GLT45: Denver naar LA, 29-daagse topreis incl. Yellowstone en Grand Canyon"

Reisarrangement GLT45 (aanbevolen door onze reizigers) is een topreis van Denver naar Los Angeles door onder andere het cowboyland van Colorado en Wyoming, indianenreservaten en maar liefst 8 Nationale Parken op uw route. Deze reis is zo samengesteld dat u in een rustig tempo alle bestemmingen op de route kunt bezichtigen. In Colorado ziet u het schitterende Rocky Mountain National Park. Vervolgens reist u door naar Yellowstone, waar u drie nachten verblijft (hier is verblijf op een cowboyranch mogelijk! Vraag Greatlakes-Travel naar de leuke mogelijkheden). Vervolgens reist u via Grand Teton National Park naar Salt Lake City. In de mormonenstaat Utah ziet u het schitterende Bryce en Zion National Park en via Lake Powell bereikt u de Grand Canyon. Neem het van ons aan: de combinatie van Yellowstone (het mooiste natuurgebied in Amerika) en de Grand Canyon (het meest indrukwekkende natuurwonder ter wereld) in één vakantie…geweldig gewoon!. Via Las Vegas, Yosemite National Park en Sequoia National Park bereikt u het bruisende San Francisco. Na enige dagen te hebben genoten van deze prachtige stad, reist u langs de kust door naar uw eindbestemming: Hollywood en Los Angeles. Speciaal voor reizigers met de mogelijkheid om 4 weken of langer te reizen is dit een ideaal arrangement!

Denver

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint uw reis in de moderne stad Denver, waar u 1 nacht (nacht 1) verblijft. In deze plaats kunt u diverse interessante en leuke musea vinden, zoals het History museum en Children Museum. Wanneer u wil winkelen gaat u naar 16th Street of naar het oude gedeelte van Denver waar u restaurants, cafes en andere gezellige winkeltjes kan verkennen. Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als Lees meer ..

Estes Park

Dag: 2 - 110 km

Via de I-25 N komt u aan in Estes Park, een dorp dat aan de rand ligt van het Rocky Mountains National Park. Van hieruit kunt u tochten maken door deze prachtige en indrukwekkende wildernis. Outdoor activiteiten zoals vissen, jagen, hiken, fietsen en rotsklimmen kunnen hier naar hartelust worden ondernomen. U verblijft hier 1 nacht (nacht 2). Estes Park ligt op ca. anderhalf uur rijden noordelijk van Denver Airport en is de toegangspoort tot Rocky Mountain NP. Het dorp is omgeven door bergen en schitterend, beschermd natuurschoon. Outdoor activiteiten Lees meer ..

Rocky Mountain National Park

Dag: 3 - 0 km

Rocky Mountain National Park wordt gezien als één van de meest spectaculaire en mooie natuurgebieden in Amerika. Het grootste deel van de bezoekers komt voor de ruige natuur én de kans om groot wild te zien. Het park huisvest namelijk beren, bergleeuwen, herten, bergschapen en elanden. Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest het goed, 60!) bergen boven de Lees meer ..

Buffalo

Dag: 3 - 600 km

We raden u aan vroeg op te staan, want er staat u een wat langere rit te wachten. Via de I-25 N rijdt u noordwaarts naar het historische stadje Buffalo voor 1 overnachting (nacht 3). Tip: Bezoek hier een echte ranch, waar u zelfs kunt overnachten en het gevoel krijgt dat u midden in een western-film bent beland! Buffalo ligt aan de voet van de mooie Big Horn Mountains en makkelijk bereikbaar door zijn ligging aan het kruispunt van de Interstates 25 en 90. De Wyoming State Highway van Mount Rushmore naar Yellowstone NP loopt door Buffalo. De Cloud Lees meer ..

West Yellowstone

Dag: 4 - 575 km

Via de I-90 W rijdt u naar West Yellowstone waar we 3 nachten (nacht 4, 5 en 6) voor u hebben geboekt. West Yellowstone is een klein stadje vlak naast de westelijke ingang van Yellowstone National Park. Het is daardoor een uitstekende plek om te overnachten en van daaruit één of meerdere dagen het park te bezoeken. Ook een dagtocht naar Grand Teton National Park behoort tot de mogelijkheden. West Yellowstone is een klein stadje vlak naast de westelijke ingang van Yellowstone National Park. Het is daardoor een uitstekende plek om te overnachten Lees meer ..

Yellowstone National Park

Dag: 7 - 5 km

Yellowstone National Park is één van de grootste en meest indrukwekkende natuurgebieden in Amerika én de gehele wereld. Bezoekers komen hier om onder andere om wilde dieren te bekijken, waaronder grizzlyberen, maar ook om enorme natuurlijke geisers, warme bronnen en een aantal enorme watervallen te kunnen bezichtigen. Yellowstone wordt door velen gezien als het ruigste, mooiste en meest aantrekkelijke National Park in Amerika. Daar zijn wij als Amerika-specialist het mee eens; Yellowstone is zonder enige twijfel één van de mooiste natuurgebieden Lees meer ..

Grand Teton National Park

Dag: 7 - 100 km

Grand Teton National Park ligt op minder dan een uur rijden ten zuiden van West Yellowstone, en is daardoor uitstekend geschikt voor een dagtocht. Als u vanuit het westen Grand Teton National Park nadert, ziet u een schitterend panorama, waarin tot 4 km hoge bergen als vanuit het niets uit het prairielandschap oprijzen. Dit is Grand Teton National Park, een National Park in Wyoming, gelegen op ongeveer 100 km ten zuiden van Yellowstone. Grand Teton National Park is minder druk dan Yellowstone, en wordt door velen gezien als één van de mooiste natuurgebieden Lees meer ..

Salt Lake City

Dag: 7 - 441 km

Via de I-80 W rijdt u door naar uw volgende bestemming Salt Lake City, waar u 1 nacht (nacht 7) overnacht. Plan deze dag goed, zodat u ook de uitgestrekte zoutmeren kunt gaan bekijken in de omgeving van Salt Lake City. Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah, werd op 28 juli 1847 gesticht Mormonenleider Brigham Young. Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad, maar tevens ook de grootste stad van Utah. De invloed van de streng religieuze Mormonen is overal zichtbaar, nabij Temple Square ziet u de Mormoonse tempel. De stad is gelegen in Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 8 - 434 km

U vervolgt uw reis over snelweg I-15 S en daarna rijdt u via de UT-20 richting Bryce National Park waar wij 3 nachten (nacht 8, 9 en 10) voor u hebben geboekt. U kunt op uw gemak zowel Bryce National Park en het op een uur afstand gelegen Zion National Park bezoeken. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 11 - 110 km

In Zion National Park zijn talloze activiteiten te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld verschillende trektochten maken. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de Zion Canyon te verkennen. Als u van dieren houdt, is een georganiseerde wandeling met een park ranger aan te raden; poema's, rode lynxen, dikhoornschapen, muildierherten, coyotes en vele vogelsoorten komen in dit gebied voor. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts Lees meer ..

Page

Dag: 11 - 120 km

U rijdt verder via route 89 naar Page in het schitterende Arizona, waar u 1 nacht (nacht 11) verblijft. Vanuit Page heeft u de mogelijkheid om verschillende leuke excursies te maken op eigen gelegenheid. Onze suggesties: watersport nabij Lake Powell, een bezoek aan Antelope Canyon of een bezoek aan het oostelijk van Page gelegen Monument Valley. Page is gelegen in het noorden van Arizona. Het ligt aan het Lake Powell, het grootste meer in het zuidwesten van de Verenigde Staten en op enkele minuten van de prachtige Glen Canyon dam en het Glen Canyon Lees meer ..

Lake Powell

Dag: 12 - 5 km

Lake Powell wordt op een zomerse dag door duizenden watersportliefhebbers bezocht, het is een paradijs voor mensen met en zonder boot. U kunt hier waterskieën, duiken, voortgetrokken worden achter een boot, vissen, ballonvaren, golfen, zwemmen en snorkelen. Op vele plaatsen worden boten, surfplanken en zeilboten verhuurd. Let op: dit is Arizona, neem factor 30 zonnebrandolie mee op uw vaartuig! Lake Powell is een enorm stuwmeer op de grens van Utah en Arizona, oostelijk van de Glenn Canyon dam in de Colorado rivier. Het meer ligt nabij het plaatsje Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 12 - 225 km

De Grand Canyon is uitstekend bereikbaar vanuit het aan de rand van de Grand Canyon gelegen stadje Grand Canyon Village. U kunt vanuit het stadscentrum in 10 minuten de ingang bereiken van de mooiste wandeltocht in de canyon: de Bright Angel Trail. U verblijft hier drie nachten (nacht 12, 13 en 14). Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 15 - 0 km

De Grand Canyon één van de meest indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Ruim 1.800 verticale meters diep en meer dan 20 km breed, slingert de canyon zich als een gigantische slang door Arizona en Nevada. Tip: maak een zonsopgang mee terwijl u aan de rand van de canyon staat…we garanderen u een onvergetelijk schouwspel! Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, Lees meer ..

Sedona

Dag: 15 - 180 km

Vanuit de omgeving van de Grand Canyon rijdt u naar het schitterende Sedona, de op één na mooiste locatie in Arizona (de Grand Canyon staat volgens ons op eenzame hoogte). U verblijft 1 nacht in Sedona (nacht 15). Sedona is één van de leukste kleinere stadjes in Arizona. Dit levendige plaatsje ligt 230 km ten zuiden van de Grand Canyon en 50 km zuidelijk van Flagstaff. Hier vindt u fantastische vergezichten, prachtige canyons met snelstromende beken en watervallen, diepe verborgen poelen met kristalhelder water (zoals in Oak Creek Canyon en Slide Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 16 - 425 km

Na een dag in de omgeving van de Grand Canyon reist u door naar Las Vegas via gedeeltes van Route 66 en Highway 40. U overnacht 2 nachten in Las Vegas (nacht 16 en 17). Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden Lees meer ..

Furnace Creek

Dag: 18 - 232 km

Het kleine plaatsje Furnace Creek bereikt u door de US-95 N te volgen. We hebben hier 1 nacht (nacht 18) voor u gereserveerd, zodat u het unieke Death Valley National Park kunt verkennen. Het Visitor Center, museum en hoofdfkantoor van Death Valley liggen in Furnace Creek. Rondom Furnace Creek liggen een aantal campgrounds. Ook zijn er twee hotels gevestigd, de Furnace Creek Inn en de Furnace Creek Ranch. Naast de ranch ligt een golfbaan, welke de laagst gelegen golfbaan ter wereld is. Ook vindt u een restaurant, tankstation en een winkel in dit Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 19 - 0 km

U rijdt via highway 395 en 190 naar Death Valley National Park. De temperatuur kan zo hoog oplopen dat u werkelijk een ei kan bakken op de motorkap van uw auto. U zult genieten van het fantastische, bijzondere woestijnlandschap. Via highway 95 bereikt u Las Vegas. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven Lees meer ..

Three Rivers

Dag: 19 - 580 km

U overnacht 2 nachten (nacht 19 en 20) in het dicht bij de zuidelijke ingang van Sequoia National Park gelegen dorp Three Rivers. Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs accommodatie in het park zelf te boeken, maar omdat er in Sequoia slechts 1 goed hotel is (de Wuksachi Lodge), adviseren we u in dat geval minstens 6 maanden voor aankomst te boeken. Three Rivers ligt op slechts 12 km van de hoofdingang van Sequoia National Park en is daarmee beter gesitueerd als toegangspoort voor dit natuurgebied dan bijvoorbeeld de stad Fresno, op 125 km Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 21 - 10 km

Sequoia National Park is met haar impossante bergen en meren absoluut een bezoek waard. Dit walhalla voor wandelaars huisvest reuzenbomen, waarvan de meest bekende boom, General Sherman genaamd, met een inhoud van 1848 kubieke meter het grootste levende wezen op aarde is. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, uitgestrekte wandelpaden (Sequoia Lees meer ..

Oakhurst

Dag: 21 - 187 km

De route naar Oakhurst loopt via route 89, 88 en 49. U overnacht twee nachten (nacht 21 en 22) in dit dorp. Oakhurst ligt wat verder weg (16 km) van de hoofdingang van Yosemite Valley, zodat u geen last heeft van de drukte rondom de hoofdingang van Yosemite. Tegen meerprijs kunnen we voor u ook accommodatie regelen in Yosemite, boek dan wel vroeg want deze zijn altijd snel uitverkocht. Oakhurst is een vriendelijk klein plaatsje, 23 km ten zuiden van de voornaamste ingang van Yosemite National Park en Yosemite Valley in Californié. Het dorp heeft Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 23 - 16 km

Het indrukwekkende landschap en de uitbundige aanwezigheid van wilde dieren zorgen ervoor dat Yosemite National Park één van de meest bezochte parken in de Verenigde Staten is. Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke dierenwereld, prachtige watervallen, waarvan Lees meer ..

San Francisco

Dag: 23 - 300 km

U komt via de CA-99 N aan in de geweldige stad San Francisco. U ziet al van veraf de Golden Gate, de toegang tot de baai waaraan deze metropool is gelegen. U verblijft twee nachten (nacht 23 en 24) in San Francisco. Tip: maak een fietstocht over de Golden Gate, zo goed als alle reizigers vinden dit één van de leukste excursies. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Alcatraz. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must Lees meer ..

Monterey

Dag: 25 - 175 km

De stranden van Monterey zijn wereldberoemd. U verblijft hier 1 nacht (nacht 25). We raden u aan om onderweg naar uw volgende bestemming, Los Angeles, een tussenstop te maken bij het plaatsje Big Sur. Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), brede zandstranden (bijv. Del Monte Beach) en Historic Cannery Row met winkels Lees meer ..

Big Sur

Dag: 26 - 50 km

De kusten van Big Sur zijn vol van leven: Zeeleeuwen, zeehonden en zee-otters worden hier vaak gespot. Big Sur is gelegen aan de Scenic Highway 1 op ongeveer 240 km ten zuiden van San Francisco en ± 480 km ten noorden van Los Angeles. Historisch gezien is de naam Big Sur afgeleid van de toen nog niet ontdekte en nog niet op de kaart gebrachte wildernis, langs de kust ten zuiden van Monterey: El Pais Grande del Sur, The Big South Country. Tegenwoordig weten we dat het gebied zich uitstrekt vanaf Carmel naar het zuiden tot aan San Simeon (Hearst Lees meer ..

Hollywood

Dag: 26 - 0 km

Onderweg naar uw laatste bestemming van deze reis, Los Angeles, kunt u een uitstapje in Hollwood maken. Hier kunt u zien waar veel filmsterren hun carriére zijn begonnen. Wij raden aan om u te laten begeleiden door een gids, dan ziet u de meeste highlights in korte tijd. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Town" en "Tinseltown". Als je Lees meer ..

Los Angeles

Dag: 26 - 445 km

U verblijft nog 2 nachten (nacht 26 en 27) in Los Angeles. Vanuit deze indrukwekkende wereldstad kunt u bijvoorbeeld Disneyland bezoeken, een dagtocht maken naar San Diego of een bezoek brengen aan Universal Studios. Na 27 nachten in het westen van Amerika, levert u uw auto in op de luchthaven van Los Angeles en vervolgens vliegt u met een directe vlucht vanuit Los Angeles terug naar huis, vol geweldige herinneringen. Zie de vele aanbevelingen van onze reizigers voor meer tips en suggesties. Los Angeles of de "City of Angels" is een stad met meerdere Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 27 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, of B&B's naar keuze. In deze reis kunnen ook verblijven in vakantiehuizen (cabins) worden ingepast. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Uitgelichte reizen

GLT1: Orca's, Grizzlies en Whales

 
20 daagse rondreis West Canada

Lees meer Alle reizen

Uitgelichte reizen

GLT2: "The Ultimate Southwest Tour"

 
3 weekse reis Zuidwest Amerika

Lees meer Alle reizen

 

Uitgelichte reizen

GLT79: "Breathtaking Alaska, incl. Glacier Bay en Juneau

 
21 daagse auto en treinrondreis Alaska

Lees meer Alle reizen

 

Laatste nieuws

USA inreisverbod voor Europa

USA inreisverbod voor Europa

30 juni 2020

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een inreisverbod voor Europa aangekondigd om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan. Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 31 juli helaas geen

...

Lees meer

Canada inreisverbod voor Europa

Canada inreisverbod voor Europa

30 juni 2020

Voor Canada geldt vanaf 18 maart j.l. eveneens een inreis- verbod.Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 31 juli mei helaas geen doorgang kunnen vinden.Met reizigers waarvoor deze maatregel van

...

Lees meer

Informatiedag

Informatiedag

17 juni 2020

Greatlakes-travel organiseert een camper en autoreis informatiedag op zaterdag 3 oktober 2020 voor Amerika (USA excl Alaska) en Canada (Excl Yukon).

Onze deskundige medewerkers, met eigen reiservaring met een camper, zullen u deze dag uitgebreid informeren over het reizen met een camper of auto. Ze

...

Lees meer

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners