Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix van culturen maakt het tot een gastvrije stad, waar u zich snel thuis zal voelen. Juneau biedt reizigers enorme veel leuke en avontuurlijke activiteiten, van helikoptervluchten naar de ijsvelden tot tochten met een hondenslee. Het aanbod lijkt bijna eindeloos en Greatlakes-Travel helpt u dan ook graag met kiezen.Geografie
De stad beslaat een oppervlak van 5 vierkante kilometer en is omringd door steile bergen en diepe wateren. Bovenop de bergtoppen vindt u een gekarteld plateau, het Juneau Icefield. Dit is een grote ijsvlakte met wel 30 gletsjers, daarvan zijn de Mendenhall Glacier en de Lemon Creek Glacier, zichtbaar vanaf Juneau.

Geschiedenis
Het gebied rond Juneau werd duizenden jaren bewoond door verschillende indiaanse stammen, de Tlingit, Haida en Tsimshian. Behalve de taal deelden zij dezelfde kunstvormen, religie, ceremonies en legendes. Door de overvloedige aanwezigheid van voedsel en uitstekende leefomstandigheden waren de stammen in staat om een verfijnde sociale en culturele gemeenschap op te bouwen.

Eind 19e eeuw kwamen er goudzoekers naar dit deel van de wereld en twee daarvan, Richard Harris en Joe Juneau, wisten contact te leggen met lokale bewoners. De heren vonden na aanwijzingen van de Tlingit stam goud in de monding van Gold Creek, waarna de goldrush in heel Alaska een feit werd. De nederzetting die toen werd gebouwd kreeg in eerste instantie de naam Harrisburg, maar nadat Harris uit de gratie viel werd het al snel tot Juneau omgedoopt.

Door de vroege vondst van het edelmetaal groeide het tentenkamp uit tot de eerste echt grote plaats in Alaska compleet met handelsposten, saloons en een missionarispost. In 1906 werd het als hoofdstad erkend. Na de tweede wereldoorlog kwam het toerisme op gang en langzaam aan werd dit de voornaamste bron van inkomsten. In steeds toenemende mate trekken Juneau’s attracties en outdoor activiteiten reizigers aan die zowel het land als de wateren van het gebied willen ontdekken.

Musea en interessante locaties
Wanneer u meer wilt weten over de cultuur en historie van Juneau zijn er een aantal plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er Alaska’s Capitol, dat sinds 1931 dienst doet als parlementsgebouw. U vindt er statige marmeren zuilen, een reproductie van de ‘Liberty Bell’ en historische foto’s en schilderijen.

Het Alaska State Museum heeft verschillende tentoonstellingen over de indiaanse stammen in Alaska, geschiedenis, kunst en bevat ook een replica van een ‘Tinglit Clan House’ en een nest van een Amerikaanse adelaar. In het Juneau Douglas City Museum neemt u ook een kijkje in de cultuur en historie van Juneau en er wordt een zeer interessante documentaire over de goldrush in het gebied getoond: ‘Juneau, City build on Gold’. Bij aankomst ontvangt elke bezoeker een gratis wandelkaart waarop interessante historische locaties in de stad zijn aangegeven.
In 1976 is het Totem Heritage Center opgericht om de 19e-eeuwse totempalen te beschermen die werden gevonden in verlaten dorpen van indiaanse stammen. Het is erg interessant om hier een kijkje te nemen en een glimp op te vangen van de creatieve houtsnijwerken die de indiaanse stammen Tlingit en Haida lang geleden hebben gemaakt.

De ‘Red Dog Saloon’ is één van de oudste, door mensen gemaakte, toeristische attractie in Juneau. Al sinds de goldrush is dit een plek waar lokale bewoners samenkomen en er zijn enkele oude bezienswaardigheden te bewonderen, zoals bijvoorbeeld een pistool van de legendarische cowboy Wyatt Earp.

Evenementen
Er zijn diverse evenementen die met name in het voorjaar en de zomer plaatsvinden. Lokaal muzikaal talent laat zijn kunsten horen tijdens het Alaska Folk Festival en gedurende het evenement Juneau Jazz & Classics wordt u verrast met live bluesmuziek.

Excursies en activiteiten
Met zoveel prachtige natuur en wildernis is het niet verwonderlijk dat er talloze excursies in en rond Juneau te maken zijn. U kunt bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de top van de 1260 meter hoge Mount Roberts. Vanaf dit punt heeft u een fantastisch uitzicht over de Chilkat bergen en het Gastineau Channel. U kunt ervoor kiezen om weer met de kabelbaan af te dalen, maar dit kan ook te voet.

Een andere avontuurlijke optie is een vlucht naar ‘Fortress of the Bears’, ook wel Admirality Island genoemd. Dit is een gebied waar de grootste concentratie bruine beren ter wereld leeft. Deze beren vinden hier een opvangplaats wanneer ze elders als bedreiging worden beschouwd. U krijgt informatie over deze indrukwekkende dieren en kan ze van heel dichtbij benaderen.

Er zijn ook verschillende tours naar het Juneau Icefield. U kunt onder andere met een helikopter of zweefvliegtuig een indruk krijgen van de grootsheid van het plateau. Het is daarnaast mogelijk om een ‘flightseeing tour’ over Haines te maken. Dit plaatsje met haar besneeuwde bergen biedt spectaculaire uitzichten, zeker vanuit de lucht. Vanuit Juneau kunt u ook een dagtocht met een bus naar de Mendenhall Glacier maken. Deze gletsjer wordt beschouwd als één van de mooiste in Alaska en vindt haar oorsprong in het Juneau Icefield.

Er zijn verschillende parken en bossen in het gebied rond Juneau, zoals het Glacier Bay National Park and Preserve en het Tongass National Forest. Beide bieden u prachtige flora en fauna en er zijn vele wandelpaden voor elk niveau. We raden u aan uw fototoestel niet te vergeten, want in de parken en wateren huisvesten talloze wilde dieren, waaronder: zwarte beren, dall schapen, zeeleeuwen, otters, berggeiten, walvissen, adelaars en herten.

Er is nog een legio aan andere dagexcursies en activiteiten die u kunt ondernemen: ‘whale watching’ tours en tochten met een cruiseboot, zeilen, vissen, golfen, bergbeklimmen, kanoën en kayakken. In de winter kunt u gletsjer- en ijsklimmen, een tocht met een hondenslee maken, en skiën bij Eaglecrest Ski and Snowboard Park.

 

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners