Cowboy rodeo riding 2007 (c) Calgary Stampede organization

Calgary Stampede- the Greatest Outdoor Show on Earth- zeer aanbevolen!!

Als u in het begin van juli naar Calgary kunt reizen raden we u een bezoek aan de Calgary Stampede, The Greatest Outdoor Show on Earth, ten zeerste aan.

Medewerkers van GreatLakes-Travel hebben de Stampede bezocht en het is niet overdreven, dit is de GREATEST OUTDOOR SHOW ON EARTH !.

Gedurende een week heeft u de geweldige mogelijkheid om de beste rodeorijders ter wereld aan het werk te zien, meer te leren over de indianen uit Alberta, en vele artiesten en rockbands op te zien treden op openlucht podia.

Verder is er elke avond een show van wereldklasse.

Vanuit de hele wereld komen cowboys, cowgirls en toeristen naar Calgary en tien dagen lang staat de stad op zijn kop.

Duizenden cowboyhoeden bepalen het straatbeeld en in de saloons wordt elke avond flink gefeest.

Op de eerste vrijdag van de Calgary Stampede wordt er door de binnenstad van Calgary een parade gehouden en op diverse plaatsen in de stad worden pannenkoeken voor ontbijt opgediend.

Dagelijks strijden deze stoere kerels op de Stampede om de eer, maar ook om veel geld.

Aanraders zijn de dagelijkste “bullriding”kampioenschappen, waar cowboys op spectaculaire wijze op een dolle stier rijden (of er na enkele seconden al op brute wijze worden afgeworpen, het record in 2007 was 87 seconden).


Bullriding (c) Calgary Stampede organization

Het hoogtepunt van de Stampede zijn de chuckwagon races, waar cowboys op een huifkar getrokken door vier paarden, keihard een parcours moeten afleggen.

Sommige van deze cowboys doen al meer dan 22 jaar achtereenvolgend mee aan deze traditionele races, die al sinds 1912 worden gehouden.

De race begint met een ton die in de huifkar wordt gegooid, daarna moeten de paarden een cijfer acht rijden om twee hindernissen, en vervolgens schieten ze als een vuurpijl de racebaan op, om na ongeveer 1 minuut en 16 seconden over de finish te stuiven.

Na 7 dagen competitie komen de winnaars van de dagelijkse races elkaar tegen in de finale op zondag, de winnaar van de laatste race gaat met 135000 Canadese dollars (ongeveer 100000 Euro) naar huis.

U moet dit zelf zien om deze geweldigeranch en cowboysfeer te proeven, het is een zeer opwindend gezicht om vier vierspannen met naar schatting 60 km per uur over de finish te zien stuiven.

Elke avond wordt er verder een zeer professionele show opgevoerd met een spetterend vuurwerk ter waarde van 60000 Euro, verder zijn er optredens van enkele van de beste performers uit Las Vegas

(waaronder in 2007 een zeer grappige buikspreekpop-act en een show uitgevoerd door akrobaten van het Cirque du Soleil).

Ook maakten motorrijders salto mortales over het podium en voerden meer dan 200 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 een geweldige professionele show op.

Daarnaast is er elk jaar een prachtige First Nations dans, uitgevoerd door indianen van de vijf First Nations stammen uit Alberta die in 2007 meer dan 20 minuten in volle klederdracht op traditionele wijze ronddansten, terwijl Indiaanse muziek het publiek bijna hypnotiseerde.


Indiaanse jongen in traditionele kleding (c) Calgary Stampede 2007

De show werd gedeeltelijk gepresenteerd door een indiaanse vrouw, in schitterende indiaanse kledij, welke uitleg gaf over de geschiedenis van de Stampede.

De indianen zijn nauw betrokken bij de Stampede,in de beginjaren werden verschillende onderdelen van de Stampede meestal door indianen gewonnen, omdat deze natuurmensen natuurlijk zeer goede paardrijders waren.

In het indianendorp op de Stampede kunt u meer leren over de indianen uit Alberta, elke dag verzorgen de indianen een leuk programma met dans, klederdracht en vele traditionele gebruiken.

Voor iedereen is er wat wils.


Indiaans tipi dorp op de Calgary Stampede (c) Calgary Stampede organization

De dansers tijdens de grote avondvullende show zijn lid zijn van de Young Canadians, een groep performers die door de beste choreograven en showmasters klaar gestoomd worden voor dit onvergetelijke spektakel.

In 2007 werd het slotstuk van de voorstelling gezongen door een jong meisje, het was werkelijk ongelofelijk om deze jonge mensen al zo professioneel te zien optreden.

In 7 dagen wordt de avondshow door ongeveer 20000 mensen bezocht.

Kortom, the Greatest Outdoor Show on Earth doet zijn naam recht aan, u zult gegarandeerd met plezier terugkijken naar 1 of 2 dagen van spektaculaire bullriding wedstrijden, rodeorijden op wilde paarden, lassogooien, stierworstelen, de geweldige chuckwagon races, indiaanse dans en dan als klapper op de vuurpijl elke avond een prachtige twee uur durende show met honderden performers (op het hoogtepunt van de show zijn meer dan 400 mensen aan het dansen op het podium) en een knallend vuurwerk. Bezoek de Stampede en ervaar het echte wilde westen met cowboys en indianen!

GreatLakes-Travel zorgt ervoor dat u de rodeos en avondshow kunt bijwonen en reserveert uw kaartjes.

Kosten voor een combokaartje rodeo, bullriding en de avondshow: vanaf Euro 60 pp, afhankelijk van de gewenste zitplaatsen.

Vooraf reserveren is noodzakelijk want de Stampede trekt honderdduizenden bezoekers in 10 dagen tijd.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners