Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren naar uitgekeken en we zijn niet teleurgesteld. Na meerdere zomer- en wintervakanties in De Rockies van West Canada waren we erg benieuwd of Alaska dit zou kunnen overtreffen. Het is gewoon niet te vergelijken.

Alaska is compleet anders. Het is immens groot, erg ruig en uitbundig in wildlife. Wij zijn fanatieke hikers en wilden veel wandelen, dat is in Alaska iets moeilijker dan in De Rockies, er zijn amper trails. Gelukkig hadden we ons hier op ingesteld en we hebben genoten van alles. We zijn begonnen in Glacier Bay. De Glacier Bay Lodge is prachtig gelegen, de eerste dag aan het strand zwommen er al 3 bultruggen langs! Tijdens het eten in de hoofdlodge zagen we ze regelmatig langszwemmen. De Glacier Bay Boatexcursie is fantastisch.

We hadden schitterend weer en we vielen van de ene verbazing in de andere. Een hele dag op het water is hier geen straf. De gletsjers die in zee eindigen zijn spectaculair. Deze excursie is echt een aanrader. De laatste dag nog een 4 uur durende excursie met Taz Whalewatching, goed aanbevolen door jullie.

Ook heel spectaculair, bootje is klein, maar kapitein en echtgenote zijn superleuk en we hadden een springende walvis naast ons bootje. Heel erg bijzonder, ondanks de stromende regen. Vervolgens onze camper opgehaald in Anchorage bij Cruise America. Vergeleken met Canadream zeker niet minder, wel minder kastruimte en afwerking wat minder, maar zeer goed te doen. Technisch gezien dik in orde. Kantoor in Anchorage is primitief, 1 personeelslid die alle klanten moet helpen waardoor de wachttijden aanzienlijk zijn. Onze Early-Bird (tussen 10-12) werd 12.30, maar we mochten wel de camper iets later dan 15 uur terugbrengen en sommige extra's werden niet in rekening gebracht. Kijk zelf wel heel goed alles na, dat doen zij namelijk niet. ook bij het inleveren werd er totaal niets nagekeken. Naar Seward gereden voor o.a. een excursie met Kenai Fjords Tours. Zeer professionele organisatie, mooie boot en veel wildlife gezien. Zeker een aanrader.

Seward zelf is niet spectaculair, maar als je van stevig wandelen houdt dan wil ik zeker de Harding Icefield Trail aanbevelen. Het uitzicht als je boven bent is subliem. Voor de minder ervaren wandelaars: De Exit Glacier is een bezoekje waard en makkelijk te bereiken. Homer, uitvalsbasis voor onze berenexcursie in Katmai NP. Deze had ik zelf geregeld met Emerald Air. Werkelijk adembenemend. Ik denk dat de Hallo Bay excursie die GLT aanbeveelt ook prachtig is, je bezoekt hetzelfde gebied. Lopen tussen de gigantische grizzlies was onze droom en die kwam uit. Meer dan 20 grizzlies gezien op zeer korte afstand. Het is niet eng, de gids weet wat ze doet en de beren gaan gewoon door met wat ze altijd doen: eten, slapen en rondlopen. Dit mag je niet missen als je in Alaska bent.

We verbleven op een Campground bij Homer Spit. Mooiste plekje met uitzicht over bergen en zee. Je betaalt wel de hoofprijs hier maar dat was het voor ons dubbel en dwars waard, de Bald Eagles zitten overal rond je camper en je kan ze tot heel dichtbij naderen. Onverwacht naar Valdez gereden, en dat was een supergoede beslissing. De weg naar Valdez is ontzettend mooi en je komt langs de prachtige imposante Worthington Glacier. Vervolgens rijd je over de hoge Thompson Pass, je moet daar gewoon even stoppen. Dan door een kleine Canyon en langs de prachtige Bridal Viel Falls en uiteindelijk aan het eind van de weg kom je in Valdez. Zo waanzinnig mooi gelegen, ingeklemd tussen bergen. Topbestemming.

Hier wederom zelf een bootexcursie geregeld. Met Lu-Lu-Belle, kapitein is een enorme kletskous maar hij is de enige die dankzij een speciale versterkte boot tot zeer dicht de Columbia Glacier nadert. Hij vaart niet op de klok, de excursie kan 6-9 uur duren, beetje flexibel moet je dus wel zijn. Bij de Columbia Glacier bijna 3 uur gevaren om het afkalven te aanschouwen. Zeer de moeite waard. Denali, ook al zo mooi. 3 dagen rondgereden in de groene Shuttle bussen. Er zijn 2 soorten bussen; de bruine excursie bussen en de groene Shuttles. Voordeel van de Shuttle, je kan overal op-uitstappen en ook de chauffeur stopt voor al het wildlife en vertelt het een en ander. Je moet wel zelf goed opletten en STOP roepen. Sowieso stopt deze bus elke 1 1/2 uur. Ga zeker naar Eielson Visitor Centre met de bus, dit is een prachtige bestemming. Het is allemaal supergeregeld, je kan zelfs gratis met een ranger op pad. Omdat wij wilden hiken hebben we ons aangemeld voor een bergwandeling met ranger. Heel bijzonder.

Dit kan je 1-2 dagen van tevoren pas regelen, maar je kan kiezen uit moeilijke of makkelijk hikes, voor ieder wat wils. Laatste bestemming Wrangell-St.Elias berggebied. Wij wilden graag wat hiken in de bergen en daarom naar Kennicott gereden. Onze camper moesten we achter laten bij het begin van Wrangell. Er is 1 weg die het berggebied ingaat: de beruchte Mc.Carthy road. Hoewel deze gravelweg de laatste jaren sterk verbeterd is zou ik deze absoluut NIET willen aanraden om met een camper te rijden. Jullie hadden toestemming geregeld bij Cruise America, maar dit moet je echt niet willen. Risico op schade is aanzienlijk en de hobbelige weg is vreselijk als je in een camper zit. Ik had een Shuttle bus geregeld (Kennicott Shuttle bus), die rijdt 1x per dag naar Mc.Carthy. Je kan al je bagage tegen een geringe betaling meenemen. Je kan ook vliegen naar Mc.Carthy, maar dan kan er amper bagage mee, wel een mooie vlucht. Helaas komt het voor dat het vliegtuig niet kan vertrekken. Tijdens ons verblijf waren er reizigers die niet terug konden omdat het zeer mistig was. Dan is de Shuttlebus wel handig. En die stopt ook regelmatig voor wildlife en mooie uitzichten. Duurt wel 3 1/2 uur. In Kennicott meerdere excursies gedaan.

Absolute aanrader: Full Day hike over de Kennicott Glacier. Ook een Fly-In hike voor de echte wandelaars is niet te versmaden. In Kennicott zijn 3 trails om evt. zelf te lopen, best pittig. De mooiste is de Trail naar de Bonanza Bunkhouse (hebben wij gedaan met gids). Ook een leuke wandeling gaat naar de Jumbo Mines, het pad is wel redelijk overwoekerd, beetje bushwhacking. En als klapper op onze vertrekdag nog een 1/2 day hike onder de gletsjer meegemaakt. Was superspannend en zoals ze zelf zeggen: Not for the Faint of Hearted. Was zo ontzettend mooi, we hebben blauw ijs gezien en hebben echt in het hart van de gletsjer gelopen. Wat een knallend einde van onze reis. Er zijn 2 guiding companies in Kennicott: St.Élias Guides en Kennicott Guides. Allebei fantastisch, we zijn met gidsen van beiden op pad geweest. Ze zitten ook in hetzelfde straatje, en dat ligt op 5 min. van de Kennicott Glacier Lodge.

Onze vakantie was onvergetelijk, in geen enkel opzicht te vergelijken met west Canada. Voor hiken niet echt de top, er zijn amper trails, maar daar waren wij op voorbereid. We gaan gewoon weer terug naar de Rockies. Maar de natuur is spectaculair, wildlife heel uitbundig en echt overal. Pas goed op voor de elanden, die steken te pas en te onpas overal de weg over en worden helaas ook veel doodgereden. En je wilt ze liever niet ontmoeten tijdens een wandeling, lees even goed wat je dan moet doen. En natuurlijk ook: Be Bear Aware. Het weer in Alaska, wij reisden van 14 juni-11 juli. Perfect weer gehad. Slechts 3 dagen regen en soms een bui. Op de dagen dat we excursies hadden was het bijna altijd zonnig en op regendagen zaten we in de camper of zagen we een springende walvis. Je moet een beetje geluk hebben. Alaska is uniek en moet je echt meemaken. Ten slotte natuurlijk een enorme blijk van waardering weer voor Great Lakes.

Voor de derde keer weer zeer tevreden, alles prima geregeld en aan al mijn vele wensen voldaan. Met veel geduld werden al mijn email vragen beantwoord en leuke suggesties gehad voor excursies. Super goed gedaan. En tot de volgende keer. Groetjes, Ellien

 

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners