Mount McKinley wordt lokaal ook wel Denali genoemd en is met 6194 meter boven zeeniveau de hoogste berg in Noord Amerika en de Verenigde Staten. De berg heeft twee belangrijke pieken, waarvan de South Summit de hoogste is ten opzichte van de North Summit, die zelden wordt beklommen. Er zijn vijf grote gletsjers verdeeld over de verschillende hellingen: Peters Glacier, Muldrow Glacier, Traleika Glacier, Ruth Glacier en de Kahiltna Glacier. De temperaturen op de berg zijn extreem laag, op een hoogte van 5.700 meter kan het tot -75°C worden!

Voor zover bekend werd de Mount McKinley via de Peters Glacier in 1903 voor het eerst beklommen door James Wickersham. Deze door lawines geteisterde route is Wickersham Wall genaamd en wordt beschouwd als extreem gevaarlijk. Daarna beweerde Frederick Cook in datzelfde jaar dat hij de top had bereikt, maar later bleek dat hij niet op het hoogste punt was geweest.

In 1910 zouden vier lokale bewoners de berg hebben bedwongen en de North Summit hebben bereikt in 18 uur, al wordt de waarheid hiervan door enkelen nog steeds in twijfel getrokken. In 1913 echter bereikte Walter Harper, ook een bewoner van Alaska, via de Muldrow Glacier officieel de top, evenals zijn teamgenoot Robert Tatum, die het uitzicht vanaf daar vrij vertaald ‘een blik door de ramen van de hemel’ noemde. Deze route wordt nog steeds door veel klimmers gevolgd.

Tegenwoordig zijn er vele avonturiers die de berg proberen te beklimmen, ondanks de gevaren en het hoge aantal ongevallen en sterftecijfers. De meeste klimmers gaan omhoog via de West Buttress Route die gemiddeld twee weken in beslag neemt.Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners