GLT4: "The American Dream"
18 daage rondreis van Denver naar San Francisco

Route GLT4 is een ideale "one-way" rondreis, waarbij u uw reis aanvangt in Denver in de prachtige staat Colorado. Vervolgens rijdt u naar het schitterende Rocky Mountain NP in Colorado en daarna naar de staat Utah, waar u maar liefst 5 Nationale Parken kunt gaat bekijken (Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce en Zion National Park). Via Lake Powell (en mogelijk Monument Valley) vervolgt u uw reis naar Grand Canyon National Park. Daarna reist u naar Las Vegas en Hollywood. Via de schitterende kustweg langs de Grote Oceaan reist u van Los Angeles naar San Francisco, langs de stranden van Pismo Beach, Big Sur en Monterey.. Deze reis biedt voor een periode van twee weken de ideale combinatie van natuurschoon in de Nationale Parken, opwindende steden en prachtige stranden. De reisafstand is 3300 km. Het is mogelijk om dagen toe te voegen aan deze reis indien gewenst.

Denver

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u met een indirecte vlucht met korte tussenstop naar Denver. Op het vliegveld haalt u uw auto op. U verblijft in een leuk middenklasse hotel (nacht 1) in het centrum van Denver. U kunt natuurlijk kiezen uit verschillende types auto's en accomodatie. Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 2 - 110 km

Vandaag bezoekt u de eerste top-bestemming van uw reis: Rocky Mountain National Park (nacht 2), op slechts een uur rijden noordelijk van Denver. U verblijft in een goed middenklasse hotel in het bergdorp Estes Park (nacht 2). Ondanks dat u de volgende dag een forse afstand moet rijden, want Rocky Mountain National Park ligt uit de richting noordelijk van Denver, raden we u ten zeerste aan van de gelegenheid gebruik te maken om dit schitterende natuurgebied te bezoeken. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden Lees meer ..

Arches National Park

Dag: 3 - 600 km

Vroeg op, want het wordt een forse reisdag, de langste reisdag in uw reis. U volgt Highway 6 van Colorado tot in Utah waar het prachtige Arches en Canyonlands National Park ligt. Arches National Park heeft meer dan 2500 natuurlijke zandsteen bogen en andere bizarre rotsformaties en is daarmee het grootste "bogenpark" ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn: Devil's Garden (met één van de mooiste bogen van het park: de Landscape Arch van meer dan 90 m lang), Delicate Arch (deze beroemde boog is het symbool van Utah), Balanced Rock, de grote monoliet Lees meer ..

Moab

Dag: 3 - 30 km

U overnacht twee nachten (nacht 3 en 4). Indien gewenst kunt u ook het derde National Park, Canyonlands National Park, bezoeken. Dit ruige gebied ligt op minder dan een uur rijden van Moab. Moab is gelegen in de staat Utah en wordt veel bezocht door toeristen die de nabijgelegen, woestijnachtige natuurgebieden Arches NP en Canyonlands NP willen bekijken. Vanwege de mooie, pittoreske rotsformaties en het overweldigende landschap, werden er veel films opgenomen; Once upon a time in the West, Thelma and Louise, Indiana Jones and the last Crusade en Lees meer ..

Canyonlands National Park

Dag: 4 - 51 km

We raden u aan Canyonlands National Park te bezoeken tijdens deze spectaculaire reis. Dit indrukwekkende natuurgebied en het Visitor Center nabij het Island in the Sky ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Moab. Het beste is om dit gebied zo mogelijk vroeg in de ochtend te bezoeken, op de dag dat u vertrekt vanuit Moab naar Bryce. Dat wordt dan wel vroeg opstaan op deze dag. Canyonlands National Park is het grootste park van Utah en kenmerkt zich door vele kloven en tafelbergen. Deze zijn in de rotsen uitgesleten door de Colorado en de Green rivier. Lees meer ..

Scenic Byway Route 12

Dag: 4 - 235 km

Vanuit Moab rijdt u richting Torrey nabij het Capitol Reef National Park, waar Highway 12, de mooiste route in Utah en onlangs uitgeroepen tot één van de mooiste routes in het zuidwesten van de Verenigde Staten, begint. Volgens velen is Route 12 tussen Bryce NP en Arches NP de mooiste route in de Verenigde Staten. Over een afstand van 270 km duiken achter elke bocht in de weg zandstenen schoorsteenachtige rotsformaties op, en net als u nog nageniet van een prachtig vergezicht, is er alweer een nieuw indrukwekkend natuurpanorama. Enkele leuke bezienswaardigheden Lees meer ..

Capitol Reef National Park

Dag: 4 - 10 km

Tijdens uw reis door Utah passeert u ook Capitol Reef National Park, nabij Torrey. Nabij de plaats Torrey slaat u af naar Highway 24, die u door het ruige en desolate Capitol Reef National Park voert. Regenboogkleurige pieken en bergruggen zijn kenmerkend voor dit minder bekende, maar qua schoonheid niet minder mooie National Park. Het landschap is hier erg dor, verschroeid en in de zomer loopt de temperatuur soms op tot 35 graden. U doet er het beste aan om van het landschap tijdens uw doorreis te genieten in uw vervoermiddel en uw uitstapjes te Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 4 - 215 km

U komt na een reis van ongeveer 450 km vanuit via de Scenic Byway Route 12 vanuit Moab aan in de omgeving van Bryce National Park, waar u een nacht overnacht (nacht 5). Overal langs de route kunt u op de zogenaamde "scenic viewpoints" het omliggende landschap bewonderen. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce Lees meer ..

Mt. Carmel Utah

Dag: 5 - 125 km

Vanuit Moab bereikt u het plaatsje Mount Carmel in Utah, waar u een nacht verblijft (nacht 6) op de Zion Ponderosa Ranch in een leuk vakantiehuis. Omdat uw vakantiehuis centraal gelegen is op slechts 19 km van Zion en 1,5 uur rijden van Bryce, kunt u gemakkelijk uw bezoeken aan zowel Zion en/of Bryce plannen. Het is ook mogelijk om twee nachten op deze ranch te verblijven en dan de overnachting in de omgeving van Byce te laten vervallen, of een dag bij te boeken. Mount Carmel is een plaatsje, gelegen op slechts 19 km van Zion National Park, en 27 Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 6 - 19 km

Een bezoek aan Zion National Park is altijd een hoogtepunt voor iedere zuidwest Amerika reiziger. Het leuke van Zion is dat het gebied ook rivieren en beken kent, dit in tegenstelling tot het veel hoger gelegen Bryce National Park, dat voornamelijk bekend staat vanwege de fantastische panorama's. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts van de weg trekken de Virgin rivier, diepe canyons en vuurrode rotsformaties uw aandacht. Lees meer ..

Page

Dag: 6 - 187 km

Vanuit Zion rijdt u via Highway 89 in enkele uren naar Page, nabij Lake Powell. Hier verblijft u 1 nacht (nacht 7). Lake Powell is een ideale locatie voor waterpret aan dit schitterende meer. Op een zomerse dag rijden duizenden inwoners van Arizona naar Lake Powell, voor een dagje fun, omdat het meer zo groot is, is het echter nooit druk. Page is gelegen in het noorden van Arizona. Het ligt aan het Lake Powell, het grootste meer in het zuidwesten van de Verenigde Staten en op enkele minuten van de prachtige Glen Canyon dam en het Glen Canyon National Lees meer ..

Monument Valley

Dag: 7 - 158 km

Vanuit Page kunt u ook Monument Valley bereiken, als leuke dagbestemming. Als u kiest voor een dagtour naar Monument Valley, plan deze excursie dan goed ivm de af te leggen afstand naar dit schitterende gebied. Het beste is in dat geval om meteen vanuit Zion door te rijden naar Monument Valley, en dan in Page zoals gepland te overnachten. Monument Valley staat bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn, wie kent deze prachtige schoorsteenachtige torens niet uit Lucky Lucky stripboeken of uit de vele westerns die hier zijn opgenomen?. Lees meer ..

Navajo Indian Reservation

Dag: 7 - 30 km

Een andere mooie dagtour vanuit Page is het bezoeken van het Navajo Indian Reservation in noord-Arizona. Dit reservaat begint op korte afstand van Page en u rijdt door dit gebied als u vanuit Page highway 89 naar het zuiden neemt. Het Navajo Reservation, nabij Holbrook, Arizona, is één van de grootste indianenreservaten in de Verenigde Staten. Het wordt ook Navajo Nation genoemd; Navajo Land. Je spreekt het uit als 'Nah-vuh-ho en de groep noemt zichzelf ook wel Diné (dee-nay) wat "mensen" betekent. Wereldwijd zijn er zo'n 300000 Navajo Indianen, Lees meer ..

Antelope Canyon

Dag: 7 - 8 km

Een derde leuke optie voor een dagtour vanuit Page is om Antelope Canyon te bezoeken. Omdat Antelope Canyon eigendom is van de Navajo indianen en onderdeel uitmaakt van de Navajo Nation, is een indiaanse gids verplicht. U kunt deze excursie vooraf laten vastleggen door de specialisten van Greatlakes-Travel indien gewenst. Antelope Canyon ligt in Navajo gebied nabij Page. Lang geleden leefden er antilopes in deze canyon, vandaar de Engelse naam. Voor de Navajo indianen is Antelope Canyon een heilige plaats, het betreden van Antelope Canyon is voor Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 7 - 246 km

Vanuit Page rijdt u naar de rand van de Grand Canyon, waar u verblijft in een goed middenklasse hotel in Grand Canyon Village (nacht 8 en 9). Vanuit dit hotel bereikt u de Grand Canyon in slechts 10 minuten!. Tip: boek hier een helicoptertour over de Grand Canyon, deze vluchten werden zijn door 5 medewerkers van Greatlakes-Travel al eens gemaakt en zonder uitzondering is iedereen razend enthousiast. Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 8 - 440 km

Na een dag in de omgeving van de Grand Canyon reist u door naar Las Vegas via gedeeltes van Route 66 en Highway 40. U overnacht 1 nacht in Las Vegas (nacht 10). Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden Lees meer ..

Hollywood

Dag: 9 - 441 km

Vanuit Las Vegas vervolgt u uw reis naar Hollywood in Los Angeles waar u twee nachten verblijft (nacht 11 en 12). Alternatief kunnen we u ook boeken aan een leuk vakantieresort aan de kust nabij Los Angeles, graag vernemen we uw voorkeur. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Town" en "Tinseltown". Als je het wilt maken in de filmwereld Lees meer ..

Pismo Beach

Dag: 11 - 291 km

Na alle touristische highlights in Colorado, Utah, Arizona en Nevada, gaat u de komende dagen ook nog genieten van een schitterende reis langs de kust van Californië. Vandaag rijdt u van Los Angeles naar Pismo Beach, over de beroemde Highway 101. U verblijft 1 nacht in Pismo Beach (nacht 13). Pismo Beach is een klein, gezellig plaatsje aan de kust in Californië, halverwege San Francisco en Los Angeles. Pismo Beach biedt u lange, witte zandstranden, waar u heerlijk kunt wandelen of kan genieten van een prachtige zonsondergang. Vergeet niet een stop Lees meer ..

Big Sur

Dag: 12 - 48 km

De volgende stop op uw route is Big Sur, waar u vele fantastische restaurantjes tegenkomt, met uitzicht op de pittoresque baaien langs deze ruige kust. Dit zijn de wegen die u misschien kent van de achtervolging in de beroemde film "Basic Instinct", waarin Sharon Stone wordt achtervolgd door Michael Douglas! Big Sur is gelegen aan de Scenic Highway 1 op ongeveer 240 km ten zuiden van San Francisco en ± 480 km ten noorden van Los Angeles. Historisch gezien is de naam Big Sur afgeleid van de toen nog niet ontdekte en nog niet op de kaart gebrachte Lees meer ..

Monterey

Dag: 12 - 200 km

De kustweg tussen Pismo Beach en Monterey geldt als uitzonderlijk mooi. U passeert plaatsen als Big Sur en Carmel en u overnacht in de leukste plaats in deze regio: Monterey (nacht 14). Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), brede zandstranden (bijv. Del Monte Beach) en Historic Cannery Row met winkels en restaurants. Lees meer ..

San Francisco

Dag: 13 - 180 km

San Francisco is een must voor elke zuidwest reiziger. Ter afsluiting van deze fantastische reis verblijft u de laatste twee nachten (nacht 15 en 16) in het schitterende San Francisco. U levert uw auto in op de luchthaven voor uw vertrek. Deze reis zal u zich nog lang herinneren, u heeft in 2 weken bijna alle highlights in het zuidwesten gezien. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must see", een bestemming die waarschijnlijk Lees meer ..

Inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten op basis van KLM of Delta U economy. Inclusief luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 14 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners