GLT49: Gecombineerde auto-cruise reis van Vancouver naar Anchorage

Een cruise in combinatie met een autorondreis is perfecte om de niet per auto bereikbare plaatsen in Alaska te bezoeken en zo de gevarieerdheid in dit prachtige land te ontdekken. U vaart op een luxe cruiseschip vanuit Vancouver naar Noorden door de befaamde Inside Passage. Het majestueuze en grotendeels verlaten landschap trekt aan u voorbij terwijl u geniet van het comfort van uw schip. Natuurlijk worden onderweg diverse stops gemaakt waar u unieke ervaringen kunt opdoen tijdens een excursie aan wal. Nadat u van boord gaat staat een avontuur per auto op het programma waarbij u twee van de grootste Nationale Parken van Amerika bezoek; Denali en Wrangell St. Elias.

Vancouver

Dag: 1 - 0 km

U start uw reis in de prachtige stad Vancouver waar u 1 nacht verblijft (nacht 1) voor u aan boord stapt van uw cruiseschip . Naar wens kan er een extra nacht worden geboekt voor u zodat u meer tijd heeft voor deze mooie stad. Afhankelijk van uw vertrekdatum kan de route van het cruiseschip afwijken. GreatLakes Travel werkt samen gerenomeerder cruise maatschappijen als Holland America Line en Royal Caribbean Cruise Lines De reis kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming Lees meer ..

Vancouver

Dag: 2 - 0 km

Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. de winkeltjes in Gastown in het historische centrum nabij Canada Place, loop door Stanley Park en bekijk de vele totempalen en het Vancouver Aquarium, neem de kabelbaan naar Grouse Mountain (leuk voor kinderen én ouders) en onze favoriet: bezoek Lees meer ..

Holland America Line

Dag: 2 - 0 km

Vandaag begint u prachtige cruise op een luxe cruise-schip van de Holland America Line, u vaart in 8 dagen/7 nachten naar Seward (een haven nabij Anchorage) in Alaska. Deze dag vaart u tussen de kusten van Vancouver Island en het vaste land. Met wat geluk ziet u wellicht de Orca's die dit gebied vaste bewoners zijn. Holland America Line is een van oorspong Nederlandse Rederij die jarenlang immigranten naar de nieuwe wereld bracht. Tegenwoordig vervoeren de luxe schepen passagiers naar de mooiste streken van de wereld met aan boord de elegantie van Lees meer ..

Ketchikan

Dag: 3 - 0 km

Ketchikan is de eerste haven die u aandoet in Alaska. Ketchikan is de plek om souverniers te kopen of met een watervliegtuig naar het prachtige Mysty Fjords National Monument met een van de optionele excursies. (nacht 4) Ketchikan is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond 1885 en werd kort daarna de eerste visverwerkingsfabriek Lees meer ..

Icy Strait Point

Dag: 4 - 0 km

Deze dag legt het schip aan in Icy Strait Point waar een groot aantal excursie mogelijkheden zijn of u zelf kunt rondwandelen en winkelen. Sommige cruiseschepen varen deze dag door Glacier Bay. (nacht 5). Om de hoek van Glacier Bay ligt Icy Strait Point met de plaats Hoonah op Chichagoff Island. Deze plaats is door cruisemaatschappijen samen met de lokale First Nations bevolking ontwikkeld tot een nieuwe cruisebestemming. Nadat de visvangst en bosbouwindustrie zwaar verminderde is het ontvangen van cruisegasten nu een welkome bron van inkomsten. Lees meer ..

Juneau

Dag: 5 - 0 km

Vandaag heeft u de tijd om de hoofdstad van Alaska te gaan bekijken of mee te gaan met een van de optionele excursies. Zo kunt u naar Admiralty Island om op zoek te gaan naar Grizzly beren. (nacht 6) Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix van culturen maakt het tot een gastvrije Lees meer ..

Skagway

Dag: 6 - 0 km

U komt aan in de haven van Skagway waar u deel kunt nemen aan mooie excursie in de omgeving zoals de een tocht met de Whitepass Yukon Railroad. Dit is een van mooiste treinreizen van Noord Amerika. (nacht 7) In het Noordelijkste puntje van het Lynn Canal ligt de stad Skagway. Dit is samen met het aan de overkant van de baai gelegen Haines de enige plaats in Zuidoost Alaska die per auto te bereiken is. De stad is onstaan tijdens de Goldrush van 1896 toen duizenden goudzoekers hun geluk kwamen beproeven in de goudvelden van de Kondike in Yukon, Canada. Lees meer ..

Hubbard Glacier

Dag: 7 - 0 km

Vandaag heeft u een ontspannen dag aan boord terwijl u richting Hubbard Glacier vaart over de Golf van Alaska. Blijf goed kijken naar de zee om u heen, met wat geluk ziet u onderweg walvissen en dolfijnen. (nacht 8)

Seward

Dag: 8 - 0 km

In Seward hebben we 2 nachten (nacht 9 en 10) voor u geboekt. U kunt in dit pittoreske stadje vermakelijke activiteiten ondernemen en leuke evenementen bijwonen.Een echte aanrader is een tocht per kayak naar de Aialik Gletsjer. Deze actieve gletsjer is de grootste die in de wateren van Kenai Fjords National Park ligt. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Lees meer ..

Kenai Fjords National Park

Dag: 10 - 0 km

Vanuit Seward kunt u onder andere excursies ondernemen naar het Kenai Fjords National Park. Vraag Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden van deze prachtige tochten door fjorden en langs gletsjers. Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand Lees meer ..

Anchorage

Dag: 10 - 0 km

Vandaag reist u per trein van Seward naar Anchorage, de trein voert langs het prachtige Turnagain Arm met mooi uitzichten op het water en omringende bergen. Anchorage is de grootste stad van Alaska. Hier kunt u heerlijk winkelen, een hapje eten of langs de kust wandelen. U verblijft hier 1 nacht (nacht 11). Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren Lees meer ..

Talkeetna

Dag: 11 - 180 km

Vanochtend neemt u een kijkje in het veelzijdige Anchorage. Daarna rijdt u via de AK-3 N naar het gastvrije plaatsje Talkeetna voor een verblijf van 1 nacht (nacht 12). Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Talkeetna zoals bijvoorbeeld: een jetboat wildernis safari over de ruige Susitna rivier of een halve dag zalmvissen op King Salmon. Wanneer u in het pittoreske plaatsje Talkeetna arriveert ziet u direct het motto dat het stadje hanteert: ‘Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna’. Het stadje kreeg in 1993, vanwege de authentieke gebouwen en Lees meer ..

Mount McKinley

Dag: 12 - 0 km

Greatlakes-Travel organiseert voor u graag een excursie vanuit Talkeetna en raadt u in het bijzonder een rondvlucht boven Mount McKinley aan. Vooral met een tussenlanding op een gletsjer is dit een spectaculaire ervaring. Mount McKinley wordt lokaal ook wel Denali genoemd en is met 6194 meter boven zeeniveau de hoogste berg in Noord Amerika en de Verenigde Staten. De berg heeft twee belangrijke pieken, waarvan de South Summit de hoogste is ten opzichte van de North Summit, die zelden wordt beklommen. Er zijn vijf grote gletsjers verdeeld over de Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 12 - 245 km

U vervolgt uw reis naar Denali National Park via S Parks HWY. In dit bijzondere natuurgebied kunt u bijvoorbeeld een ‘Tundra Wildernis Tour’ maken. Tijdens deze tour ziet u zeer vaak groot wild. We hebben hier 2 nachten (nacht 13 en 14) voor u gereserveerd. Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount McKinley (6.194 m) boven Denali National Park ziet Lees meer ..

Fairbanks

Dag: 14 - 200 km

U rijdt verder noordwaarts tot u de universiteitsstad Fairbanks bereikt, waar u 1 nacht (nacht 15) verblijft. Eén van de meest sensationele excursies die u vanuit deze plaats kunt u rond het middaguur eventueel een tocht naar de poolcirkel maken. Een andere leuke optie is om goud te gaan zoeken bij de Eldorado Gold Mine of een tocht met een rivierboot. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking Lees meer ..

Richardson Highway

Dag: 16 - 500 km

Vandaag wordt een lange reisdag en we raden u aan niet te laat te vertrekken. U rijdt dan op uw gemak via de Richardson Highway naar uw volgende bestemming Chitina, terwijl u intussen vele tussenstops kan maken bij verschillende fantastische uitzichtpunten. Ook heeft u een grote kans om elanden te zien. Eenmaal in Chitina aangekomen verblijft u hier 1 nacht (nacht 16). Richardson Highway is de oudste snelweg van Alaska en loopt van Valdez naar Fairbanks. De totale lengte is 568 kilometer. De weg begon in 1898 als een pad om goederen over te vervoeren Lees meer ..

McCarthy

Dag: 16 - 0 km

U vertrekt in de ochtend met een bushplane naar het afgelegen goudzoekersstadje McCarthy. U bevindt zich nu vlakbij het grootste Nationale Park ter wereld, Wrangell St. Elias. U kunt ook de verlaten Kennecott goudmijn bezoeken. U verblijft 2 nachten (nacht 17 en 18) in de McCarthy Lodge & Ma Johnson's Hotel. Het grensstadje McCarty speelde rond 1900 een belangrijke rol in de geschiedenis van Alaska, nadat er koper was ontdekt in de Bonanze Ridge. Deze ontdekking leidde tot de ontwikkeling van de befaamde Kennecott mijnen. In de plaats Kennicott Lees meer ..

Wrangell St.Elias National Park

Dag: 18 - 0 km

Het Wrangell St. Elias National Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bevat enkele van de grootste gletsjers en ijsvelden ter wereld. Wrangell-St Elias National Park and Preserve is het grootste nationale park van Amerika. De hoge bergtoppen en massieve gletsjers maken het tot een spectaculair en uniek gebied. Zwarte en grizzlyberen zwerven door het park en kuddes bizons struinen rond nabij Chitina River en Copper River Valley. Ook is de kans groot dat u Dall schapen, berggeiten, elanden, kariboes te zien krijgt. Het Wrangell-St. Elias Lees meer ..

Chugach State Park

Dag: 18 - 195 km

U vliegt na twee nachten terug naar Chitina, waarna u vervolgens over de Richardson Highway naar het leuke havenstadje Valdez rijdt. Deze route door de Chugach bergen en door de Lowe riviervallei wordt één van de mooiste routes in Alaska genoemd. Chugach State Park is het op drie na grootste State Park in Amerika en heeft een oppervlak van ongeveer 500 vierkante kilometer. Het gebied leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten en er zijn veel prachtige paden om wandelingen te maken. Chugach State Park verrast u met kleurrijke, wilde bloemen, Lees meer ..

Valdez

Dag: 18 - 0 km

Vlak voor Valdez rijdt u over de 845 meter hoge Thompson Pass en ziet u het plaatsje en de omringende met sneeuw bedekte bergen in al hun glorie liggen. Via de Keystone Canyon komt u aan in Valdez. Van daar uit kunt u tochten maken naar Cordova en rondvaarten in de Prince William Sound. U verblijft hier 2 nachten (nacht 19 en 20). Valdez is één van de mooiste, pittoreske havensteden in Alaska. Gelegen in een 19 kilometer lange fjord, vlakbij Prince William Sound en omgeven door de prachtige Chugach bergketen is Valdez een trekpleister voor honderdduizenden Lees meer ..

Prince William Sound

Dag: 20 - 0 km

Wij kunnen u zeker een excursie in de adembenemend mooie Prince William Sound aanraden. U ziet er onder andere de Columbia Glacier en de Meares Glacier. En u komt zeer waarschijnlijk dieren als zeeleeuwen, otters en walvissen tegen. Ook worden er soms orka's waargenomen. Prince William Sound is een prachtig zeegebied, gelegen aan de kust op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Anchorage. Omdat het diepe, koude, water van Prince William Sound zeer voedselrijk is vindt u hier uitzonderlijk veel diersoorten in een geconcentreerd gebied. Enkele Lees meer ..

Whittier

Dag: 20 - 100 km

Vanuit Valdez neemt u de ferry naar Whittier. Hier aangekomen gaat u door de gecombineerde trein/auto tunnel. Omdat deze tunnel 1 baans verkeer heeft is er een schema opgesteld om iedereen soepel door te tunnel te loodsen. Whittier is gelegen aan de westkant van Prins William Sound en staat bekend als een waar paradijs voor fotografen. Naast het prachtige landschap, bestaande uit gletsjers en watervallen, ziet u er veel wilde dieren en vogels. U kunt leuke activiteiten ondernemen vanuit Whittier, zoals wandelen naar de Portage Pass of de Salmon Lees meer ..

Anchorage

Dag: 20 - 0 km

Vandaag brengt u nog een rustige dag in Anchorage door. Misschien maakt u nog één van de vele leuke excursies in de omgeving. Aanraders zijn de wandeltocht Tony Knowles Coastal Trail bij Cook Inlet of een bezoek aan het Anchorage Museum of History and Art. U verblijft hier 1 nacht (nacht 21) voordat u na deze fantastische reis naar huis vliegt. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten, overnachtingen, cruise in binnenhut, autohuur, ferryovertocht, treinreis Valdez - Whittier, reserveringkosten, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis.

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners