GLT67: "Yippie-yi-yay! New York, de Rocky Mountains en Yellowstone National Park, 21-daagse reis"

Deze reis van 21 dagen is werkelijk prachtig! U begint in New York en reist daarna naar het gebied van cowboys en indianen. Na New York vervolgt u uw reis door met een binnenlandse vlucht naar Denver te vliegen, vanaf deze stad trekt u verder het binnenland in. Tijdens deze reis krijgt u een fantastische indruk van de Rocky Mountains, verschillende indianenstammen: (Lakota (Sioux), Crow, Blackfeet) en originele cowboystadjes (o.a. Buffalo, Cody en Jackson Hole). U heeft de mogelijkheid om 3 of 4 nachten op een echte ranch door te brengen, zodat u het cowboyleven leert kennen. Last but not least… in deze reis zijn in totaal 6 van de mooiste natuurgebieden (National Parks) in Amerika meegenomen, waaronder het oudste en mooiste natuurgebied van Amerika: Yellowstone National Park. Medewerkers van Greatlakes-Travel hebben Yellowstone in totaal meer dan 10 maal bezocht, we spreken dus uit ervaring! Dit is een prachtige reis voor zowel camper- als autoreizigers.

New York

Dag: 1 - 0 km

Uw reis begint in in de magnifieke metropool New York. Tijdens uw verblijf bezoekt u bijvoorbeeld Time Square, de shows op Broadway, Ellis Island met het vrijheidsbeeld en Wall Street. Ook voor kinderen is er enorm veel te beleven. We hebben 4 nachten (nacht 1, 2, 3 en 4) voor u gereserveerd om deze indrukwekkende stad te bekijken. New York, is één van de meest tot de verbeelding sprekende steden wereldwijd. U bent plotseling in "The Big Apple", een stad zonder gelijke. De energie van zowel de stad als van de New Yorkers werkt aanstekelijk, de Lees meer ..

Denver

Dag: 5 - 0 km

Het vervolg van deze "Cowboys en Indianen" reis gaat verder met een directe of indirecte vlucht naar Denver, in Colorado, waar u 1 nacht (nacht 5) verblijft. Onze doelstelling is dat u tijdens deze reis terugkeert naar de natuur en het ruige Wilde Westen leert kennen. In dit gebied van legendarische revolverhelden en verschillende indiaanse volkeren, gaat u een prachtige vakantie tegemoet. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 6 - 110 km

Vroeg op want de Rocky Mountains wachten op u, de uitlopers van deze schitterende bergketen ziet u al liggen vanuit Denver. Na slechts 1,5 uur reizen bereikt u de goed begaanbare bergwegen van Rocky Mountain National Park. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest het goed, 60!) bergen boven de 4 km hoogte, woeste watervallen, glasheldere rivieren, en heel Lees meer ..

Estes Park

Dag: 6 - 4 km

U verblijft 2 nachten (nacht 6 en 7) in het bergdorpje Estes Park. Verschillende van onze reizigers hebben vanuit Estes Park prachtige bergwandelingen gemaakt. Enige suggesties voor een optimaal verblijf: volg de Peak to Peak Scenic Highway van Estes Park naar het bergdorpje Nederland, (ja inderdaad Nederland) en breng een bezoek aan het beroemde ski-oord Boulder. Ga misschien paardrijden of rotsklimmen, of geniet van een fantastische massage in een wellness en spa. Estes Park ligt op ca. anderhalf uur rijden noordelijk van Denver Airport en is Lees meer ..

Mount Rushmore National Memorial

Dag: 8 - 0 km

Soms moet u in Amerika forse afstanden overbruggen en dit is zo'n typische Amerikaanse reisdag, dus haal een paar lekkere mokken koffie bij Starbucks, schakel de cruise control in en reizen maar…de wegen zijn heerlijk rustig in Amerika, no rush en follow the flow. Uw doel is het schitterende Mount Rushmore National Memorial nabij Rapid City. Het Mount Rushmore National Memorial ligt in de Black Hills en bestaat uit 4 uitgehouwen beelden van 4 Amerikaanse presidenten, te weten: van links naar rechts: Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt Lees meer ..

Rapid City

Dag: 8 - 633 km

Mount Rushmore National Monument ligt op slechts 40 km van Rapid City in de Black Hills van South Dakota. U overnacht in Rapid City (nacht 8). Een andere leuke attractie is het Crazy Horse Memorial, hier leert u ook veel over de oorspronkelijke bewoners, de Lakota (Sioux) indianen. Rapid City is de toegangspoort tot de Black Hills, met maar liefst 5 natuurparken en de Great Plains. Het is een levendige stad met mooie gebouwen en een levendige sfeer. Er zijn goede winkels en heerlijke restaurants, (indiaanse) ambachtswinkels, salons, cafés, een Lees meer ..

Devils Tower National Monument

Dag: 9 - 0 km

Uw ontdekkingsreis door het Wilde Westen wordt vervolgd over Interstate 90 in noordwestelijke richting. Uw eerste stop vandaag is bij het indrukwekkende Devils Tower National Monument. Dit is een heilige plaats voor de lokale indiaanse volkeren. Vervolgens reist u door het Northern Cheyenne Indian Reservation. In 1906 werd door President Theodoor Roosevelt Devils Tower als eerste National Monument aangewezen. Devils Tower is gelegen in de Black Hills, dichtbij Hulett in het noordoosten van de staat Wyoming, 125 km ten noordwesten van Rapid City. Lees meer ..

Billings

Dag: 9 - 350 km

Via de route over de Interstate 90, bereikt u het leuke Billings in de bergstaat Montana, het land van de enorme ranches en echte stoere cowboys. U overnacht hier 1 nacht (nacht 9). Heeft u altijd al eens op een ranch willen verblijven of wellicht mee willen helpen om het vee bij elkaar te krijgen? Deze unieke ervaring kunnen wij u aanbieden nabij Billings. Informeer bij één van onze medewekers. Heeft u altijd al eens op een ranch willen verblijven of wellicht mee willen helpen om het vee bij elkaar te krijgen? Deze unieke ervaring kunnen wij u Lees meer ..

Cody

Dag: 10 - 190 km

Het is nu tijd om vier dagen rustig te gaan genieten in de omgeving van Cody en Yellowstone National Park, dat u bereikt via route 310, 72 en 120. U verblijft hier vier nachten (nacht 10 t/m 13) in een goed hotel of op een echte ranch, waar u het echte cowboyleven goed leert kennen. Vanaf Cody kunt u dagtours ondernemen naar Yellowstone National Park, op slechts 1,5 uur rijden. Cody is een cowboystadje in Park County, Wyoming en genoemd naar William Frederick Cody. Of beter bekend onder de naam Buffalo Bill. Het verleden is nog immer aanwezig. Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 14 - 0 km

Vanuit Cody maakt u een fantastische reis via route 14 door het mooiste natuurgebied in Amerika; Yellowstone National Park. Tip: maak een stop nabij Yellowstone Lake, u kunt hier allerlei watersporten beoefenen, dit is zeker aan te raden op een warme dag. Omdat Yellowstone op gemiddeld 3 km hoogte ligt, is het er in de zomer gelukkig wel wat koeler dan in de omliggende streken. Tip: boek een tour met een gids, zodat u veel grote diersoorten ziet. Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest aantrekkelijke National Park Lees meer ..

West Yellowstone

Dag: 14 - 213 km

Via de I-90 W rijdt u naar West Yellowstone waar we 1 nacht (nacht 14) voor u hebben geboekt. West Yellowstone is een klein stadje vlak naast de westelijke ingang van Yellowstone National Park. Het is daardoor een uitstekende plek om te overnachten en van daaruit één of meerdere dagen het park te bezoeken. West Yellowstone heeft zelf ook enkele leuke en interessante attracties. Bezoekt u bijvoorbeeld eens het Grizzly and Wolf Discovery Center, waar u van alles te weten komt over deze dieren. Het Pinecone Playhouse Theatre biedt vermaak voor alle Lees meer ..

Jackson Hole

Dag: 15 - 244 km

U overnacht 2 nachten (nacht 15 en 16) in Jackson Hole, de toegangspoort tot het Grand Teton National Park. Per jaar wordt Jackson Hole bezocht door miljoenen enthousiaste mensen. Om te skien en andere buitenactiviteiten te doen, maar natuurlijk ook vanwege het Grand Teton NP. Jackson, gelegen in de Jackson vallei, is de toegangspoort tot dit geweldige nationale park en de dichtsbijzijnde stad. Het biedt een keur aan overnachtingsmogelijkheden, restaurants en winkels. De START-bus biedt gratis vervoer aan in Jackson en voor een klein bedrag wordt Lees meer ..

Grand Teton National Park

Dag: 17 - 0 km

Grand Teton National Park is het vierde grote natuurgebied dat u in detail gaat bekijken. Bezoekers van dit park worden aangetrokken door de combinatie van de mooiste vergezichten in Amerika, meer dan 100 bergmeren, verschillende prachtige gletsjers en de rijke flora en fauna. Pronghorn antilopes, bizons, wapiti-herten, zwarte beren, rivierotters, bevers en vele vogelsoorten, worden hier met regelmaat gespot. Als u vanuit het westen Grand Teton National Park nadert, ziet u een schitterend panorama, waarin tot 4 km hoge bergen als vanuit het niets Lees meer ..

Salt Lake City

Dag: 17 - 440 km

Via de routes 89, 16 en 80 bereikt u Salt Lake City, waar u 1 nacht (nacht 17) verblijft. Het is aan te raden uw dagindeling zo te plannen dat u ook de uitgestrekte zoutmeren kunt gaan bekijken in de omgeving van Salt Lake City. Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah, werd op 28 juli 1847 gesticht Mormonenleider Brigham Young. Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad, maar tevens ook de grootste stad van Utah. De invloed van de streng religieuze Mormonen is overal zichtbaar, nabij Temple Square ziet u de Mormoonse tempel. De stad is gelegen Lees meer ..

Arches National Park

Dag: 18 - 0 km

Er liggen nog twee van de mooiste natuurgebieden in Amerika op uw route: Arches National Park en Canyonlands National Park, beiden in de omgeving van het plaatsje Moab in de staat Utah. Sta vandaag vroeg op zodat u Arches tijdig bereikt. Arches National Park heeft meer dan 2500 natuurlijke zandsteen bogen en andere bizarre rotsformaties en is daarmee het grootste "bogenpark" ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn: Devil's Garden (met één van de mooiste bogen van het park: de Landscape Arch van meer dan 90 m lang), Delicate Arch (deze beroemde boog Lees meer ..

Moab

Dag: 18 - 377 km

U overnacht twee nachten in Moab (nacht 18 en 19), zodat u ruim voldoende tijd heeft om te genieten van de pracht en praal van de natuurgebieden in de omgeving. Moab is gelegen in de staat Utah en wordt veel bezocht door toeristen die de nabijgelegen, woestijnachtige natuurgebieden Arches NP en Canyonlands NP willen bekijken. Vanwege de mooie, pittoreske rotsformaties en het overweldigende landschap, werden er veel films opgenomen; Once upon a time in the West, Thelma and Louise, Indiana Jones and the last Crusade en Mission Impossible 2. De naam Lees meer ..

Canyonlands National Park

Dag: 20 - 0 km

Canyonlands is het meest woeste gebied op uw route, dit schitterende natuurgebied is zo goed als onbewoond, slechts op enkele plaatsen leven Ute, Paiute en Navajo indianen. Veel van de indianen organiseren lokale tochten door het gebied, vraag meer informatie op in het Visitor Information Center. Canyonlands National Park is het grootste park van Utah en kenmerkt zich door vele kloven en tafelbergen. Deze zijn in de rotsen uitgesleten door de Colorado en de Green rivier. De samenkomst van deze rivieren verdeelt het park in drieën: de Needles (bekend Lees meer ..

Denver

Dag: 20 - 571 km

U sluit deze prachtige rondreis af in Denver, waar u nog 1 nacht nabij het vliegveld overnacht (nacht 20). U heeft na deze rondreis zo goed als alle highlights van New York en het ruige wilde westen gezien, inclusief maar liefst 6 van de mooiste natuurgebieden in Amerika. Met een voldaan gevoel vliegt u terug naar huis. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als u precies 1 mijl boven zee wilt Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners