Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking van goud in 1902. Fairbanks is, naast dé universiteitsstad van Alaska, ook de toegangspoort tot vele dagtochten en activiteiten. Het wordt echter het meest bezocht vanwege de mogelijkheid om het adembenemende Noorderlicht te aanschouwen dat vanuit Fairbanks erg goed te zien is. Het Noorderlicht is het meest spectaculair en zichtbaar van december tot maart, wanneer de nachten lang en donker zijn, maar zelfs in juni heeft u nog kans om het Noorderlicht te bewonderen al is het niet elke nacht duidelijk te zien.Excursies en activiteiten
Het Noorderlicht ontstaat door de uitbarsting van zonnevlammen die met enorme kracht de ruimte in worden geslingerd en enige dagen later de aarde bereiken. Daardoor zien we hier ringen van licht in verschillende kleuren bij de magnetische noord- en zuidpool. Soms duurt het uren of slechts enkele minuten, maar het is altijd sensationeel. Eén legende van de Eskimo’s vertelt dat de geesten in de hemel voetballen met een walrusschedel, een andere legende verhaalt dat het vlammende fakkels zijn die de ziel van overledenen de juiste weg wijzen naar het hiernamaals.
Het hele jaar door worden in Fairbanks verschillende shows en films gepresenteerd over het befaamde noorderlicht, op aanplakbiljetten staat meestal waar u deze kunt gaan bekijken.

Wat uitstapjes in de stad zelf betreft is het leuk om bijvoorbeeld het Pioneer Park te bezoeken. Dit historische themapark bevat een aantal musea, kunstgaleries, kleine winkeltjes met lokale producten, een rivierboot en daarnaast verschillende sportieve en vermakelijke attracties, zoals minigolf en een ‘stampede show’.

Terug naar de periode van de ‘gold rush’ en zelf zoeken naar goud is mogelijk door op excursie naar de Eldorado Gold Mine te gaan, waarna u een lekker hapje kunt gaan eten met theatershow in Ester Gold Camp. Of u woont een presentatie bij in Gold Dredge over de goudmijnen. Daarna gaat u onder begeleiding van een gids langs de voormalige woningen en werkplaatsen van de mijnwerkers. Deze tour wordt afgesloten met een lunch en een kans om zelf goud te vinden.

In de winter is het echt heerlijk om in een Hot Spring te ontspannen en genieten van de rust en natuur om u heen. U heeft de keuze uit meerdere bronnen, waarvan sommige onbeheerd, en hoewel ze buiten de stad liggen is het zeker de moeite waard om er een dag voor uit te trekken.
Activiteiten op en in het water zijn zeer populair in Fairbanks. Zo is er onder andere een all-in dagcruise met een authentieke radarboot, de Tanana Chief, die over de Chena River langs vele highlights vaart. Verder kunt u u kiezen om te gaan vissen, kayakken, raften of tochten te maken met een rivierboot.

Zoals eerder vermeld is Fairbanks ook het beginpunt voor verschillende dagtochten buiten de stad. Zo kunt u op excursie naar de poolcirkel per luxe autobus of ‘bushplane’ naar keuze. Na afloop ontvangt u een certificaat als bewijs dat u de poolcirkel heeft bereikt. Veel reizigers vinden deze tocht naar de poolcirkel door de ongerepte wildernis één van de hoogtepunten van hun reis. Er zijn nog talloze andere leuke excursies, vraag Greatlakes-Travel naar de beste mogelijkheden.

Historie
De plaats Fairbanks werd eigenlijk per toeval gesticht. Kapitein E. T. Barnette voer in 1901 als passagier naar Tanacross waar hij een nederzetting wilde stichten tot ineens de boot vastliep. Eenmaal aan wal werd de kapitein aangesproken door twee goudzoekers die hem wisten te overtuigen van de rijkdom van het gebied en Barnette besloot om de geplande nederzetting daar te beginnen. Tot de bouw van de spoorlijn in 1910 was Fairbanks voornamelijk afhankelijk van de mijnen en akkerbouw. Meer dan 100 jaar later werd er olie en gas ontdekt en werd hier een universiteit opgericht, waardoor de stad al snel uitgroeide tot één van de belangrijkste steden in Alaska.

 

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners