GLT3: "Best of the Southwest"
17-daagse rondreis van LA naar San Francisco

Reisarrangement GLT-3 is een ideale 17-daagse reis als de voornaamste highlights in zuidwest Amerika wil zien, maar dan wel in een haalbaar reistempo. Uw reis begint in Hollywood in Los Angeles, vervolgens reist u via Lake Havasu naar Grand Canyon National Park. Daarna reist u via Bryce en Zion National Park naar Las Vegas. Vervolgens verblijft u in Death Valley National Park, en ziet u ook de mooiste twee Nationale Parken in Californië; Sequoia National Park en Yosemite National Park. Tegen het einde van uw vakantie rijdt u naar de leuke kustplaats Monterey en naar San Francisco. U ziet dus de voornaamste steden en 5 van de mooiste National Parks in het zuidwesten. Omdat u uw auto in Los Angeles ophaalt en in San Francisco weer inlevert, is het aantal gereden km's (+/- 3300) veel lager dan bij een rondreis. Deze reis kan verder aan uw wensen worden aangepast.

Hollywood

Dag: 1 - 0 km

Deze leuke, 14 daagse reis, is speciaal ontworpen zodat u zo veel mogelijk kunt zien in 2 weken tijd. Vandaar dat u de auto ophaalt op de luchthaven van Los Angeles en inlevert in San Francisco. Vandaag vliegt u met een indirecte vlucht naar Los Angeles waar u 2 nachten (nacht 1 en 2) verblijft in een middenklasse hotel in downtown Hollywood. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke Lees meer ..

Lake Havasu

Dag: 3 - 488 km

Vandaag reist u via Palm Springs en Yoshua Tree National Park naar het prachtige Lake Havasu. U verblijft 1 nacht (nacht 3) in een goed middenklasse hotel nabij het meer. Het kunstmatige meer Lake Havasu ligt achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. Het is gelegen op de grens tussen Californië en Arizona en daarmee een prima overnachtingsplaats tussen Los Angeles en Las Vegas. In de zomer is dit een populair watersportoord. U kunt hier o.a. varen, kayakken, zwemmen en scuba-diven. Daarnaast biedt de omgeving mogelijkheden voor een jeeptour, Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 4 - 371 km

Vanuit Lake Havasu reist u door naar Grand Canyon Village, op minder dan 5 km van de rand van de Grand Canyon. We boeken u 2 nachten (nacht 4 en 5) in een goed middenklasse hotel in het leuke plaatsje Grand Canyon Village. Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. De village is een onderdeel van het Historic District, die begint voorbij Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 6 - 10 km

Vandaag ervaart u het mooiste natuurwonder ter aarde, de spectaculaire Grand Canyon. Omdat de Bright Angel Trail op korte afstand van uw hotel ligt, kunt u gaan wandelen in de Grand Canyon, of u maakt vandaag een helicoptervlucht (tegen meerprijs). Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, is het resultaat Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 6 - 446 km

Vanuit Grand Canyon rijdt u via Highway 64 en 89 naar Bryce NP, het mooiste National Park in Utah. U verblijft 2 nachten (nacht 6 en 7) nabij Bryce in een middenklasse accomodatie. Indien gewenst kunnen we u ook boeken op een echte cowboyranch of in een leuk vakantiehuis. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 7 - 121 km

Vanuit Bryce kunt u, op weg naar Las Vegas, een bezoek brengen aan het schitterende Zion National Park. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts van de weg trekken de Virgin rivier, diepe canyons en vuurrode rotsformaties uw aandacht. Zion werd in de 19e eeuw gekoloniseerd door Mormonen die dit gebied het "Land of the Lord" noemden, de schoonheid van het gebied werd ook in Washington opgemerkt en in 1919 werd Zion een "National Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 7 - 252 km

U overnacht 1 nacht (nacht 8) in Las Vegas in een middenklasse hotel. Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden zich de bekendsten aan de "Strip", een 6,5 km lang gedeelte van Las Vegas Boulevard. Er zijn Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 8 - 230 km

Vanuit Las Vegas reist u 230 km door via Highway 95 naar het plaatsje Furnace Creek, midden in de woestijn van Death Valley, waar u 1 nacht verblijft op de Furnace Creek Ranch (nacht 9). Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur is hier gemiddeld 45 graden en 's Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 9 - 572 km

De tweede, wat langere reisdag van deze reis brengt u via Highway 15 naar het plaatsje Three Rivers, op 10 km van de hoofdingang van Sequoia National Park. U verblijft 1 nacht in een leuk middenklasse hotel in Three Rivers (nacht 10). Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, uitgestrekte wandelpaden (Sequoia is een echt wandelparadijs), de Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 10 - 187 km

Na een dag in Sequoia reist u door naar het vijfde National Park op uw route: Yosemite National Park, waar u op 16 km van de ingang van Yosemite Valley in het plaatsje Oakhurst 2 nachten verblijft (nacht 11 en 12). Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke Lees meer ..

Monterey

Dag: 12 - 275 km

Vanuit Oakhurst nabij Yosemite vervolgt u uw reis via de wegen CA 41, CA 145, CA 99, CA 152 en CA 156 naar de schitterende kustplaats Monterey, de leukste plaats (samen met Carmel) aan de kust nabij San Francisco. U verblijft hier 1 nacht (nacht 13) in een goed middenklasse hotel. Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), Lees meer ..

San Francisco

Dag: 13 - 180 km

Vanuit Monterey volgt u de kustweg langs Half Moon Bay naar San Francisco over een afstand van 180 km. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Alcatraz, tickets voor deze unieke ervaring zijn in het hoogseizoen ter plaatse vaak niet meer verkrijgbaar. Wij boeken deze vooraf zodat u verzekerd bent van een plek op een gunstige tijd, de kosten bedragen 33,00 USD per persoon. Dit is inclusief de boot naar Alcatraz en een audiotour. De laatste twee nachten (nacht 14 en 15) brengt u in San Francisco door. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Lees meer ..

Inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten op basis van KLM of Delta U economy. Inclusief luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 14 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen. Klik hier voor een offerte

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners