Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Bay. Deze bruisende havenplaats vol leuke winkels, restaurantjes, bars en kunstgaleries ligt aan de rand van enorme wildernisgebieden en is een ideaal startpunt voor veel outdoor activiteiten en excursies.Historie
De stad werd in 1903 officieel erkend en is vernoemd naar de staatssecretaris van President Lincoln, William Henry Seward, die Alaska van de Russen kocht in 1867. Ooit was het een nederzetting van Alaska Natives en daarna van goudzoekers die Seward als doorgangsroute naar het binnenland gebruikten. Toen werd ontdekt dat het mogelijk was om met een hondenslee vanuit Seward naar de rijke goudvelden Hope, Sunrise en Iditarod te reizen kreeg de plaats ineens een belangrijke status. Tegenwoordig wordt deze vondst nog steeds herdacht tijdens de jaarlijkse Iditarod Sled Dog Race, ofwel hondenslee kampioenschappen. Na de bouw van de spoorweg in 1900 werd Seward één van de meest belangrijke steden in Alaska.

Musea en geschiedenis
We raden u echt aan om het Seward Museum te bezoeken, waar u de cultuur en geschiedenis van Seward kunt ervaren. U vindt er prachtige foto’s, films en kunstvoorwerpen uit het verleden en heden. U kunt er ook voor kiezen een stap terug in de tijd de zetten door één van de ‘Historic Walking Tours’ te wandelen, waarbij u langs verschillende historisch belangrijke locaties wandelt en informatie krijgt. Een ander cultureel en leuk uitstapje is het Alaska Sealife Center, een interactief centrum waar het hele gezin alle geheimen van de zee kan leren kennen. Er zijn in doorzichtige onderwater tanks onder andere beschermde Stella zeeleeuwen, zeehonden, diepzeevissen en zeevogels te bewonderen. Ook kunt u onderzoekers aan het werk zien met papagaaienduikers, octopussen en zeezoogdieren en mag vaak een handje meehelpen.

Evenementen
Het stadje is verzot op feesten en evenementen en er vindt elke maand wel iets vermakelijks plaats. In januari is er bijvoorbeeld ieder jaar de ‘Polar Bear Jump’, waarbij mensen gekleed in een ijsbeerpak de ijskoude haven inspringen om hun moed te bewijzen. In april komen meer dan 20.000 walvissen vlakbij de kusten tijdens hun trektocht naar de Beringzee en dit wordt uitbundig gevierd. In juli wordt de ‘Mount Marathon Race’ gehouden, waarbij men in zo kort mogelijke tijd de berg op en af moet zien te komen. Zo is er in ieder jaargetijde wel iets leuks te zien en doen.

Acitviteiten en excursies
Meer amusement in en rond Seward vindt u in de natuur. Bezoek bijvoorbeeld het Kenai Fjords National Park met de adembenemend mooie Exit Glacier. U kunt hier onder andere wandelen, al dan niet begeleiding van een gids. Andere mooie tochten kunt u maken op Mount Marathon, waar u aan de voet het mooie Harding Icefield vindt.

Een andere topexcursie die we u zeker aanraden is een tocht per kayak naar de Aialik Gletsjer. Deze actieve gletsjer is de grootste die in de wateren van Kenai Fjords National Park ligt. U zult tussen zeehonden en otters peddelen, terwijl nu en dan een orka aan de oppervlakte komt. Dit is een werkelijk spectaculaire beleving!

Naast dit alles zijn er nog tal van andere activiteiten die Seward en omgeving bieden, zoals: vissen, fietsen, skiën, flightseeing en tochten met een hondenslee of cruiseboot.

 

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners