GLT52: "Deep South USA en Florida - Atlanta naar Miami, 22-daagse reis"

Deze drieweekse reis combineert twee weken reizen in Deep South USA (o.a. de staten Georgia, Tennessee, Mississippi en Louisiana) met een week zon en vertier in de "Sunshine" State Florida. U bezoekt twee van de mooiste Nationale Parken in Amerika: het Great Smokey Mountains National Park het Everglades National Park in Florida. Tegen het einde van deze prachtige reis verblijft u nog enige dagen in een heerlijk hotel of resort aan het strand in het zonnige Florida. U ziet onder andere Memphis en Nashville, de bakermat van de blues, soul en rock'n roll muziek, u overnacht op een echte woonboot in de moerassen van Louisiana en u ervaart French Quarter en Bourbon Street in New Orleans. Vervolgens reist u door naar Florida, voor nog enige dagen lekker relaxen , shoppen en sightseeing aan de kusten van de Sunshine State.

Atlanta GA

Dag: 1 - 0 km

Uw prachtige reis door het zonnige Florida en het muzikale zuiden van de Verenigde Staten begint vandaag! U komt aan op het vliegveld van Atlanta waar u uw huurauto direct kan worden ophalen. U verblijft 1 nacht (nacht 1) in deze stad, waar onder andere Martin Luther King lange tijd heeft gewoond en gestreden voor gelijke burgerrechten, Atlanta, hoofdstad van de staat Georgia en een belangrijk knooppunt voor het zuidoosten van de Verenigde Staten voor auto, trein en vliegtuig. In deze metropool staan ook de hoofkantoren van verschillende grote Lees meer ..

Gatlinburg

Dag: 2 - 320 km

Via de GA-365 N komt u aan bij Gatlinburg. De plaats is gelegen op 10 km van de ingang van het meest bezochte Nationale Park in Amerika: het Great Smokey Mountains National Park. Het is daardoor een prima uitvalbasis om het park te bezoeken. U verblijft 2 nachten (nacht 2 en 3) in dit gastvrije plaatsje. Gatlinburg is een heel klein (3600 inwoners) dorp in de staat Tennessee, gelegen op 10 km van de ingang van het meestbezochte Nationale Park in Amerika: het Great Smokey Mountains National Park. Het dorp is rustig en landelijk gelegen tussen de Lees meer ..

Great Smokey Mountains NP

Dag: 4 - 5 km

Het werkelijk geweldige Great Smokey Mountains National Park is in 1934 opgericht. U kunt talloze outdoor activiteiten ondernemen in dit uitgestrekte gebied, waaronder wandelen, vissen, kanovaren en rotsklimmen. Daarnaast is het spotten van zwarte beren voor veel bezoekers dé reden om naar de Smokey Mountains te gaan. Een stevige (berg)wandeling of een ontspannen picknick in een met wilde bloemen gevulde weide, het kan allebei in Great Smoky Mountains National Park. Andere van de talloze activiteiten die u kunt ondernemen zijn kamperen, (forel)vissen, Lees meer ..

Nashville TN

Dag: 4 - 350 km

U rijdt over snelweg I-40 E waar u in de stad Nashville waar wij 2 nachten (nacht 4 en 5) voor u hebben gereserveerd. Nashville is de bakermat van de country muziek vol melodramatische gitaarloopjes, zang met een snik en een gebroken hart. De stad heeft vele toeristische attracties. Populair zijn de Country Music Hall of Fame, Ryman Auditorium, downtown Nashville en de Grand Ole Opry. Voor liefhebbers van Elvis Presley is een bezoek aan Nashville een absolute "must": in de RCA studio B vindt u de complete geschiedenis van de King. Een bezoek aan Lees meer ..

Memphis TN

Dag: 6 - 340 km

Memphis is een stad met vele gezichten. Elvis gaf hier zijn eerste concert en u kunt de ranch van Jerry Lee Lewis bezoeken. Maar het is ook de plaats waar Martin Luther King zijn laatste momenten doorbracht en de slavernij tierde er ooit welig. U verblijft 2 nachten (nacht 6 en 7) in deze fascinerende stad. Memphis is de stad van de blues, de rock & roll en de soul; het is de stad van barbeque kenners en Elvis-fanaten. Hier vindt u de beste blues-clubs en Amerika's beste barbecuerestaurants (zelfs gebarbecuede spaghetti kunt u hier proeven!). In Lees meer ..

Tupelo MS

Dag: 8 - 175 km

U rijdt richting het westen tot u Tupelo bereikt, de geboortestad van Elvis Presley. Veel in deze stad draait om "The King", maar er zijn ook een aantal andere interessante bezienswaardigheden. Voor natuurliefhebbers is er bijvoorbeeld de Natchez Trace Parkway, een nationale scenic weg. U verblijft hier 1 nacht (nacht 8). Tupelo is de stad waar Elvis Presley op 8 januari 1935 geboren is. Zijn geboortehuis is dan ook dé toeristische trekpleister van de stad. U kunt in Tupelo ook de Elvis Driving Tour volgen, waar u langs tien andere interessante Lees meer ..

Natchez MS

Dag: 9 - 480 km

Natchez is één van de plaatsen waar de Mississippi Blues Trail doorheen loopt. Deze route neemt u mee op een tocht langs alle plaatsen die met de Blues te maken hebben. Daarnaast heeft u in deze omgeving veel mogelijkheden tot outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen en vogels spotten. U brengt 1 nacht (nacht 9) in dit leuke plaatsje door. Natchez, gelegen aan de Mississippi rivier, is een internationale stad met een rijke historie en cultuur. Mede dankzij de Afrikanen, Fransen, Engelsen en de Spanjaarden, die hier allemaal hun opwachting Lees meer ..

Henderson LA

Dag: 10 - 210 km

De volgende plaats die u tijdens deze reis aandoet is Henderson. Dit spectaculaire gebied bereikt u door snelweg US-61 S te volgen en daarna verder te rijden via de I-110 W. Wij hebben hier 2 nachten (nacht 10 en 11) voor u geboekt. Henderson, een klein plaatsje, wat ligt aan het Henderson LAke bij het Atchafalaya moerasgebied. Hèt grootste moeras van Amerika. Hier komen de Atchafalaya rivier en de Golf van Mexico samen. Van de vele moerasgebieden die Louisiana telt is het Atchafalaya Basin wel de meest unieke. Dit moerasgebied bestaat grotedeels Lees meer ..

New Orleans LA

Dag: 12 - 200 km

Uw reis bereikt één van de hoogtepunten in de stad van de Jazz, New Orleans. U verblijft hier 2 nachten (nacht 12 en 13) om te feesten en te genieten van de talloze, restaurants, bars en dancings. In het eerste kwartaal van elk jaar vindt Mardi Gras plaats, de Amerikaanse versie van Carnaval. Verder is het fantastisch om in New Orleans de historische districten te bezoeken, waar u zelfs nog met de oudste tram van de wereld kan meerijden. New Orleans, grenzend aan de Mississippi rivier in het zuidwesten van de staat Louisiana. Een fascinerende stad Lees meer ..

Pascagoula MS

Dag: 14 - 170 km

U reist verder naar Pascagoula via de I-10 E waar u 1 nacht (nacht 14) verblijft. In de plaats Pascagoula kunt u een bijzonder natuurfenomeen bezoeken. Er is namelijk een rivier waar mysterieuze klanken vandaan komen, die nog het meest lijken op het geluid van een zoemende zwerm bijen. Deze rivier, genaamd Singing River wordt ook wel Pascagoula genoemd naar de indianenstam die hier ooit woonde. Daarnaast is er in Pascagoula een uitstekende gefaciliteerd strand te vinden waar u naar hartelust kunt luieren, zwemmen en picknicken. Lees meer ..

Tallahassee FL

Dag: 15 - 450 km

Door nog verder naar het westen te rijden over dezelfde snelweg komt u aan in Tallahassee. Deze hoofdstad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder een laboratorium met de grootste magneet ter wereld. Verder kunt u er unieke tochten maken over zogenaamde Canopy Roads. Dit zijn oude, voormalige Indiaanse paden omringd door enorme, bemoste eiken. Wij hebben 1 nacht (nacht 17) gereserveerd in deze veelzijdige plaats. Tallahassee is de hoofdstad van Florida en de gehele regio kan bogen op een zeer divers landschap en een matig klimaat, dit in tegenstelling Lees meer ..

Chrystal River

Dag: 16 - 270 km

Via de US-19 S komt u in Crystal River aan waar u een unieke ervaring wacht. Tussen januari en maart komen namelijk de lamantijnen, een soort zeekoeien, in grote getale naar de warme bronnen. Na een overnachting (nacht 16) vertrekt u naar de westkust. Crystal River is een stadje aan de prachtige westkust van Florida, 145 km ten noorden van St. Petersburg. Soms komen de lamantijnen met wel 300 dieren tegelijkertijd naar de warme bronnen in de nabijheid van Crystal River. Om ze te kunnen bekijken dient u vroeg in de ochtend (dan zijn deze dieren het Lees meer ..

Orlando

Dag: 17 - 140 km

U bereikt Orlando door de Florida Turnpike S te volgen. U verblijft hier 2 nachten (nacht 17 en 18). De hoofdattracties van deze stad zijn de vele pretparken en musea. Maar ook de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen maakt deze plaats zeer de moeite waard! Halverwege de 20e eeuw was Orlando niet meer dan een slaperig provinciestadje, de nabijheid van Cape Canaveral en de pretparken brachten hier echter verandering in. Downtown Orlando, een drukke zakenwijk met glazen gevels, wordt pas 's avonds interessant.Orange Avenue, de hoofdstraat van Lees meer ..

Cocoa Beach

Dag: 19 - 0 km

Via de US 528 rijdt u richting de kust naar de stad Cocoa Beach. Dit is een ware droom voor zonaanbidders. De uitgestrekte stranden en de nabijheid van Cape Canaveral met het Kennedy Space Center maken dit een prima plaats voor een bezoek aan beide. Na 1 overnachting (nacht 19) reist u verder naar uw volgende bestemming. Cocoa Beach noemt zichzelf het surfcentrum van de oostkust met als hoogtepunt de Ron Jon Surf Shop; een neonpaleis verkoopt en verhuurt surfboards en een enorme collectie t-shirts. Het nabijgelegen Cocoa, de aantrekkelijkste gemeenschap Lees meer ..

Everglades National Park

Dag: 20 - 316 km

Het Everglades National Park is een bijzonder natuurgebied. U kunt dit park het best bekijken met een zogenaamde airboat-tocht vanuit Florida-City. Ook kunt u hier een alligatorfarm bezoeken. Erg leuk en spannend voor jong en oud! Everglades National Park is één van de grootste ecosystemen, met lage wetlands, ter wereld; het is een uitgestrekt systeem van waterlopen, afkomstig uit Lake Okeechobee dat zich langzaam voortbeweegt over een vlakke bedding van met veen bedekte kalksteen. In het 322 km lange en 80 km brede gebied leven o.a. honderden Lees meer ..

Miami

Dag: 20 - 60 km

De laatste 2 nachten (nacht 20 en 21) van deze reis verblijft u in Miami, waar u kunt nog een dansje kunt wagen in een Latiijns-Amerikaanse bar of een wandeling maken door de wijk Coconut Grove Village.U kunt hier ook uitgebreid winkelen en genieten in één van de vele restaurants. Deze zeer volledige vakantie zal u niet snel meer vergeten! Miami wordt ook wel de 'Magic City' genoemd en is met name bekend om het amusement van South Beach en de schitterende stranden. De Latijns-Amerikaanse en Caribische cultuur vindt u door de gehele stad terug, Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 21 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners