GLT38: Rondreis van Denver naar San Francisco inclusief Yellowstone in 19 dagen

Deze geweldige reis door de prachtige staten Colorado, South Dakota, Wyoming, Idaho, Washington, Oregon en Californië begint in Denver en eindigt in het bruisende San Francisco. U ziet als hoogtepunten Rocky Mountain NP, de cowboystadjes Cheyenne en Cody, verschillende indianenreservaten, Mount Rushmore, Yellowstone National Park (het mooiste natuurgebied in Amerika), Glacier National Park, Olympic National Park nabij Seattle, Seattle, Crater Lake National Park, Redwood National Park en de westkust tussen Seattle en Los Angeles.

Denver

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint u aan deze schitterende reis, waarin u het echte wilde westen van Amerika gaat ontdekken; het land van veel avontuur, onbegrensde ruimte, stoere cowboys en indianen. U vliegt direct of indirect naar keuze naar Denver, u haalt uw auto op het vliegveld op, en u overnacht de eerste nacht (nacht 1) in Denver. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als u precies 1 mijl boven zee wilt Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 2 - 110 km

U neemt highway 25 naar het noorden en na een uurtje rijden bereikt u één van de mooiste Amerikaanse natuurgebieden, het spectaculair mooie en ruige Rocky Mountain National Park. Maak hier een stop in Estes Park, op exact 110 km van Denver. We adviseren u in de namiddag dan door te reizen naar het cowboystadje Cheyenne. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest Lees meer ..

Cheyenne

Dag: 2 - 144 km

Vanuit Estes Park bereikt u het cowboystadje Cheyenne waar u 1 nacht zal overnachten in een goed middenklasse hotel (nacht 2). Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming, staat bekend om haar rodeo, cowboys, country, wild west, grote winkelaanbod en high tea. De stad is opgericht als spoorwegstad in 1867 en heeft veel van zijn geschiedenis behouden in de vorm van gerestaureerde gebouwen (bijv. Cheyenne Depot en Wyomings State Capitol) beelden en het originele station. Diverse cowboy-shows, de Farmers Market van augustus t/m oktober, een echte cowboyrit Lees meer ..

Rapid City

Dag: 3 - 492 km

Via route 18, 79 en 16 bereikt u Rapid City, uitvalsbasis naar o.a. Mount Rushmore, het Badlands National Park, een dichtbij gelegen indianenreservaat en andere bezienswaardigheden. U overnacht hier twee nachten (nacht 3 en 4). Als u uw reis goed plant, kunt u onderweg nog een extra stop maken in het Wind Cave National Park. Rapid City is de toegangspoort tot de Black Hills, met maar liefst 5 natuurparken en de Great Plains. Het is een levendige stad met mooie gebouwen en een levendige sfeer. Er zijn goede winkels en heerlijke restaurants, (indiaanse) Lees meer ..

Mount Rushmore National Memorial

Dag: 5 - 40 km

Mount Rushmore National Monument ligt op slechts 40 km van Rapid City in de Black Hills van South Dakota en is een leuke dagtrip vanuit Rapid City. Een andere leuke attractie is het Crazy Horse Memorial, hier leert u ook veel over de oorspronkelijke bewoners, de Lakota (Sioux) indianen. Het Mount Rushmore National Memorial ligt in de Black Hills en bestaat uit 4 uitgehouwen beelden van 4 Amerikaanse presidenten, te weten: van links naar rechts: Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt en George Washington. Dit monument herdenkt de Lees meer ..

Badlands National Park

Dag: 5 - 130 km

Voor de reizigers die een echte "specialty" bestemming als dagtour willen maken, raden we een bezoek aan het Badlands National Park aan, dit ligt op 1,5 uur rijden ten oosten van Rapid City. Het Badlands National Park in de staat South Dakota biedt de reiziger een fantastisch desolaat landschap. Het gebied oefende ontzag in bij de Sioux indianen, die het gebied "Maco Sika" noemden, vrij vertaald " slecht land", en ook de Franse pelsjagers, die het gebied beschreven als "les mauvaises terres a traverser", hadden ontzag voor dit prachtige landschap. Lees meer ..

Buffalo

Dag: 5 - 336 km

Vanuit Rapid City rijdt u via highway 90 in westelijke richting naar Buffalo, waar u 1 nacht overnacht (nacht 5). Buffalo ligt aan de voet van de mooie Big Horn Mountains en makkelijk bereikbaar door zijn ligging aan het kruispunt van de Interstates 25 en 90. De Wyoming State Highway van Mount Rushmore naar Yellowstone NP loopt door Buffalo. De Cloud Peak Scenic Byway is een makkelijke en mooie route tussen deze 2 nationale monumenten. Lees meer ..

Cody

Dag: 6 - 290 km

Via route 16 vervolgt u uw route in westelijke richting naar het leuke cowboystadje Cody, waar u nogmaals 1 nacht overnacht (nacht 6). In de omgeving van Cody worden bijna elke week rodeo's georganiseerd. Cody is een cowboystadje in Park County, Wyoming en genoemd naar William Frederick Cody. Of beter bekend onder de naam Buffalo Bill. Het verleden is nog immer aanwezig. Dit deel van Wyoming biedt u het laatste wat over is van het 'Wilde Westen'. Cody is wat Amerika vroeger was: de plek waar de cowboys leefden en het 'nieuwe Westen' begon. De vergezichten Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 7 - 211 km

Vanuit Cody maakt een fantastische reis ia route 14 door het mooiste natuurgebied in Amerika; Yellowstone National Park. Tip: maak een stop nabij Yellowstone Lake, u kunt hier allerlei watersporten beoefenen, dit is zeker aan te raden op een warme dag. Omdat Yellowstone op gemiddeld 3 km hoogte ligt, is het er in de zomer wat koeler dan in de omliggende streken. U overnacht twee nachten (nacht 7 en 8) in het leuke west-Yellowstone, op minder van 5 km van de westelijke parkingang. Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest Lees meer ..

Grand Teton National Park

Dag: 9 - 100 km

Grand Teton National Park ligt op minder dan een uur rijden ten zuiden van Yellowstone National Park, uitstekend geschikt voor een dagtocht indien gewenst. Omdat u de volgende dag in noordelijke richting richting Butte gaat reizen, is een bezoek aan Grand Teton National Park enkel aan te raden aan die reizigers die graag en veel reizen. Anders is extra tijd in het fantastische Yellowstone National Park een aanrader. Als u vanuit het westen Grand Teton National Park nadert, ziet u een schitterend panorama, waarin tot 4 km hoge bergen als vanuit Lees meer ..

Butte

Dag: 9 - 264 km

Vanuit Yellowstone is het ruim 650 km reizen naar het volgende hoogtepunt op deze schitterende Amerikaanse reis: Glacier National Park USA, vandaar dat u een tussenovernachting gaat maken (nacht 9) in Butte Montana, dat u via de wegen highway 90 bereikt. Butte, in de bergstaat Montana, is een ideale overnachtingslocatie voor reizigers die tussen Yellowstone en Glacier National Park aan het reizen zijn. Deze stad, gelegen ten noordwesten van Yellowstone National Park, biedt u vele mogelijkheden tot het maken van leuke uitstapjes en excursies. Rondom Lees meer ..

Kalispell

Dag: 10 - 380 km

U reist via route 93 noordwaarts door de prachtige bergstaat Montana. Onderweg passeert u enige indiaanse reservaten, bergmeren en prachtige berglandschappen. Wat is Amerika toch een geweldig mooi land!. U overnacht in het stadje Kalispell (nacht 10 en 11) op korte afstand van de hoofdingang van Glacier National Park USA. Het stadje Kalispell in noordelijk Montana is de westelijke toegangspoort tot Glacier National Park in Amerika, dat 54 km oostelijk van Kalispell ligt. Als u nog wat tijd over heeft, voordat u bv Glacier NP bezoekt, raden wij Lees meer ..

Glacier NP USA

Dag: 12 - 0 km

U brengt de gehele dag in Glacier National Park door. Sta vroeg op want weinig mensen hebben de kans om van dit Unesco werelderfgoed te genieten!. Bezoek vroeg in de ochtend het visitor information center bij de ingang van het natuurgebied en plan een perfecte dag. Voor de toerist die de Pacific Northwest van Amerika bezoekt, is een bezoek aan Glacier National Park, (uitgeroepen door de Unesco tot werelderfgoed natuurgebied) een absolute aanrader. Alhoewel het aantal gletsjers in Glacier National Park van ongeveer 150 (in het jaar 1850) is afgenomen Lees meer ..

Spokane

Dag: 12 - 375 km

Na twee dagen geweldige natuur wordt het tijd via highway 90 naar de westkust te verkassen. U overnacht (nacht 12) in Spokane, dicht bij de snelweg ivm de forse af te leggen afstand. Spokane ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten in de staat Washington en aan de Spokane River. Het is de op één na grootste stad van Washington State. In tegenstelling tot Seattle, staat Spokane niet bekend vanwege het milde zeeklimaat, maar van de winters met veel sneeuw, hete zomers en milde lentes en herfst. Spokane biedt de sportieve mens veel activiteiten Lees meer ..

Seattle

Dag: 13 - 446 km

Tip: plan deze reisdag goed zodat u voldoende tijd heeft om het gezellige centrum van de wereldstad Seattle te verkennen, we boeken een hotel in het centrum (nacht 13 en 14) Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder weer zichtbaar. Enkele van de voornaamste attracties zijn: de Lees meer ..

Washington State

Dag: 15 - 0 km

De regio van de Pacific Northwest omvat o.a. de staten Washington State, niet te verwarren met Washington DC, en het mooie maar relatief onbekende Oregon. Nabij Seattle kunt u het mooie Olympic National Park bezoeken, en Puget Sound, waar de walvissen en orka's in grote getale voorkomen. Breng mogelijk ook een bezoek aan Mount St Helens National Monument, zeer interessant!. De staat Washington, gelegen tussen Oregon en Canada, is werkelijk schitterend. U vindt hier alles, schitterende steden zoals Seattle, prachtige kustwegen, vulkanen, berggebieden Lees meer ..

Portland (OR)

Dag: 15 - 276 km

Via highway 5 bereikt u het zuidelijke van Seattle gelegen Portland (OR). Oregon is een prachtige aan zee gelegen gebied met als hoogtepunten Mount Hood National Forest en Crater Lake National Park. U verblijf 1 nacht (nacht 15) in het schitterende Portland. Portland is de grootste en gezelligste stad van de staat Oregon. Deze stad is een echte wandel- en fietsstad. Met haar 150 parken heeft zij de meeste parken van alle Amerikaanse steden. De stad kent karakteristieke buurten met terrasjes, trendy winkels, restaurants, koffiebars, galerieën, antiekzaken, Lees meer ..

Crater Lake National Park

Dag: 16 - 400 km

Via highway 5 en route 58 bereikt u Crater Lake National Park. Crater Lake wordt algemeen beschouwd als het mooiste meer in Amerika (mogelijk met uitzondering van Lake Tahoe). Bezoek het visitor information center in het Crater Lake National Park en geniet van dit door een vulkaanuitbarsting ontstane bergmeer. U verblijft 1 nacht (nacht 16) in deze schitterende omgeving. Het Crater Lake is één van 's werelds meeste bekende kratermeren. Gelegen in de Cascade begketen, is het park het enige nationale park van Oregon. Het enorme en diepste meer van Lees meer ..

Crescent City

Dag: 17 - 280 km

Via route 62, 234, highway 5 en route 199 gaat u op weg naar de kust. U verblijft 1 nacht (nacht 17) in het aan de kust gelegen Crescent City. Even heerlijk uitwaaien aan het strand, of meteen maar een leuke excursie maken in deze actieve kuststad, er zijn vele mogelijkheden. Uw reis begint zijn einddoel te naderen. Crescent City ligt ca 300 km ten noorden van San Francisco aan de Californische kust. Dit is een levendige kustplaats, waar u zich uitstekend gaat vermaken. De stad is genoemd naar de zandstranden ten zuiden van de stad, deze hebben Lees meer ..

Redwood National Park

Dag: 18 - 0 km

U kunt ook het dichtbij Crescent City gelegen Redwood National Park bezoeken, hier ziet u de hoogste levende wezens ter aarde, de schitterende redwood sequoia variant. In dit natuurgebied komen ook vele diersoorten voor, bezoek het visitor information center voor een optimale planning van uw dag. Het Redwood National Park behoort samen met de nabijgelegen staatparken Prairie Creek, Del Norte en Jedediah Smith tot de werelderfgoed lijst van UNESCO. In dit park staan de immense Coast Redwoods; deze bomen zijn de grootste, snelst groeiende en altijd Lees meer ..

Mendocino (CA)

Dag: 18 - 235 km

De gehele dag volgt u de prachtige kustwegen langs de noord-californische kust. Prachtige rustige stranden, en veel diersoorten zoals zeeleeuwen, zeehonden, robben, walvissen en zee-otters komen hier in grote getale voor. Zie de foto van de olifantsrobben op het strand. U overnacht in het werkelijk schitterende Mendocino (nacht 18). Dit schilderachtige kustplaatsje is een echte aanrader. Mendocino is hoog gelegen boven de Grote Oceaan op een rotsklip en heeft haar charme van vroeger bewaard. De huizen met puntgevels en houten sierlijsten en het Lees meer ..

San Francisco

Dag: 19 - 248 km

Na nogmaals een fantastische dag langs de stranden van Californië, komt het einddoel van deze schitterende reis in zicht: San Francisco. San Francisco is sinds 1989 al een persoonlijke favoriete bestemming van de oprichter van Greatlakes-Travel, wij vinden dit een heerlijke stad, en een heerlijke omgeving (inclusief de gehele Bay Area en Napa Valley). We boeken u voor de laatste twee nachten van deze unieke reis in een goed hotel in het centrum (nacht 19 en 20). In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels of B&B's naar keuze. In deze reis kunnen ook verblijven in vakantiehuizen (cabins) worden ingepast. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Overweeg bijvoorbeeld om 1 of 2 dagen bij te boeken in Yellowstone National Park, wij adviseren u graag. Klik hier voor een offerte

Uitgelichte reizen

GLT1: Orca's, Grizzlies en Whales

 
20 daagse rondreis West Canada

Lees meer Alle reizen

Uitgelichte reizen

GLT2: "The Ultimate Southwest Tour"

 
3 weekse reis Zuidwest Amerika

Lees meer Alle reizen

 

Uitgelichte reizen

GLT79: "Breathtaking Alaska, incl. Glacier Bay en Juneau

 
21 daagse auto en treinrondreis Alaska

Lees meer Alle reizen

 

Laatste nieuws

USA inreisverbod voor Europa

USA inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een inreisverbod voor Europa aangekondigd om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan. Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni helaas geen

...

Lees meer

Canada inreisverbod voor Europa

Canada inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

Voor Canada geldt vanaf 18 maart j.l. eveneens een inreis- verbod.Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni mei helaas geen doorgang kunnen vinden.Met reizigers waarvoor deze maatregel van

...

Lees meer

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

11 maart 2020

Beste reiziger,

Ivm het advies van het RIVM om grote evenementen in brabant niet door te laten gaan heeft de organisatie van de Vakantie Inspiratie Beurs met pijn in hun hart moeten besluiten om de beurs welke a.s. zaterdag gepland stond te verzetten naar zaterdag 28 november.

Om u toch in de gelegenheid

...

Lees meer

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners