GLT80: "Begeleide Land en Zeereis Alaska", 15-daagse bus-, boot- en treinreis door Alaska

In reis GLT80 aanschouwt en bezoekt u de highlights van Alaska vanuit de bus, de trein en vanaf uw luxe cruiseschip. Tijdens het overland gedeelte, dat start in Fairbanks, staat de wildernis van Denali National Park op het programma. Hier verblijft u twee nachten en maakt een dagtour in het park. Vervolgens stapt u aan boord van de McKinley Explorer trein om de reis voort te zetten richting Anchorage. In deze trein hoeft u niets te missen van het prachtige landschap door de aanwezigheid van ruime koepeldak ramen. Na Anchorage reist u naar Girdwood waar u onder andere een bezoek brengt de Portage Gletsjer. Dan is het tijd om aan boord te stappen van uw Holland America Line Cruiseschip in Seward. Holland America Line staat al jarenlang garant voor uitstekende service op een hoog niveau. De cruise voert u door de befaamde Inside Passage langs de Zuidoost kust van Alaska. Veel plaatsen zijn hier slechts per boot te bereiken en zijn zeer populair als aanleghavens voor cruiseschepen. U bezoekt plaatsen als Ketchikan, Juneau en Skagway. Ook zult u vanaf het schip de indrukwekkende Glacier Bay en het Canadese deel van de Inside Passage kunnen bewonderen. Als u aan land bent zijn er vele mogelijkheden voor unieke excursies zoals het zien van beren, een tocht met een watervliegtuig, walvisexcursies en een kennismaking met de lokale “First Nations” bevolking. Als u van boord gaat in Vancouver gaat u naar huis met een koffer vol mooie herinneringen. De reis kan naar wens worden uitgebreid met een extra nacht in Fairbanks waar u dan de gelegenheid heeft om een individuele excursie naar de Artic Circle te maken. Of liever een wereldstad bezoeken? Verleng dan uw reis in prachtig Vancouver. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken.

Fairbanks

Dag: 1 - 0 km

Vandaag komt u aan in Fairbanks waar u 1 nacht verblijft. Indien gewenst kunt u eerder aankomen om bij te komen van de vliegreis of boeken wij een onvergetelijke tocht u naar de Poolcirkel voor u. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking van goud in 1902. Fairbanks is, naast dé universiteitsstad van Alaska, ook de toegangspoort tot vele dagtochten en activiteiten. Het wordt echter het meest Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 2 - 0 km

Na uw overnachting in Fairbanks gaat u met de Steamboat Discovery een riviertocht maken. Tijdens deze tocht maakt u kennis met de geschiedenis, de mensen en het leven op en om de rivier. Vanuit Fairbanks vertrekt u na de boottocht met de bus naar het Zuiden richting het Denali National Park, hier verblijft u twee nachten. Op de tweede dag maakt u de Tundra Wilderniss tour. Tijdens deze tour krijgt u uitleg van uw chauffeur, deze heeft uitgebreidde kennis over wat u onderweg allemaal tegen kunt komen. U heeft hier kans op het zien van elanden, grizzlyberen, kariboe en vele andere diersoorten. Met wat geluk ziet u in de verte ook Mount McKinley/Denali die vaak in wolken is gehuld. Lees meer ..

Anchorage

Dag: 4 - 0 km

Vandaag stapt u in de luxe koepelvormige wagon van de McKinley Explorer trein. Deze trein brengt u naar Anchorage waar u 1 nacht zult verblijven. Door de ruime ramen van deze speciale wagon heeft u een prachtig en ombelemmerd uitzicht op het landschap van Alaska. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden Lees meer ..

Gridwood

Dag: 5 - 0 km

Vanuit Anchorage vertrekt u per bus langs de Cook Inlet en Turnagain Arm naar het Zuiden met een stop in Portage Glacier. U verblijft twee nachten in Girdwood in het Alyeska resort. Hier kunt u een dag relaxen of meegaan met een optionele excursie. Op weg van Anchorage (62 km) naar Seward (143 km) ligt de plaats Girdwood. Deze plaats is onstaan in de pionierstijd toen er goud werd gevonden in de kreken langs de Turnagain Arm. De meeste van deze zogenaamde claims waren in particuliere handen waardoor kleine bedrijfjes ontstonden. In de omgeving van Lees meer ..

Seward

Dag: 7 - 0 km

Per bus reist u verder naar u inschepingshaven Seward waar u aan boord gaat voor de lunch. In de middag kunt u nog van boord als u het stadje wil gaan verkennen. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Bay. Deze bruisende havenplaats vol leuke winkels, restaurantjes, bars en kunstgaleries ligt aan de rand van enorme wildernisgebieden en is een ideaal startpunt Lees meer ..

Golf van Alaska

Dag: 8 - 0 km

Vandaag heeft u een ontspannen dag aan boord terwijl u richting Glacier Bay vaart over de Golf van Alaska. Blijf goed kijken naar de zee om u heen, met wat geluk ziet u onderweg walvissen en dolfijnen. De Golf van Alaska strekt zich uit van de Zuidoost grens met Canada tot Kodiak Island. Het uizicht op de kustlijn wordt gekenmerkt door de besneeuwde pieken en Gletsjers van het Wrangell St. Elias National Park en het Tongass National Forest.Na Glacier Bay en tot de ingang van de Prince William Sound zijn er nagenoeg geen plaatsen langs deze ruige Lees meer ..

Glacier Bay National Park

Dag: 9 - 0 km

U vaart de hele dag door het prachtige Glacier Bay National Park. Er is een Park Ranger aan boord die u alles verteld over dit machtige natuurgebied met Gletsjers, zeehonden, en drijvend ijs. Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak van 3.3 miljoen hectare. Dit park vol natuurwonderen en vele wilde dieren biedt u enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen, kilometers lange kusten en diepe fjorden en meren. De flora en fauna is overweldigend en u heeft talloze leuke Lees meer ..

Skagway

Dag: 10 - 0 km

Vandaag heeft u de tijd om Skagway te gaan verkennen. Lekker winkelen of een mooie excursie de bergen zoals met de beroemde White Pass en Yukon Railway. In het Noordelijkste puntje van het Lynn Canal ligt de stad Skagway. Dit is samen met het aan de overkant van de baai gelegen Haines de enige plaats in Zuidoost Alaska die per auto te bereiken is. De stad is onstaan tijdens de Goldrush van 1896 toen duizenden goudzoekers hun geluk kwamen beproeven in de goudvelden van de Kondike in Yukon, Canada. De haven van Skagway was het dichtst bij de goudvelden Lees meer ..

Haines

Dag: 10 - 0 km

Vandaag heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Haines of naar Skagway te gaan met een van de optionele excursies. Tot de excursie mogelijkheden behoort een tocht vanuit Skagwaymet de Whitepass & Yukon railroad langs de route van de goudzoekers. Deze hoort tot een van de mooiste spoorroutes van Noord Amerika. Haines is een havenstadje dat prachtig tussen de bergen is gelegen. Het biedt sensationele uitzichten en er zijn grote meren en rivieren waar u tijdens de zomermaanden kunt raften, kayakken en vissen op zalm. In de winter kunt Lees meer ..

Juneau

Dag: 11 - 0 km

De hele dag heeft u de tijd om de hoofdstad van Alaska te gaan bekijken of mee te gaan met een van de optionele excursies. Zo kunt u naar Admiralty Island om op zoek te gaan naar Grizzly beren. Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix van culturen maakt het tot een gastvrije stad, Lees meer ..

Ketchikan

Dag: 12 - 0 km

Ketchikan is de laatste haven die u aandoet in Alaska. Ketchikan is de plek om souverniers te kopen of met een watervliegtuig naar het prachtige Mysty Fjords National Monument met een van de optionele excursies. Ketchikan is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond 1885 en werd kort daarna de eerste visverwerkingsfabriek Lees meer ..

Inside Passage

Dag: 13 - 0 km

Vandaag een dag relaxen op zee en genieten van het Canadese deel van de Inside Passage. U maakt een schitterende reis per veerboot door de Inside Passage tussen Prince Rupert en Port Hardy over een afstand van ongeveer 400 km. Gedurende het grootste gedeelte van uw tocht zijn er geen wegen op het vasteland, en vaart u langs ongerepte wildernisgebieden met kleine indiaanse nederzettingen. Deze dagreis biedt één van de mooiste reiservaringen ter wereld, met als highlights diepe groene fjorden, overscherende visadelaars, tot 4019 meter hoge bergtoppen Lees meer ..

Vancouver

Dag: 14 - 0 km

Vandaag komt u aan in Vancouver waar u in de loop van de ochtend van boord gaat. U kunt in de middag naar Nederland terugvliegen maar wij raden u aan om de reis in Vancouver te verlengen zodat u ook deze prachtige stad kunt gaan bekijken. Een andere mogelijkheid is om de reis te vervolgen met de Rocky Mountaineer panorama trein door de Rocky Mountains van Vancouver naar Calgary om vandaar uit terug te vliegen. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 Lees meer ..

Deze reis is inclusief vliegreis Fairbanks en Vanvouver of omgekeerd met KLM/Delta, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslag op moment van boeking, 6 overnachtingen aan wal in een tweepersoonskamer in goede 3-4 sterren hotels op basis van logies en 7 overnachtingen aan boord in een standaard binnenhut op basis van volpension, havengelden, vervoer per bus, boot en trein. Tijdens de Tundra Wilderness tour is een snack inbegrepen. De reis is exclusief, verplichte fooien aan boord (ca.13.00 usd per dag per persoon), overige fooien, optionele excursies, niet genoemde maaltijden en transfers (optioneel bij te boeken). De reis kan naar wens worden aangevuld met pre- of posttour hotels en excursies. Dit aanvullende verblijf is op individuele basis. De vertrekdagen van de standaard tour vanuit Fairbanks voor 2015 zijn Elke woensdag van 8 mei tot en met 9 september De vertrekdagen van de standaard tour vanuit Vancouver voor 2015 zijn Elke zondag van10 mei tot en met 8 september

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners