GLT50: Roundtrip Denver in 23 dagen door de Rocky Mountains en Yellowstone

Tijdens deze 23-daagse reis, van Denver naar Denver, krijgt u een fantastische indruk van de Rocky Mountains, verschillende indianenstammen: (Lakota (Sioux), Crow, Blackfeet), en originele cowboystadjes (o.a. Buffalo, Cody en Jackson Hole). U heeft de mogelijkheid om 3 of 4 nachten op een echte cowboyranch door te brengen, zodat u het cowboyleven leert kennen. Last but not least…in deze reis zijn in totaal 6 van de mooiste natuurgebieden (National Parks) in Amerika meegenomen, waaronder het oudste en mooiste natuurgebied van Amerika: Yellowstone National Park. Medewerkers van Greatlakes-Travel hebben Yellowstone in totaal meer dan 10 maal bezocht, we spreken dus uit ervaring!. Dit is een prachtige reis voor zowel camper- als autoreizigers.

Denver

Dag: 1 - 0 km

Uw "Cowboys en Indianen" reis begint met een directe of indirecte vlucht naar Denver, in Colorado, waar u 1 nacht overnacht (nacht 1). Onze doelstelling is dat u tijdens deze reis terugkeert naar de natuur en het ruige Wilde Westen leert kennen. In dit gebied van legendarische revolverhelden en verschillende indiaanse volkeren, gaat u een prachtige vakantie tegemoet. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 2 - 110 km

Vroeg op want de Rocky Mountains wachten op u, u kunt de uitlopers van deze schitterende bergketen vanuit Denver zien liggen. Na slechts 1,5 uur reizen bereikt u de goed begaanbare bergwegen van Rocky Mountain National Park. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest het goed, 60!) bergen boven de 4 km hoogte, woeste watervallen, glasheldere rivieren, en heel Lees meer ..

Estes Park

Dag: 2 - 0 km

U verblijft 2 nachten (nacht 2 en 3) in het bergdorpje Estes Park. Verschillende van onze reizigers hebben vanuit Estes Park prachtige bergwandelingen gemaakt. Enige suggesties voor een optimaal verblijf: volg de Peak to Peak Scenic Highway van Estes Park naar het bergdorpje Nederland, (ja inderdaad Nederland) en breng een bezoek aan het beroemde ski-oord Boulder. Ga misschien paardrijden of rotsklimmen, of geniet van een fantastische massage in een wellness en spa. Estes Park ligt op ca. anderhalf uur rijden noordelijk van Denver Airport en is Lees meer ..

Mount Rushmore National Memorial

Dag: 4 - 595 km

Soms moet u in Amerika forse afstanden overbruggen en dit is zo'n typische Amerikaanse reisdag, dus haal een paar lekkere mokken koffie bij Starbucks, schakel de cruise control in en reizen maar…de wegen zijn heerlijk rustig in Amerika, no rush en follow the flow. Uw doel is het schitterende Mount Rushmore National Memorial nabij Rapid City. Het Mount Rushmore National Memorial ligt in de Black Hills en bestaat uit 4 uitgehouwen beelden van 4 Amerikaanse presidenten, te weten: van links naar rechts: Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt Lees meer ..

Rapid City

Dag: 4 - 40 km

Mount Rushmore National Monument ligt op slechts 40 km van Rapid City in de Black Hills van South Dakota. U overnacht twee nachten in Rapid City (nacht 4 en 5). Een andere leuke attractie is het Crazy Horse Memorial, hier leert u ook veel over de oorspronkelijke bewoners, de Lakota (Sioux) indianen. Rapid City is de toegangspoort tot de Black Hills, met maar liefst 5 natuurparken en de Great Plains. Het is een levendige stad met mooie gebouwen en een levendige sfeer. Er zijn goede winkels en heerlijke restaurants, (indiaanse) ambachtswinkels, salons, Lees meer ..

Devils Tower National Monument

Dag: 6 - 170 km

Uw ontdekkingsreis door het Wilde Westen wordt vervolgd over Interstate 90 in noordwestelijke richting. Uw eerste stop vandaag is bij het indrukwekkende Devils Tower National Monument. Dit is een heilige plaats voor de lokale indiaanse volkeren. Vervolgens reist u door het Northern Cheyenne Indian Reservation. In 1906 werd door President Theodoor Roosevelt Devils Tower als eerste National Monument aangewezen. Devils Tower is gelegen in de Black Hills, dichtbij Hulett in het noordoosten van de staat Wyoming, 125 km ten noordwesten van Rapid City. Lees meer ..

Billings

Dag: 6 - 350 km

Via de route over de Interstate 90, bereikt u het leuke Billings in de bergstaat Montana, het land van de enorme ranches en echte stoere cowboys. U overnacht hier 1 nacht (nacht 6). Heeft u altijd al eens op een ranch willen verblijven of wellicht mee willen helpen om het vee bij elkaar te krijgen? Deze unieke ervaring kunnen wij u aanbieden nabij Billings. Informeer bij één van onze medewerkers. Billings is de grootste stad van de staat Montana en bekend als de 'Magic City', dankzij de enorme groei die het doorgemaakt heeft. Billings ligt in het Lees meer ..

Cody

Dag: 7 - 190 km

U heeft in de afgelopen dagen al veel gezien en veel gereisd en het is nu tijd om vier dagen rustig te gaan genieten in de omgeving van Cody en Yellowstone National Park, dat u bereikt via route 310, 72 en 120. Deze route loopt vlak langs het indianenreservaat van de Crow indianen. U verblijft drie nachten (nacht 6 t/m 8) in de omgeving van Cody in een goed hotel of op een echte ranch (aanrader). Op de ranch leert u het echte cowboyleven goed kennen. Vanaf Cody kunt u dagtours ondernemen naar Yellowstone National Park, op slechts 1,5 uur rijden van Cody. Alternatief kunnen we u drie nachten op de ranch boeken en aanvullend nog 1 nacht in west-Yellowstone indien gewenst. Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 10 - 80 km

Vanuit Cody maakt u een fantastische reis via route 14 door het mooiste natuurgebied in Amerika; Yellowstone National Park. Tip: maak een stop nabij Yellowstone Lake, u kunt hier allerlei watersporten beoefenen, dit is zeker aan te raden op een warme dag. Omdat Yellowstone op gemiddeld 3 km hoogte ligt, is het er in de zomer gelukkig wel wat koeler dan in de omliggende streken. Tip: boek een tour met een gids, zodat u veel grote diersoorten ziet. Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest aantrekkelijke National Park Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 10 - 270 km

Omdat het te ver is om in 1 reisdag van Yellowstone National Park naar Glacier National Park te rijden, hebben we een tussenstop ingelast in het Noordelijk deel van Yellowstone bij Mammoth Hot Springs, waar u 1 nacht overnacht (nacht 9). Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest aantrekkelijke National Park in Amerika. Daar zijn wij als Amerika-specialist het mee eens; Yellowstone is zonder enige twijfel één van de mooiste natuurgebieden in Amerika. Wanneer u als reiziger Yellowstone in uw reisplan opneemt, zal u rijkelijk Lees meer ..

Kalispell

Dag: 11 - 495 km

Vanuit Bozeman is het nog 5 uur rijden naar Kalispell, waar u twee nachten (nacht 10 en 11) verblijft. Op weg naar Kalispell rijdt u door het Flathead Indian Reservation. Het stadje Kalispell in noordelijk Montana is de westelijke toegangspoort tot Glacier National Park in Amerika, dat 54 km oostelijk van Kalispell ligt. Als u nog wat tijd over heeft, voordat u bv Glacier NP bezoekt, raden wij u een bezoek aan Conrad Mansion aan, waar u een leuke rondleiding met gids kunt boeken. Voor de wandelaars is Flathead Lake State Park een goede bestemming, Lees meer ..

Glacier NP USA

Dag: 13 - 52 km

Glacier National Park USA (we hebben de toevoeging USA toegevoegd, want er is ook een Glacier National Park in Canada) is het derde Nationale Park op uw route, dit natuurgebied maakt onderdeel uit van de UNESCO werelderfgoed lijst. Voor de toerist die de Pacific Northwest van Amerika bezoekt, is een bezoek aan Glacier National Park, (uitgeroepen door de Unesco tot werelderfgoed natuurgebied) een absolute aanrader. Alhoewel het aantal gletsjers in Glacier National Park van ongeveer 150 (in het jaar 1850) is afgenomen tot 26 gletsjers in 2009, blijven Lees meer ..

Salmon (ID)

Dag: 13 - 414 km

Na enige dagen van de schitterende omgeving van Glacier National Park te hebben genoten rijdt u via US-93 naar het in Idaho gelegen plaatsje Salmon, waar u 1 nacht (nacht 13) verblijft. Bezoek in Salmon indien mogelijk zeker het Sacajawea cultureel centrum, waar een tentoonstelling wordt gehouden over de Shoshone indianen uit deze regio. Salmon is gelegen aan de Salmon rivier, tussen de bergen van centraal Idaho. De Salmon rivier loopt door een kloof, en vanwege de stevige stroomversnellingen kreeg de Salmon rivier de enigszins angstaanjagende Lees meer ..

Craters of the Moon National Monument

Dag: 14 - 250 km

Vandaag brengt u een bezoek aan het Craters of the Moon National Monument, bereikbaar via US-93 en US-20. Een fantastisch panorama van gestold lava en rotsformaties strekt zich kilometers lang voor u uit. Craters of the Moon National Monument, is gelegen in 'de middle of nowhere', maar een bezoek meer dan waard.Het park heeft een Visitor Center wat veel informatie biedt over het ontstaan van de kraters, het landschap en de geschiedenis. Het is daarom ook aan te raden eerst het Visitor Center te bezoeken alvorens u het park ingaat. Deze enorme, grote Lees meer ..

Twin Falls

Dag: 14 - 140 km

Later of dezelfde dag bereikt u Twin Falls in Idaho, nog steeds via de route over de US-93. Hier verblijft u 1 nacht (nacht 14). In Twin Falls bekijkt u onder andere de Shoshones watervallen, deze zijn hoger dan de Niagara. Twin Falls is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste steden van Idaho. Het ligt in het zuiden van deze staat aan de rand van de Snake River Canyon. De meest indrukwekkende watervallen liggen in de buurt, nl. de Shoshones watervallen. Deze zijn hoger dan de Niagara watervallen. De Snake River Canyon is al een op Lees meer ..

Idaho Falls

Dag: 15 - 260 km

Via de snelwegen 86 en 15 rijdt u in oostelijke richting door het Fort Hall Indian Reservation naar Idaho Falls, waar u 1 nacht (nacht 15) overnacht. Hier kunt u een dagje gaan wandelen langs de Snake River, raften, kanoën of zelfs vliegvissen, Idaho Falls heeft een zeer centrale ligging ten opzichte van veel bezienswaardigheden en activiteiten zoals Yellowstone NP, Grand Teton NP, Targhee, Sun Valley, Henry's Lake, Craters of the Moon National Monument, de Sawtooths en diverse National Forests. Dit, samen met een gezonde economie en een goede levensstandaard, Lees meer ..

Grand Teton National Park

Dag: 16 - 155 km

Via route 26, 31, 33 en 22 bereikt u de omgeving van Grand Teton National Park. Grand Teton National Park is het vierde grote natuurgebied dat u in detail gaat bekijken. Als u vanuit het westen Grand Teton National Park nadert, ziet u een schitterend panorama, waarin tot 4 km hoge bergen als vanuit het niets uit het prairielandschap oprijzen. Dit is Grand Teton National Park, een National Park in Wyoming, gelegen op ongeveer 100 km ten zuiden van Yellowstone. Grand Teton National Park is minder druk dan Yellowstone, en wordt door velen gezien Lees meer ..

Jackson Hole

Dag: 16 - 15 km

U verblijft twee nachten (nacht 16 en 17) in Jackson Hole, de toegangspoort tot het Grand Teton National Park. Per jaar wordt Jackson Hole bezocht door miljoenen enthousiaste mensen. Om te skien en andere buitenactiviteiten te doen, maar natuurlijk ook vanwege het Grand Teton NP. Jackson, gelegen in de Jackson vallei, is de toegangspoort tot dit geweldige nationale park en de dichtsbijzijnde stad. Het biedt een keur aan overnachtingsmogelijkheden, restaurants en winkels. De START-bus biedt gratis vervoer aan in Jackson en voor een klein bedrag Lees meer ..

Salt Lake City

Dag: 18 - 440 km

Via de routes 89, 16 en 80 bereikt u Salt Lake City, waar u 1 nacht overnacht (nacht 18). Plan deze dag goed, zodat u ook de uitgestrekte zoutmeren kunt gaan bekijken in de omgeving van Salt Lake City. Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah, werd op 28 juli 1847 gesticht Mormonenleider Brigham Young. Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad, maar tevens ook de grootste stad van Utah. De invloed van de streng religieuze Mormonen is overal zichtbaar, nabij Temple Square ziet u de Mormoonse tempel. De stad is gelegen in een prachtige vallei, Lees meer ..

Arches National Park

Dag: 19 - 375 km

Er liggen nog twee van de mooiste natuurgebieden in Amerika op uw route: Arches National Park en Canyonlands National Park, beiden in de omgeving van het plaatsje Moab in de staat Utah. Sta vandaag vroeg op zodat u Arches tijdig bereikt. Arches National Park heeft meer dan 2500 natuurlijke zandsteen bogen en andere bizarre rotsformaties en is daarmee het grootste "bogenpark" ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn: Devil's Garden (met één van de mooiste bogen van het park: de Landscape Arch van meer dan 90 m lang), Delicate Arch (deze beroemde boog Lees meer ..

Moab

Dag: 19 - 10 km

U overnacht twee nachten in Moab (nacht 19 en 20), zodat u ruim voldoende tijd heeft om te genieten van de pracht en praal van de natuurgebieden in de omgeving. Moab is gelegen in de staat Utah en wordt veel bezocht door toeristen die de nabijgelegen, woestijnachtige natuurgebieden Arches NP en Canyonlands NP willen bekijken. Vanwege de mooie, pittoreske rotsformaties en het overweldigende landschap, werden er veel films opgenomen; Once upon a time in the West, Thelma and Louise, Indiana Jones and the last Crusade en Mission Impossible 2. De naam Lees meer ..

Canyonlands National Park

Dag: 21 - 40 km

Canyonlands is het meest woeste gebied op uw route, dit schitterende natuurgebied is zo goed als onbewoond, op enige plaatsen leven Ute, Paiute en Navajo indianen. Veel van de indianen organiseren lokale tochten door het gebied, vraag naar meer informatie in het Visitor Information Center. Canyonlands National Park is het grootste park van Utah en kenmerkt zich door vele kloven en tafelbergen. Deze zijn in de rotsen uitgesleten door de Colorado en de Green rivier. De samenkomst van deze rivieren verdeelt het park in drieën: de Needles (bekend om Lees meer ..

Denver

Dag: 21 - 560 km

U sluit deze prachtige rondreis af in Denver, waar u nog 1 nacht nabij het vliegveld overnacht (nacht 21). U heeft na deze rondreis zo goed als alle highlights van het ruige wilde westen gezien, inclusief maar liefst 6 van de mooiste natuurgebieden in Amerika. Met een voldaan gevoel vliegt u terug naar huis. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als u precies 1 mijl boven zee wilt zijn, breng Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 21 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Uitgelichte reizen

GLT1: Orca's, Grizzlies en Whales

 
20 daagse rondreis West Canada

Lees meer Alle reizen

Uitgelichte reizen

GLT2: "The Ultimate Southwest Tour"

 
3 weekse reis Zuidwest Amerika

Lees meer Alle reizen

 

Uitgelichte reizen

GLT79: "Breathtaking Alaska, incl. Glacier Bay en Juneau

 
21 daagse auto en treinrondreis Alaska

Lees meer Alle reizen

 

Laatste nieuws

USA inreisverbod voor Europa

USA inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een inreisverbod voor Europa aangekondigd om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan. Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni helaas geen

...

Lees meer

Canada inreisverbod voor Europa

Canada inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

Voor Canada geldt vanaf 18 maart j.l. eveneens een inreis- verbod.Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni mei helaas geen doorgang kunnen vinden.Met reizigers waarvoor deze maatregel van

...

Lees meer

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

11 maart 2020

Beste reiziger,

Ivm het advies van het RIVM om grote evenementen in brabant niet door te laten gaan heeft de organisatie van de Vakantie Inspiratie Beurs met pijn in hun hart moeten besluiten om de beurs welke a.s. zaterdag gepland stond te verzetten naar zaterdag 28 november.

Om u toch in de gelegenheid

...

Lees meer

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners