In 1875 kocht John Williams, een boer uit Michigan, een stuk land naast Tampa Bay met de droom een grote stad te stichten. Een Russische edelman, Peter Demens, voorzag St. Petersburg van zowel een spoorlijn als een naam, ontleend aan zijn geboorteplaats. De stad wordt ook wel St. Pete' genoemd. St. Petersburg is een cultureel centrum wat wordt versterkt door de aanwezigheid van het prestigieuze Salvador Dali Museum. In 'The Pier', een opvallende omgekeerde pyramide, vindt u winkels, restaurants, een aquarium en een observatieplatform. Vanaf de pier vertrekt een trolley-service die bij alle attracties stopt.

Het Salvador Dali Museum bezit de meest complete verzameling, buiten Spanje, van het werkdat de Spaanse kunsternaar Salvador Dali in de periode 1914-1976 maakte. Behalve 96 originele olieverfschilderijen ziet u hier meer dan 100 aquarellen, tekeningen, 1300 grafische werken en sculpturen.Ook kunt u het St. Peterburg Museum of History bezoeken. Een bezoek brengen aan 'Great Explorations' is erg leuk; 'aanraken' is het motto van dit museum dat niet alleen erg leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De 'touch tunnel' is een donker labyrint waar kinderen kunnen glijden en klauteren, in de 'Bod Shop' kan men kracht en lenigheid testen en in de 'Power Plant' ontdekt men de effecten van electriciteit. In Sunken Gardens ziet u duizenden tropische planten en bloemen bloeien in een grote, ommuurrde tuin. Er staat bougainville, hibiscus en er is een grote orchideeentuin, ook kunt u hier een wandeling maken tussen de vlinders. Ten zuiden van St. Petersburg kunt u Fort De Soto Park bezoeken.

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners