GLT78: Canada en Alaska per trein in combinatie met Alaska Cruise

Deze relaxte reis door west-Canada, in combinatie met een schitterende Alaska cruise van ongeveer 1500 km langs de westkust van Canada en Alaska is ideaal voor de genieter. Nadat u eerst van de schoonheid van de Rocky Mountains heeft genoten gaat u aan boord van uw luxe cruiseschip. Na de cruise reist u per trein naar Denali National Park. Deze reis is volledig aan uw wensen aanpasbaar. Dit arrangement is o.a. zeer geschikt voor reizigers die in het geheel niet willen autorijden, of slechts in zeer beperkte mate. De vertrekdata van deze reis worden samengesteld met als leidraad de vertrekdata van de trein en het cruiseschip hierdoor kan het programma iets afwijken.

Calgary

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u naar Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Calgary is een leuke stad, bekend van o.a. de Calgary Stampede, en ligt ongeveer 1000 km oostelijk van Vancouver op slechts 125 km afstand van de Rocky Mountains. In Calgary aangekomen, ziet u in de verte de toppen van de Rocky Mountains al liggen. U verblijft 1 nacht in de buurt van de luchthaven (nacht 1) Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains en 1000 km oostelijk Lees meer ..

Banff (dorp)

Dag: 2 - 130 km

U haalt de huurauto op voor uw rit richting de Rocky Mountains. U gaat hier 1 nacht verblijven in de plaats Banff aan de voet van de Rockies (nacht 2) Indien u er voor kiest met een touringcar naar Jasper te rijden dan is het programma tot Jasper op aanvraag. Banff is een klein skidorp in Banff National Park in de Canadese staat Alberta, gelegen tussen de bergen in de prachtige Bow Valley. Het dorp is aanzienlijk mondainer en luxer dan het dichtbij gelegen Canmore, het gerucht gaat dat dit komt omdat er veel door Japanners in Banff is geïnvesteerd, Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 3 - 150 km

Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden Lees meer ..

Yoho National Park

Dag: 3 - 0 km

U reist door de natuur naar u de Emerald Lake Lodge waar u 1 nacht verblijft (nacht 3), naar onze mening de mooist gelegen lodge in de Canadese Rocky Mountains. Tip: boek een extra nacht, want deze omgeving zal u zeker enorm goed bevallen!. Yoho National Park werd opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed Yoho National Park is opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed natuurgebieden. Dit schitterende natuurgebied ligt westelijk van Lake Louise en Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 4 - 250 km

Vandaag reist u via de beroemde Icefields Parkway naar Jasper in Jasper National Park. U gaat hier twee nachten genieten van ongerepte natuur. (nacht 4 en 5) Tip: bezoek de Columbia Icefields, op 130 km afstand noordelijk van Lake Louise. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 6 - 0 km

Vanuit Jasper kunt u een tocht maken naar Maligne Lake met spirit Island en Maligne Canyon. De kans op het zien van groot wild zoals grizzlies, zwarte beren, en elanden zeer goed. De prachtige Maligne Canyon is een tot 50 meter diepe kloof met stijle kalkstenen wanden. Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg tussen Banff en Jasper NP) is naar mening van de reisspecialisten van Greatlakes-Travel zonder twijfel het mooiste natuurgebied in West-Canada. Jasper, verkozen tot Unesco World Heritage natuurgebied, Lees meer ..

Rocky Mountaineer treinreis

Dag: 6 - 0 km

U staat vroeg op want u gaat, nadat u de auto heeft ingeleverd, inchecken voor uw uw Rocky Mountaineer SilverLeaf (het Gold Leaf vervoer is tegen meerprijs). De Rocky Mountaineer treinreis is één van de mooiste en meest beroemde treinreizen ter wereld, van hetzelfde niveau als de Orient Express of de Blue Train. U reist in twee dagen van Jasper naar Vancouver, met een overnachting in de stad Kamloops in British Columbia (nacht 6). De trein reist in zuidwestelijke richting. Tijdens de eerste dag ziet u onder andere de volgende highlights: de Rocky Mountains met als hoogtepunt Mount Robson, de hoogste berg in de Rocky Mountains; het Albreda Icefield en de Albreda gletsjer; Pyramid Falls; de Monashee Mountains en de Thompson River Valley. Uw reis is inclusief ontbijt en lunch en transfers van en naar uw hotel in Kamloops.

Rocky Mountaineer treinreis

Dag: 7 - 0 km

Vandaag reist u per trein van Kamloops naar Vancouver (355 km). Onderweg ziet u het woeste water van Hells Gate, de Fraser Canyon, de Coast Mountains, en de prachtige woeste Fraser riviervallei. Voor reizigers die minder ver per auto of camper willen reizen, en de mooiste gedeeltes van west-Canada ook per trein willen beleven, biedt Greatlakes-Travel een aantal unieke treinreizen met de werkelijk spectaculaire Rocky Mountaineer trein aan. De Rocky Mountaineer is zonder twijfel één van de mooiste treinreizen ter wereld, te vergelijken met het niveau

Vancouver

Dag: 7 - 0 km

Na u treinreis gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Vancouver waar u 1 nacht verblijft voor u morgen op uw cruisschip stapt. (nacht 7) Indien gewenst is het mogelijk u verblijf in Vancouver te verlengen. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. de winkeltjes in Gastown in het Lees meer ..

Vancouver

Dag: 8 - 0 km

In de middag stapt u aan boord van uw luxe cruisseschip. Great Lakes Travel werkt samen met gerenomeerde cruisemaatschappijen als Holland America Line en Royal Caribbean Cruise Lines. (nacht 8) Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. de winkeltjes in Gastown in het historische centrum Lees meer ..

Inside Passage

Dag: 9 - 0 km

Vandaag vaart uw schip door de Inside Passage waar u geniet van prachtige uitzichten. Vaak klinkt de oproep: "Whales at port!", als de kapitein weer zeedieren ontdekt, dit is vaak een sein voor de passagiers om naar het voordek te rennen! (nacht 9) U maakt een schitterende reis per veerboot door de Inside Passage tussen Prince Rupert en Port Hardy over een afstand van ongeveer 400 km. Gedurende het grootste gedeelte van uw tocht zijn er geen wegen op het vasteland, en vaart u langs ongerepte wildernisgebieden met kleine indiaanse nederzettingen. Lees meer ..

Ketchikan

Dag: 10 - 0 km

U komt aan in Ketchikan, de zalmhoofdstad van Alaska, hier kunt u uitstapjes maken naar Misty Fjords National moments of deelnemen aan een van de andere leuke excursies. Shoppers kunnen hier hun hart ophalen want de voordeligste souveniers vindt u hier. (nacht 10) Ketchikan is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond Lees meer ..

Juneau

Dag: 11 - 0 km

De hoofdstad van Alaska is niet Anchorage maar Juneau waar u vandaag voet aan wal zet. Populair is de beren excursie naar Admiralty Island, maar ook whalewatching de Mendehall Glacier en winkelen zijn een geliefde dagbesteding. (nacht 11) Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix Lees meer ..

Skagway

Dag: 12 - 0 km

De volgende haven is Skagway, bekijk hier vooral de mogelijkheid om een rit te maken met de Whitpass Yukon Railroad, een van de mooiste treinritten in Noord Amerika.(nacht 12) In het Noordelijkste puntje van het Lynn Canal ligt de stad Skagway. Dit is samen met het aan de overkant van de baai gelegen Haines de enige plaats in Zuidoost Alaska die per auto te bereiken is. De stad is onstaan tijdens de Goldrush van 1896 toen duizenden goudzoekers hun geluk kwamen beproeven in de goudvelden van de Kondike in Yukon, Canada. De haven van Skagway was het Lees meer ..

Glacier Bay National Park

Dag: 13 - 0 km

Vandaag de hele dag op zee maar u zult zich geen moment vervelen. Het schip vaart namelijk in een van de beroemdste baaien van Alaska: Glacier Bay. Nergens ter wereld vindt u zoveel zogenaamde "tidal" gletsjers als hier. (nacht 13) Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak van 3.3 miljoen hectare. Dit park vol natuurwonderen en vele wilde dieren biedt u enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen, kilometers lange kusten en diepe fjorden en meren. De flora en fauna is Lees meer ..

Glacier Bay National Park

Dag: 14 - 0 km

Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak van 3.3 miljoen hectare. Dit park vol natuurwonderen en vele wilde dieren biedt u enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen, kilometers lange kusten en diepe fjorden en meren. De flora en fauna is overweldigend en u heeft talloze leuke mogelijkheden om avontuurlijke activiteiten en excursies te ondernemen. Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak Lees meer ..

Seward

Dag: 14 - 0 km

In de ochtend komt u aan in Seward gelegend in het Zuidelijk deel van het Kenai schiereiland. Hier verblijft u twee nachen (nacht 14 en 15). Na uw eerste nacht maakt u een excursie per boot in het Kenai Fjords National Park. Met kleine boten komt u veel dichter bij de gletsjer dan tijdens uw cruise en zit u op de eerste rang als de gletjers kraken en uiteindelijk afkalven… een fantastisch schouwspel. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Lees meer ..

Kenai Fjords National Park

Dag: 16 - 0 km

Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand de vulkanen Mount Redoubt en Mount Iliamna ziet liggen. De belangrijkste plaatsen zijn Seward aan de oostkant en Homer aan de westkant. Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Lees meer ..

Anchorage

Dag: 16 - 0 km

U reist per bus naar Anchorage waar u 1 nacht verblijft (nacht 16). Anchorage is weliswaar niet de hoofdstad van Alaska maar wel de grootste stad. U vindt hier diverse musea met historie van Alaska en mooie wandel en fietspaden langs de Cook Inlet. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 17 - 0 km

Het vervolg van de reis gaat per trein naar het Noorden. U stapt aan boord van de Alaska Railroad en neemt plaats in de zogenaamde Domecar. Deze coupe op het bovendek heeft zeer ruime ramen waardoor u aan alle kanten kunt genieten van het prachtige uitzicht. Rond het middaguur komt u aan Denali National Park waar u twee nachten gaat verblijven. (nacht 17 en 18) Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker Lees meer ..

Denali National Park

Dag: 19 - 0 km

Na de eerste nacht in Denali National Park maakt u een busexcursie in het park van ongeveer 6 tot 7 uur. Met een oppervlakte van ongeveer de helft van Nederland en het subactisch ecosysteem is de kans op het zien van grote zoogdieren zoals grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden groot. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount McKinley (6194 m) boven Denali National Park ziet uitsteken, is Denali werkelijk prachtig. Naar schatting leven er 39 soorten zoogdieren en 167 soorten vogelsoorten in Denali. Denali National Park is een Lees meer ..

Anchorage

Dag: 19 - 0 km

Na uw avontuur in de natuur is het helaas tijd om terug te keren naar Anchorage. U doet dit weer met de trein. Na aankomst in Anchorage overnacht u nog 2 nachten in deze stad om de laatste inkopen te doen en na te genieten van uw reis. (nacht 19 en 20). Indien u nog niet genoeg heeft van de natuur kunnen wij voor u een dagtrip naar Brooks Falls reserveren (afhankelijk van het seizoen). Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten, accommodaties, binnenhut tijdens de cruise, treinreis met de Rocky Mountaineer Red Leaf Service, treinvervoer in Alaska in de Domecar, excursie Denali National Park, reserveringskosten, brandstoftoeslag op het moment van boeking en alle lokale belastingen en heffingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast met ondere andere leuke excursies tijdens uw reis.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners