GLT64: "Discover the USA Westcoast en verrassend Hawaii (Kauai), 22-daagse reis"

Op ontdekking aan de westkust van de Usa en daarna heerlijk uitrusten op Hawaii! Deze fantastische 22-daagse reis is ideaal als u de voornaamste highlights in zuidwest Amerika wil zien (in een haalbaar reistempo) en heerlijk wil uitrusten op Hawaii. Uw reis begint in Hollywood in Los Angeles, vervolgens reist u via Lake Havasu naar Grand Canyon National Park. Daarna reist u via Bryce en Zion National Park naar Las Vegas. Vervolgens verblijft u in Death Valley National Park en ziet u ook de mooiste twee Nationale Parken in Californië; Sequoia National Park en Yosemite National Park. Tegen het einde van uw reis rijdt u naar de leuke kustplaats Monterey en naar San Francisco. U ziet dus de voornaamste steden en 5 van de mooiste National Parks in het zuidwesten. Omdat u uw auto in Los Angeles ophaalt en in San Francisco weer inlevert, is het aantal gereden km's (+/- 3300) veel lager dan bij een rondreis. Deze reis kan verder aan uw wensen worden aangepast. Als afsluiter van uw reis verblijft u 5 nachten op het Hawaiiaanse eiland Kauai dat bekend staat om rust, ruimte en natuur (de Waimea Canyon is de Grand Canyon van de Pacific).

Hollywood

Dag: 1 - 0 km

Zoveel mogelijk zien in 3 weken tijd! Dat is de opzet van deze reis. Vandaar dat u de auto afhaalt op de luchthaven van Los Angeles en inlevert in San Francisco. Vandaag vliegt u met een indirecte vlucht naar Los Angeles waar u 2 nachten (nacht 1 en 2) verblijft in een middenklasse hotel in downtown Hollywood. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Lees meer ..

Lake Havasu

Dag: 3 - 488 km

Vandaag reist u via Palm Springs en Yoshua Tree National Park naar het prachtige Lake Havasu. U verblijft 1 nacht (nacht 3) in een goed middenklasse hotel nabij het meer. Het kunstmatige meer Lake Havasu ligt achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. Het is gelegen op de grens tussen Californië en Arizona en daarmee een prima overnachtingsplaats tussen Los Angeles en Las Vegas. In de zomer is dit een populair watersportoord. U kunt hier o.a. varen, kayakken, zwemmen en scuba-diven. Daarnaast biedt de omgeving mogelijkheden voor een jeeptour, Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 4 - 371 km

Vanuit Lake Havasu reist u door naar Grand Canyon Village, op minder dan 5 km van de rand van de Grand Canyon. We boeken voor u 2 nachten (nacht 4 en 5) in een goed middenklasse hotel in het leuke plaatsje Grand Canyon Village. Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. De village is een onderdeel van het Historic District, die begint Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 6 - 0 km

Vandaag aanschouwt u één van de mooiste natuurwonderen op aarde, de spectaculaire Grand Canyon. Omdat de Bright Angel Trail op korte afstand van uw hotel ligt, kunt u gaan wandelen in de Grand Canyon, of u maakt vandaag een helicoptervlucht (tegen meerprijs). Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 6 - 446 km

Vanuit Grand Canyon rijdt u via Highway 64 en 89 naar Bryce NP, het mooiste National Park in Utah. U verblijft 1 nacht (nacht 6) nabij Bryce in een middenklasse accomodatie. Indien gewenst kunnen we ook een echte cowboyranch of in een leuk vakantiehuis voor u boeken. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 7 - 121 km

Vanuit Bryce kunt u, op weg naar Las Vegas, een bezoek brengen aan het schitterende Zion National Park. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts van de weg trekken de Virgin rivier, diepe canyons en vuurrode rotsformaties uw aandacht. Zion werd in de 19e eeuw gekoloniseerd door Mormonen die dit gebied het "Land of the Lord" noemden, de schoonheid van het gebied werd ook in Washington opgemerkt en in 1919 werd Zion een "National Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 7 - 252 km

U overnacht 1 nacht (nacht 7) in Las Vegas in een middenklasse hotel. Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden zich de bekendsten aan de "Strip", een 6,5 km lang gedeelte van Las Vegas Boulevard. Er zijn Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 8 - 230 km

Vanuit Las Vegas reist u 230 km door via Highway 95 naar het plaatsje Furnace Creek, midden in de woestijn van Death Valley, waar u 1 nacht (nacht 8) verblijft op de Furnace Creek Ranch. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur is hier gemiddeld 45 graden en 's Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 9 - 572 km

De tweede, wat langere, reisdag van deze reis brengt u via Highway 15 naar het plaatsje Three Rivers, op 10 km van de hoofdingang van Sequoia National Park. U verblijft 1 nacht (nacht 9) in een leuk middenklasse hotel in Three Rivers. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, uitgestrekte wandelpaden (Sequoia is een echt wandelparadijs), de Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 10 - 187 km

Na een dag in Sequoia reist u door naar het vijfde National Park op uw route: Yosemite National Park, waar u op 16 km van de ingang van Yosemite Valley in het plaatsje Oakhurst een nacht overnacht (nacht 10 en 11). Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke Lees meer ..

Monterey

Dag: 12 - 275 km

Vanuit Oakhurst nabij Yosemite vervolgt u uw reis via de wegen CA 41, CA 145, CA 99, CA 152 en CA 156 naar de schitterende kustplaats Monterey, de leukste plaats (samen met Carmel) aan de kust nabij San Francisco. U verblijft hier 1 nacht (nacht 12) in een goed middenklasse hotel. Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), Lees meer ..

San Francisco

Dag: 13 - 180 km

Vanuit Monterey volgt u de kustweg langs Half Moon Bay naar San Francisco over een afstand van 180 km. De laatste twee nachten (nacht 13 en 14) brengt u in een goed hotel in San Francisco door. U levert uw auto op de luchthaven van San Francisco voor uw vertrek naar Kauai weer in. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must see", een bestemming die waarschijnlijk niet mag ontbreken als u de westkust van Amerika bezoekt. Lees meer ..

Kauai

Dag: 15 - 0 km

Na uw vlucht landt u op Lihue Airport waar u de huurauto direct ophaalt om naar het hotel te rijden. U verblijft 5 nachten (nacht 15, 16, 17, 18 en 19) in een middenklasse hotel. Kauai staat bekend om de rust en ruimte. Het is een redelijk klein eiland maar er is meer dan genoeg te doen zoals bijvoorbeeld een boottocht over de Wailua River. Het eiland Kaua’i is een fantastische plaats om sportieve activiteiten te beoefenen en heeft daarnaast een geschiedenis die ver terug gaat. Kuau’i is een plek van uitersten. Aan de west- en zuidkust is het voornamelijk Lees meer ..

Poipu

Dag: 20 - 0 km

Vanuit Lihue rijdt u via Poipu naar de Waimea Canyon. Er zijn een groot aantal traditionele winkels met locale producten. Leuk om een wandeling te maken en gezellig langs de etalages te slenteren. Aan Maluhia Road staan eucalyptus bomen die een tunnel over de weg vormen (de zogenaamde Tree Tunnel). Po’ipu is een kleine plaats in Kaua’i die vooral strandliefhebbers erg zal aanspreken. Deze stad heeft het grootste aantal accommodaties op het hele eiland en biedt u volop keuze uit luxe hotels, condo’s en gezellige Bed & Breakfasts. Om u nog meer te Lees meer ..

Waimea Canyon

Dag: 20 - 30 km

Vanuit Poipu is het een rit van ca. 30 km naar Waimea Canyon. U zult het overal terugvinden, de Waimea Canyon op het eiland Kaua’i wordt de ‘Grand Cayon of the Pacific’ genoemd. Het is weliswaar niet zo groot en niet zo oud als zijn imposante broer in Arizona, maar dat maakt het niet minder sensationeel en prachtig. De kloof strekt zich uit over een lengte van meer dan 22 kilometer en bereikt soms hoogtes van 1 kilometer. Waimea Canyon biedt spectaculaire uitzichten van de nauwe bergpassen, steile kliffen, watervallen en diepe valleien die door Lees meer ..

Napali Coast State Park

Dag: 20 - 70 km

Na'Pali Coast State Park is gelegen aan de noord-west kust van het eiland. Deze kustlijn heeft als achtergrond gefungeerd voor vele films, na uw bezoek weet u waarom! Nāpali betekent letterlijk ‘kliffen’ en dat dekt de lading van Nāpali Coast State Park volledig. Dit adembenemende, ongerepte wildernisgebied aan de noordkust van het eiland Kauai bestaat uit steile bergwanden die worden afgewisseld door diepe, smalle valleien die abrupt in zee eindigen. Prachtige watervallen stromen tussen plateaus waar ooit huizen en tempels van de eerste bewoners Lees meer ..

inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten op basis van United Airlines of KLM/Delta in economy klasse Inclusief luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 19 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners