Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Omdat Jasper National Park jaarlijks door ongeveer 2 miljoen mensen wordt bezocht, is Jasper in het hoogseizoen gezellig druk, tientallen winkeltjes, bars, restaurants wedijveren om de gunst van de reiziger. Toch is de wildernis dichtbij, zo zagen we in 2007 een wolf nét buiten de stad en kuddes wapiti-herten aan de stadsrand.

De voornaamste attracties in Jasper National Park, zoals bijvoorbeeld Maligne Canyon, Medicin Lake, Athabasca Falls, Miette Hot Springs, en Pyramid Lake, zijn vanuit Jasper allen goed bereikbaar. Tip: bezoek na aankomst meteen het Jasper Information Centre (een soort VVV), u ziet het gebouw in het centrum van Jasper, dit centrum is uitstekend uitgerust met nuttige touristische informatie. Voor het verkrijgen van een goed overzicht over Jasper en de prachtige omgeving, raden we u een rit met de Jasper Tramway kabelbaan aan. Nog een tip: voor mensen die zelf excursies lokaal snel willen boeken, raden we het Jasper Adventure Centre aan, let er echter wel op dat de leukste excursies snel uitverkocht raken, en dus beter via de tour operator Greatlakes-Travel geregeld kunnen worden.



Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners