Crystal River is een stadje aan de prachtige westkust van Florida, 145 km ten noorden van St. Petersburg. Soms komen de lamantijnen met wel 300 dieren tegelijkertijd naar de warme bronnen in de nabijheid van Crystal River. Om ze te kunnen bekijken dient u vroeg in de ochtend (dan zijn deze dieren het meest actief), te reserveren voor een boottocht door het Crystal River National Wildlife Refuge, dat speciaal is opgezet om deze interessante dieren te beschermen. In het nabij gelegen Homosassa Springs Wildlife State Park kunt u lamantijnen zien die gewond zijn geraakt en in het park worden verzorgd totdat ze weer vrij worden gelaten. Het gehele jaar kunt u hier in de omgeving deze prachtige lamantijnen bewonderen!

Ook ziet u in Homosassa Springs Wildlife State Park andere beschermde diersoorten en dieren die worden verzorgd tot ze weer gezond genoeg zijn om te worden uitgezet. Parkeer uw auto op de parkeerplaats en met een boottochtje van ca. 10 minuten komt u bij de ingang van dit park. Het Crystal River Archaeological State Park, een complex van 6 Indiaanse heuvels 3 km ten westen van Crystal River, is het gehele jaren te bezoeken. In het verleden bezochten zo'n 7500 indianen jaarlijks deze plaats en tijdens een redelijk recente opgraving van 400 graven bleek dat de plaatselijke stammen ooit handel dreven met volken die ten noorden van Florida leefden.

´╗┐

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners