GLT68: "Schitterende 22-daagse camperreis van San Francisco naar San Francisco"

Deze voorbeeld camperrondreis is speciaal ontworpen voor reizigers die hun reis het liefst beginnen en afsluiten in het fantastische San Francisco. De voorgestelde dagelijkse reisafstand is ongeveer 200 km gemiddeld per dag en is dus rustig, maar u kunt natuurlijk altijd zelf bepalen of u langere of kortere tussenstops maakt en meer of minder kilometers aflegt. Omdat er drie grote meren, waaronder het schitterende Lake Tahoe, in het reisschema zijn opgenomen is dit ook een ideale reis voor families met kinderen. U ziet o.a. de Pacific Coast tussen Los Angeles en San Francisco, Yosemite National Park, Sequoia National Park, Death Valley National Park, Zion National Park, Bryce National Park en Grand Canyon National Park. Aan het einde van de vakantie rijdt u nog enige dagen langs de schitterende stranden van de kustweg, op weg naar San Francisco. Op verzoek kan de route verder aan uw wensen worden aangepast. De directe rijafstand van deze voorbeeld camperreis bedraagt ongeveer 4100 km, maar u kunt deze naar eigen wens invullen.

San Francisco

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u met een directe vlucht naar San Francisco (KLM/Delta), dit scheelt al snel vier uur reistijd tov een indirecte vlucht, dus 8 uur reizen voor uw totale vakantie. GreatLakes-Travel boekt voor u een hotel nabij het vliegveld of in het centrum. Het centrum is goed te bereiken voor Euro 5 pp. met de BART, een soort metro, vanaf het vliegveld. U veblijft 1 nacht (nacht 1) in deze levendige stad. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is Lees meer ..

Lake Tahoe

Dag: 2 - 275 km

Afhankelijk van de camperverhuurder wordt u gratis vervoerd naar het camperverhuurbedrijf of haalt u uw camper op eigen gelegenheid op. Via de Golden Gate Bridge, Interstate 80 en highway 50 rijdt u naar het naar onze mening mooiste meer in Amerika, Lake Tahoe, waar u twee nachten (nacht 2 en 3) overnacht. Lake Tahoe is een werkelijk wonderschoon bergmeer in Californië, naar mening van Greatlakes-Travel het mooiste meer in Amerika. Lake Tahoe, het grootste bergmeer in Noord-Amerika, heeft een omtrek van 116 km, ligt op een hoogte van 1898 meter Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 4 - 330 km

De weg naar Yosemite National Park gaat door bergachtig gebied, maar nooit over hoge bergpassen. U volgt route 89, 88 en 49 naar het rustige dorp Oakhurst. Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke dierenwereld, prachtige watervallen, waarvan de Yosemite Falls Lees meer ..

Oakhurst

Dag: 4 - 20 km

U overnacht twee nachten (nacht 4 en 5) in Oakhurst, dit dorp ligt wat verder weg (16 km) van de hoofdingang van Yosemite Valley, zodat u geen last heeft van de drukte rondom de hoofdingang van Yosemite. Oakhurst is een vriendelijk klein plaatsje, 23 km ten zuiden van de voornaamste ingang van Yosemite National Park en Yosemite Valley in Californié. Het dorp heeft ongeveer 3000 inwoners, en is omringd door de uitlopers van de Sierra Nevada bergketen. Vanwege de ligging nabij, maar dus niet middenin, de drukte nabij de ingang van Yosemite, is Oakhurst Lees meer ..

Three Rivers

Dag: 6 - 180 km

Na enige dagen in de schitterende omgeving van Yosemite National Park, rijdt u via route 41 en 180 naar Three Rivers. Vanuit hier kunt u het indrukwekkende Sequoia National Park bezoeken. Let aub op: indien uw navigatie de route 99 en 198 vanaf Fresno aangeeft, dan raden wij u aan deze NIET te nemen, maar in plaats daarvan de schitterende 180 te blijven volgen door Kings Canyon National Park en Sequoia National Park. U overnacht 1 nacht (nacht 6) in Three Rivers. Three Rivers ligt op slechts 12 km van de hoofdingang van Sequoia National Park en Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 7 - 10 km

Sequoia National Park is met haar impossante bergen en meren absoluut een bezoek waard. Dit walhalla voor wandelaars huisvest reuzenbomen van wel 90 meter hoog en 30 meter in omvang. De meest bekende boom, General Sherman genaamd, is met een inhoud van 1848 kubieke meter het grootste levende wezen op aarde. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, Lees meer ..

Ridgecrest

Dag: 7 - 350 km

Omdat er geen wegen van west naar oost door Sequioia National Park lopen, rijdt u in zuidelijke richting via route 58 en 14 naar het nabij Death Valley National Park gelegen Ridgecrest, waar u 1 nacht verblijft (nacht 7). Ridgecrest ligt op uw route tussen Calfifornië en Las Vegas, ongeveer 60 km ten zuiden van Death Valley National Park, en is een ideale tussenstop op de lange route tussen de Nationale Parken in Californië en Las Vegas of Utah. Deze afstand (+/- 700 km) is te lang voor de meeste reizigers om in 1 dag te overbruggen, vandaar dat Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 8 - 280 km

Via Death Valley National Park bereikt u Las Vegas, het grootste amusementscentrum van de wereld. Misschien houdt u van het wagen van een gokje, indien niet dan kunt u verschillende leuke excursies maken zoals het bezoeken van Lake Mead Recr. Area of de Hoover Dam. U verblijft 1 nacht (nacht 8) in Las Vegas. Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Lees meer ..

Springdale

Dag: 9 - 260 km

Na drie uur rijden over Interstate 15 en route 9 bereikt u Springdale nabij de ingang van Zion National Park of u rijdt een stukje verder naar Mt. Carmel Utah aan de oostzijde van Zion National Park. U overnacht hier 1 nacht (nacht 9). Springdale is de toegangspoort tot de zuidwest ingang van het Zion National Park. Verbazingwekkende hoge rode bergwanden vormen de achtergrond van dit midden in het groen gelegen plaatsje met café's, restaurants, kunstgalerieën en winkels. Met een gematigd klimaat en meer dan 300 zonnedagen per jaar is het een all-year-round Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 10 - 5 km

U kunt vandaag een dagtocht maken naar één van de mooiste natuurgebieden in de staat Utah; Zion National Park. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western want links en rechts van de weg trekken de Virgin rivier, diepe canyons en vuurrode rotsformaties uw aandacht. Zion werd in de 19e eeuw gekoloniseerd door Mormonen die dit gebied het "Land of the Lord" noemden, de schoonheid van het gebied werd ook in Washington opgemerkt en in 1919 werd Zion Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 10 - 130 km

Bryce National Park is goed te bereiken omdat het maar 1,5 uur rijden van Zion National Park is verwijderd. U overnacht hier 1 nacht (nacht 10). Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is een 30-km lange rit langs het plateau met "scenic viewpoints", waar plaatsen met prachtige namen zoals Sunrise Point, en Lees meer ..

Page

Dag: 11 - 300 km

U rijdt verder via route 89 naar Page in het schitterende Arizona, waar u 1 nacht (nacht 11) verblijft. Vanuit Page heeft u de mogelijkheid om verschillende leuke excursies te maken op eigen gelegenheid. Onze suggesties: watersport nabij Lake Powell, een bezoek aan Antelope Canyon of een bezoek aan het oostelijk van Page gelegen Monument Valley. Page is gelegen in het noorden van Arizona. Het ligt aan het Lake Powell, het grootste meer in het zuidwesten van de Verenigde Staten en op enkele minuten van de prachtige Glen Canyon dam en het Glen Canyon Lees meer ..

Lake Powell

Dag: 12 - 5 km

Lake Powell wordt op een zomerse dag door duizenden watersportliefhebbers bezocht, het is een paradijs voor mensen met en zonder boot. U kunt hier waterskieën, duiken, voortgetrokken worden achter een boot, vissen, ballonvaren, golfen, zwemmen en snorkelen. Op vele plaatsen worden boten, surfplanken en zeilboten verhuurd. Let op: dit is Arizona, neem factor 30 zonnebrandolie mee op uw vaartuig! Lake Powell is een enorm stuwmeer op de grens van Utah en Arizona, oostelijk van de Glenn Canyon dam in de Colorado rivier. Het meer ligt nabij het plaatsje Lees meer ..

Antelope Canyon

Dag: 12 - 10 km

Antelope Canyon ligt op indiaans grondgebied en u kunt dit natuurfenomeen daarom enkel onder begeleiding van een Navajo gids bezoeken. U kunt deze excursies bijboeken bij Greatlakes-Travel. Antelope Canyon ligt in Navajo gebied nabij Page. Lang geleden leefden er antilopes in deze canyon, vandaar de Engelse naam. Voor de Navajo indianen is Antelope Canyon een heilige plaats, het betreden van Antelope Canyon is voor een indiaan gelijk aan het binnenlopen van een grote kathedraal, of een andere plaats die respect verdient. De leden van de Navajo stam Lees meer ..

Navajo Indian Reservation

Dag: 12 - 20 km

In Amerika leven naar schatting 300.000 Navajo indianen, waarvan een groot gedeelte in het Navajo Indian Reservation dat net ten zuiden van Page begint en doorloopt tot Holbrook. U kunt dit reservaat op verschillende plaatsen bezoeken, bezoek het Visitor Information Center in Page voor meer informatie. Het Navajo Reservation, nabij Holbrook, Arizona, is één van de grootste indianenreservaten in de Verenigde Staten. Het wordt ook Navajo Nation genoemd; Navajo Land. Je spreekt het uit als 'Nah-vuh-ho en de groep noemt zichzelf ook wel Diné (dee-nay) Lees meer ..

Monument Valley

Dag: 12 - 135 km

Monument Valley ligt op ruwweg 2 uur rijden ten oosten van Page, volg de route naar Kayenta. De vallei is zeer bekend door de Lucky Luke stripboeken en nergens ter wereld zijn er meer westerns gefilmd dan in dit schitterende stuk natuur. Als u besluit Monument Valley te bezoeken, plan dit dan goed vooraf, want u bent volgens deze voorbeeldreis maar 1 dag in Page. Monument Valley staat bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn, wie kent deze prachtige schoorsteenachtige torens niet uit Lucky Lucky stripboeken of uit de vele westerns Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 12 - 225 km

De Grand Canyon is uitstekend bereikbaar vanuit het aan de rand van de Grand Canyon gelegen stadje Grand Canyon Village. U kunt vanuit het stadscentrum in 10 minuten de ingang bereiken van de mooiste wandeltocht in de canyon: de Bright Angel Trail. U verblijft hier twee nachten (nacht 12 en 13). Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 13 - 0 km

De Grand Canyon één van de meest indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Ruim 1.800 verticale meters diep en meer dan 20 km breed, slingert de canyon zich als een gigantische slang door Arizona en Nevada. Tip: maak een zonsopgang mee terwijl u aan de rand van de canyon staat…we garanderen u een onvergetelijk schouwspel! Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, Lees meer ..

Sedona

Dag: 13 - 180 km

Vanuit de omgeving van de Grand Canyon rijdt u naar het schitterende Sedona, de op één na mooiste locatie in Arizona (de Grand Canyon staat volgens ons op eenzame hoogte). U verblijft 1 nacht in Sedona (nacht 14). Sedona is één van de leukste kleinere stadjes in Arizona. Dit levendige plaatsje ligt 230 km ten zuiden van de Grand Canyon en 50 km zuidelijk van Flagstaff. Hier vindt u fantastische vergezichten, prachtige canyons met snelstromende beken en watervallen, diepe verborgen poelen met kristalhelder water (zoals in Oak Creek Canyon en Slide Lees meer ..

Lake Havasu

Dag: 14 - 372 km

Na vier nachten in Arizona reist u via Interstate 40 in westelijke richting naar Kingman, waar u in zuidelijke richting route 95 volgt naar Lake Havasu. U overnacht hier 1 nacht (nacht 15). Het kunstmatige meer Lake Havasu ligt achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. Het is gelegen op de grens tussen Californië en Arizona en daarmee een prima overnachtingsplaats tussen Los Angeles en Las Vegas. In de zomer is dit een populair watersportoord. U kunt hier o.a. varen, kayakken, zwemmen en scuba-diven. Daarnaast biedt de omgeving mogelijkheden Lees meer ..

Hollywood

Dag: 15 - 488 km

Uw route loopt via de Interstate 40 en route 395 naar Hollywood in Californië. Onderweg kunt u een stop maken om de Mojave National Preserve te bezoeken of bezoek enige plaatsjes op de beroemde Route 66 onderweg. U overnacht hier 2 nachten (nacht 16 en 17). Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Town" en "Tinseltown". Als je het wilt maken Lees meer ..

Los Angeles

Dag: 17 - 5 km

Los Angeles, the City of Angels, ligt te schitteren in de Californische zon. We raden u aan om het centrum van Los Angeles te mijden, de leukste excursies zijn een tour met gids door Hollywood of Beverly Hills, een bezoek aan Universal Studios en als u kinderen bij u heeft, een bezoek aan Disneyworld. Los Angeles of de "City of Angels" is een stad met meerdere steden in zich. Het heeft ruim 8,5 miljoen inwoners en is qua oppervlakte de grootste stad van het land. De stad ligt aan de zuidkust van Californië in een brede vallei omringd door bergen. Lees meer ..

Pismo Beach

Dag: 17 - 300 km

Deze reis zit al vol met fantastische natuurgebieden en steden, en de komende dagen komt hier nog een highlight bij: de geweldige reis langs de kust van Los Angeles naar San Francisco. Uw eerste stop (nacht 18) is in Pismo Beach, waar u fastastisch kunt eten en wandelen langs de oceaan. Pismo Beach is een klein, gezellig plaatsje aan de kust in Californië, halverwege San Francisco en Los Angeles. Pismo Beach biedt u lange, witte zandstranden, waar u heerlijk kunt wandelen of kan genieten van een prachtige zonsondergang. Vergeet niet een stop te Lees meer ..

Big Sur

Dag: 18 - 115 km

De kusten van Big Sur barsten van het leven, zeeleeuwen, zeehonden en zee-otters worden hier vaak gespot. Big Sur is gelegen aan de Scenic Highway 1 op ongeveer 240 km ten zuiden van San Francisco en ± 480 km ten noorden van Los Angeles. Historisch gezien is de naam Big Sur afgeleid van de toen nog niet ontdekte en nog niet op de kaart gebrachte wildernis, langs de kust ten zuiden van Monterey: El Pais Grande del Sur, The Big South Country. Tegenwoordig weten we dat het gebied zich uitstrekt vanaf Carmel naar het zuiden tot aan San Simeon (Hearst Lees meer ..

Carmel

Dag: 18 - 60 km

Carmel is een sjiek stadje, net zuidelijk van Monterey, met een artistieke bevolking. Carmel by the Sea, in de volkmond gewoon Carmel, is een klein plaatsje in Monterey County, Californië. Het is voornamelijk bekend van zjn natuurlijke schoonheid en rijke artistieke geschiedenis. Veel kunstenaars, schrijvers en dichters trokken hier begin 1900 naar toe. Een leuk feit is, dat Carmel ook bekend staat als 'hond-vriendelijk' en vanwege de 'ongewone wetten'. Zo is het namelijk verboden om op hakken te lopen die hoger zijn dan 5,08 cm, zonder daarvoor Lees meer ..

Monterey

Dag: 18 - 10 km

De stranden van Monterey zijn wereldberoemd. U verblijft hier 1 nacht (nacht 19). Monterey ligt aan de Californische kust, 200 km zuidelijk van San Francisco. Het heeft een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden. Fisherman's Wharf met winkels, markten en heerlijke visrestaurants, Bay Aquarium (het mooiste en grootste zee aquarium van Amerika), brede zandstranden (bijv. Del Monte Beach) en Historic Cannery Row met winkels en restaurants. U kunt hier wandelen, golfen, fietsen, watersporten, paardrijden en een fantastische whale-watch excursie Lees meer ..

San Francisco

Dag: 19 - 175 km

Na een rondreis door dit geweldige gedeelte van de wereld, ziet u de Golden Gate, de toegang tot de baai waaraan San Francisco is gelegen. U verblijft de laatste twee nachten (nacht 20 en 21) in de buurt van deze geweldige stad. Tip: maak een fietstocht over de Golden Gate, zo goed als alle reizigers vinden dit één van de leukste excursies. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Alcatraz, tickets voor deze unieke ervaring zijn in het hoogseizoen ter plaatse vaak niet meer verkrijgbaar. Wij boeken deze vooraf zodat u verzekerd bent van een plek op een gunstige tijd, de kosten bedragen 33,00 USD per persoon. Lees meer ..

 

Dag: 21 - 0 km

U levert 's-ochtends uw camper in en vertrekt enige uren later vanuit San Francisco naar Schiphol. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must see", een bestemming die waarschijnlijk niet mag ontbreken als u de westkust van Amerika bezoekt. De combinatie van cultuur, sfeer, prachtige natuur, en de wereldstad San Francisco is uw bezoek meer dan waard. Dit is Amerika op zijn best. Als u naast de Golden Gate Bridge staat of

Deze reis is inclusief: retourvluchten San Francisco met maximaal 1 overstap, directe vluchten zijn tegen een meerprijs beschikbaar op aanvraag; luchthavenbelastingen en reserveringskosten; 20 nachten camperhuur inclusief een uitgebreid pakket van camperverzekeringen tegen diefstal, schade en persoonlijke aansprakelijkheid; pickup (ophalen) en return van de camper in San Francisco; shuttle service van en naar het vliegveld vanaf bepaalde locaties (niet bij alle camperverhuurmaatschappijen); 1 hotelovernachting in een drie-sterren hotel inclusief ontbijt; route-en wegenkaarten; een reisgids met informatie over zuidwest amerika; eventuele reserveringen van campinggrounds; alle overige reserveringen en bevestingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners