GLT54 "Canadian Dreamtime": 3 weken Canadese rust, ruimte en avontuur

Nicole, onze Canada reisspecialiste, heeft speciaal voor u deze mooie reis aan ons programma toegevoegd. Dit reisarragement is ideaal voor reizigers die rustig "one-way" willen reizen van Calgary naar Vancouver en daarbij een route inclusief de vijf mooiste Nationale Parken in West-Canada willen volgen. De vijf mooiste natuurgebieden zijn: Banff National Park, Kootenay NP, Yoho NP, Jasper NP en Pacific Rim NP op Vancouver Island. Verder ziet u Radium Hotsprings, ideaal voor een duik in heilzaam bronwater tijdens uw reis, de Columbia Valley en het leuke Whistler. Aan het einde van deze prachtige reis verblijft u 6 nachten op Vancouver Island. De totale reisafstand is slechts 2500 km (exclusief dagtrips).

Calgary

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u naar Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Uw vlucht heeft maximaal één overstap, waarbij wordt gelet op voldoende overstaptijd. Een directe vlucht is natuurlijk ook mogelijk. In Calgary aangekomen, ziet u in de verte de toppen van de Rocky Mountains. U haalt uw auto op en u verblijft in een goed hotel. Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains en 1000 km oostelijk van Vancouver. Er is in de omgeving van Calgary zeer Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 2 - 125 km

Vervolgens reist u naar het stadje Canmore, op ongeveer twee uur rijden ten westen van Calgary. Canmore ligt op slechts 30 km van het schitterende Banff National Park, voorkomend op de beroemde Unesco World Heritage lijst (werelderfgoed). Op deze lijst staan de mooiste natuurgebieden ter wereld. U verblijft in een goed middenklasse hotel of in een goede B&B, zoals Stella Alpina (met Nederlandstalige eigenaresse). Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Park, op 125 km ten westen van Calgary. Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 4 - 30 km

Vanuit Canmore kunt u Banff NP gemakkelijk bereiken, een dag in Banff is altijd een belevenis. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn heldere bergmeren, en de gevarieerde dierenwereld. Tip: bezoek Moraine Lake of volg de Bow Parkway. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Er zijn drie stadjes in Banff; Lees meer ..

Kootenay NP

Dag: 4 - 50 km

Vanuit Canmore kunt u via Highway 93, Radium Hot Springs en de Columbia Valley in 1 reisdag doorreizen naar Golden. Tip: bezoek de zogeheten Paint Pots, deze traditionele indianengebieden zijn rijk aan okergele kleurstoffen, u kunt hier een leuke tussenstop maken. Kootenay National Park werd opgericht in 1920 en is sinds 1984 een UNESCO werelderfgoedpark. Dit natuurgebied is goed bereikbaar vanuit Banff National Park (over HIghway 93 South ofwel de Kootenay Parkway), of via de Columbia Valley. Kootenay is één van de vier meest bergachtige UNESCO Lees meer ..

Radium Hot Springs

Dag: 4 - 80 km

Aan het einde van Highway 93 door Kootenay NP ligt Radium Hot Springs, de heilzame natuurlijke bronnen in dit gebied worden door zeer vele reizigers en lokale bewoners bezocht. Radium Hot Springs is beroemd vanwege de prachtige warmwaterbronnen midden in de stad, maar is ook de voornaamste stad voor tochten door het werelderfgoed Kootenay National Park en de Columbia Valley. U bereikt dit leuke dorp met slechts 800 inwoners via Highway 93 door Kootenay NP. In de omgeving van Radium Hot Springs vindt u in totaal 15 verschillende golfcourses, mogelijkheden Lees meer ..

Columbia Valley

Dag: 4 - 5 km

De Columbia Valley is vooral bekend door de vele meren (waarvan enkele meren warm genoeg zijn om in te zwemmen), en uitgestrekte vogelrijke moerasgebieden (wetlands). In de berggebieden rondom de Columbia Valley worden vaak fossielen gevonden. De Columbia Valley is een vallei aan de westkant van de Canadese Rocky Mountains, gelegen tussen het stadje Golden en het 239 km zuidelijker gelegen Canal Flats. In deze regio treft u leuke stadjes zoals Radium Hot Springs en Invermere aan. Daarnaast zijn er prachtige meren, zoals Lake Windermere, een paradijs Lees meer ..

Golden

Dag: 4 - 110 km

U verblijft twee nachten in Golden, een op buitensport ingericht bergstadje. Tip: bezoek hier zeker het Kicking Horse Resort en ga met de kabelbaan naar boven naar het prachtig gelegen Eagle's Eye restaurant. U vindt hier ook een prachtige mountainbike afdaling en vele andere attracties. Golden ligt op ongeveer 295 km oostelijk van Vernon, aan de westkant van de Rocky Mountains. Dit schitterende stadje is een regionaal centrum vanwege de uitstekende mogelijkheden voor bergsport en buitensport. Enkele van de mooiste Canadese natuurgebieden zijn Lees meer ..

Yoho National Park

Dag: 6 - 10 km

In Yoho National Park, ook een werelderfgoed natuurgebied, loopt de Kicking Horse rivier langs de doorgaande weg. In de diepte ziet u vele wildwater rafters de golven trotseren. Tip: ga hier zeker lunchen in de Emerald Lake Lodge, deze ligt midden in de wildernis en is met een korte wandeling te bereiken. Yoho National Park is opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed natuurgebieden. Dit schitterende natuurgebied ligt westelijk van Lake Louise en oostelijk van Golden. De naam Yoho is afgeleid van Lees meer ..

Lake Louise

Dag: 6 - 70 km

Via Yoho National Park bereikt u Lake Louise, waar u zal overnachten. De omgeving van Lake Louise staat vooral bekend om geweldig mooie wandelroutes door het hooggebergte. Op het meer kunt u kanoën, en kayakken en rondom het meer is het heerlijk vertoeven op de terrasjes van de hotels. Lake Louise ligt in het noordelijke gedeelte van Banff National Park, 80 km noordelijk van Canmore. Dit pittoresque en rustige bergstadje ligt aan Lake Louise, midden in de bergen van de Rocky Mountains. De voornaamste touristische bezienswaardigheden in deze schitterende Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 7 - 5 km

Vandaag maakt u waarschijnlijk één van de mooiste dagtochten van uw leven. Vanuit Lake Louise rijdt u naar Jasper, via de zeer mooie Icefields Parkway. U bezoekt onderweg de indrukwekkende Athabasca gletsjer en de Columbian Icefields. Meer dan 300 km2 ijsvlakte met een dikte tot wel 400 meter, zorgen voor een onvergetelijk schouwspel. Let ook goed op: langs de Icefields Parkway ziet u zeer vaak beren! De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 7 - 230 km

U overnacht 2 nachten in een goed hotel, lodge of een B&B in Jasper. In de offerte welke u kunt aanvragen worden alle accomodaties in detail beschreven, u kunt in uw offerte-aanvraag ook kiezen voor een bepaalde klasse accomodatie (goede middenklasse of viersterren). Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 9 - 0 km

U bezoekt Jasper National Park, dit is naar mening van Greatlakes-Travel het mooiste natuurgebied in Canada. U ziet in het algemeen veel groot wild: wapiti-herten, elanden, wolven (zeer schuw), beren, bergschapen (bighorn sheep), bevers, kariboes en marmotten. Jasper wordt jaarlijks door ongeveer 2 miljoen mensen bezocht maar is relatief rustig omdat het zo uitgestrekt is. Tip: ga enige dagen kamperen in de wildernis, een unieke ervaring, of ga een dag met een gids op pad! Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg Lees meer ..

Wells Gray Provincial Park BC

Dag: 9 - 320 km

Vandaag rijdt u via Jasper, via de scenic Yellowhead South Highway, naar Clearwater. U passeert Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains. Het is een goed idee om een middag door te brengen in het zeer mooie Wells Gray Provincial Park nabij Clearwater. Hier vindt u bv de Helmcken Falls, deze zijn hoger dan de Niagara. Wells Gray Provincial Park is één van de mooiste Provincial Parks in Canada. Het natuurgebied beslaat ongeveer 5000 km2 en is een ideale toeristische bezienswaardigheid voor liefhebbers van rust, ruimte en geweldig Lees meer ..

Clearwater

Dag: 9 - 10 km

U overnacht twee nachten in een goed middenklasse hotel of B&B in Clearwater, nabij de ingang van het provinciale park. De stad Clearwater, op ongeveer 300 km zuidoostelijk van Jasper, wordt beschouwd als de toegangspoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Canada; Wells Gray Provincial Park. Zoals de naam Clearwater “helder water” al suggereert, is Clearwater rustig, onbedorven, en omgeven door schitterende natuur. De voornaamste reden om in Clearwater te overnachten is natuurlijk dat u dan Wells Gray Provincial Park kunt bezoeken. Het stadje Lees meer ..

Whistler

Dag: 11 - 425 km

Vanuit Clearwater reist u vandaag naar Whistler, het bergdorp bekend van de Olympische winterspelen. We hebben Whistler in het programma opgenomen omdat hier zeer veel te doen is. Dit is een stevige reisdag, zorg dus dat u tijdig vertrekt. U overnacht twee nachten in Whistler. Whistler, een ski- en bergdorp op 130 km ten noorden van Vancouver, organiseerde in 2010 de Olympische Winterspelen. Het is een populaire bestemming voor Canada-rondreizen omdat er leuke attracties zijn. Ten eerste noemen we de langste kabelbaan ter wereld, de "Peak-to-Peak Lees meer ..

Campbell River

Dag: 13 - 240 km

Na twee dagen in Whistler reist u via de Sunshine Coast naar de BC Ferries terminal nabij Vancouver (Horseshoe Bay), waar u op eigen gelegenheid de veerboot neemt naar één van de mooiste gebieden ter wereld; Vancouver Island. De overtocht neemt ongeveer twee uur in beslag en is een avontuur op zich. U komt aan in Nanaimo, waarna u na nog een uurtje rijden aankomt in Campbell River. U verblijft hier twee dagen. Tip: boek een B&B, we kennen er zelfs eentje welke is opgericht door twee Nederlanders. Nog een tip: bezoek Quadra Island, voor de kust van Campbell River in de Inside Passage. Lees meer ..

Vancouver Island

Dag: 15 - 0 km

Vancouver Island biedt echt alles: schitterende berggebieden, het mooiste provinciale natuurgebied in Canada (Strathcona Provincial Park), het Pacific Rim National Park, de Inside Passage, zeeleeuwen, walvissen, orka's, visarenden, prachtige Indiaanse cultuur zoals in Alert bay of Duncan, en het prachtige Victoria. Het is een prachtige bestemming, we raden u aan minimaal 6 dagen op het eiland te verblijven. Greatlakes-Travel medewerkers zijn al jaren zeer gecharmeerd van Vancouver Island, één van onze medewerkers wil hier zelfs graag gaan wonen Lees meer ..

Tofino

Dag: 15 - 270 km

Tofino is een favoriete bestemming van Greatlakes-Travel. Tip: bezoek de zeeleeuwenkolonie bij Ucluelet, of boek via Greatlakes-Travel een schitterende zeekayaktocht naar Meares Island. U kunt ook verschillende wildlife viewing tours boeken, zoals het bekijken van zwarte beren bij eb langs de prachtige stranden. Loop ook één van de wandelpaden door het Pacific Rim National Park- een aanrader!. Tofino is een kleine stad aan de westkust van Vancouver Island, op ongeveer 3 uur rijden westelijk van Nanaimo, en 5 uur rijden van Victoria. De voornaamste Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 17 - 9 km

De lokale bevolking beweert dat u, als u 's-nachts langs de stranden van het Pacific Rim National Park loopt, vaak het geritsel van de poema's kunt horen, die hier in grote getale voorkomen. Pas hier daarom goed op kleinere kinderen, dit geldt voor geheel Vancouver Island. Breng vooraf een bezoek aan het Visitor Information Center, zodat u zich goed kunt laten informeren over alle mogelijkheden van dit prachtige natuurgebied. Zo zijn de wandelpaden in het Pacific Rim National Park wereldberoemd. Daarnaast zijn de stranden spectaculair mooi, ruig en ongerept. Tips: maak een wandeltocht, ga kayakken of ga golfsurfen (boek dan eerst uw uitrusting bij Surf Sisters in Tofino. Lees meer ..

Victoria

Dag: 17 - 315 km

Vanuit Tofino rijdt u naar Victoria, een tocht van ongeveer 4 uur over goed begaanbare wegen. Victoria is een statige stad, de hoofdstad van British Columbia, erg gezellig, met vele winkeltjes en bars in het centrum. Tip: vanuit Victoria kunt u mooie whalewatching tours boeken in de Juan de Fuca zee-straat. Nog een tip: bezoek de siertuinen van Butchart Gardens. U verblijft twee nachten in Victoria. Victoria is de hoofdstad van Canadees British Columbia, en werd in 1843 opgericht als een handelspost door de Britse Hudson Bay Company. Deze statige Lees meer ..

Vancouver

Dag: 19 - 75 km

Vanuit Victoria rijdt u in 45 minuten naar de veerbootterminal bij Schwartz Bay ten noorden van Victoria, vanwaar u de veerboot neemt naar Tsawwassen, nabij Vancouver. De overtocht duurt ruim 2 uur en voert u door prachtige inlets en eilandengroepen voor de kust. Tot slot verblijft u nog twee nachten in het bruisende Vancouver. U levert uw auto in op het vliegveld, en u vliegt tevreden terug, een geweldige ervaring rijker. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 20 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en eventueel B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners