Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand de vulkanen Mount Redoubt en Mount Iliamna ziet liggen. De belangrijkste plaatsen zijn Seward aan de oostkant en Homer aan de westkant.De voornaamste reden om het Kenai schiereiland op te nemen in uw reisplan is het Kenai Fjords National Park. U bereikt dit park na een mooie auto- of camperrit over de Seward Highway vanuit Anchorage, langs de getijdebanken van Turnagain Arm waar u bij Beluga Point met wat geluk de Beluga walvis kunt bekijken. Aan de linkerkant van de weg ziet u de met sneeuw bedekte toppen van het Chugach gebergte, ook wel de beren-kraamkamer van Alaska genoemd. Dit omdat vele van de naar schatting 65 grizzly- en 250 zwarte beren, die binnen de stadsgrenzen van Anchorage leven, in het Chugach gebergte zijn geboren.

Excursies en activiteiten
Het Kenai Fjords National Park heeft drie hoofdattracties: de Exit gletsjer, het Harding Icefield en de door fjorden doorsneden kustlijn ten zuiden van Seward. Dit natuurgebied is enkel goed te bezichtigen als u een dagcruise boekt vanuit Seward (zie onze excursies). Er is namelijk slechts één weg in Kenai Fjords National Park en deze leidt u naar de Exit gletsjer, op ongeveer 15 km afstand van het dorp Seward.

De Exit gletsjer is een uitstapje meer dan waard, omdat u na een mooie rit langs de Resurrection River en een korte wandeling van ongeveer 1500 meter, deze gletsjer van zeer dichtbij kunt benaderen. Deze gletsjer is iets minder indrukwekkend dan bijvoorbeeld de Mendenhall gletsjer nabij Juneau, maar in de omgeving van Anchorage is dit de beste mogelijkheid om een gletsjer tot op minder dan 100 meter te voet te benaderen. Let wel op beren en elanden, want deze komen in dit gebied erg veel voor. Vooral de elanden zijn territoriaal en zijn in feite gevaarlijker dan beren. Nabij de Exit Glacier zijn we in de vroege ochtend al wel eens een beer tegengekomen (zwarte beer), ze zijn er dus echt en ons advies is om in dit gebied enkel in groepen of met een gids de Exit gletsjer te bezoeken.

Voor de echte geoefende wandelaar kunt u vanaf de Exit Glacier het Harding Icefield wandelpad nemen, deze route is ongeveer 10 km lang met een hoogteverschil van 1.000 verticale meters. Uw beloning voor deze ongetwijfeld stevige inspanning is een blik op het fantastische panorama het Harding Icefield. Met een oppervlakte van 483 vierkante kilometer is dit het grootste ijsveld in Amerika.

De boottochten door het Kenai Fjords National Park zijn een aanrader voor elke Alaska reis. De diepe fjorden in dit natuurgebied zijn gevuld met ijsbergen en gletsjers. Enorm veel dieren leven van de vis en het plankton in dit voedselrijke zeewater. Tijdens de cruise ziet u zeer waarschijnlijk enorme Stellar zeeleeuwen, vele walvissen, zee-otters, adelaars en miljoenen zeevogels. Al met al genoeg redenen om Kenai te bezoeken.

 

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners