GLT6: "Boston to Miami, the ultimate East Coast Tour" (aanrader!)

Deze 23-daagse reis begint in Boston (of New York op verzoek) en leidt u van noord naar zuid langs de Atlantische oostkust, van Boston naar Miami. De reis is zo ontworpen dat u optimaal kunt genieten van rust, ruimte, natuur en cultuur. Highlights in deze reis: Boston, de uitzonderlijke mooie stranden van Cape Cod, New York, Philadelphia, en Washington DC. Ook ziet u vele schitterende natuurgebieden zoals o.a. de Blue Ridge Mountains, Shenandoah National Park, de uitzonderlijk mooie Blue Ridge Parkway, en het indrukwekkende Great Smokey Mountains NP. Verder ziet u het Cherokee Indian Reservation, het leuke stadje Savannah, Orlando, de stranden van Florida en natuurlijk de bruisende wereldstad Miami.

Boston

Dag: 1 - 0 km

Hier volgt een korte dag-tot-dag reisbeschrijving met een hint naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Uw reis begint in Boston, de hoofdstad en de grootste stad van de staat Massachusets. Mocht u liever de natuur in gaan dan kunt u ook een dagje naar Cape Cod gaan met de boot vanuit Boston. U overnacht hier twee nachten (nacht 1 en 2). Na uw verblijf in deze stad reist u per trein naar New York. Lees meer ..

New York

Dag: 3 - 350 km

Als u Manhattan binnenrijdt, dan weet u al na enige minuten waarom Frank Sinatra zong "if you can make it there, you'll make it anywhere", deze stad "leeft", het leven gaat hier 24 uur per dag met volle snelheid door. We boeken u in een goed middenklasse hotel in Manhattan (nacht 3 en 4), vanuit uw hotel zijn de highlights, zoals Times Square, 42nd Street, Ground Zero, Rockefeller Plaza, en 5th Avenue goed bereikbaar. New York, is één van de meest tot de verbeelding sprekende steden wereldwijd. U bent plotseling in "The Big Apple", een stad zonder Lees meer ..

Philadelphia

Dag: 5 - 160 km

In anderhalf uur bent u met de trein op uw volgende bestemming: Philadelphia. Hier bezoekt u Independence Hall (zie de foto links), het gebouw waar de Declaration of Independence werd ondertekend, eigenlijk een "must-see" voor elke Amerika reiziger! U verblijft 1 nacht (nacht 5) in Philadelphia. Het leuke van Philadelphia is dat deze stad een enorm belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Zo werd op 4 juli 1776 de beroemde "Declaration of Independence" getekend in de Independence Hall in Philadelphia, door Thomas Lees meer ..

Washington DC

Dag: 6 - 225 km

Het laatste traject met de trein van Philadelphia naar Washington. In nog geen twee uur bent u in de hoofdstad van Amerika. Het is mogelijk alle trajecten tussen Boston en Washington met de auto te rijden. Door hoge parkeerkosten in de steden en dat er geen noodzaak voor een auto geeft GreatLakes Travel de voorkeur aan de trein. U verblijft in het centrum van Washington DC in een goed middenklasse hotel (nacht 6 en 7). Upgrades naar meer luxe hotels zijn natuurlijk mogelijk. De eerste hoofdstad van Amerika was Philadelphia, tegenwoordig is het Lees meer ..

Staunton

Dag: 8 - 277 km

Van Washington rijdt u de Skyline Drive van 170 kilometer dwars door de natuur van Shenandoah National Park. Meer dan 74 uitzichtpunten zijn er om de omgeving te bewonderen als u over de bergkammen rijdt. Met een beetje geluk komt u onderweg nog beren op de weg tegen. U verblijft 1 nacht in Staunton (nacht 8) Staunton ligt in de Shenandoah Vallei. In het compacte centrum vindt u schitterende, goed onderhouden huizen in hun originele staat en historische architectuur. Staunton kunt u het beste te voet verkennen en bekijken, waarbij u door 5 historische Lees meer ..

Roanoke Virginia

Dag: 9 - 225 km

Via de I81 bereikt u Roanoke in de staat Virginia, een leuk regionaal stadje in de Blue Ridge Mountains, onderweg kunt u een bezoek brengen aan Lexington een stad met veel historie en het Militairy Institute. Als u nog niet genoeg heeft van de natuur kunt u nog alvast een stukje van de Blue Ridge Parkway gaan rijden. U verblijft 1 nachten (nacht 9) in Roanoke. Roanoke is een gezellig provincie-stadje in de Shenandoah vallei gelegen aan de oevers van de Roanoke rivier. Eén van de leukste attracties is het populaire marktplein, waar u leuke eetgelegenheden, Lees meer ..

Blue Ridge Parkway

Dag: 10 - 300 km

De Blue Ridge Parkway is een 750 kilometer lange weg die in de jaren 30 als werkgelegenheids project werd aangelegd pas in de jaren 80 volledig klaar was. U rijd voor het grootste deel door de Blue Ridge Mountains onderdeel van het Appalachen gebergte dat van Maine tot Georgia loop. De route benadrukt op allerlei manieren de historie, natuur en cultuur van het gebied. Vooral wandelaars komen hier aan hun trekken. Omdat de Blue Ridge Parkway zo lang is overnacht u in Boone (nacht 10). U kunt ook altijd een stukje afsnijden als de natuur teveel wordt. Lees meer ..

Gatlinburg

Dag: 11 - 262 km

U verblijft twee nachten (nacht 11 en 12) in Gatlinburg in de Great Smokey Mountains. Veel mensen houden ervan om heerlijk met de auto te gaan touren, door de vele vriendelijke stadjes en dorpen in dit natuurgebied. Even stoppen, een wandeling maken en een terrasje pakken, en dan weer door naar de volgende touristische attractie. De mooiste weg door de natuur is Highway 441 tussen Cherokee en Gatlinburg, deze weg slingert zich over een afstand van 53 km bijna 1500 verticale meters omhoog, over goed begaanbare wegen. Voor de wandelaars of kayakkers raden we aan eerst één van de Visitor Information Centers te bezoeken, u vindt deze in de plaatsen Cades Cove en Oconaluftee. De verschillende hiking- en mountainbike paden worden hier al naar gelang moeilijkheidsgraad aangegeven. Nabij de prachtige Cades Cove vallei kunt in de open gedeeltes vaak groot wild zoals herten, beren en wasberen zien (vaak enkel in de vroege ochtend). Lees meer ..

Great Smokey Mountains NP

Dag: 13 - 10 km

Zo af en toe zie je een foto waarvan je denkt: daar MOET ik naartoe!. Dit soort foto's worden er in de Great Smokey Mountains NP vaak gemaakt, en daarom is dit natuurgebied uw volgende reisdoel. Het 75 jaar oude Great Smokey Mountains National Park is het meest bezochte Nationale Park in Amerika, jaarlijks wordt deze wildernis door meer dan 8 miljoen mensen bezocht. Het park is gelegen op de grens van de staten North Carolina en Tennessee, is 6500 km2 groot en bevat bergen tot 2025 meter, 3300 km riviertjes, 1300 km goed aangegeven wandelpaden, en vele diersoorten (waaronder naar schatting 1600 zwarte beren). De naam Great Smokey Mountains is ontstaan omdat het regenwoud op de hogere hellingen soms een ijle lichte mist over de heuvels en bergen laat vloeien, hierdoor ziet u in de avonduren vaak fantastische panorama's. Lees meer ..

Savannah

Dag: 13 - 624 km

Na rust, ruimte en natuur vervolgt u uw reis via I40 en I26 richting het werkelijk schitterende plaatsje Savannah, gelegen aan de kust van de staat Georgia. U verblijft in een zeer leuke accomodatie in het centrum van Savannah (nacht 13 en 14), in de buurt van het historische stadscentrum. U komt wat later aan, want u reist vandaag ongeveer 450 km. Het werkelijk schitterende plaatsje Savannah, gelegen aan de kust van de staat Georgia, wordt in Amerika gezien als een top-10 vakantiebestemming voor mensen die houden van de dromerige, koloniale sfeer Lees meer ..

Orlando

Dag: 15 - 280 km

Vanuit de kustplaats Savannah in Georgia is het nog maar 3 uur naar Orlando in Florida, waar u twee nachten verblijft (nacht 15 en 16). U neemt route I 95S en I-4W. Florida is een zeer aantrekkelijk staat voor de Europese tourist omdat de "Sunshine State" is gezegend met een heerlijk klimaat, prachtige stranden en vele touristische attracties. Florida is ook bijzonder geschikt voor families met kinderen, omdat er vele kindvriendelijke accomodaties en attracties zijn, waaronder de Disney amusementsparken en Seaworld in Orlando. Daarnaast kunnen kinderen ook op verschillende plaatsen zwemmen met dolfijnen, wij kennen geen kinderen die dat niet fantastisch vinden!. Florida heeft als bijkomend voordeel dat het klimaat eigenlijk het gehele jaar perfect is, met temperaturen tussen 24 graden in januari en 31 graden in juli. Maar Florida biedt nog veel meer, zie onze website voor vele ideeën voor leuke excursies. Lees meer ..

Cocoa Beach

Dag: 17 - 100 km

De stranden van de Atlantische Westkust van Florida zijn hagelwit en zo uitgestrekt dat er altijd wel ergens een rustig plekje te vinden is. Maar strandplaatsen gericht op het toerisme zijn er ook te vinden. Cocoa Beach is er daar 1 van. Niet alleen voor het strand moet u hier zijn maar een bezoek aan het nabij gelegen Kennedy Space Center is een hoogtepunt van een bezoek aan Florida. U verblijft hier 1 nacht (nacht 17) Cocoa Beach noemt zichzelf het surfcentrum van de oostkust met als hoogtepunt de Ron Jon Surf Shop; een neonpaleis verkoopt en Lees meer ..

West Palm Beach

Dag: 18 - 218 km

Als u kiest voor de route langs de kust, kunt u bijvoorbeeld op deze dag een excursie maken naar het space shuttle lanceerplatform nabij Cape Canaveral, of één van de topstranden op uw route bezoeken. Tussen Cape Canaveral en West Palm, (nacht 18) (afstand 240 km) liggen verschillende beroemde kustplaatsen zoals Cocoa Beach, Melbourne Beach en Vero Beach. Dit wordt zeker een stranddag want u rijdt uren langs de schitterend blauwe oceaan. Op vele plaatsen kunt u stoppen voor lunch of voor een verfrissend drankje en bijna overal kunt u zwemmen, snorkelen, duiken, jetski's huren, wat u maar wilt. Lees meer ..

Everglades National Park

Dag: 19 - 55 km

Greatlakes-Travel schat dat u gedurende deze werkelijk schitterende reis ongeveer 3000 tot 3500 km gaat rijden, inclusief de afstanden voor excursies en de dagelijkse boodschappen. De laatste dagen van uw reis verblijft u in zuid-Florida, een gebied dat de laatste jaren qua waardering met stip aan het stijgen is. Bezoek dan zeker ook Everglades National Park. Everglades National Park is één van de grootste ecosystemen, met lage wetlands, ter wereld; het is een uitgestrekt systeem van waterlopen, afkomstig uit Lake Okeechobee dat zich langzaam voortbeweegt Lees meer ..

Key West

Dag: 19 - 256 km

Ook zeer de moeite waard (en eigenlijk verplicht als u Florida écht wilt beleven) is een dagtrip naar de Florida Keys en eventueel Key West . De Keys zijn een eilandengroep ten zuiden van Miami, die over een afstand van 256 km met bruggen aan elkaar zijn verbonden. De belangrijkste keys zijn Key Largo (dit is ook de grootste Key net ten zuiden van Miami), Key Islamorada en het leuke Marathon Key. De enige verbindingsweg vanuit Miami naar de Keys is echter tweebaans, reken dus met een gemiddelde snelheid van 70 km per uur als u uw excursie naar de Keys plant. Op verzoek kan Greatlakes-Travel voor uw kinderen hier ook "zwemmen met de dolfijnen" organiseren, dit is echter maar op enkele plaatsen in Florida toegestaan, u dient dit vaak al 6 maanden voor vertrek te organiseren. Lees meer ..

Miami

Dag: 19 - 112 km

Na een geweldige reis, waarin u de mooiste steden en natuurgebieden aan de oostkust van Amerika goed heeft leren kennen, verblijft u deze laatste dag in het bruisende Miami. (nacht 19 20 en 21) Dit is echt een hele leuke stad, voornamelijk vanwege de mix van zuid-Amerikaanse, Cubaanse en Amerikaanse muziek, dans en cultuur. Meer dan 50% van de bewoners van Miami spreekt Spaans. De beste buurten zijn Miami Beach (grenzend aan schitttende stranden), Coral Gables en Coconut Grove. Downtown kunt u naar onze mening beter vermijden. Wandel vooral ook eens langs Oceans Avenue door South Beach en het Art Deco district, hier lopen ook verschillende rollerblader en wandelpaden langs het strand. Sluit uw vakantie misschien af met een diner in een goed restaurant, waarna u weer naar Europa terugvliegt, vele goede herinneringen rijker!!. Lees meer ..

Inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten inclusief alle luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 20 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen. Klik hier voor een offerte

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners