Waar zijn wij gevestigd.

Deurne ligt in het zuidoosten van Noord-Brabant, grotendeels in het dekzandlandschap van de Centrale Slenk.

255px Map NL Municipality code 0762 2009 svg

Alleen het oostelijke deel ligt op de Peelhorst. Daar konden door ondoorlatende lagen in de bodem uitgestrekte venen ontstaat, de huidige Peel. In dit uitgestrekte natuurgebied vindt u vennen, moerassen, vaarten en bossen. Hierin liggen de dorpjes Liessel, Neerkant, Vlierden en Helenaveen met hun monumenten en bezienswaardigheden. Wandelaars, fietsers en ruiters halen hier hun hart op: er zijn tal van routes langs deze dorpen en door de natuurgebieden.

Deurne is daarnaast bekend om haar cultuurhistorie en was voor veel kunstenaars een bron van inspiratie. Bekend zijn de boeken van Toon Kortooms en Antoon Coolen die zich in dit gebied afspelen.  Het lied Het Dorp, gezongen door Wim Sonneveld, gaat over Deurne. De schrijver van het lied was Sonnevelds levenspartner Friso Wiegersma uit Deurne. Zanger/componist Jules de Corte woonde in Helenaveen. Een grote Nederlandse band "Doe Maar" komt uit Neerkant. Een bekende schrijver was Hendrik Nicolaas Ouwerling en een bekende dichter is Frans Babylon.

Helenaveen is fraai bezongen door Rowwen Hèze in de gelijknamige track op hun album 'Vandaag' uit 2000: 'als de winter is verdwene en 't ierste zonlicht het geschene/ als 't langzaam lente wuurd, dan wil ik kieke in de buurt/dan wil ik nar boete toe, allien mar um te kieke /hoe de plante golve op 't land,/als op 't allermoeiste strand /dan wil ik 't veurjaor zeen, /dan wil ik nar Helenaveen'.

Daarnaast is de oprichter van de DAF fabrieken, dr. Hub van Doorne, afkomstig uit Deurne. De familie van Doorne heeft veel betekend voor Deurne zoals onlangs het nieuwe Theater "het Cultuurcentrum Martien van Doorne".

TIP. als u in Deurne bent geniet dan van een lunch of diner op de markt bij Beekman en Beekman(naar het gelijknamige boek van Toon Kortooms) of loop eens Langs het Tuinpad van mijn Vader (het dorp van Wim Sonneveld) of over het blote voeten pad van het Toon Kortooms Park in het natuurgebied de Peel.

GreatLakes-Travel is gevestigd in het centrum van Deurne(Gemeente Deurne).

125px Deurne vlag svg Deurne wapen

 

 

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners