Deurne ligt in het zuidoosten van Noord-Brabant, grotendeels in het dekzandlandschap van de Centrale Slenk.

255px Map NL Municipality code 0762 2009 svg

Alleen het oostelijke deel ligt op de Peelhorst. Daar konden door ondoorlatende lagen in de bodem uitgestrekte venen ontstaat, de huidige Peel. In dit uitgestrekte natuurgebied vindt u vennen, moerassen, vaarten en bossen. Hierin liggen de dorpjes Liessel, Neerkant, Vlierden en Helenaveen met hun monumenten en bezienswaardigheden. Wandelaars, fietsers en ruiters halen hier hun hart op: er zijn tal van routes langs deze dorpen en door de natuurgebieden.

Deurne is daarnaast bekend om haar cultuurhistorie en was voor veel kunstenaars een bron van inspiratie. Bekend zijn de boeken van Toon Kortooms en Antoon Coolen die zich in dit gebied afspelen.  Het lied Het Dorp, gezongen door Wim Sonneveld, gaat over Deurne. De schrijver van het lied was Sonnevelds levenspartner Friso Wiegersma uit Deurne. Zanger/componist Jules de Corte woonde in Helenaveen. Een grote Nederlandse band "Doe Maar" komt uit Neerkant. Een bekende schrijver was Hendrik Nicolaas Ouwerling en een bekende dichter is Frans Babylon.

Helenaveen is fraai bezongen door Rowwen H├Ęze in de gelijknamige track op hun album 'Vandaag' uit 2000: 'als de winter is verdwene en 't ierste zonlicht het geschene/ als 't langzaam lente wuurd, dan wil ik kieke in de buurt/dan wil ik nar boete toe, allien mar um te kieke /hoe de plante golve op 't land,/als op 't allermoeiste strand /dan wil ik 't veurjaor zeen, /dan wil ik nar Helenaveen'.

Daarnaast is de oprichter van de DAF fabrieken, dr. Hub van Doorne, afkomstig uit Deurne. De familie van Doorne heeft veel betekend voor Deurne zoals onlangs het nieuwe Theater "het Cultuurcentrum Martien van Doorne".

TIP. als u in Deurne bent geniet dan van een lunch of diner op de markt bij Beekman en Beekman(naar het gelijknamige boek van Toon Kortooms).

GreatLakes-Travel is gevestigd in het centrum van Deurne(Gemeente Deurne).

125px Deurne vlag svg 

 

 

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners