GLT71: "Sublieme camperreis in het land van de beren, Calgary-Calgary in 20 dagen"

De GLT71 is een prachtig voorbeeld van een 20-daagse camperreis waarbij u rustig de tijd kunt nemen om allerlei bestemmingen op uw gemak te bezoeken. Uw reis begint en eindigt in Calgary, een stad die ten oosten van de Rocky Mountains ligt. Volgens deze samenstelling komt u komt u langs wel vijf verschillende Nationale Parken, waaronder Banff National Park, Jasper National Park, Revelstoke National Park, Glacier National Park en Kootenay National Park. Daarnaast brengt u enkele dagen door in de fantastische wereldstad Vancouver en het vlakbij gelegen Vancouver Island. Tijdens deze reis is er voldoende gelegenheid tot het maken van zeer leuke excursies. Natuurlijk is dit een voorbeeld camperreis en kunt u helemaal zelf bepalen welke tussentops u maakt en voor hoe lang.

Calgary

Dag: 1 - 0 km

Uw reis door het groene en ruige westen van Canada begint in Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Daarnaast geniet de stad bekendheid vanwege de Calgary Stampede, het grootste rodeo-spektakel ter wereld. Uw vlucht naar Calgary heeft maximaal één overstap, waarbij wordt gelet op voldoende overstaptijd. Een directe vlucht is natuurlijk ook mogelijk. U verblijft 1 nacht (nacht 1) in een goed hotel. Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains Lees meer ..

Kananaskis

Dag: 2 - 88 km

Vandaag vangt uw reis per camper aan. De eerste mooie scenic route voert u naar het favoriete berggebied van de lokale Canadezen, het schitterende Kananaskis. U overnacht 1 nacht (nacht 2) op een RV (Recreational Vehicle) camping naar keuze. Kananaskis is een ongerept gebied dat 4.000 vierkante kilometer beslaat van de Canadian Rockies in het westen en zuidwesten van Calgary. Het grenst aan de stad Canmore en Banff National Park en is wat minder bekend bij het grote publiek. Kananaskis Country bestaat uit 5 provinciale parken, 4 wildernis parken, Lees meer ..

Lake Louise

Dag: 3 - 132 km

U rijdt door richting het UNESCO erfgoed Banff National Park naar het romantische Lake Louise, waar u 2 nachten (nacht 3 en 4) verblijft. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn heldere bergmeren en de gevarieerde dierenwereld. Tip: bezoek Moraine Lake of volg de Bow Parkway. Lake Louise ligt in het noordelijke gedeelte van Banff National Park, 80 km noordelijk van Canmore. Dit pittoresque en rustige bergstadje ligt aan Lake Louise, midden in de bergen van de Rocky Mountains. De voornaamste touristische bezienswaardigheden in deze schitterende Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 5 - 57 km

Vandaag kunt u uitgebreid Banff National Park bezichtigen, waar u wordt omringd door natuurlijke schoonheid en uitgestrekte wildernis. Er leven talloze wilde dieren, zoals grizzly- en zwarte beren. U kunt ook kiezen voor vele outdoor activiteiten of heerlijk ontspannen in één van de historische, natuurlijke warme bronnen, de "Banff Upper Hot Springs". Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 5 - 120 km

Via misschien wel de mooiste weg ter wereld de "Icefields Parkway" rijdt u door Banff naar Jasper National Park. Onderweg ziet u de Columbia Icefields, een ijsvlakte van 400 km2. Een tip: maak de 55 minuten durende Snowcoach Tour over de Athabasca gletscher. U ziet verder de Athabasca watervallen en de Bow gletscher. 's-Avonds overnacht u in de buurt van Jasper. De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Dit wordt zeer waarschijnlijk één van Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 5 - 108 km

U arriveert in het gemoedelijke Jasper door HWY-93 N te volgen. Vanuit dit dorp worden voornamelijk excursies ondernomen die in Jasper National Park plaatsvinden. U verblijft 2 nachten in Jasper (nacht 5 en 6) om het park te verkennen. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Omdat Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 7 - 0 km

De prachtige wildernis van Jasper National Park trekt vele bezoekers die willen genieten van ongerepte natuur. Jasper NP telt maar liefst 69 soorten zoogdieren en honderden vogelsoorten. Omdat het gebied zo uitgestrekt is, is het boeken van een goede "wildlife viewing tour" een aanrader. Tip: boek uw deze excursie al voor uw vertrek via Great-Lakes Travel BV. Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg tussen Banff en Jasper NP) is naar mening van de reisspecialisten van Greatlakes-Travel zonder twijfel het mooiste Lees meer ..

Clearwater

Dag: 7 - 316 km

Vandaag rijdt u vanuit Jasper via de Yellowhead Highway naar Clearwater in de buurt van het prachtige Wells Gray Provincial Park. Dit is een wandelparadijs! U vindt er wilde bloemen, watervallen, zoals de 142 meter hoge Helmcken Falls, bergmeren en vele wandelroutes Een tip: Bezoek enkele van de archeologische opgravingen! U verblijft hier 2 nachten (nacht 7 en 8). De stad Clearwater, op ongeveer 300 km zuidoostelijk van Jasper, wordt beschouwd als de toegangspoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Canada; Wells Gray Provincial Park. Zoals Lees meer ..

Wells Gray Provincial Park BC

Dag: 9 - 10 km

Het Wells Gray Provincial Park is, naast het prachtige natuurschoon en de vele soorten grote Canades diersoorten, erg geliefd vanwege de uitgebreide mogelijkheden tot wildwaterraften. Zowel rafters van gemiddeld niveau tot echte durfallen van topniveau kunnen hier genieten van spannende tochten. Wells Gray Provincial Park is één van de mooiste Provincial Parks in Canada. Het natuurgebied beslaat ongeveer 5000 km2 en is een ideale toeristische bezienswaardigheid voor liefhebbers van rust, ruimte en geweldig mooi natuur. Daarnaast is de omgeving Lees meer ..

Whistler

Dag: 9 - 423 km

Via HWY-5 S rijdt u naar het aantrekkelijke plaatsje Whistler, waar u 1 nacht (nacht 9) verblijft. Whistler, een ski- en bergdorp op 130 km ten noorden van Vancouver, organiseerde in 2010 de Olympische Winterspelen. Het is een populaire bestemming voor Canada-rondreizen omdat er leuke attracties zijn. Ten eerste noemen we de langste kabelbaan ter wereld, de "Peak-to-Peak Gondola", welke met een lengte van 4,4 km de bergen Whistler en Blackcomb verbindt. Daarnaast noemen we het Whistler Mountain Bike Park, waar u voor Euro 50 inclusief arm-en beenbescherming Lees meer ..

Vancouver

Dag: 10 - 125 km

U reist via HWY-99 S naar het zuiden en komt aan in Vancouver, waar u 2 nachten (nacht 10 en 11) overnacht. In deze metropool met haar hartelijke sfeer zijn tal van leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld wandelen in het geweldige Stanley Park of bezoek Granville Island, waar u de grootste openluchtmarkt van Vancouver vindt. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge Lees meer ..

Vancouver Island

Dag: 12 - 0 km

Vroeg in de ochtend maakt u met een veerboot de korte oversteek naar Vancouver Island waar u het prachtige Victoria, de hoofdstad van Britisch Columbia, via een scenic route langs de kust bereikt. U kunt ook besluiten enkele van de schitterende natuur-gebieden op Vancouver Island te bezoeken zoals het Pacific Rim National Park. U overnacht 2 nachten (nacht 12 en 13) op een campground op Vancouver Island. Greatlakes-Travel medewerkers zijn al jaren zeer gecharmeerd van Vancouver Island, één van onze medewerkers wil hier zelfs graag gaan wonen en Lees meer ..

Hope

Dag: 14 - 150 km

U neemt vandaag de veerboot van Vancouver Island naar het vasteland en maakt een korte rit naar de omgeving van Hope en Manning Provincial Park. Hier ziet u regelmatig beren en ander groot wild, vooral in de lente. U overnacht 2 nachten (nacht 14 en 15) in de omgeving van Hope. Hope is een klein rustig plaatsje, 160 km oostelijk van Vancouver. Greatlakes-Travel boekt u hier in een leuke B&B, waar de gastheer en gastvrouw u de beste tips geven voor leuke activiteiten in de omgeving van Hope. Hope (+/- 6500 inwoners) ligt prachtig aan een bocht in Lees meer ..

Lake Okanagan

Dag: 16 - 240 km

Okanagan Lake ligt midden in het wijngebied van Canada op ongeveer 2,5 uur rijden van Hope. Rollende vriendelijke heuvels en vele meren met prachtige stranden typeren dit gedeelte van Canada. Tip: maak een tocht per kayak of kano of een bezoek enkele van de uitstekende wijnproeverijen. Het uitzonderlijk mooie Lake Okanagan is het grootste meer in centraal British Columbia, in totaal is dit meer 135 km lang en gemiddeld ongeveer 5 km breed. Omdat dit gebied een heerlijk landklimaat kent, met zomerse middagtemperaturen rond de 28 graden, is dit gebied Lees meer ..

Revelstoke

Dag: 16 - 234 km

U heeft vandaag een wat langere rit voor de boeg en we raden u aan om vroeg te gaan rijden. U rijdt via HWY-1 E naar de plaats Revelstoke, waar u 2 nachten (nacht 16 en 17) verblijft. Vanaf deze plaats kunt u Revelstoke National Park en Glacier National Park bezoeken. Revelstoke ligt nabij Revelstoke National Park en op slechts korte afstand (72 km) van Glacier National Park in British Columbia. Revelstoke is schitterend gelegen tussen de Selkirk en Monashee bergketens. Het is een prettig stadje, kleinschalig, met een gezellige dorpskern met boetiekjes, Lees meer ..

Revelstoke National Park

Dag: 18 - 0 km

Revelstoke National Park is het éérste van de vier Nationale Parken aan de oostelijke kant van de Rocky Mountains die u op uw reis zal bezoeken. Alhoewel minder bekend dan Banff en Jasper is Revelstoke een prachtige plaats om een middag en avond door te brengen. Revelstoke National Park, een natuurgebied in West-Canada, ligt onmiddelijk ten oosten van de plaats Revelstoke, op zowel 165 km afstand van Vernon als van Golden. De reden dat we dit natuurgebied toch speciaal vermelden, heeft te maken met de prachtige en Meadows in the Sky Parkway. Lees meer ..

Glacier NP Canada

Dag: 18 - 69 km

Het ruige Glacier National Park is een tehuis voor onder andere grizzlyberen, bergkariboes en berggeiten. Dit is echt een gebied voor de avonturier. Tien bergen tot 3.600 meter en het enorme aantal van 400 gletsjers zorgen voor prachtige vergezichten na elke bocht in de weg. Tip: Maak een wandeltocht over de Great Glacier Trail (afstand 10 km) of bezoek Rogers Pass. Glacier National Park in west-Canada Columbia (niet te verwarren met Glacier National Park in Montana, Amerika), ligt 72 km westelijk van Golden en 69 km oostelijk van Revelstoke in Lees meer ..

Kootenay NP

Dag: 18 - 287 km

Tijdens de rit naar uw volgende bestemming, Canmore, komt u langs Kootenay Park. Dit is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden die u zal zien gedurende deze prachtige rondreis. Neem HWY-93 en stel de cruise control in op de laagst toegestane snelheid zodat u zo lang mogelijk van het schouwspel kunt genieten. Kootenay National Park werd opgericht in 1920 en is sinds 1984 een UNESCO werelderfgoedpark. Dit natuurgebied is goed bereikbaar vanuit Banff National Park (over HIghway 93 South ofwel de Kootenay Parkway), of via de Columbia Valley. Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 18 - 287 km

U vervolgt uw reis via dezelfde weg tot u de plaats Canmore bereikt waar u 2 nachten (nacht 18 en 19) verblijft. Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Park, op 125 km ten westen van Calgary. Canmore is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar het berggebied Kananaskis. Ook kunt u binnen 15 minuten de ingang van het werelderfgoed natuurgebied Banff National Park bereiken. Canmore biedt vele leuke middenklasse accomodaties. Indien u meer luxe wenst, zijn de stadjes Banff en Lake Louise mogelijk Lees meer ..

Calgary

Dag: 20 - 106 km

Vandaag levert u uw camper in en heeft u nog even de tijd voor het bezoeken van één of meerdere toeristische attracties in Calgary. Bijvoorbeeld de Calgary Tower (180 meter) biedt een goed overzicht over deze mooie stad. Wanneer u terug naar huis vliegt zal u gegarandeerd nog nagenieten van een onvergetelijke reis. Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains en 1000 km oostelijk van Vancouver. Er is in de omgeving van Calgary zeer veel te doen, bezoek bijvoorbeeld Lees meer ..

Deze reis is inclusief: retourvluchten Calgary met maximaal 1 overstap, directe vluchten zijn tegen een meerprijs beschikbaar op aanvraag; luchthavenbelastingen en reserveringskosten; 18 nachten camperhuur inclusief een uitgebreid pakket van camperverzekeringen tegen diefstal, schade en persoonlijke aansprakelijkheid; pickup (ophalen) en return van de camper in Calgary (afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij); shuttle service van en naar het vliegveld vanaf bepaalde locaties (niet bij alle camperverhuurmaatschappijen); 1 hotelovernachting in een drie-sterren hotel; uitgebreide route informatie over West Canada; eventuele reserveringen van campinggrounds; alle overige reserveringen en bevestingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners