachtig ‘native’ houtsnijwerk bewonderen en kinderen maken er op interactieve wijze kennis met historische weetjes en feiten. Een andere echte ‘must’ is het Native Heritage Center, waar u de rijke cultuur van Alaska kan bezichtigen aan de hand van tentoonstellingen, 600 stukken Native Art, verhalen, zang en dans. Het Dena’ina Athabascan Civic en Convention Center richt zich met name op de cultuur en geschiedenis van de eerste bekende bewoners van Anchorage en omgeving.

Restaurants en nachtleven
Na alle avonturen kunt u kiezen uit één van de vele restaurants die Anchorage bezit. De stad staat met name bekend om haar maaltijden die worden klaargemaakt met verse vis en schelpdieren. Door de mix van vele culturen is er altijd wel voor ieder wat wils, bijvoorbeeld bij het geliefde Marx Brothers Café kunt u kiezen uit veel salades, vlees en vis. Moose's Tooth Pub and Pizzeria is heel geschikt voor kinderen en bij Ginger kunt u Japanse en Thaise gerechten verwachten. Na een heerlijk diner vindt u het misschien tijd voor een afzakkertje of wil u een dansje wagen. Ook dat is heel goed mogelijk, het aanbod is namelijk heel groot. Er zijn cafés waar u kunt biljarten (bijvoorbeeld The Pioneer Bar), lekker swingen (met name Koots is een begrip in Amerika) of achterover zakken met een pilsje of andere versnapering (bijvoorbeeld bij SubZero). De keuze is natuurlijk geheel aan u.

 

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners