GLT30: Highlights of the Northeast USA and Canada

Bent u geïnteresseerd in de natuur en cultuur van het noordoosten van Amerika en Canada, en wilt u alle highlights van dit prachtige gebied kunnen ervaren? Overweeg dan het "Highlights of the Northeast USA and Canada" arrangement! Tijdens deze 21-daagse reis van Boston naar New York ziet u onder andere Boston en Cape Cod, het schitterende Acadia National Park, New England, de White Mountains, het mooiste natuurgebied in oost-Canada: Algonquin Provincial Park (hier hoort u 's-nachts de wolven huilen), en de Niagara watervallen. Daarnaast verblijft u enige dagen in de wereldsteden New York, Washington DC, het schilderachtige Quebec, en Montréal. Deze reis is, zoals alle reizen van Greatlakes-Travel, nog volledig aan uw wensen aanpasbaar.

Boston

Dag: 1 - 0 km

Uw reis begint, na een vlucht van ongeveer 6 uur (als u kiest voor een directe vlucht) in Boston, de hoofdstad en grootste stad van Massachusets in New England. Boston wordt ook wel beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England, deze statige en welvarende stad is één van onze favoriete steden in Amerika vanwege de knusse sfeer in de binnenstad. U overnacht in een goed middenklasse hotel (nacht 1 en 2). U kunt ervoor kiezen om uw auto op het vliegveld of in de binnenstad op te halen. Boston, gelegen op 295 km ten noordoosten van New York, Lees meer ..

New England

Dag: 3 - 0 km

Boston ligt in New England, al vele jaren zijn de schitterende staten in het noordoosten een ideale vakantiebestemming. Gedurende de lente en zomer is er een ideaal klimaat en in de herfst trekken duizenden reizigers vanwege de "Indian Summer" en de herfstkleuren naar dit heerlijke vakantiegebied. New England bestaat uit 6 staten in het noordoosten van de Verenigde Staten: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Zeer waarschijk al ontdekt door de Vikingen rond 1000 voor Christus, is New England nog steeds een Lees meer ..

Cape Cod

Dag: 3 - 120 km

U verblijft twee nachten in Boston, zodat u optimaal van deze geweldig leuke stad kunt genieten. Als leuke optie kunt u met een luxe veerboot Cape Cod en Provincetown gaan bezoeken (optioneel). U vaart, als u voor deze excursie kiest, in 1,5 uur van Boston langs de kust naar Provincetown en later op de dag weer retour naar Boston. Provincetown, door velen ook "P-Town" genoemd, is een plaats gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Cape Cod in Massachusets. Het is een touristenbestemming, vooral bekend om de uitgestrekte witte stranden en het oude centrum. Tegenwoordig bestaat er nog steeds een uitgebreide kunstenaars-gemeenschap en er zijn dus overal galerieën. Het is er erg gezellig! Lees meer ..

Lincoln (NH)

Dag: 3 - 210 km

Via de Interstate snelweg I93 rijdt u 210 km naar het noorden, richting het mooiste natuurgebied in New Hampshire, het White Mountain National Forest. Dit gebied bestaat uit een verzameling prachtige bergruggen, valleien en dalen, met maar liefst 48 bergen tussen de 1000 en 2000 meter. De White Mountains zijn een ideaal recreatie-gebied. U verblijft twee nachten in het stadje Lincoln (nacht 3 en 4). Aan de westkant van de Kancamagus Highway en de zuid-ingang van Franconia Notch State park ligt het kleine plaatsje Lincoln. Het is een prima uitvalbasis Lees meer ..

White Mountains

Dag: 5 - 5 km

Omdat we het zeer belangrijk vinden dat uw reis voldoende rustig blijft, verblijft u nog een dag in de White Mountains. Misschien maakt u vandaag een lange wandeling met een gids of kiest u ervoor om met uw familie één van de vele familieparken te bezoeken. Vandaag gaat u in ieder geval een heerlijke dag genieten van de natuur. Vaak worden we door onze reizigers gevraagd of het mogelijk zou zijn om in het noord-oosten van Amerika enige dagen door te brengen in een mooi natuurgebied. Ten onrechte denken vele reizigers dat het noordoosten van de Lees meer ..

Kancamagus Scenic Byway

Dag: 5 - 85 km

Mogelijk kiest u voor een schitterende autorit over de Kancamagus Scenic Byway tijdens uw verblijf in de White Mountains. Deze 43 km lange route is de mooiste in New Hampshire en loopt van Lincoln naar Conway. De Kancamagus Highway, beter bekend als 'The Kanc' loopt door de White Mountain National Forest, tussen Lincoln en Conway. Het beslaat ongeveer 55 kilometer van de Route 112 en wordt aangeprezen als de mooiste herfstloofroute van New England. Gedurende de herfstmaanden is de kans op filerijden daarom ook groot. Bij het doorkuisen van de Kancamagus Lees meer ..

Bar Harbor (ME)

Dag: 5 - 411 km

Via bijvoorbeeld de route 112, 302, Interstate 95 en 395 rijdt u naar Bar Harbor, een kustplaats nabij Acadia National Park. De reis naar Bar Harbor is schitterend, zeker als u kiest voor de kustweg vanaf Portland. Acadia National Park is het mooiste natuurgebied in de New England staat Maine en trekt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers. U verblijft twee nachten in Bar Harbor (nacht 5 en 6). Bar Harbor (4000 inwoners) en het nabijgelegen Acadia National Park zijn twee van de leukste bestemmingen in het mooie Maine. Ze zijn de wat langere reis Lees meer ..

Acadia National Park

Dag: 7 - 5 km

Omdat u al vrij noordelijk bent (Canada is vlakbij) zijn de kansen op het zien van dolfijnen, walvissen, papagaaiduikers, Amerikaanse adelaars en andere zeedieren zoals zeehonden, zeer goed. Tip: boek hier misschien nog een extra dag bij. New England bestaat uit 6 staten in het noordoosten van de Verenigde Staten: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Maine is één van de mooiste staten in dit gebied. De kustlijn van Maine strekt zich over een lengte van meer dan 5500 km uit langs de Atlantische Oceaan, en de Lees meer ..

Quebec

Dag: 7 - 450 km

Na enige dagen in de heerlijke natuur van het White Mountains National Forest en Acadia National Park aan de kust van Maine, reist u vandaag naar Canada. Op het punt ("Kebec" in de taal van de lokale Algonquin indianen), waar de kilometers brede St. Lawrence rivier versmalt tot een rustige rivier, ligt het ouderwets charmante Québec. Deze sprookjesachtige stad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst; Québec is een stad met schilderachtige straatjes, monumentale gebouwen en vriendelijke bewoners. De mensen hebben echte "joi-de-vivre". U bereikt Quebec na een mooie dagrit over de I95, route US2, US201 en RTE173N en u verblijft hier 1 nacht (nacht 7). Lees meer ..

Montréal

Dag: 8 - 250 km

Vandaag reist u naar Montréal, van oorsprong een nederzetting van de Mohawk indianen genaamd "Hochelaga". De snelle weg van Quebec naar Montréal loopt via de autoroute 20, u kunt er ook voor kiezen om de meer landelijke weg langs de enorme St. Lawrence rivier te nemen, u kunt dan eventueel bij Trois-Rivieres een stop onderweg plannen. Montréal wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd, een charmante en mondaine stad, een een favoriet van de medewerkers van Greatlakes-Travel. De gehele stad doet terugdenken aan de door Frankrijk gedomineerde geschiedenis als u over de met kinderkopjes bestrate pleinen loopt. Bezoek ook het balkon waarop de Franse president in 1968 "Vive la Québec" riep, en daarmee de nog steeds voortdurende roep om afscheiding van Canada in gang zette. U verblijft in een goed hotel downtown (nacht 8 en 9). Lees meer ..

Algonquin

Dag: 10 - 460 km

Na enige dagen genoten te hebben van enkele van Canada's mooiste steden, is het weer tijd om de natuur op te zoeken. Het mooiste (natuurgebied in zuidoost Canada is Algonquin Provincial Park, opgericht in 1893) en het meest bezochte natuurgebied in oostelijk Canada. U vindt hier echte rust, ruimte en natuur, de stilte van de avonden wordt mogelijk enkel doorbroken door sinister wolvengehuil, van de ongeveer 200 wolven, die in 30 groepen het park doorkruisen. Ook de zwarte beer komt hier in grote getale voor. U verbljift in het plaatsje Dwight, nabij de westelijke ingang of in een lodge binnen de parkgrenzen (nacht 10 en 11). Lees meer ..

Niagara Falls

Dag: 12 - 415 km

Het volgende hoogtepunt van uw reis is Niagara Falls. Onderweg stopt u misschien in Toronto, omdat dit op uw route ligt. We hebben gekozen voor een verblijf van twee nachten in Niagara-on-the-Lake, omdat u op de eerste dag waarschijnlijk wat later in de middag aankomt. Toen na de laatste ijstijd de gletsjers van Noord Amerika begonnen te smelten, kon het overtollige water niet anders dan zich een weg banen richting de Atlantische Oceaan. De woeste stroom stortte daarbij van een aantal hellingen en vormden zo het fantastische natuurfenomeen, Niagara Lees meer ..

Niagara-on-the-Lake

Dag: 12 - 5 km

U verblijft twee nachten in Niagara-on-the-Lake. Vanuit dit plaatsje kunt u de Niagara Falls gemakkelijk bereiken. Vlak bij Buffalo NY, lopen Lake Erie en Lake Ontario in elkaar over, in één van 's werelds grootste en meest imposante watervallen; Niagara Falls. De Niagara Falls zijn niet de hoogste watervallen ter wereld, maar wel de meest beroemde. Het verval in hoogte is ongeveer 60 meter, en de breedte en hoeveelheden water welke de Niagara watervallen passeert, maken ze tot een groot spektakel. Vanaf de Canadese kant kunt u niet alleen de Amerikaanse watervallen maar ook de "Hoefijzer"-vallen in hun volle glorie bewonderen. U verblijft hier twee nachten (nacht 12 en 13). Lees meer ..

Lancaster

Dag: 14 - 550 km

Vanuit de omgeving van Niagara Falls rijdt u, dwars door de landelijke staat Pennsylvania naar het plaatsje Lancaster, dat bekend staat om haar Amish bewoners, een bevolkingsgroep die vasthoudt aan een hecht gezinsleven en traditionele waarden en normen. De Amish verwerpen vele hulpmiddelen van de moderne maatschappij zoals auto's, landbouwmachines, videospelletjes en tv. In feite leven de Amish zoals mensen aan het begin van de 19e eeuw leefden. Het is mogelijk om vele interessante tentoonstellingen van de Amish te bezoeken, de Amish zijn zeer gastvrij en vriendelijk. U verblijft twee nachten in Lancaster (nacht 14 en 15). Lees meer ..

Gettysburg

Dag: 16 - 160 km

Vanuit Lancaster kunt u een dagtrip inplannen naar Gettysburg. Hier werd in juli 1863 de grootste veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog uitgevochten, één van de grootste militaire operaties uit de wereldgeschiedenis. Deze veldslag, tussen soldaten van de Zuidelijken en de soldaten van de Unie van de Noordelijke staten was heftig en wordt breed uitgemeten in het National Military Park in Gettysburg, dat onlangs voor meer dan 100 miljoen dollar is gerenoveerd (echt een aanrader!). U leert hier enorm veel over de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. U kunt hier ook een tour met gids naar het slagveld boeken, normaal gesproken heeft u een volle dag nodig om alle monumenten en tentoonstellingen in National Military Park te zien. Lees meer ..

Washington DC

Dag: 16 - 187 km

De eerste hoofdstad van Amerika was Philadelphia, tegenwoordig is het Washington DC. Hier zetelt Barack Obama in het Witte Huis en op Capitol Hill is het Amerikaanse parlement in actie. Langs de Mall (het langgerekte wandelgebied dat het Witte Huis met Capitol Hill verbindt) staan een aantal van de beste musea van de Verenigde Staten, en in het verlengde van de Mall liggen de grote bekende monumenten: de obelisk van Washington, de rotunda van Jefferson, de Reflection Mirror met het Lincoln Memorial, (waar in 1963 Marten Luther King zijn befaamde "I have a dream" speech hield). Vergeet verder niet het Vietnam Memorial te bezoeken, en als u nog tijd over heeft wacht het grootste museum ter wereld, het Smithsonian, op uw komst! U verblijft twee nachten in een goed hotel in het centrum (nacht 16 en 17). Lees meer ..

New York

Dag: 18 - 350 km

Na twee nachten in Washington DC, reist u naar New York, voor de laatste drie dagen van deze geweldige reis (nacht 18, 19 en 20). We boeken u in een goed middenklasse hotel in Manhattan, vanuit uw hotel zijn de highlights, zoals Times Square, 42nd Street, Ground Zero, Rockefeller Plaza en 5th Avenue goed bereikbaar. Tip: boek een gids via Greatlakes-Travel, onze gids heeft zelfs een boek over New York geschreven!. Na drie dagen in New York, vliegt u tevreden naar huis, een geweldige ervaring rijker! New York, is één van de meest tot de verbeelding Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten, reserveringkosten, personenauto inclusief verzekeringen, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente B&B's en/of cabins (vakantiehuizen). Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis.

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Canada, Amerika

Hierbij bericht dat de reis die we via uw reisbureau voor deze augustus hebben geboekt er helaas al weer op zit. We kunnen met onze familie terugkijken op een geslaagde en intensieve vakantie. We hebben een ronde gereden van Montreal naar de oostkust van Canada, vervolgens langs de kust van de USAnaar New York, Niagara en terug naar Montreal om kort te gaan. (zo'n 4000 km) Het smaakt zeker naar meer,

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners