GLT29: Uitgebreide 16 daagse rondreis door noordoost USA & Canada

Tijdens deze 16 daagse reis (14 nachten) van Boston naar New York ziet u het BESTE van het noord-oosten van Amerika en Canada: de prachtige natuur van New England, de stranden van Cape Cod, de wereldsteden Montréal, Toronto, Washington DC en New York en de indrukwekkende Niagara watervallen. De reis is zo ontworpen dat u afwisselend natuur en cultuur beleeft. De reisafstanden zijn afgestemd op reizigers met een voorkeur voor rust, ruimte en natuur. We bevelen u aan te kiezen voor directe vluchten, al zijn indirecte vluchten soms tot Euro 75 pp goedkoper, vraag de specialisten van Greatlakes-Travel voor advies.

Boston

Dag: 1 - 0 km

Uw reis begint in Boston, de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusets in New England. Boston wordt ook wel beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England, deze statige en welvarende stad met zijn knusse binnenstad is één van onze favoriete steden in Amerika. Uw auto wordt op het vliegveld of downtown naar keuze opgehaald en u overnacht twee nachten (nacht 1 en 2) in Boston. Boston, gelegen op 295 km ten noordoosten van New York, en is de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Boston wordt ook wel beschouwd als Lees meer ..

Cape Cod

Dag: 3 - 120 km

Omdat u twee nachten in Boston verblijft kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld de Freedom Trail in Boston te wandelen (aanrader), of de USS Constitution te bezoeken (ook een aanrader!) ofwel een dagtour te maken naar de stranden van Cape Cod, de meest bezochte stranden aan de oostkust van Amerika. Tip: neem de luxe veerboot naar Charlottetown op Cape Cod vanuit de haven van Boston! Vraag het aan elke bewoner van New York of Boston en bijna iedereen zal het bevestigen: één van de mooiste regio's in New England is de kuststreek rondom Cape Cod. Dit Lees meer ..

New England

Dag: 3 - 0 km

De prachtige staten Massachusets en New Hampshire vormen onderdeel van New England en zijn uw bezoek meer dan waard. New England bestaat uit 6 staten in het noordoosten van de Verenigde Staten: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Zeer waarschijk al ontdekt door de Vikingen rond 1000 voor Christus, is New England nog steeds een zeer populaire reisbestemming voor binnenlandse en buitenlandse touristen. New England biedt de reiziger alles: prachtige stranden, schitterende steden en vele mooie natuurgebieden. Lees meer ..

Hanover

Dag: 3 - 210 km

Via de snelwegen I93 en I89 rijdt u in ruim 2 uur naar de natuur van de White Mountains in New Hampshire, waar u twee nachten verblijft in Hanover (nacht 3 en 4). Hier kunt naar hartelust wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, kanovaren, prachtige routes rijden per auto en pittoresque kleinschalige provinciestadjes bezoeken. Het plaatsje Hanover in de prachtige Amerikaanse staat New Hampshire, is een typisch Amerikaans, lokaal plaatsje met ongeveer 12000 inwoners, gelegen op korte afstand van de White Mountains. Hanover werd in 2007 uitgeroepen tot Lees meer ..

White Mountains

Dag: 5 - 60 km

mdat we het zeer belangrijk vinden dat uw reis voldoende rustig blijft, verblijft u nog een dag nabij de White Mountains. Misschien maakt u vandaag een lange wandeling met een gids of kiest u ervoor om met uw familie één van de vele familieparken te bezoeken. Vandaag gaat u in ieder geval een heerlijke dag genieten van de natuur. Vaak worden we door onze reizigers gevraagd of het mogelijk zou zijn om in het noord-oosten van Amerika enige dagen door te brengen in een mooi natuurgebied. Ten onrechte denken vele reizigers dat het noordoosten van de Lees meer ..

Historic Route 7

Dag: 5 - 100 km

Via de Historic Route 7 rijdt u vandaag noordwaarts, langs Lake Champlain en Burlington komt u in Canada. De Historic Route 7 is de hoofdader door New England, en loopt van noord naar zuid loopt, van Norwalk in Amerika naar de Canadese grens in het dorp Highgate Springs. Zij gaat door Connecticut, Massachusetts en Vermont. De totale afstand is 496 km. Het is een grotendeels landschappelijke 2-baans weg die zich kronkelt door het groene landschap langs steden met koloniale huizen, beekjes en bossen. Er zijn veel historische gebieden te ontdekken Lees meer ..

Montréal

Dag: 5 - 220 km

Montréal wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd, een charmante en mondaine stad, een favoriet van de medewerkers van Greatlakes-Travel. De gehele stad doet terugdenken aan de door Frankrijk gedomineerde geschiedenis als u over de met kinderkopjes bestrate pleinen loopt. Bezoek ook het balkon waarop de president in 1968 "Vive la Québec" riep, en daarmee de nog steeds voortdurende roep om afscheiding van Canada in gang zette. U verblijft in een goed hotel downtown (nacht 5 en 6). De unieke mix van oude en nieuwe invloeden maken Montréal Lees meer ..

Toronto

Dag: 7 - 540 km

Vandaag staat er een lange rit van 540 km via snelweg 401 langs de oevers van Lake Ontario op het programma. Op vele plaatsen langs deze route kunt u aan het water of op het strand even de benen strekken. Toronto is een zeer levendige stad, die voor een volledige beschrijving ook de City Special op onze website. U overnacht 1 nacht in de wereldstad Toronto (nacht 7). Vier eeuwen geleden was het nog een kleine kampplaats ('tarantua") van de Huron-indianen, maar vandaag de dag is Toronto een dynamische wereldstad van formaat. De skyline (die u onder Lees meer ..

Niagara Falls

Dag: 8 - 110 km

Vanuit Toronto zijn de Niagara Falls watervallen gemakkelijk te bereiken. Hier lopen Lake Erie en Lake Ontario in elkaar over in één van 's werelds grootste en meest imposante watervallen. De hoeveelheid water die de Niagara Falls passeert, maakt het geheel tot een groots schouwspel. Toen na de laatste ijstijd de gletsjers van Noord Amerika begonnen te smelten, kon het overtollige water niet anders dan zich een weg banen richting de Atlantische Oceaan. De woeste stroom stortte daarbij van een aantal hellingen en vormden zo het fantastische natuurfenomeen, Lees meer ..

Niagara-on-the-Lake

Dag: 8 - 18 km

U verblijft 1 nacht (nacht 8) in Niagara-on-the-Lake nabij de watervallen. Schoonheid, elegantie en kalmte. Woorden die het plaatsje Niagara-on-the-Lake perfect beschrijven. Een stadje met zóveel geschiedenis dat het in 2003 officieel benoemd is tot een National Historic Site. Er zijn dan ook veel plekken te bezoeken waar u zich terug in de tijd waant, zoals bijvoorbeeld Fort George. Door het zachte klimaat en de voedzame bodem is de grond ideaal voor prachtige tuinen, prijswinnende wijnmakerijen en uitgestrekte landbouwgronden. Niagara-on-the Lees meer ..

Lancaster

Dag: 9 - 540 km

Vandaag wordt het een stevige reisdag over en afstand van 540 km, dwars door de staat Pennsylvania. Doel van uw reis is het plaatsje Lancaster, vooral bekend vanwege de Amish mensen. U overnacht hier twee nachten (nacht 9 en 10). Wanneer u aankomt in Lancaster, Pennsylvania, lijkt het bijna alsof de tijd stil is blijven staan in de achttiende eeuw. De rust die het stadje uitstraalt, de weidse landbouwgronden met grazend vee, paarden en wagens die u passeren en windmolens die de gemeenschap op een natuurvriendelijke manier van stroom voorzien . Lees meer ..

Gettysburg

Dag: 11 - 90 km

Greatlakes-Travel raadt iedereen een bezoek aan het National Military Park in Gettysburg aan, want u leert hier enorm veel over de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. In het onlangs voor 135 miljoen dollar gerestaureerde Military Park Museum, en ook in het Soldiers National Museum, wordt de historische slag uit de Amerikaanse burgeroorlog breed uitgemeten. Normaal gesproken heeft u een dag nodig om alle monumenten en tentoonstellingen in het National Military Park te zien, dit is echt een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis. De slag bij Lees meer ..

Washington DC

Dag: 11 - 136 km

U verblijft twee nachten (nacht 11 en 12) in Washington DC. Hier zetelt Barack Obama in het Witte Huis en op Capitol Hill is het Amerikaanse parlement in actie. Langs de Mall (het langgerekte wandelgebied dat het Witte Huis met Capitol Hill verbindt) staan een aantal van de beste musea van de Verenigde Staten, en in het verlengde van de Mall liggen de grote bekende monumenten: de obelisk van Washington, de rotunda van Jefferson, en de Reflection Mirror met het Lincoln Memorial. De eerste hoofdstad van Amerika was Philadelphia, tegenwoordig is het Lees meer ..

New York

Dag: 13 - 350 km

Na twee nachten in Washington DC, reist u naar New York, voor de laatste twee dagen van deze geweldige reis (nacht 13 en 14). We boeken u in een goed middenklasse hotel in Manhattan, vanuit uw hotel zijn de highlights, zoals Times Square, 42nd Street, Ground Zero, Rockefeller Plaza en 5th Avenue goed bereikbaar. New York, is één van de meest tot de verbeelding sprekende steden wereldwijd. U bent plotseling in "The Big Apple", een stad zonder gelijke. De energie van zowel de stad als van de New Yorkers werkt aanstekelijk, de mentaliteit is hier Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten, reserveringkosten, personenauto inclusief verzekeringen, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 14 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente B&B's en/of cabins (vakantiehuizen). Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners