Reizigers die Katmai National Park bezoeken krijgen als beloning prachtige vergezichten te zien met enorme vulkanen, sneeuw bedekte bergen, diepe groene baaien, valleien en uitgestrekte stranden. U vindt hier een ongerepte wildernis die in Europa al sinds lange tijd verdwenen is. U zult genieten van de enorme verscheidenheid aan dieren. De rijke flora en fauna vormt ook een ideale omgeving voor de ‘koning’ van Katmai, de grote grizzlybeer. In Katmai leeft de grootste, beschermde berenpopulatie ter wereld. Er struinen meer dan 2000 exemplaren rond in Katmai National Park.

 

Sinds medewerkers van Greatlakes-Travel de natuur en beren van Katmai National Park bezochten zijn we enorm enthousiast. Het park is van een ongewone schoonheid en een bezoek betekent zonder twijfel één van de hoogtepunten van uw Alaska reis.

Diersoorten
Zeer waarschijnlijk ziet u ook vele andere diersoorten in Katmai National Park. Enkele voorbeelden zijn: vossen, wolven, marters, nertsen, otters, kariboes, elanden en bevers. Aan de kusten en in de wateren heeft u een goede kans op het zien van zeeleeuwen en zelfs beluga walvissen. Daarnaast leven er ongeveer 150 verschillende soorten vogels.

Geografie
Katmai National Park is een gebied ter grootte van ongeveer 50% van de oppervlakte van Nederland, gelegen op het Alaska Peninsula. Het ligt 460 km ten zuidwesten van Anchorage en ongeveer 150 km ten zuidwesten van Homer op het tegenover gelegen Kenai schiereiland. Katmai National Park is enkel per boot of vliegtuig bereikbaar, er zijn namelijk geen wegen.

Het klimaat in Katmai National Park is gedurende de zomer aangenaam, tussen de 10 en 23 (°C), maar zelfs in de zomer kan het vriezen op hoger gelegen vlaktes en op de vele vulkanen. De voornaamste dorpen zijn King Salmon, Naknek, South Naknek en Egegik, hoewel Katmai verder grotendeels onbewoond is.

Vulkanen en gletjsers
In Katmai kunt u vaak actieve vulkanen bewonderen, zelfs al tijdens uw vlucht er naar toe ziet u rookpluimen opstijgen uit deze vulkanen. De laatste echt grote uitbarsting vond plaats in 1912, toen Mount Katmai, na 6 dagen van hevige aardbevingen, uitbarstte. Tijdens deze uitbarsting ontstond de vulkaan Novarupta. Het as van deze nieuwe vulkaan viel tot in Seattle, ruim 2400 km verwijderd van Katmai en de gemiddelde temperatuur op aarde daalde als gevolg van de grote hoeveelheid as met naar schatting 1 a 2 graden. De Ukak River vallei werd bedolven onder een laag as van soms wel 210 meter dik!

Enige jaren later, in 1916, bezocht een expeditie het gebied van de uitbarsting en vond daar een vlakte met tienduizenden rookpluimen, die vervolgens de Valley of 10.000 Smokes werd genoemd. Deze vallei laat u een bijna buitenaards, vulkanisch landschap zien met rode en gele lagen as, waar tussen zogenaamde ‘fumaroles’ liggen die hete gassen omhoog spuiten. De Valley of 10.000 Smokes is sinds 1918 benoemd tot Nationaal Monument. Andere vulkanen in dit gebied zijn Mount Trident, Mount Mageik en Mount Martin.

De Katmai Candera Glaciers worden ook tot unieke natuurwonderen gerekend. Deze gletsjers ontstonden in de krater van de Mount Katmai vulkaan, nadat deze door de uitbarsting van de Novarupta instortte.

Excursies
Greatlakes-Travel verzorgt in samenwerking met gevestigde lokale specialisten de beste ‘bearviewing tours’ in Katmai National Park. U vertrekt vanuit Anchorage of het dichterbij gelegen Homer en kunt kiezen voor een dagtocht of een meerdaagse excursie. Er wordt speciale zorg besteed aan de selectie van uw gids wanneer u van plan bent om in de vrije natuur de grote grizzlyberen, soms tot wel 700 kilo, te gaan bekijken. De maanden juli en augustus zijn de beste om de beren van Brooks Falls te bezoeken. Wanneer u naar de kusten nabij Hallo Bay wil reizen dan bieden de maanden juni tot en met september de mooiste kans op prachtige ontmoetingen met beren en soms zelfs met wolven. U wordt tijdens elke excursie altijd begeleid door een ervaren en deskundige gids.

Meer informatie over deze en andere fantastische excursies in Katmai National Park vindt u op onze website, of neem contact op met één van onze reisspecialisten, zij helpen u graag verder.

 

 

 

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners